רפאל- מסעדת שף?

oreldi

New member
רפאל- מסעדת שף?

לדיווח המלא בבלוג פה גדול על רפאל

לאחרונה ביקרתי ברפאל, באחד מערבי שבת האחרונים. אבוי לי ולבושתי, זו הפעם הראשונה שלי במקום:)
המסעדה היתה חצי מלאה במהלך הערב. שאר הסועדים שהיו כבר ברפאל העירו שבעבר היא היתה מלאה יותר. האווירה והעיצוב נעימים, לא מפונפן מדי אך כן משדר יוקרה ותחושה של מסעדת שף.


אז מה אכלנו?

  • לפתיחה קיבלנו פרוסות לחם ופוקצ'ה: הלחם כלל בין היתר לחם עם פירות יבשים וחמאה בצד, אך בקושי נגענו בו בגלל הפוקצ'ה. הפוקצ'ה המפורסמת של רפאל היתה אדירה. היא הוגשה חמה, תובלה במלח ושמן זית והיתה קראנצ'ית מאוד. בצד נמזג שמן זית וחומץ בלסמי מבקבוקים מיוחדים עליהם רשום שמה של המסעדה. קיבלנו פוקצ'ה נוספת אחרי שהראשונה חוסלה במהרה. הייתי יכול לאכול רק את הפוקצ'ה כל הערב.

ראשונות:

  • למנה ראשונה בחרנו רביולי של גבינות עיזים טריות עם תרד בשרני בחלב עזים וחמאה מלוחה (68 שקל): הפסטה היתה טובה מאוד וכללה מילוי עשיר, מלוח מעט וטעים מאוד. מאידך, הרוטב היה די סתמי, בטעם חלב חם וחמאה, שלא התחבר עם הרביולי. התרד היה רחוק מלהיות בשרני.
עכשיו למחיר: המנה כללה 4 רביולי קטנים, קטנים יותר מרביולי סטנדרטי שמוגשים במסעדות. (הצילום נעשה מקרוב ועושה חסד- הרביולי קטנים מכפי הנראה). לא נעים להגיד, אבל זה פחות או יותר נראה כמו שאריות של מנת רביולי.

  • כמו כן הזמנו קישוא בלאדי ממולא באורז בסמטי ובשר טלה עם צימוקים אוזבקיים בחמאה חומה ויוגורט עזים אורגני (65 שקל): מנה שעל הנייר נשמעה לנו מפתה. בפועל מה שקיבלנו היו 3 קישואים שהכילו מילוי קר ותפל של אורז ובשר, וחתיכת כרישה בצד. מנה סתמית שכלל לא אהבנו, בתמחור בלתי נתפס. לא ברור.

  • סיגרים מרוקאים עם חלקי פנים של עגל חלב וטחינה אלארז (68 שקל)- הגיעו 4 סיגרים בליווי טחינה ואריסה. הסיגרים היו טובים, פריכים והמילוי טעים, אבל לא מעבר. אלה סיגרים שמזכירים קייטרינג חתונות טוב, שיצא לי לטעום בכמה אירועים לאחרונה. לא מובן. גם פה המחיר מופרך.

עיקריות

  • לעיקריות לקחנו מהספיישלים של היום פילה בקר: האישה לקחה את המנה, אני אישית מעדיף נתחים עם שומן. הוא היה רך, עשוי מדיום, ומוצלח בסך הכל, אבל היה חסר לי רוטב שיוסיף לו טעם. דומה מאוד לפילה בקר במסעדות בשר טובות. בצד הוגשו ירקות צלויים. בעיקר יש לציין את הבצלצלים הנהדרים.

  • מנה עיקרית נוספת היתה צלעות טלה צעיר, צלויות אחת אחת, עם קרם שעועית לבנה וטימין (185 שקל): מנה שהציפיות ממנה היו בשמיים בגלל המחיר. קיבלתי 3 צלעות, במשקל כולל של 200 גרם לדברי המלצרית. הצלעות הוגשו לבקשתי במידת עשייה מדיום רייר. מה שקיבלתי בפועל- היו צלעות שהרגישו כמו סוליה. טעמתי מכל הצלעות וכולן היו קשות וסולייתיות. כאן קראתי למלצרית, שלאחר בירור עם המטבח, מסרה כי מדובר בזן מיוחד שמידת העשייה המומלצת עבורן היא מדיום וול. העדפתי להימנע מהסיכון והחלפתי את המנה לסינטה. יודגש כי הטיפול של המסעדה בתקלה היה מצוין. לאחר שקיבלתי את הסינטה, המלצרית באה והתנצלה שלא ידעה על מידת הצלייה הנכונה, מכיוון שהיא חדשה, ולאחר מכן הגיע גם אחראי המשמרת לוודא שהכל בסדר.

הצלעות הוגשו בתוספת שעועית לבנה. איך היתה השעועית? בדיוק כמו כל מסעדת פועלים.

  • כאמור, במקום הצלעות לקחתי סטייק סינטה עם ירקות צלויים ברוטב יין אדום (155 שקל)- הגיע נתח עסיסי במשקל 200 גרם. מנה אדירה באיכויות שלה. מנה שחילצה ממני כמה פעמים קריאות של "וואו". הסטייק יחד עם הרוטב, הולידו מנה אלוהית, עם עומק טעמים יוצא דופן. בצד הוגש פירה חלבי וטעים.



קינוחים:

  • לקינוח חלקנו שוקולד GUANAJA עם אגוזי לוז קריספיים וגלידת קרמל (58 שקל): קינוח טעים, שוקולדי ומתוק במידה. גם הגלידה היתה טובה. . ב-58 שקל ניתן היה לצפות לקינוח ייחודי יותר או לפחות למנה גדולה יותר.

  • מבחר פטיפורים (48 שקל) ביניהם טארטים קטנים של שוקולד מריר, וניל ופיסטוק, פחזנית קטנה, טראפלס ושני פטיפורים המזכירים סוכריות גומי מהסופר. הכל היה בסדר, לא יותר.

לסיכום:

אי אפשר להימנע מלהתחיל בסוגיית המחיר. כל המנות הראשונות, לא נעים להגיד, היו עלובות בגודלן, יותר נכון בקוטנן. 3 מנות ראשונות קטנטנות, 2 עיקריות ו-2 קינוחים עלו מעל 600 שקל וזה לפני טיפ ושתיה (מחיר הפילה בקר, מכיוון שאיננו בתפריט והחשבון שולם ע"י קרוב משפחה, לא ידוע לי. לקחתי בחשבון מחיר של כ-150 שקל). התחושה שלנו אחרי המנות הראשונות היתה שמישהו עושה עלינו קופה, תחושה שהתמתנה אחרי המנות העיקריות שהיו סבירות בגודלן.

האוכל היה כמו מטוטלת- נע בין מדהים למאכזב. הסינטה והפוקצ'ה היו יוצאות דופן ברמתן, אך חלק מהמנות היו סתמיות וקשה היה למצוא נגיעות של מסעדת שף.
זו היתה אחת מהארוחות היותר מוזרות שיצא לי לאכול. עד עכשיו- לא בדיוק ברור לי מה הולך ברפאל. מסעדה רעה היא לא, אבל מסעדת שף לדעתי- היא גם לא. אם אחזור לרפאל, זה לא יהיה בקרוב וזה יהיה רק לעסקית, אז המחירים נמוכים יותר.









 

pix37

New member
תודה רבה - היה מרתק לקרוא

כל הכבוד על התאורים הברורים שממש הקרינו את המנות (אני גולש בנייד כך שלא ראיתי את התמונות).

להרגשתי מעט החמרת איתם (שתי מנות וואו בארוחה אחת ועוד מנה טובה מאוד - זה הרבה מעבר לסטנדרט המקובל בישראל) אבל כאשר מישהו מרשה לעצמו לגבות כאלה סכומים הוא מזמין את זה.

נקודה מעניינת נוספת היא בחלוקת הערך בין הראשונות לעיקריות - לרוב הראשונות נותנות תמורה טובה הרבה יותר לכסף מה עיקריות וכאן נראה שזה היה הפוך
 

oreldi

New member
אני חושב שלא החמרתי מדי

היינו 5 אנשים וכולנו יצאנו די מאוכזבים.
הדגשתי את מה שהיה חיובי, והיו אכן שתי מנות יוצאות דופן. לגבי מנת הרביולי -הפסטה היתה עשויה היטב, אך הרוטב פחות. היא היתה מנה לא רעה, אך בוודאי לא מצדיקה 68 שקל (סתם בשביל השוואה, בקופי בר, מחיר מנה דומה ולא פחות טובה, אפילו יותר, היתה 46 שקל והיתה בה כמות גדולה יותר. זה היה בתפריט הישן, אני לא יודע אם אחרי השינויים שם יש עדיין את המנה).

אך יחד עם זאת - המנה של הקישוא, השעועית הלבנה, הסיגרים, הפטיפורים- כל אלה היו מנות בינוניות (הסיגרים והפטיפורים) ומטה. מדובר ב- 3 מנות+ תוספת שלא היו מוצלחות, ואם נוסיף לזה את צלעות הטלה שהוחזרו- היה קשה להיות חיובי יותר.
לגבי הסטנדרט המקובל בישראל- אני מסכים איתך באופן כללי, אבל אני חושב שרפאל, ברמת המחירים שלה, צריכה להיות הרבה מעל הסטנדרט המקובל בישראל. ברמה של מסה, למשל.
 

oreldi

New member
אפשר להבין

רפאל "מזמינה" רמת ציפיות גבוהה והיא צריכה לעמוד בה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מעבר לסטנדרט? אני מעדיפה רק מנות טובות ושלא יהיו WOW

אבל אם יש מנות בינוניות ומטה זה מבחינתי מתחת לסטנדרט, ודאי שבמחירים המופרכים האלה.
כבר אכלתי ארוחה במסעדה (ויותר מאחת) שכולה הייתה טעימה לי מאוד, בלי שום "וואוו" מיוחד, פשוט אוכל טעים, מדויק, מוכן היטב. כמו שצריך, בלי נפילות.
 

oreldi

New member
בדיוק

אמנם כמו ש PIX ציין , שתי מנות היו "וואו" ויוצאות דופן, וזה מעבר למה שניתן לצפות במסעדה ממוצעת,
אבל לצד זה היו מנות הרבה פחות טובות.
עדיף מבחינתי ללכת למסעדה שרוב המנות בה יהיו טעימות וטובות, לא יוצאות דופן או יצירתיות מדי. יש מספיק כאלה.
ובנוסף- יש גם מסעדות שף שהייתי לאחרונה, ששם רוב המנות היו טובות וטעימות, וגם חלק מהמנות היו מבחינתי "וואו"- מסה ומל ומישל.
 

inבאלי

New member
גמני לא התלהבתי מהביקור האחרון שלי שם

הייתי בעיסקית ולכן התימחור היה כמובן הגיוני יותר, אבל בהשוואה למסעדות ברמת מחירים דומה, הרגשתי שברוב המנות אין לכך הצדקה.
תודה על הדיווח.
 

גסטרו

New member
מילוי קר ולא החזרתם ? ממנות הדגל של המסעדה

הייתי שם בראש השנה לקחנו ארוחה של 4 מנות ראשונות והיה מצוין. דוקא הקינוח- היער השחור - אכזב בשל מרקם העוגה אבל היו שפע של דובדבני אמרנה.
 
אם קר מהמקרר, גרוע. אם בטמפרטורת החדר

אפשר להגיש כך ממולאים ואפילו די מקובל. ואני 'יצרנית' ממולאים סדרתית...אפילו בפציעה מצאתי דרך ושיטה למלא עלי גפן בשכיבה.
ובהקשר זה ברצוני לציין שמחיר מנת ממולאים, בין אם זה ירקות, סיגרים, קובה, רביולי - לא לוקחת בחשבון רק את עלות חומרי הגלם אלא גם את זמן העבודה. ואלה מנות עתירות עבודה..בהשוואה לסלט או לאנטיפסטי ושאר מנות ראשונות.
 

oreldi

New member
סבתא רות, הערה נכונה

למיטב זכרוני הממולאים היו פושרים, בטמפרטורת החדר, ולא קרים ישירות מהמקרר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מנות ממולאים הן מנות שנחשבות לזולות במסעדות פועלים ועוד

במקרה יצא שהערב הכנו פלפלים ממולאים – לא הייתי אומרת "עתירות עבודה". יש מנות הרבה יותר מסובכות וקשות להכנה. זמן ה"עבודה" העיקרי היה של הכיריים והתנור.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בדיוק; צריך לחתוך אותם לגובה הנכון ולרוקן מהגרעינים

יש עדיין עבודה. ומילאתי גם קישואים וחצילים. זו לא טרחה גדולה יותר וזניח לזמן ההכנה (שרובו הבישול).
 

טל68811

New member
תחברי אחד כזה למברגה פשוטה;

מרוקן קישוא בשתי שניות, מדוייק וסימטרי....

 
יש לי משהו על אותו פרינציפ מפלסטיק עם כמה ראשים

בקטרים שונים. אבל עדיין, איך אפשר להשוות מילוי קישוא או עלי גפן או חציל זעיר למילוי פלפל?
 
צודקת

יש סיבה לכך שאנשים פחות ופחות מבשלים אוכל מסורתי מסוג זה שדורש המון עבודה...
כרוב או עלי גפן לוקח אף יותר. אין מכשיר שיכול להחליף...
שבת שעברה סיר כרוב ממולא וסיר קישוא לקחו לי שעה של הכנה (ברובה נינוחה מול טלויזיה, רוב הזמן לקח לי להפרדת/טיפול בעלי הכרוב...)
גם קובות/ ג'חנון/ קרפעלך וכו סובלים מאותה הבעיה...
אח, איפה הימים שתפרנו עור גרונות שאספנו בהתמדה בשביל קישקע?
 
עור הגרונות היה הלזעלע. קישקע מילאו במעי.

ובאמת מי היום טורח? אגב, במתכון המשפחתי שלנו, אני גם מקלפת את הקישואים, מטגנת את ירקות הממולאים [לא עלי הגפן או העגבניות] לפני הבישול האיטי וזה עוד זמן ולכלוך. גם במילוי יש בצל מטוגן קטן ופטרוזיליה קצוצה - שזה עוד זמן.
בקיצור, להשוות זאת לחיתוך ראש פלפל וניקוי גרעיניו, זו בדיחה סתם לצורך ויכוח שלא טרחתי להגיב עליה.
 
למעלה