רנין ("אני לא יהודייה!") בדרמה על הבוקר

קמבילי

New member
../images/Emo6.gif אני כתבתי "כוח נשי"?

בכל ימי חיי לא השתמשתי בביטוי הזה ולוא פעם אחת יחידה. ואני לא הצבעתי לשפרה בשום הצבעה, כי ידעתי שהיא תקבל במילא הרבה קולות. התכוונת לפגוע במישהי אחרת, לא נורא, ספגתי. חקשמח

אולי חשוב לומר

שבכל מקום בו מוציאים מתוך הקבוצה אדם זה פוגע . זה לא נעים לאף אחד להרגיש מחוץ לקבוצה וזה עוד פחות נעים כשאומרים לך ומטיחים בך את ההבדלים הללו בפנים . וזה כבר לא משנה מי אומר את זה .

Jason2

New member
זה לא נכון

מבחינת הנוצרים אין שום בעיה להיכנס לכנסיה ועובדה שבכל הטיולים בחו"ל מבקרים בכנסיה. היהדות לא מכירה בדת הנצרות ומבחינתה היא חסרת משמעות אז אם תבקר בכנסיה או אם תבקר בגן החיות העירוני זה אותו הדבר.

Jason2

New member
לא לפי מה שאני יודע

אבל אם תוכל להפנות אותי לאיזשהו מקום שמסביר את זה, אני אשמח, כי כפי שציינתי אני מאוד מתעניין בדתות וביחסים בין הדתות השונות.

לפי המורה שלי [לשעבר:(] לשל"ח../images/Emo108.gif

זה נכון... יצאנו לטיול יש"מ על דתות, היינו בבית כנסת, במסגד, וכששאלנו אותה למה לא מבקרים גם בכנסייה, היא אמרה שמבחינת היהדות אסור להיכנס לכנסיות בגלל כמה שכנסיות מפוארות... [לעומת מסגדים, שהם לא ממש] אבל מה שכן, הייתי בכנסיות בגרמניה, באמת מפואר!

Jason2

New member
בזיליקת סיינט פטרוס בותיקן

זו הכנסייה הכי מדהימה שראיתי, זו ממש יצירת אומנות. יכול להיות שהאיסור נובע מהפסלים שנמצאים בכנסיות.

metrosexual

New member
האיסור בגלל שהנוצרים מתפללים לא לאל אחד...

אני כבר לא זוכר אבל אם אני לא טועה זוהי הסיבה

Jason2

New member
הם מתפללים לאל אחד

הם מאמינים שישו הוא הבן של אלוהים, אבל עדיין מאמינים באל אחד וזה אותו האלוהים של היהדות.

freakyme

New member
נכון מאד- הרחבה

לנוצרים יש את האב, הבן ורוח הקודש, וזה על פי היהדות- אמונה ביותר מאל אחד, ולכן כף רגלו של יהודי לא תדרוך בכנסייה... כן אה? מסגד זה אחרת, יש רק אללה אחד, אז מותר ליהודי להיכנס. הכל מתחיל ונגמר במונח- מונותאיזם. חג שמח, ושיפרה- לא לשיר לעולם!

Jason2

New member
לפי היהדות

לא לפי הנוצרים מבחינתם זו דת מונותאיסטית. מבחינתי זה עוד מיתולוגיה כמו כל הדתות.

Princess Galush

New member
מוזר, אנחנו גם היינו בטיול של"ח

ונכנסנו לכנסייה, וביה"ס שלי חצי דתי.. אני חושבת שכולם נכנסו חוץ מ2-3 ילדים [שגם הם לא כ"כ הבינו את הסיבה לדעתי]

תגידו ? ( מכוון לכל אלה שגורסים שהנצרות לא

מאמינה באותו האל ) . מתי תיזכרו שמייסד הדת הנוצרית היה יהודי בלידתו ומת כיהודי . חג המולד זה יום ההולדת שלו ומה שקרוי אצלנו ( וכמעט שרק אצלינו אגב ) כסילבסטר ( על שם הקדוש של אותו היום ) זה ברית המילה שלו . אז ישו לא האמין באותו האל שהיהדות מאמינה בו ? והנצרות כדת לא מאמינה בקיומו של אותו האל כמו ביהדות ? תחשבו שוב . ישו בעיניי הנוצרים הוא הבן של אלוהים או המשיח . רוח הקודש והאב הם לפי הבנתי ( ואני לא איש דת ) מכוונים לעבר אותה הדמות שאנו היהודים מכנים בשם אלוהים . ואם להזכיר לכם על פי המסורת היהודית יש 7 שמות מפורשים (שונים זה מזה ) לאלוהים ( למעשה המילה אלוהים זה לא שם אלא תיאור תפקיד ) . האיסור להיכנס לכנסיות נובע לפי דעתי מהפחד מהנצרות המסיונרית שניסתה לנצר את כל מי שנמצא בסביבתה .

למעלה