רעיון שלישי

אניות מסוג זה מגיעות לאילת ואשדוד....

כרגע, נמל חיפה מארגן אזורי חניה ומתכוון לשכנע יבואנים שיגיעו גם לחיפה.
לפני 25 שנים אני זוכר משלוחים כאלו בחיפה כמו גם מכונית שהבאתי ביבוא אישי ב- 1983.

ש מים

New member
באזור חיפה אין מקומות איכסון

הנמל קטן מידי (ראית את שטחי האיכסון לרכבים בנמל אילת?)

ש מים

New member
כן, שמעתי דברים...

זה מתוכנן גם להיקפים ולמטרות הללו (רכבים)?

ש מים

New member
מעניין.

שאלה (למרות שאולי התשובה די ברורה
): אתה חושב שפריקת מכוניות בנמל הצפוני עשויה לשנות/להוזיל במשהו את מחיר המכונית החדשה לצרכן?

הצחקת אותי
....

אני מניח שגם את היבואנים.
מה שכן, תאורטית, אמורה להיות תחרות בין הנמלים?! (הפרטה?)

לא בהכרח...

יש עוד דרכים לפרוק סחורה מאונייה בלי להשתמש במנוף.
לא חייבים להיות מטוסים גדולים בהכרח. מספיק בינוניים בשביל להקל על נתב"ג ושאר שדות התעופה הגדולים...
הרעש שיווצר יפריע לפחות תושבים משום שרוב החלק הרועש ייתרח מעל הים, מעל ראשו של אף אחד... לעומת ב"ש, נתב"ג, אילת ומגידו.

לגבי הפרט הראשון, אאלץ להסכים איתך... לא ידעתי שזה חובה, למרות שזה מאוד הגיוני, כשחושבים על זה.

ש מים

New member
בוודאי!

אם נותר איזו פיסת חקלאות וטבע ושקט אחת בארץ, למה להשאיר אותה כך?
להשמיד

להרוס

ומייד!!!!

אבל אין ספק שאתה צודק בדבר אחד: מנקודת מבטם של תושבי חיפה והקרוית, הרעיון שלך נפלא (Nimby is my name and the rest is the game נכון?
)

ש מים

New member
צ"ל: Nimby is my name and the rest is a game

(אני עובד על הגירסה הסופית
)

tapuzo

New member
לא יהיה שדה בצפון בגלל שועד נתב"ג חוסם

תתפלא לועד נתב"ג יש כח פוליטי הם התפקדו לקדימה ולליכוד והם מסובבים את שרי התחבורה על האצבע הקטנה.
הם לא יתנו לשום שדה שני לקום בצפון שיתחרה בנתב"ג. הם דאגו שזה יעבור לצפון הנגב לאיזה חור כלומר התוכנית
תיקבר לעוד שנים רבות. כלכלת הצפון כמו גם כל המדינה תמשיך להיות תלויה בשדה אחד, ועם חלילה יש בו איזה ערפילון קטן,
שוב יעבירו מטוסים לקפריסין!! מדינת OECD מתועשת-יעני צריכה להתחנן לקפריסין היוונית לקבל מטוסים באחד משני שדות התעופה
הבינלאומיים שלהם, בגלל שאין לנו יותר משני מסלולים, אתה קולט את הבזיון?
אז המדינה ההזויה והממשלות הנפסדות עם שרי דיקט שמפחדים מהצל של עצמם ולא מסוגלים לתכנן וקבל שום החלטה הגיונית,
לא היו מסוגלים במשך 15 שנה להוציא לפועל את "הפרויקט הלאומי" של שדה תעופה בחיפה. או בצפון. או במגידו.
פתאום שר התחבורה מחליט שזה עובר לנגב. למה? ככה. התחשמק לו. שם כבר יקברו את זה עם התנגדות צהל.
מדינה הזויה אתה מבין?
ממשלות של ליצנים מסורסים.
מדינה של כנופיות ועדים.

למעלה