רעיונות ויוזמות לציון 40 באייקון

sysiphus

New member
רעיונות ויוזמות לציון 40 באייקון

היי, שרשור אמיתי ויותר וריאלי יותר: רעיונות ויזומות לציון 40 שנה למסע בין כוכבים באייקון. למי שיש רעיונות ויותר חשוב, מי מעוניין ליישם אותם - להעביר הרצאה, לאסוף חומרים, להפיק אירוע. זה המקום לשרשר אותם ולפתח דיון וסיעור מוחין סביבם. בהצלחה לכולנו, אורי אביב מנהל, אייקון 2006

טל ענבר

New member
הבהרה קצרצה בטרם דיון

האם גם אנו נקבל תגובות מנומסות כמו זו שבתמונה?

sysiphus

New member
אני אשתדל להתאפק

אם המגיבים ישתדלו לתת הצעות קונקרטיות ולא לועגות או נלעגות, כמו זו.

DDN

New member
אם תגובות כמו שהגבת שם,

אתה כנראה לא הבן אדם המתאים לנהל את אייקון. גם אם התגובה ההיא באמת הייתה "לועגת", דבר שכלל אינו בטוח לדעתי, בתור מנהל כנס, יש עליך אחריות לקצת יותר בגרות. הרעיון דווקא לצלם איזה משהו חובבני, בן שעה פלוס מינוס, ואני מאמין שישנם אנשים שיקפצו על רעיון כזה, יכול להיות מעניין.

AKIRA972

New member
לא-פשוט היכרות עם מושג ושמו ציניות

ואדם שאוהב להשתמש בה באותה מידה שהוא אוהב לשתות. אבל מה זה משנה...

sysiphus

New member
אני לא בטוח...

אבל היות ורמזת לכך שאני די ציני, נראה לי שקראת לי הרגע שתיין
ועוד בפורום ציבורי...
זו הפעם הראשונה שמישהו שהוא לא חבר שלי לועג לי בפומבי. אני מלא הערכה. תודה לך משה על הכבוד שחלקת לי. מפאת כבוד לנושא הדיון, שלדעתי הוא חשוב, אשמח אם תרחיב על כך בשרשור נפרד. אלא אם אתה רוצה להתנצל, כי אני משוכנע שלא באמת התכוונת למה שיצא שהתכוונת אליו. אם באמת כך, נראה לי שזה יהיה במקום.

טל ענבר

New member
ואני אשתדל לשכוח את ההערה

ואת חוסר שביעות הרצון ממחיקתה. התבקשתי להרצות באייקון השנה, ובעבר הרצתי בשני אייקונים (2003, 2005). אינני סבור שצורת ביטוי כזו הולמת מנהל כנס דוגמת אייקון.

טל ענבר

New member
ראשית חוכמה - נפח גדול למב"כ

אני מצפה לראות לוגו של 40 שנה למב"כ על כריכת התוכניה. יש מספיק מקום (פיסית) לארגן מספר אירועים ולהעצים את נוכחות הסדרה. כמבקר באייקון, וכמרצה בשניים מהכנסים, נראה לי כי הנפח של פעילויות מב"כ דל מדי, וכן חלק מהפעולות אינן אטרקטיביות. להלן אציע הרצאות כמותן לא שמעתי והייתי מעוניין לשמוע.

sysiphus

New member
ראשית חוכמה, קהל רב למב"כ

נפח הפעילויות תואם את נפח הקהל.

טל ענבר

New member
מעגל קסמים, האין זאת?

אתה רוצה קהל לפעילויות בנושא מב"כ? ארגן פעילויות מעניינות, שונות ממה שהיה, ואל תקרים שוב בפעם ה-100 פרק נדוש. אתה לא רוצה קהל בפעילויות של מב"כ? אל תנסה לעניין, לאתגר, לחדש. ואז, תהיה לך סיבה אמיתית לרטון. אינני מכירך, אולם אתה כתבת בתחילת השרשור הזה כדלקמן: " זה המקום לשרשר אותם ולפתח דיון וסיעור מוחין סביבם". אם זוהי רמת הדיון המרבית ש א ת ה מוכן לקיים, באמת חבל על הזמן.

sysiphus

New member
לצערי, רעיונות יש המון

וקל להעלותם. הסיבה שלא ראית אף אחת מההרצאות שהצגת, אינה בגלל שהרעיונות האלו לא עלו. הבעיה היא שאף אחד לא לקח אחריות על הרעיונות הללו. אני לא מחפש רעיונות כ"כ כמו אנשים שמעוניינים לפתח רעיונות, להפיק אירועים, להעביר תכנים. כאלה כמעט ואין. אנחנו מאוד צריכים אנשים שיבואו ויאמרו "אני מוכן להרצות על..." או "אני לומד בפקולטה ל... ומוכן למצוא מרצה על..." או "אני מבין ב... ואמצא דרך להפיק את...". כאלה יש מעט מאוד. למרבית האנשים יש רעיונות, חלקם הגדול טובים. הבעיה היא שכשאין אנשים שיעשו שיהפכו את הרעיונות האלו לממשיים, הם יישארו בגדר רעיונות.

sysiphus

New member
ולגבי הקהל...

אני חושב ששווה להשקיע במספר אירועים נקודתיים ואיכותיים, כאלו שבוודאות יספקו את הסחורה ויהיו כיפיים לקהל גדול, ויהיו שונים "מהרגיל". מה אלו? אני ממש לא יודע. הנקודה היא שלמלוא כאלו זה אתגר. חבל לומר שהדבר הראשון שצריך זה מבחר גדול ואיכותי של אירועי מב"כ. צריך למצוא אחד כזה. ואז עוד אחד. ועוד אחד. אם יהיו שלושה, יהיו אלו שלושה נצחונות. אם יהיו עשרה, אזי עשרה. לומר מראש ש"צריך למלא את התוכניה בנפח גדול של פעילויות מסע בין כוכבים" זה משהו שנעשה בעבר, והביא לנפח גדול של פרקים ופעילויות שמושכות 20-40 איש. איכות, חדשנות, עניין הן בדיוק המלים. אחרי זה נדבר על כמות, וכפי שציינתי, כמה שיותר... ואגב, אתה כן מכיר אותי, אבל כנראה לא זוכר.. ניפגש ואני אזכיר לך.

טל ענבר

New member
לגבי הקהל

אני קהל. אותי לא מעניין לראות עוד פרק ועוד פרק - ובטח לא לשלם עבור זה. אבל אם הייתה הקרנה נון סטופ של פרקים ברצף בחדר קטן (כיתה באשכול פיס, פינה בלובי של הסינמטק, עם 10 כיסאות ) - הייתי נכנס מעת לעת. לגבי הרצאות- אם יש הרצאה מעניינת - אכנס. אם לא - לא אכנס. זה כה פשוט ואלמנטרי. ולא, ממש, ממש לא מעניין אותי לשמוע שוב ושוב ושוב ושוב מה יש לאדון תומס לספר על מב"כ. (סתם, אילוסטרציה).

טל ענבר

New member
אופנה, מדים וביגוד במב"כ

הרצאה זו תעסוק בנושא אופנת העתיד כפי שהיא משתקפת בסדרות מב"כ וסרטי הקולנוע. כמו כן תעסוק ההרצאה בהקשרים תרבותיים, היסטוריים וחברתיים, העולים מעיצוב הבגדים והתילבושות. אני מצפה למישהו / מישהי מתחום עיצוב ואופנה, אולי מרצה משנקר או מעצב/ת, שיתן את ההרצאה.

טל ענבר

New member
אדריכלות העתיד

הרצאה זו - מפי אדריכל - תעסוק בעיצוב המרחב האישי והקבוצתי, כפי שבא לביטוי בארכיטקטורה של חלליות ומבנים בעולם מב"כ.

טל ענבר

New member
מוסיקה במב"כ - האזנה מודרכת

בהנחה (ריאלית) שלא נעשה כלום על מנת לקדם נושא הקונצרט שהעלתי בעבר, ניתן לקיים שמיעה מודרכת של מוסיקה ממב"כ. ההאזנה למוסיקה תודרך על ידי מוסיקאי, במתכונת הקונצרטים לנוער של פרופ' אריה ורדי.

papal

New member
נעשו נסיונות על ידי לטפל בנושא

שוחחתי עם נציגים של הפילהרמונית הישראלית ,של סימפונט רעננה, של תזמורות קטנות של תזמורת המשטרה אפילו פניתי לתזמורת צה"ל כולם ללא יוצא מן הכלל הסבירו לי- שקודם כל זה עולה כסף- הרבה כסף השקעה על אירוע כזה היא משהוא בסביבות ה 100 אלף שקל - לא ממש ריאלי. זה יכול לעלות פחות- אבל הכי זול שהגעתי אליו היה 25 אלף שקל מאיפה תביא סכומים כאלה? במה מדובר? מדובר בחזרות- כל חזרה עולה סכום מסויים ( למשל עלות חזרה אחת של הפילהרמונית עבור קונצרט מסויים היא משהוא בסביבות ה 1000-3000 ש"ח) מדובר באולם (למשל היכל התרבות תל אביב- אחרי קומבינות עם התשלום לפילהרמונית - 15 אלף ש"ח לערב- כשבדרך כלל מדובר בעוד הרבה הרבה זמן....) (למרות שהמדיטק , לפי מה שהבנתי , יחסית זול לפנות אותו לקונצרטים). מדובר ברכישת תוים - סיפור לא זול ועוד ועוד ועוד הדרך הכי טובה לעוש תאת זה היא באמצעות פנייה לאיזשהוא מוסד תרבות (למשל הפיס) שייתן חסות לערב מיוחד במסגרת פסטיבל תרבותי\מוזיקלי כלשהוא. אבל גם זה מסובך מאוד ככה, שזה מאוד לא ריאלי!!

למעלה