רפאל- מסעדת שף?

העלזעל
כבר נשכח לי השם.... שנים...שנים

אצלנו שימש רק בצ'ונט.
ואכן אין מה להשוות לפלפל. אצלך במשפחה לקחו את העסק ממש אקסטרים

הוסיפו עוד שלב כאילו אין מספיק גם ככה...
 
לא הוסיפו שלב. זה המקור, עם השנים הורידו שלבים...


אבל אני מוכרחה לציין, שההבדל בטעם אדיר. גם אני ניסיתי מדי פעם לצמצם שלבים וזה לא זה. חזרתי למקור.
 
גם בצל אני לא מטגנת

אבל זה בגלל שלרוב אני אופה את הבצל הממולא, ככה שכל הסוכרים יוצאים ממנו והוא הופך להיות מתוק מתוק.
&nbsp
לשם הנוחות אני מעדיפה למלא את החצילים והקישואים העגולים, הרבה יותר נוחים ופחות התעסקות עם ריקון.
&nbsp
ואגב, אם כבר מדברים, אפשר לשאול למתכון שלך לעלי גפן? אני מחפשת המון זמן מתכון, אני מעדיפה אותם חמוצים אבל עד כה לא מצאתי משהו שיניח את דעתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מילוי קישוא אפשר להשוות, זה לא גוזל זמן רב

אם יודעים לעשות זאת נכון (ובמטבחים מקצועיים יודעים, הם הרבה יותר יעילים בד"כ). כרוב או עלים שמצריכים טיפול מוקדם אכן דורשים זמן הכנה ארוך יותר (אישית אני אוהבת רק כרוב טרי ולכן לא מבשלת ולא ממלאת אותו).
&nbsp
דווקא סלט, שציינת קודם כמשהו מהיר, יכול לגזול לא מעט זמן אם הוא מורכב מרכיבים רבים (במיוחד כאלה שצריך להכין במיוחד ואינם מוכנים מראש). כשאני מכינה סלט גדול עם רכיבים רבים וצריכה להוציא, לנקות ולחתוך הרבה סוגי ירקות ורכיבים אחרים (גבינה למשל), זה גם חצי שעה כמו כלום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
או בשיטה שונה; לא חייבים לקלות את הירקות מראש

גם פלפלים יש כאלה שקולים לפני המילוי; אני לא.
ומילוי זה מילוי, זו אותה עבודה... קצצתי אתמול בצל ופטרוזיליה... לא קשור לכן או לא פלפלים.
אני לא טוענת שבמילוי קישוא אין קצת יותר עבודה, אבל לא הרבה יותר, ההבדל לא כ"כ משמעותי כשמסתכלים על הזמן כולו. כמו כן, זה לא בהכרח יותר עבודה מהרבה מנות אחרות שהכנתן גוזלת זמן (ניוקי, למשל); וכידוע, היתרון בממולאים כאלה הוא גם בכך שאפשר להכין כמות גדולה בבת אחת, מראש, בניגוד למשל לסלט חי שאם לא מגישים לאחר הכנתו הוא נוטה "להתעייף". ממולאים (לא פריכים כמו סיגרים) מסתדרים מצוין עם מקרר (וגם במקפיא) ואפילו טוב יותר, כי המילוי נדבק ומתאחד.
&nbsp
בשורה התחתונה, אני לא מסכימה עם הקשר בין התמחור הגבוה והלא מוצדק לזמן הכנה ארוך במיוחד, לכאורה. אין כאן יחס ישר בין תמחור המנות לזמן הכנתן, ואפשר למצוא במקומות אחרים מנות ראשונות שמצריכות לא פחות עבודה ומתומחרות בצורה שפויה בהרבה. אני לא חושבת שיש כאן עבודה קשה יוצאת דופן ולא רואה שום הצדקה לגבות על שלושה קישואים ממולאים 65 ש"ח.
 
תעשי טובה, תגיבי על דברים בהם את מבינה.

הרי לא פעם חזרת והצהרת שאינך מבשלת ואינך אוהבת לבשל.
מי שממליץ על הקפאת תבשיל עם אורז, לא יודע בעליל דבר על בישול.
ובזה אסיים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כל מה שכתבתי הוא מתוך ניסיון אישי (שפשוט שונה משלך)

 

oreldi

New member
המנה היתה קטנטנה ונגמרה מיד+ תיקון

היו במנה 3 קישואים, לא גדולים במיוחד. 3 אנשים טעמו , ביס או שניים ונגמר.
תיקון- זה לא הוגש קר ישירות מהמקרר. למיטב זכרוני זה היה פושר. אבל זה לא היה מוצלח.
לגבי עוגת היער השחור- לא היה את הקינוח כשהיינו. לא נורא, אכלתי לאחרונה את העוגה במקום המקורי שלה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח ועל התמונות!

אני חייבת לציין שרובן לא נראות מעוררות תיאבון, במיוחד הקישואים, המנה נראית ממש לא משהו שהייתי רוצה שיגישו לי. רק צלחת הפוטיפרים נראית ממש נפלא.
במחירים כאלה לא הייתי מתקרבת מלכתחילה... ואם כן, רק אם באמת כל מנה היא הצלחה מובטחת.
 

oreldi

New member
אני מסכים איתך לגבי ההצלחה המובטחת

במחיר כמו שהמסעדה גובה, רוב המנות צריכות להיות בינגו. במסעדת פועלים או במסעדה אחרת בה רמת המחירים נמוכה בהרבה, ניתן היה להיות סלחני יותר. אך לא ברפאל, במחירים המאוד מאוד גבוהים האלה.
כאמור, חלק מהמנות כן היו טובות, אפילו מצוינות, אבל חלק הרבה פחות מכך.
 
למעלה