רע. הכי רע. רע מאוד. ט'

Lady Stark

New member
את תצליחי

אנחנו פה בשבילך כל הזמן.
קחי בחשבון שלוקח זמן להתאושש מיום קשה כמו אתמול.
תנסי ליישם את שני הדברים שדיברנו עליהם: גם את הגישה האימהית של המבוגר האחראי וגם להפנות את הכעס שלך כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
מחכים לשמוע ממך שוב מותק.

איך מפנים את הכעס החוצה בלי לגרום נזק לאחרים

או אפילו לעצמי, כתוצאה מכך? אני באמת שומרת ושומרת עד שמתפוצצת (בדרך כלל) ואז זה באמת לא פרופורציונלי. הייתי רוצה להפסיק להזיק לעצמי ולהיות אסרטיבית, אבל איך עושים את זה??? איך לא פוחדים מהכעס של אחרים ואיך נפטרים מהרצון לרצות את כולם?

tingumi1

New member
מממ... עוד לא לגמריי יודעת, אבל-

גם לי זה מאוד קשה..., אני עדיין במן סוג כזה של תהליך שבו אני מבינה שביחסים עם אחרים יש לפעמים גם כעס, וזה בסדר, זה קורה וזה מותר. ואני גם מנסה מידיי פעם "לבדוק את הדופק" של עצמי, ולמלא את התפקיד ההורי הזה עבור עצמי (למשל לשאול את עצמי אם אני הוגנת כלפיי כפי שאני הוגנת כלפיי אחרים? האם אני מכבדת את הרצונות שלי?)

וגם, כשאני לפעמים מפחדת לאכזב אנשים אחרים, או מפחדת שהם יהיו לא-מרוצים ממני, אני מנסה לעשות סוג של חילופי תפקידים.. נניח, אם אני מפחדת להגיד לבוסית שלי (שאני אוהבת, ולא רוצה לאכזב אותה), שאני לא מרוצה ממשהו שהיא עשתה בנוגע לעבודה שלי, אני מדמיינת הפוך - אם אני הייתי מנהלת, ועובדת שלי הייתה אומרת לי בדרכה הנחמדה (
), שיש משהו שלא נראה לה, האם הייתי משנה את דעתה עליה? בד"כ התשובה היא לא. האם הייתי מצפה שתרצה אותי כל הזמן? לא. והאם הייתי יכולה להבין שיש לה צרכים משלה? כן.

לפעמים שווה לעשות את המשחק הזה, זה קצת מכניס לפרופורציות...

זה באמת קשה..., אילו הדרכים המעשיות שאספתי לי בינתיים..

tingumi1

New member
יכול להיות

שיש לי קצת שגיאות כתיב בהודעות...

אני קצת דסלקטית...

זה תרגול מצוין בשבילי והזדמנות נאותה למתוח

את גבולות הסבלנות והסובלנות שלי. מלמדים אותנו בקבוצת סי.בי.טי כיצד לעשות זאת, וזה מרתק.

נ"ב לא שמתי לב לשגיאות מיוחדות אצלך (עכשיו, בגלל האו.סי.די אני אשים! סתם חחח).

וגם אני לא מושלמת. קשה לי להודות בזה, ואפילו מביך, אבל אני באמת באמת לא מושלמת. ואולי זה דווקא טוב.

tingumi1

New member
האמת שזה נשמע מרתק

ואו סי די זה כאן

אני ממש משתדלת.. ומרוב שאני שואלת את הסביבה ובודקת, אז נראה לי שהיום הן הצטמצמו מאוד. אבל בכל זאת, גם אחת זה מביך (וגם מעצבן, לאור העובדה שאני קוראת המון), אז אני מעדיפה להתריע מראש...

(פעם הייתה לי נטייה לפזר י' ביד רחבה לאורך הטקסט
, היום אני חושבת שאני במגמה הפוכה...:))

מצחיקולה

בדיוק לפני כמה ימים צחקו בפורום כלשהו של עורכים בפייסבוק על מישהי שהשתמשה המון בפסיקים מיותרים, וכתבו עליה שהיא נהגה לבזוק פסיקים ביד נדיבה על תבשיל הטקסט

Lady Stark

New member
לגבי הכעס

להפנות את הכעס החוצה זה אומר קודם כל לקחת את הצד של עצמך, עד כמה שזה לא מרגיש לך מוכר או טבעי.

תתעצבי שאנשים מתנהגים ככה, תרגישי שיש חוסר צדק. תכעסי על החוצפה. תיעלבי. תיפגעי. כל הרגשות האלה הם לגיטימיים ובריאים והדרך הכי טובה לעבד את מה שקרה.
איך תתמודדי עם האנשים האלה אחרי זה? את זה נראה אחר כך. בואי נתחיל מהיחסים שלך עם עצמך ומאיך שאת מתמודדת עם הפגיעה מאתמול כשאת עם עצמך.

כמו שאני מכירה את המצב הזה, ההפניה של כל הכעס והתסכול שלך כלפי עצמך היא הרגל. בדרך כלל זה הרגל שמושרש טוב טוב בבית עד שהוא הופך לאוטומט שלנו.
אנחנו פוחדים לכעוס על מי שפוגע בנו כי אנחנו רגילים שמי שפגע בנו הכי הרבה הם האנשים שהיו אמורים להגן עלינו.

כשהיינו ילדים, לכעוס על מי שאחראי עלינו נחשב לגזר דין מוות, כי מי יגן עלינו ויאכיל אותנו אם לא הם? איך נרשה לעצמנו ״לבגוד״ בהם עם כעס והתנגדות? במיוחד במשפחות בהם התבטאות שלילית של הילד לא מקובלת על ידי ההורים.

אז מה ילדים עושים במצבים כאלה? הם בוגדים בעצמם כדי שמי שמטפל בהם לא ינטוש וימשיך לאהוב אותם.
היום, כשאת בוגרת, את יכולה לכעוס על מי שאת רוצה. וזה לא יהיה קריטי.
בקיצור אלומונת, את לא צריכה לבגוד בעצמך יותר.

ליצי 16

New member
אלומה, סימנים של החיים

חשבתי לכתוב לך לפני כמה ימים והתלבטתי, לא רציתי להתערב לך בתוכניות האישפוז או בחלומות.
אבל עכשיו כששוב קשה לך כל-כך...
אני עצמי סובלת מדיכאון, ובעבר הרחוק גם לי היו מחשבות אובדניות. אני רוצה להגיד לך שזה גרוע כי סתם בלבלתי לעצמי את המוח. סתם העליתי את עצמי על הגרדום בכל פעם מחדש.
הלהגיד שאני רוצה למות זה כאילו פיתרון.
אני לא מצליחה לשלוט בחיי, אז אם אני אומרת שאני רוצה למות, ככה אני מראה לעצמי שאני שולטת בחיי. אבל אני לא עושה את זה באמת, אני לא מתאבדת, אבל אני מפחידה את עצמי, כי להגיד לעצמי שאני רוצה להתאבד זה מלווה כל הזמן בחרדות.
כהתחלה, הפיתרון העדיף על המחשבות האובדניות הוא אני מתוסכלת בגלל .... אני כועסת על...... כרגע אני לא רוצה לעשות כלום.... לא בא לי כלום.....
אבל לא אני רוצה למות. את זה כדאי להוציא מהלכסיקון. כי להגיד את זה, זה לא להתייחס לעצמך ברצינות, וזה, זה ממש לא טוב.

זה שלא מאפשרים לך להמשיך הרבה באישפוז הזה, זה שאת לא מוצאת אפשרויות אחרות לאישפוז, וזה שכשאת נמצאת באישפוז את לא מסוגלת לעבוד וללמוד, זה לא אולי סימן שיש בעיה עם האישפוז?
האם באישפוז נותנים לך ידע חדש ומלמדים אותך דברים חדשים שאת עוד לא יודעת?

אם אני זוכרת נכון, אחת הסיבות שאת רוצה אישפוז היא כי את רוצה מסגרת. אולי מה שאת צריכה באמת זו מסגרת, ולאו דווקא של אישפוז?

שולחת לך חיבוק

היי48

New member
סליחה על ההתערבות,

אבל אהבתי את צורת המחשבה ואת דרך הניתוח, שיטה די מעניינת להסתכל על מצב של דיכאון וחרדה, סוג של "להסתכל על התמונה הגדולה" ולא על הפרטים הספציפים.

Lady Stark

New member
מסכימה

אהבתי והזדהיתי עם העניין שהמחשבות על מוות הן דרך להרגיש שליטה כשאנחנו מרגישים שאין שליטה.
גם אני עברתי מסכת עינויים איתן עד שהבנתי שאני מוציאה אותן מהמשוואה.
בוחרת לחיות וזאת נקודת המוצא המחזקת. מכאן, נתמודד איכשהו.

תאום2

New member
אלומת

אם את כל הזמן חושבת, `אני רוצה למות`.. את גורמת לעצמך בכך, להרגיש רע מאוד. אם את מדמיינת או מתכננת. את גורמת לעצמך סבל איום. אם את סובלת מאוד, זה חבל, אבל זה יחלוף. וחבל שתגרמי לעצמך סבל נוסף. היכן שהמחשבות נמצאות, שם אנו. אם המחשבות הן, רעות, סובלים. אבל אם המחשבות חיוביות, או לפחות עוסקים באופן למצא פתרונות לבעיות ולהמשיך, טוב. וכך צריך להיות. בבקשה תעדכני מה קורה?

ואוווו... אין לי מילים לענות לכולכם

האמת שהפתיעה אותי כמות (ואיכות) התגובות. אתם מאוד מרגשים אותי, והדאגה שלכם נוגעת ללבי.

אני מנסה לחשוב חיובי ולחפש לעצמי מסגרת (בעזרת המטפלת האישית שלי, שעוזבת בשבוע הבא). היום בקבוצה פתחתי את מה שהיה אתמול וקיבלתי המון חיזוקים גם מהחבר'ה (הבחור שפגע בי לא היה היום) וגם ממנחת הקבוצה, ובכלל היו לי שיחות טובות היום עם האנשים שם... אחרי שהיה לי התקף קשה של בכי נתנו לי שם כדור, נכנסתי לקבוצה ובקבוצה חטפתי התקפת צחוק כזאת שהייתי חייבת לצאת מהקבוצה לשטוף פנים, כמעט ברח לי פיפי... וכולם צחקו יחד אתי ואמרו לי שהם נורא שמחו לראות אותי צוחקת כל כך... אחר כך זה שוב התחלף בבכי, אתם יודעים...

והמחשבות על המוות מייאשות נורא מצד אחד, כי אין לי כבר כוח לעשות כלום, אבל מצד שני גם מנחמות, כי זה סוג של 'אם אין ברירה, אם ממש אין ברירה, אז יש פתרון', גם אם הפתרון הזה סופי ומוחלט וחשוך הוא מנחם אותי מתוך סוג של שליטה. אני מאוד לא רוצה להגיע לשם וגם לא ממליצה על זה לאף אחד, אבל אני באמת מרגישה מחנק ושהדיכאון סוגר עליי.

ולגבי האשפוז כמסגרת - אז כן, בהחלט, אחת המחשבות שלי לגבי האשפוז זה שיש לי מסגרת. הקטע הוא שאני נמצאת גם במסגרות אחרות, אבל הן תובעניות (מי יותר, מי פחות) ויצרניות (מי יותר, מי פחות) ולזה אין לי כוח כרגע. אני מתכוונת לעבודה המוגנת, לעבודה כפרילנס (כשיש...) וללימודים שעוד לא החלטתי מה אני עושה איתם עם הפיגור העצום שצברתי. אני מרגישה צורך להיות כרגע במסגרת מחזיקה, מכילה, תומכת שתציל את החיים שלי ולא כזו שתדרוש ממני הספקים או דדליינים או אתגרים יותר מדיי קשים (ואפילו האתגרים באשפוז עצמו לא קלים לי, אבל שם אני בחממה. או לפחות ככה הרגשתי עד אתמול, כי עכשיו אני חושדת בכל המנחים ש"הלשינו" עליי לרופא על כך שאני תופסת מקום ומדברת הרבה... זו הרגשה איומה והוא כזה אידיוט שבכלל אמר לי את זה...).

זרקתי כל מיני רעיונות שעלו לי, והמטפלת האישית שלי דיברה עם איילה, הן מנסות לעזור, אבל אף מסגרת לא תהיה יומיומית ואינטנסיבית, וזה בדיוק מה שאני צריכה כרגע. אני צריכה להישען על מישהו עד שאלמד להישען על עצמי. בעבר, הקבוצות של או.איי סיפקו לי את זה באופן חלקי, אבל אני עדיין לא מרגישה מוכנה לחזור לשם.

נסעתי אחרי האשפוז לדואר לקבל את הספר מההוצאה לאור - הם שלחו לי במתנה את הספר הראשון שעבדתי עליו, והרגשתי כמו טווסית כשהסתכלתי עליו ואחזתי אותו בידי. איזו הרגשה כיפית לדעת שיש לי חלק בתינוק הזה (למרות ששמי, כמובן, אינו מוזכר ברשימת הקרדיטים - אנחנו אלה שנשארים תמיד בצל...). נדמה לי שאפילו קיבלו אחת מההמלצות שרשמתי להם.

ושוב, תודה עצומה לכולם. אתם פורום מחזק ומעצים

למעלה