רעיונות ויוזמות לציון 40 באייקון

DDN

New member
אז אני ארחיב.

הסבר על העולם של מסע בין כוכבים: יכול לנוע בין הסבר על התפתחות האנושות, הסיבות שהביאו למלחמת העולם השלישית, ההשפעה של המפגש הראשון, למה הוקם צי הכוכבים, איך הוקמה הפדרציה? איך הפכו בני האדם למובילי דבר ברביע אלפא, למה נלחמו ברומולאנים? למה נלחמו בקלינגונים, ועל אילו בסיסים הוקם השלום? אותו הדבר בנוגע לקרדאסים ולפרנגים. סיקור של התפתחות טכנולוגית, מספינות "רגילות" כמו האנטרפרייז של ארצ'ר, ועד הדפאיינט עם מתקני ההסוואה שלה או וויאג'ר עם המעגלים הביולוגיים. למה אין לפדרציה מתקני הסוואה? ועוד. הסבר על הסדרות: התפתחות הטכנולוגית שעמדה לרשות היוצרים, וההשפעה של זה על הטכנולוגיה שהוצגה בסידרה. הערכים שניסו להעביר, למה כשל הדור הראשון בסיבוב הראשון שלו, ואיך פתאום הצליח? למה הדור הבא וחלל עמוק תשע קיבלו את התאוצה שלהן רק בעונות מתקדמות? למה אנטרפרייז נכשלה? ועוד.

טל ענבר

New member
או! התקדמנו. STAR TREK 101

בעצם הרצאת מבוא כללית (או מספר הרצאות כלליות) בנוסח: "כולם מדברים על ST ואני לא יודע מה זה" הרצאת מבוא המיועדת למי שאינו מכיר כלל את מב"כ. בהקשר זה - אני מוכן להענות לאתגר ולהכין הרצאת מבוא כוללת על TOS,TNG המיועדת גם (ובעיקר) למי שלא ראה מעולם אפילו פרק אחד.

sysiphus

New member
אנחנו מתכננים רצועה "למתחילים"

אחד הדברים שאנו שואפים להרים השנה באייקון הוא רצועה "למתחילים". יהיה מיקום מסוים, קבוע, שיועברו בו כל שעה עגולה (או כל חצי שעה, טרם גיבשנו את הרעיון עד הסוף) הרצאת מבוא לאחד מתחומי החובבות של אייקון. איך להתחיל לקרוא מדע בדיוני, איך להתחיל לקרוא קומיקס, מה נחשב, מה פופולארי, מה טוב וכו'... ובין השאר, למשל, חשבנו כמובן על מסע בין כוכבים. ה-catch הוא שצריך להעביר את אותה הרצאה, במידת האפשר, 2-3-4 פעמים ביום, בפני קהל קטן, ע"מ לאפשר לאנשים חדשים להיכנס לפאנ-דום (כאלה שמגיעים לאייקון ולא מכירים כל פרק, כל גזע וכל ספינה). אני אבקש מרכזת המרצים שלנו לדבר איתך גם על זה...

n i v1

New member
זה נהדר

פיספסתי את ההודעות האלה... אני בעד. הרי יש דור חדש שלא ראה מסע בין כוכבים כמעט וראוי שיהיו הרצאות בעניין

papal

New member
הרצאה לאייקון- "40 שנות הערצה"

ולענייננו אשמח לתת הרצאה אקדמית ( חשוב לציין אקדמית, שמבוססת על מחקר אקדמי שנאי מבצע עם עוד בחור ושחלק ממנה כבר הוצג בפני תלמידי החוג לתקשורת במכללת עמק יזרעאל), הרצאה שתסקור את ההיסטוריה של הערצת עולם מס"ב לאורך השנים, כולל התייחסות מאוד ספציפית להערצה בישראל כולל התייחסות למחקרים שונים, הבאת קישורים לפרקים משפיעים במיוחד, לכנסים וכו'. בסיום ההרצאה או כהמשך לה- אשמח לפתוח פאנל בהשתתפות אנשים מרכזיים בעולם מס"ב בישראל ( אתה למשל, תומאס גודמן ואחרים), שידונו על נושא הערצת מס"ב בעולם, גורמים וכו' יספרו על חוויות ספציפיות שלהם, שיתוף של הקהל - שאנשים מתוכו (מתוך הקהל) יספרו על הקשר שלהם עם מס"ב,ודון על הקהילה בארץ כשהשיח גם יוביל לסיכום שהוא- עתיד ההערצה- האם המעריצים מזדקנים או שיש גם הערצה של צעירים . בנוסף,לדעתי יש מקום בהמשך לאותו דיון, אולי סלוט אחרי ההרצאה ואחרי הפאנל- להקרין את טרקיז 1 ו2 , ואולי גם לפני או אחרי וידאו קליפ שמתעד את פעילויות סטארבייס לאורך השנים שהוא פעילו בישראל. לדעתי, 40 שנות מס"ב הם גם אירוע של 40 שנות הערצה ולכן צריך לעשות פעילות כזו מה אתה אומר?

n i v1

New member
ואם כבר מדברים על הערצה ../images/Emo41.gif

למה לא לסקור את ההערצה של מסע בין כוכבים בארץ? למה לא לספר קצת על המועדון? למה לא לספר מה היה באייקונים הראשונים? על האירועים הגדולים? למה לא לספר על סקטור המיתולוגי או על קיו קון? כידוע לכם אנחנו מתבגרים. אני בעצמי נכנסתי לעסקי ההערצה כשהייתי בן 17, שזה לפני 9 שנים כבר. כשאני הייתי בן 17 היו ילדים בני 8-9-10 שהיו מגיעים לכנסים ההם והיום הם בצבא ואולי אחר כך... ומדי שנה הייתי רואה אותם גדלים. כמו שהם היו ילדים יש היום ילדים חדשים, התחלף דור, דור שלא ידע את יוסף וחגיגות ה- 40 הם תאריך מצויין! אני חושב שראוי לספר לאנשים איך זה התחיל. חלקינו יודעים, אנו שנמצאים כבר שנים, שנושמים את זה כבר שנים, ואחרים, רבים אחרים לא יודעים כלום! ואני לא מדבר על לעשות מרתונים שלמים של פרקים שעוד לא נראו על המסך כמובן... (למרות שאם למישהו יש דיוידי של אנטרפרייז (יש אנשים שלא ראו אנטרפרייז שערו בנפשותיכם), אני מדבר על אירוע, הרצאה, עם מצגת תמונות ווידאו (בטח יש וידאו מכמה מהכנסים) על דברים שהיו בעבר. אני חושב ששווה לברר את זה

papal

New member
אני איתך ניב....

זה בדיוק הכיוון אליו אני חותר וזו מהות ההראצה שלי , שמתבססת על מחקר מעמיק של קהילת מס"ב בישראל - מחקר, שעדג אוקטובר 06 יושלם במלואו. כבר היום קיימת מצגת חלקית שסוקרת את העניין כולל התייחסות לספרות מקצועית רלוונטית 0 הן ספרות חובבים והן ספרות אקדמית) וכוללת התייחסות לפרקים משפיעים במיוחד מכל סדרה. אם סיזפוס מסכים אני הולך על זה במלוא הקיטור ומתנדב לרכז - הן את ההרצאה, הן את הפאנל (שלדעתי צריך לבוא כהמשך להרצאה , באותו אולם, בסלוט שאחרי ההרצאה), ואם אפשרי- אז גם הקרנה של טרקיז 1 + 2 בהמשך אותו יום ( אם זה אפשרי בכלל), וגם - הקרנה לילית של מיטב פרקי מס"ב- לפי סקר שייערך בין חברי המועדון, כלומר- הפרקים הכי טובים בעיני מעריצי מסע בין כוכבים בישראל (המשל ישיר להרצאה לפאנל ולהושא), הקרנה שתמשוך אליה- את מי שבאמת חבר מועדון ואת מי שבאמת מעריץ את הסדרה( כמה יגיעו להערכתי להקרנה כזו? בסביבות - 50 עד 100 איש) זה יכול להיות יום מלא תוכן- שיגרום לכל מעריץ לכל חבר מועדון לרצות לקחת חלק כי הוא ירגיש חלק מזה- ויש בזה גם תיעוד שח פעילות הקהילה בארץ- שמקבילה לאירוע ההיסטורי של ההערצה, וזאת במקביל לעניין של 40 שנות ההערצה!! מה אתה אומר סיזפוס? אני לוקח את הכדור לידיים הולך?

papal

New member
וכמובן, הוידאו קליפ

אפשר להרים קליפ מושקע שסוקר את פועלו של המועדון סרט, שאפשר גם להוסיף לו קריינות וראיונות, 0מאוד אפשרי) שסוקר את סטארבייס לאורך שנות קיומו תוך הכנסת קליפים מתקופות שונות תמונות מכנסים שונות והתייחסות לכל מיני דברים על הקהיל) הסרט הזה יכול להיות גורם מחליף או משלים לטרקיז ויכול לבוא בין הפאנל להרצאה, או כחלק ממנה או משניהם או כאירוע נפרד- בין 2 הפעילויות שכבר הזכרו, אירוע- שלדעתי אפילו יתאים להקרנה בחינם מה דעתך?

sysiphus

New member
הקרנה לילית של מיטב פרקי מס"ב...

היי... אם להקרנת פרקים "רגילה" מגיעים בין 20-30 איש במקרה הטוב, אני חושב שאתה מגזים בהערכות שלך לגבי הגעת אנשים למרתון לילי... לגבי השאר, הגבתי בפוסט אחר. אני שמח על הרעיון והיוזמה, אבל אנחנו חייבים לנער את העסק ולעשות משהו שונה. Think out of the box. באחד מה"טרקיז" יש קבוצת תיאטרון שעשוה שייקספיר / מסע בין כוכבים. זה מצחיק כ"כ. הלוואי והייתה קבוצת חובבים שתעלה משהו הזוי כ"כ. כנ"ל לגבי ההצעה של טל (ענבר) לקונצרט, הלוואי והיה מי שירים דבר כזה ויגרום לו לקרות (רק שזה גדול עלינו במספר קני מידה כרגע, לדעתי, ואני גם הייתי עושה את זה קונצרט נעימות מדע בדיוני ופנטסיה כלליות, עם הנסיכה הקסומה, ווילו, אינדיאנה ג'ונס, סופרמן, מלחמת הכוכבים ועוד, מבחר ג'ון וויליאמס וג'רי גולסמית'...)

subatoi

New member
שיירשם בפרוטוקול

שבאותו אבק כוכבים שהיתה מרתון לילי של הפיילוטים, הסינמטק הקטן היה כמעט מלא. והקטע החשוב הוא שהיו במרתון הלילי יותר אנשים מאשר היו בהקרנות היומיות. רק למען הפרוטוקול
ותודה לבג'ורי היקר שהלשין לי על השרשורפלצת.

sysiphus

New member
לא חוכמה גדולה

חלק גדול מה"קהל" היו מתנדבים שניצלו את המרתונים בסינמטק כמקום לינה, בהיעדר אחד שכזה במתחם הכנס...

subatoi

New member
אני מניח

שגם באולם הגדול היה מרתון, ושם בטח היה יותר מעניין למי שסתם בא לישון. בטח היה יותר טוב מאשר פיילוטים של מב"כ, אבל אפשר לבדוק את זה.

sysiphus

New member
אבל...

תראה, יש לך המון מוטיבציה ואני לא רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אבל... עשינו את זה כבר. לא פעם ולא פעמיים. האמת, שלוש פעמים באירועים גדולים, אולי יותר אם כוללים אירועים קטנים. נכחת בכמה מהפעמים האלו. בדיוק כזה פאנל נערך באייקון 2004 (משהו סגנון "מסע בין כוכבים - לאן..."), הוא היה מוצלח והגיעו בסביבות ה-50 איש. בעולמות 2005 נערך פאנל דומה (בו אף השתתפתי). הוא נוהל בצורה שונה עם שאלות טיפונת שונות, אבל הקונספט היה פחות או יותר זהה. הגיעו אליו בסביבות ה-30 איש. גם באייקון 2005 נערך כזה פאנל, והחידוש הפעם היה שהרחבנו את העיסוק לפאנ-דומים בכלל (באפי למשל) ועתידם הכללי, ותגברנו את הפאנל בשני אורחים מחו"ל (רוברט ורוג'ר). אמנם הפאנל היה מעניין, אבל הנוכחות הייתה די דלה - בעיקר בגלל שהנושא הזה נטחן שוב ושוב ושוב, אין דברים חדשים לומר ואין אנשים חדשים שיאמרו אותם. תומס, נדב, שחף בן-צור, עודד שרון, אילן ריינר, משה שבח, ליאור אביאל ועוד רבים וטובים (בהם גמני) ישבו בפאנלים האלה, דיברו והקשיבו. אין יותר מדי מה לחדש, ואנשים לא יגיעו ל"אותה גברת בשינוי אדרת". (האמת שיגיעו אותם 20 האנשים שיגיעו לזה בכל מקרה...) לדעתי, עדיין יש מקום לאירוע כזה, ובמיוחד אם הוא יתמקד בארגון ובחובבות בארץ, אבל שווה לערוך אותו בפאנ-קון הקרוב ולא באייקון.

papal

New member
אני מודע לכל מה שתארת עד עכשיו

ואתה צודק , אבל עד עכשיו עיקר ההתייחסות היתה על הסדרה עצמה, פחות על נשוא ההערצה. הקהילה שלנו כולה מורכבת מכמה מאות כשלכנסים מגיע הגרעין המתמיד. תכלס- אלה שמגיעים להרצאות, הם בדיוק אותו אנשי גרעין קשה של הקהילה בארץ- והם גם קהל היעד שלך לפאנל כזה ולהרצאה כזו. מה שאני מציע- זה לא לפזר את זה - פאנל פה פאנל שם, אלה ליצור מעין שרשרת של אירועים- שקשורים לנושא- הרצאה- פאנל - הקרנה כלשהיא- שמתחברים אחד לשני כשכל אחד אוסף קהל. יש לזה פוטנציאל, מה גם שעד כה- הדיבורים היו די באויר. אני מניח שחברי הקהילה ירצו לשמוע הרצאה סוקרת את דברי ימי המועדון וסוקרת את תופעת ההערצה לאורך הזמן (כולל הקרנות וידאו קליפים למינהם) הפאנל- הוא המשך להרצאה- כך שהוא יהיה יותר סוער אני מאמין. וימשוך אנשים. אולי אירוע שלא חשבתי עליו- והוא יכול להוות גולת הכותרת של סלוטים כאלה- אחד אחרי השני, הוא אירוע פילקים (שלדעתי מושך הכי הרבה אנשים) ף אירוע שמתקשר באופן ישיר הן לפאנל והן להרצאה. אויל גם אפשר לבקש מכל אותם אנשי פילקים הנהדרים- שירימו הצגה. הבעיה היא- שהקהילה שלנו, הולכת ומזדקנת רוב בני הנוער מתעסקים בדברים כמו מסיבאפי, או הצגות של טולקין וכל מיני כאלה. מס"C כבר לא מעניינת כבעבר אבל, כשאתה בא להתייחס ל 40 שנות מס"ב- אתה חייב לקחת בחשבון את אותם 50 - 60 אנשים , גרעין קשה שצמא לפעילות הזו- כי הוא בעצם קהל המטרה שלך להרצאות האלה. 40 שנות מס"ב רלוונטיות מה לעשות בעיקר למי שמס"ב מעניינת אותו (לפחות כאן בארץ). ולכן- למרות שכל דברייך הם נכונים עדיין, נכון יהי לעשות את הפעילות הזו- כי בעצם זה מה שהקהילה (50 איש ? אלו רוב אנשי הקהילה בתכלס שיגיעו0 וככה זה... ואלה הם התכנים שהן ירצו) רוצה

sysiphus

New member
אני הייתי רוצה לפנות לקהל...

אני הייתי רוצה לפנות לקהל קצת יותר גדול. כן, כתמיד יהיו פרקים משולבים בהרצאות העוסקים בנושא הנבחר לאייקון השנה - חלומות. הפאנל שבו עסקינן ושהיה כבר בשנים קודמות, הוא, לפחות כביכול, מסוג האירועים שאמורים לפרוץ את גבול השגרה. הפאנל הזה כבר נעשה שלוש פעמים ולכן הוא לא יעשה זאת, ולא ימשוך קהל. פוטנציאל הקהל שלו הוא 20-30 איש, וזה לא סביר לאירוע באייקון. כמו שציינתי, פאנ-קון הוא המקום לאירוע כזה - שהוא, בהגדרה "קהילתי". עוד בנושא זה, הפאנלים הקודמים, לפחות שניים מהם, עסקו במפורש בתופעת החובבות בארץ ובעולם, בחובבים עצמם וכו', ולא היו באוויר בכלל. לגבי הקהל... הנחה מראש שהקהל של מסע בין כוכבים מונה 50-60 איש במירבו היא המתכון לצמצום אירועי מסע בין כוכבים באייקון למינימום... למסע בין כוכבים יש הרבה מאוד קהל לטאנטי. עובדתית לפני 5 שנים היו אלפי אנשים בקהל הזה, ומתוכן מאות הגיעו לאירועים ומילאו אולמות. הרבה מאוד מקהל חובבי המד"ב הכללי של אייקון אוהב מאוד מסע בין כוכבים. מה שצריך למצוא זה את האירועים שימשכו לפחות חלק מאותו קהל "רדום", שידליקו אנשים... לדעתי, פאנל על סטארבייס או הרצאה+פרק זה לא זה... לגבי רצועת אירועים, אני מאוד מקווה שנצליח לאגור מספיק אירועים מוצלחים האחד אחר השני בכדי ליצור רצועה שלמה...

oblique

New member
../images/Emo163.gifלהביא את ווסלי...

באמת כמה אנשים כבר חתמו להביא אותו מעל 90 לא?

oblique

New member
אין חוש הומור?

ובאופן כללי הכוונה הייתה להביא מישהו מכובד מעולם מסע בין כוכבים אולי וולטר קואניג?

למעלה