רעיונות ויוזמות לציון 40 באייקון

טל ענבר

New member
מחשבים במב"כ - האמנם מד"ב?

ההרצאה תעסוק בתחום המיחשוב כפי שהוא משתקף בסדרות ובסרטים. ההרצאה תועבר על ידי מומחה למחשבים, והיא תנתח את התפתחות המיחשוב בסידרה אל מול המציאות, ותיבחן היבטים שונים של מחשבים חושבים ובעלי תודעה. בהרצאה ישולבו קטעים רלבנטיים מהסדרות ומהסרטים.

subatoi

New member
אסוציאציה שבאה לי

היא הרצאה על דאטה וכמה הוא קרוב למימוש כיום. יש מישהו שמבין בזה, ורצה פעם לעשות הרצאה כזו (והבטיחו לו הבטחות). אני אשאל אותו קודם בנפרד. לדעתי זה מגניב ביותר.

טל ענבר

New member
סקס בין כוכבים

נכנסתם לקרוא, נכון? אין לי ספק שאנשים יכנסו לשמוע הרצאה כזו, מה גם שניתן להגבילה מגיל 18 ובכך להעצים את מידת העניין. ההרצאה תועבר באופן הומוריסטי על ידי סקסולוג/ית ותנתח הרגלים מיניים של גזעים שונים והתנהגויות מיניות כפי שהתבטעו בעולם מב"כ. סקס עם אנדרואיד? הולך! מתירנות מול שמרנות - הולך ועוד ועוד. ההרצאה תלווה בקטעי סרטים (ולא בהדגמות חיות...)

sysiphus

New member
היה כבר סלוט כזה, רק לא עם סקסולוג

למען האמת היו שתיים, בפעם הראשונה המוקד היה מסע בין כוכבים, ההרצאה הועברה ע"י אלון פאר והייתה מוצלחת למדי. שנה לאחר מכן הועברה הרצאה דומה שעסקה בפאנ-דומים רחבים יותר ולא רק במסע בין כוכבים, המרצה גם הייתה מטעם קהילת החובבים, בשם אילנה ניג'ניק. נחמד.

טל ענבר

New member
Star Trek Pase 2 - הסידרה האבודה

ההרצאה תעסוק בסידרה שהייתה אמורה לעלות בטלויזיה בשנת 1978, ונגנזה. יוצגו הקונספטים של החלליות, עלילות ותסריטים שנכתבו , וכן יוצגו היבטים שונים של הסידרה שמצאו את מקומם בסרטי הקולנוע ולבסוף בסדרה TNG. אני מוכן להעביר הרצאה זו. בתמונה - איור קונספט של אנטרפרייז לסידרה זו.

טל ענבר

New member
מה מגניב? ההרצאה שהצעתי לתת מתאימה?

או שצריך לכנס את הפוליטביורו? בקיצור - אם מתאים, כבר התקדמנו, ויש הרצאת מב"כ שיכולה לעניין. נמשיך הלאה?

sysiphus

New member
יפ

מתקדמים. הרצאה אחת. אני מניח שכבר יצרה איתך קשר רכזת המרצים, כי אתה מופיע ברשימות המרצים של אייקונים קודמים. גם אם הצעת הרצאה כזו או אחרת, הנה עוד אחת... סבבה.

PILPIL

New member
גם לדעתי

אני לא יודעת על זה כלום חוץ מזה שזה היה קיים, ובטוח אבוא להרצאה על זה.

מיני כנס כלשהו

שמיועד רק למס"ב, כמו גבולות או טכנוקון. כנס מיוחד לכבוד האירוע שיערך בתאריך הפצת הפרק הראשון בטלוויזיה או תאריך קרוב. אפשר להתחיל להפיץ, לשאול אנשים אם יש להם הרצאות מתאימות, הרצאות שידברו על מס"ב כתופעה (בטח היו כאלה בכנסים קודמים) ואפשר גם לעשות אירוע כמו שהיה באסתריקון של "מיהו קפטן המס"ב הכי טוב" או "מהי סדרת מס"ב הכי טובה" וכאלה. אפשר גם איזו רצועה קומית או משהו. שוב, צריכים להתחיל להפיץ ולראות אם יש מספיק אנשים שבאים עם רעיונות להרצאות ופעילויות. אפשר גם לעשות איזה אירוע סמלי של הדלקת עוגה עם ארבעים נרות (להדליק את הנרות, לא את העוגה, כן?) במידה והרעיון יתקיים, אני מוכן לעזור בארגון, ואולי גם להרצות. [email protected]

sysiphus

New member
אלו דווקא רעיונות נהדרים...

אבל.. 1. ביקשתי רעיונות למימוש במסגרת אייקון. 2. המועד בו אתה מציע להעלות כנס הוא בקרבת הזמן לשידור הפרק הראשון של מס"ב, 8 בספטמבר... זה חודש לפני אייקון (וזה לא זמן אידיאלי לכנס בכל מקרה - כי זה לא חופש ולא שום דבר) וזה גם שבועיים אחרי המועד המתוכנן לכנס טכנוקון, בסוף אוגוסט. 3. מסעיף 2 אפשר להגיע למסקנה שכנס טכנוקון בסוף אוגוסט, במידה ויתקיים, יכול להיות מקום מצוין להעלות חלק מהאירועים האלה או את כולם, ואכן כך, אבל... 4. לדעתי כדאי להקדיש לא מעט תשומת לב לכך באייקון, אירוע שהוא פי מספר עשרות מונים גדול יותר מטכנוקון... בטכנוקון לבצע את האירועים היותר "קהילתיים" שיבינו וייהנו מהם קהל שהוא הרבה יותר hardcore... ואגב, עד עכשיו אתה שותף מלא ורואה היטב כמה רעיונות יש, מהם, של מי הם ומה מהם אשכרה ניתנים להרמה... אין תפוצה נרחבת הרבה יותר מזו...

לאייקון

אפשר פשוט לפנות אל קהל המרצים הטרקים ולהציע להם להביא כמה שיותר תכני מס"ב לאייקון, אני כבר הצעתי לשמואל שמואל הרצאה על חלומות במס"ב, בצירוף הקרנת הפרק המעולה Phantasms מ-TNG. ואפשר לעשות איזה אירוע קטן לציין את זה. מלבד זה אני לא יודע איך למשוך תשומת לב לאירוע שהוא בסך לא מאוד חשוב למי שהוא לא טרקי. קשה לי לראות חבורה של באפיסטים או רולפליירים שיגיעו לאירוע של 40 שנה למס"ב (אלא אם כן הם גם טרקים, כמובן
). בעניין טכנוקון, אפשר להעמיד את טכנוקון השנה בסימן 40 שנה למס"ב, כמו שטכנוקון הקודם היה לזכרו של דוהאן. שם אפשר לעשות את האירוע של הדלקת העוגה וכל הדברים האלה.

רגע,

אי אפשר פשוט לדחות את טכנוקון בשבועיים ולעשות אותו ב8 לספטמבר (או יום -יומיים אחרי)?

PILPIL

New member
גם ככה אנשים לא באים... )-:

הקהל של טרק הוא כבר הרבה זמן לא קהל של ילדים ונוער - פשוט כי הם כבר לא מכירים את זה (כי זה לא משודר), והצעירים של לפני 10 שנים גדלו ועכשיו האילוץ שלהם הוא יותר לוח השנה האקדמי. אז אני לא רואה שום סיבה לא לעשות אירוע בספטמבר.

DDN

New member
הרצאות על

ההתפתחות של עולם מסע בין כוכבים ההתפתחות של הסדרות עצמן

papal

New member
אהלן סיזפוס

שמע, כבר למדתי קצת להכיר אותך אז אני רוצה להבהיר, שציניות לא מונעת ניסיון ניהולי ואיכותי לכן, למרות שאני חושב שלעיתים אתה ציני להחריד עד כדי פגיעה באנשים- אתה עדיין האדם הכי מתאים לנהל את הכנס, וזאת בהסתמך על הקשרים שלך, על הניסיון שלך בניהול כנסים קודמים, וגם בסופו של דבר בשינוי שחל בך כי למרות שהיתה לי ביקורת עלייך, ולמרות שכבר חילחל לכאן משהוא מהעימות שלך עם משה וחברים אחרים, זו פעם ראשונה שאני רואה ממך פתיחות ורצון- לשמוע רעיונות ולפתוח שולחן בכל מה שקשור לכנס אז יאללה כל הכבוד אני חושב שאתה המתאים לנהל את הכנס למרות הכל!

למעלה