רמת חיים ואיכות.

תל אביב מקום 70? איך זה יכול להיות?

מה כל כך טוב בתל אביב? ומילא זה - ויקטוריה בטופ 10? זו בקושי עיר, בכלל, ואין שם כלום. איך נקבע הדירוג הזה?
 
אה, זה כנראה דירוג מתוך רשימה נתונה.

זה לא שאלה הערים עם איכות החיים הגבוהה ביותר בעולם, אלא זה הדירוג של הערים מתוך הרשימה הנתונה. זה יותר הגיוני...
 

פורטי40

New member
אולי בגלל רקטות מעזה?

היא רק במקום 70, אבל תראי את הקריטריונים בכותרות העמודות.
אין לי מושג איך בחרו את רשימת הערים. בוקטוריה יש ביטחון, גישה לספריות, תקשורת טובה ואולי גם תחבורה ציבורית? לא יודע.
 
ועם מזג אויר נוח רוב הזמן (ופחות גשם מונקובר), נוף יפה

תחבורה ציבורית בהחלט נוחה (הסתדרתי איתה יפה מאד בשלושה וחצי חודשים שביליתי בעיר), וחיים יחסית רגועים ושלווים (לפחות בהשוואה לטורונטו)
 

shuttles3

New member
...או בשתי מילים בלבד: חמודה ונוחה


אילו עוד היו בה אפשרויות תעסוקה, ולא רק תיירות, היא היתה מושלמת.
&nbsp
פחות גשם מוונקובר + כמה מעלות יותר מוונקובר (טיפה יותר חמימה).
 

Tetrahedron

New member
יש אפשרויות תעסוקה.

הרבה מהצעירים המשכילים שנפלטים מונקובר מגיעים לשם. זה מטרופולין של 360 אלף איש ומאוד דינמי מבחינה כלכלית. כצפוי, בועת הנדל"ן שם מתפתחת לאחרונה בקצב מדאיג, אבל המצב עדיין רחוק מלהיות קשה כמו בונקובר או טורונטו.
למי שחושב שהיה נהנה לחיות בויקטוריה, שווה לבדוק ברצינות לפני שפוסלים מטעמי תעסוקה.
 
שכחת קור קיצוני ברוב קנדה

כעת כאשר יש לכולם בתים עם חימום יקר זה לא מפריע,
שמי שמהגר יחשוב על כך מה יקרה עם יפסק החשמל ליומיים כאשר הוא כבר זקן ולא יכול ללכת קילומטרים בקור?
 
ראינו בדיוק מה יקרה בדצמבר 2013

כשסופת קרח באונטריו השאירה כ 50 אלף איש ללא חשמל (מהם כ 30 אלף בטורונטו)- לא למשך יומיים אלא היו כאלו שנשארו ללא חשמל במשך 9 ימים: נפתחו מרכזי חימום שאנשים יכלו להתפנות אליהם ומתנדבים,שוטרים וכבאים עזרו למי שלא יכול היה להגיע אליהם בכוחות עצמו. (רואים את זה אגב בכל פעם שיש קור קיצוני- מתנדבים ושוטרים מפנים את ההומלסים מהרחובות למקלטים). למיטב ידיעתי, אף אחד לא מת כתוצאה מכך.
ראינו גם לאחרונה מה קרה כששריפת ענק הרסה מעל אלף מבנים בפורט מקמורי וכ 90 אלף איש נאלצו להתפנות מבתיהם: נפתחו מקומות לקלוט את המפונים, אנשים רבים התנדבו לסייע להם ורבים אחרים בכל רחבי קנדה תרמו כד

ומה יקרה אם בישראל תהיה רעידת אדמה עוצמתית? אני מניח שאותו דבר בדיוק. אסונות טבע יכולים לקרות בכל מקום כמעט והפחדות מפני "קור קיצוני" והפסקות חשמל הן פשוט לא לעניין.
 
השאלה כל כמה זמן זה קורה. אני בכלל

לא בטוחה שאפשר להגדיר את זה אסון טבע, ולא חלק בעייתי של האקלים הקנדי (גם אם זה לא קורה כ-ל שנה). רעידת אדמה עוצמתית בישראל היא אכן אסון טבע. אבל הפסקת חשמל תוך כדי קור קיצוני בקנדה? אתה בטוח שהיית מגדיר את זה כאסון טבע? גם גל חום באילת היית מגדיר כאסון טבע?
 
ורעידות אדמה הן לא חלק בעייתי של החיים בישראל, צ'ילה, יפן..?

כל המקומות האלו נמצאים באזורי פעילות טקטונית והם מועדים לרעידות אדמה. בואי נאמר ככה: סביר להניח שכשתהיה בישראל רעידת אדמה בעוצמה גבוהה-ומומחים טוענים שזה רק עניין של זמן ושהבנייה בישראל במידה רבה איננה מותאמת לכך (היו בעניין כמה וכמה דוחו"ת)- היא תהיה הרבה יותר קטלנית מהפסקת חשמל בחורף באזור המיושב ביותר בקנדה. האמת, די מפתיע שבישראל לא עושים (או לא עשו לפחות) תרגולות רעידת אדמה כמו שעושים לאורך החוף המערבי בארה"ב ובקנדה. אולי זה בגלל שבישראל יותר עסוקים בתרגולות "צבע אדום" וירידה למקלטים?

ולא, סופת קרח כמו שהיתה ב 2013 לא קורית כל פעם. יש מדי פעם סופות קרח, אבל לא כאלו. (ואגב, סופת קרח לא קורית בקור קיצוני אלא דווקא כשהטמפרטורות בסביבות ה- 0). קשה לדעת מה יקרה בעתיד עם שינויי האקלים הגלובליים (שמהם גם ישראל לא תימלט).
.
 
מתי הייתה רעידת אדמה רצינית בישראל בפעם האחרונה?

כל כמה זמן יש כאלה? בחיים שלי אני זוכרת אולי 3 רעידות אדמה חלשות, שרק אחת מהן הרגשתי, וגם אז חשבתי שחטפתי שבץ או משהו, ולא העליתי בדעתי שבאמת משהו זז וזה לא רק בראש שלי. רעידת האדמה היחידה שחוויתי באופן משמעותי הייתה רעידת אדמה בלאס וגאס, כששהיתי בקומה 16 במלון. אגב, גרתי בחוף המערבי ולא זכורות לי תרגולות רעידת אדמה - או שאתה מתכוון בבית הספר? שם אולי באמת היה משהו כזה פעם בשנה.
 
מתוך מסמך רשמי של מרכז המחקר של הכנסת מ 2010:

"הנחת העבודה המקובלת היא כי רעידת אדמה חזקה תתרחש בעתיד הקרוב בישראל. לדברי ד"ר רמי הופשטטר, בישראל יש בממוצע פעם בכ-80 שנה רעידת אדמה בדרגה 6 בסולם ריכטר."

ועוד: " 'תרחיש ייחוס לאומי' של רעידת אדמה בעוצמה גבוהה בישראל שקבעה ועדת ההיגוי, על מדינת ישראל להיערך לרעידת אדמה בעוצמה של 7.5 בסולם ריכטר שמוקדה בבית-שאן. לפי התרחיש באירוע זה ייהרגו 16,000 איש, ויהיו
6,000 פצועים קשה ו-377,000 מפונים. נוסף על כך, יהיו 10,000 מבנים הרוסים ול- 20,000 מבנים ייגרמו נזקים כבדים"

http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02914.pdf
 
זה היה ב-2010. תמ"א 38 אמור לשפר את המצב,

וכאמור באמת פועלים לא מעט בכיוון ויש הרבה בניינים שעוברים תמ"א 38.

וכן, פעם בכ-80 שנה לעומת "ב-2013 כן היה, אבל זה לא כ-ל שנה" אומר שמגוחך להשוות בין שני הדברים האלה.
 
נכון. באמת מגוחך להשוות בין הפסקת חשמל עם כ-0 נפגעים

לבין תרחיש אפשרי עם 16,000 הרוגים. וכן, תמ"א 38 נועד בין היתר כדי לטפל בבעיה. ועדיין, גם היום התרחיש לרעידת אדמה בישראל עם נפגעים רבים איננו דמיוני. האם זה שיקול מהותי לא לגור בישראל? עבורי לא. בדיוק כמו שמזג האויר אינו מהווה עבורי שיקול לא לגור בטורונטו. יש לי שיקולים אחרים לכאן ולכאן שהם בעדיפות גבוהה בהרבה.
 
לא, מגוחך לנסות להגיד שמזג האוויר הרגיל בקנדה,

פחות או יותר, הוא "אסון טבע" ולהשוות אותו לאסונות טבע אמיתיים שאולי יקרו פעם ב-80 שנה במקום אחר, כאילו יש איזשהו דמיון או קשר בין הדברים. עצם העובדה שבכלל עלה בדעתך להשוות בין הדברים היא תמוהה ביותר. אם מישהו מספר לי על גל חום באילת, אני לא אומרת "נו, אז בסן פרנסיסקו יש רעידת אדמה קטלנית כל שמונים שנה. כל המקומות אותו דבר". אחד הוא חלק רגיל למדי מהאקלים במקום, שמי שגר בה בהכרח חווה אותו בדרגה כזאת או אחרת כמעט כל שנה, והשני הוא משהו מאוד נדיר, שהוא לא חלק רגיל מהחיים במדינה, ואם הוא נכנס כשיקול, זה שיקול ממין שונה לגמרי של סיכון נקודתי חד פעמי לעומת משהו שהוא פחות או יותר חלק קבוע מהחיים.
 
אם את מגדירה סופת קרח בעוצמה שכמוה רואים פעם ב..

כמזג האויר הרגיל בקנדה, אז את וניצן מוזמנים להמשיך לחיות בתוך תרחיש האימים של הפסקת חשמל ב"קור קיצוני" (כאמור מעט מאד נפגעים- אם בכלל- והרבה מאד גילויי התנדבות, סולידריות חברתית ועזרה הדדית).

יש לי הרבה סיבות למה כן או לא לגור בתל-אביב/חיפה/טורונטו/ויקטוריה/ניו יורק/ לונדון/ פראג/ ברלין- you name it
תסריטים מסוג ההפחדות של ניצן תופסים מקום נמוך מאד אם בכלל במערכת השיקולים.
 
כל מה שחסר בהודעה שלך זה פעם ב... כמה?

שמע, לא הייתי בטורונטו ואולי מזג האוויר שם סופר נעים ונחמד. השמועות ששמעתי הן שהוא לא.
 
סופת הקרח הגדולה הקודמת היתה למיטב ידיעתי ב 1998

(כלומר 15 שנה) ולפי זה https://www.iclr.org/images/2004_Nov_ICLR_Final_ICE_STORMS.pdf
בין 1804 ל 2002 היו 24 סופות כאלו עם כמויות קרח שונות שהצטברו ומשך זמן שונה (אין לי מושג עד כמה המידע מהימן). וככה זה נראה בתמונות.
אני לא טוען שמזג האויר בטורונטו סופר נעים ונחמד, אבל הוא גם לא כזה איום ונורא בד"כ. אישית סבלתי יותר בקיץ בישראל מאשר בחורף בטורונטו.





 
למעלה