רנין למדה לבשל..במקרה בשבת

quarantine

New member
רנין למדה לבשל..במקרה בשבת

כמו שאתם רואים ההודעה הזאת נכתבה בשבת אני לא שומרת אבל... רנין יודעת שישנה בעיה לחלק מדיירי הבית בנוגע לבישולים בשבת, היא עד היום לא שטפה כוס בבית והכינה כל החודש וחצי הזה מרק אחד היא לא מזיזה אצבע בבית. לדעתי הבישול בשבת הוא מכוון ומעין דרך להביע את דעתה על אשר ועינב. אין טעם לשחק ראש קטן כמו ששיפרה שיחקה לפני שבועיים זה היה דווקא נטו. ברגע שאדם עושה דבר שקשור רק אליו ולא משפיע על אחר אין עם זאת בעיה למשל עישון. אבל ברגע שאתה מבשל בסירים בשבת אז לשומרי כשרות אסור לאכול בכלל מאותם סירים הם צריכים לעבור הכשר. רנין הבינה שמעשיה פוגעים בחלק מדיירי הבית ולדעתי השטיפה ששי עשה לה השפיע עליה והיא מכניסה בקטנות לאנשים.

מיקאלה1

New member
מה זה האח הגדול הדתי? אסור להם לאכול מהאוכל

לא מהסירים. אולי גם מהגז אסור להם לאכול. נראה לי שזו הגזמה. איש בעיניו יעשה. מי ששומר ישמור. מי שלא שומר יאכל ויעשן. כמו שהם עושים עד עכשו. נראה לי שהבית יהפוך בסוף לישיבה לפי דברייך.

droriko

New member
תפסיקו כבר לדחוף ת'אף שלכם!

אם לדיירים זה מפריע אז שידיחו אותו ואם לא אז לא, מה הסיפור?

יNOT

New member
../images/Emo45.gif

זה נראה כאילו מחפשים אותם בקטנות

מיקאלה1

New member
הדיירים נמצאים במצב עדין הם לא יודעים מי נגד

מי, כמו שאתה בחוץ יודע ויכול להביע את דעתך ללא פחד. הם שם צריכים ללכת על ביצים. אני לא.. וגם אתה לא.

מיקאלה1

New member
אוקיי כל אחד מביע את דעתו זה לגטימי אתה יכול

להביע את הדיעה שלך ההפוכה. אבל אם רק החברה בבית קובעים אז מה אנחנו בכלל כותבים פה? הם קובעים מי יודח ברור, אבל אנחנו רואים את כל התמונה. נכון שאנשים מסורתיים יותר ידברו על הצד הדתי ואנשים חילוניים לא יבינו בכלל את הקטע הזה.

droriko

New member
כי מה אכפת לך מה הם אוכלים?

לך יש את האוכל שלך בבית שלך תהני ממנו את נשמעת כמו סבתא פולניה

יNOT

New member
אדם חילוני יכול להבין אדם מסורתי (כי דתי לא

בכלל לא ייכתוב בפורום. ) ואדם מסורתי יכול להבין אדם חילוני. אבל כל העיסוק בדת בפורום "האח הגדול" הוא מעלה גיחוך , יש מספיק פורומים בתפוז שעוסקים בדת, האם פורום "האח הגדול" צריך להיות גם אחד מהם? האין מספיק דברים לדבר עליהם? או שבכל האינטרנט (שלא לדבר על הווילה של ה"אח הגדול" ) עוסקים רק בדת?! צאו מזה....או שתחזרו בתשובה, או שתעשנו תעשו סקס
בשבת ותעבדו אלילים. אבל בחייאת , תגיעו למיצוי. אחרת פשוט יותר לספח את הפורום לפורום
ולסגור עניין

droriko

New member
אם הם רוצים הם יכולים לצאת נגדו

אשר הוא לא שי , אף אחד שם ממילא לא סופר אותו

My Little Fairy

New member
דיירי הבית בד"כ מבשלים רק כשר בסירים?

אני לא בטוחה שסיר שבישלו בו בשבת צריך לעבטר הכשר, אלא אם כן בישלו בו טריפה. עכשיו, רנין גויה ומבחינה דתית מותר לה לבשל בשבת. אז זה לא צריך להפריע, גם אם היא מאוד רוצה שזה יפריע.

Jason2

New member
נו אז היא מבשלת בשבת

וגם אני הייתי מבשל בשבת בדיוק כמו שכולם עושים. מצידי שיעבירו הכשר לכל הסירים פעם בשבוע, מה הבעיה בדיוק? ולא נראה לי שחסרים להם סירים שם.

כן? אולי גם היא צריכה לצום בכיפור?

כי אחרת אשר יכעס? זה כב ממש מעצבן, אני אומנם חילונית, אבל אני מכבדת, ומאמינה בשם. אבל אנשים, זה "האח הגדול" לא בית "הרבי הגדול" ולא סדנה של חזרה בתשובה. אם לאשר או לעינב (שאותה אני מחבבת), לא טוב או לא נוח שיפרשו. הם ידעו טוב מאוד לאן הם מגיעים והכפייה הזו מתחילה כבר ממש לעצבן. זה מרגיש בזמן האחרון כאילו הכל סובב סביב אשר והדת.

יNOT

New member
../images/Emo45.gif

ולא נשכח את שיפרה, כמובן. כל המתעסק בדת הרי זה מבורך
(רק חבל שזה כל מה שמתעסקים בו....)

טלטוש

New member
מה לא?

בודאי שהיא צריכה לצום. עדיף גם שעתיים קודם. כל הכפיה הזאת פשוט נוראית. ולגבי שאר בני הבית אם לאשר ועינב חשוב יום כיפור אז שיסגרו בחדר ויתפללו. שלא יכריחו את בני הבית לא להדליק אורות או לא לאכול על שולחן האוכל. כי אם מישהו היה אוכל לידי ביום כיפור זה לא היה מפריע לי. לצום ביום כיפור זו בחירה לא חובה. איש באמונתו יחיה.

Gilian

New member
לדעתי היא עושה את זה

מתוך כוונה להביע התנגדות לאווירה היהודית-דתית בבית בכלל, בלי קשר לאשר ועינב.. היא גם פתאום מתחילה לשיר בערבית בזמן שהמשתתפים נמצאים בבית כנסת או בארוחה בשישי בערב, אחרי הקידוש..

יNOT

New member
../images/Emo6.gif

כן לפי דעתי היא מנסה לחלחל לשאר דיירי הבית קצת ערבית, אוליי היא מקווה שהם פתאום ייראו את האור ויעבדו את אללה.
אין לזה שום קשר לתרבות שלה , או להרגלים שלה
(כן זה הכל כוונות סמויות ...עוד שניה היא תדגים איך לבנות פצצה נגד כל היהודים )

quarantine

New member
אם זה עיניין כללי הייתי מבינה אותה

אם היא רוצה להראות את התרבות שלה זאת זכותה וטוב שהיא מנצלת את הטלויזיה במקרים כאלו כדי כן להראות את עצמה ואני לא רואה בזה שום דבר רע. אני חושבת שהעיניין הוא אישי נגד עינב ואשר ודרך שלה להביע זלזול לא בדת היהודית אלה בהם. כל דיירי הבית יודעים שיש אנשים שמפריע להם דברים מסויימים וזאת הבחירה שלהם אם לכבד זאת או לא במשך יום אחד, יש כאלה שבוחרים לא לכבד. אנשים שלא אוהבים להתעמת בוחרים בדרכים עקיפות כדי להביע את דעתם ואני לא מדברת על רנין דווקא.

למעלה