רפואה שלמה........

shelycat

New member
רפואה שלמה........

אני מניחה כי לכולנו יש רופא/ת נשים קבוע/ה אבל האם יש לכם רופא משפחה קבוע שאליו אתם הולכים או האם במקרה ואתם צריכים אתם פשוט הולכים למי שזמין/תורן בקופה באותו יום? דרך אגב האם עידכתן בקופת החולים שלכם את העובדה שנישאתן?

הילית*

New member
כמעט ולא הולכת לרופאים כלליים

אלא אם מרגישה ממש רע. לא פעם קרה שהייתי חולה ובעלולי הביא לי תרופה ואח"כ הלכתי לרופא וקיבלתי בדיוק אותה תרופה (ולא תמיד אלו התרופות המוכרות ביותר). אם אני הולכת אני אלך לרופא זמין בקופה. בקופת חולים לא עידכנתי כי לא מוכנים לעדכן בלי לראות את השינוי בתעודת הזהות וכזכור לכן עוד לא ביקרתי במשרד הפנים....

רחלילי

New member
כמעט ולא הולכת

לרופא כללי ואם כן זה כי אני צריכה מרשם למשהו בדרך כלל אני באה ואומרת מה אני צריכה ורושמים לי את זה. אני די יודעת מה צריך למצבים שונים ולא מקפידה על איזה רופא רושם לי את זה. לשמחתי (טפו טפו) לא נזקקת לרופא כללי מעבר לזה.

dorlim

New member
לצערי הרב אני מאלה שמכירים היטב

את הקופה... ולדעתי מאד חשוב שיהיה רופא משפחה אחד שמכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית (בייחוד כשיש בעיות, לא עלינו) - לי מאז ומתמיד היתה רופאת משפחה ולדורון רק מאז שאנחנו במודיעין והוא גם מציין את השינוי לטובה. ולא הבנתי מה צריך לעדכן? הרי את השינוי שם (מי ששינתה) הם מקבלים אוטומטית ממשרד הפנים... רק בריאות

shelycat

New member
זה לאלו מבינינו שהיו רשומים כרווקים

ולא שינו שם כך שמשרד הפנים לא דיווח לה על הנישואין. מה גם שיש הבדל בתשלום על רווק, רווק צעיר (עד 26 נדמה לי), נשואים=משפחה (לא משנה עם ילדים או בלי), למשל במאוחדת משתלם לנו בינתיים (למרות ששנינו שייכם לאותה הקופה) להיות רשומים כל אחד בפני עצמו כי אז התשלום של הביטוח המשלים נמוך יותר מאשר בסטטוס של "משפחה" כל עוד אנחנו "צעירים" ובלי ילדים.

Ronnie*

New member
נכון... הם מתעדכנים אוטומטית.

לי במשך שנים לא היה רופא משפחה, אני לא הולכת הרבה לרופאים בד"כ (טפו-טפו-טפו). לאחרונה הלכתי, ועכשיו יש לי רופאת משפחה ממש חמודה.

דפי26

New member
לנו יש רופא משפחה

לכול אחד את שלו.למרות שאנחנו כבר כמה שנים בר"ג אנחנו לא עוברים סניף כל אחד בגלל רופאו רופא המשפחה שלנו בעיקר ממלא פקודות שלנו.מה שאנחנו מבקשים הוא נותן. טופס 17 אישור מחלה בדיקות

nonaa

New member
לנו יש את אותו רופא משפחה עוד

זמן רב מלפני החתונה. אנחנו במכבי אז נראה לי שאין אפשרות "לבוא סתם לקופה". כיוון שבעלי חיפאי ואני עברתי לחיפה (וגם שנינו היינו במכבי עוד לפני ההכרות) אז באופן טבעי הלכתי לרופא שלו. (אני במכבי מאז הצבא ועד המעבר לחיפה לא הייתי בכלל אצל רופא משפחה... כ-4 שנים...) במשרד הפנים עדכנתי פרטים כעבור כ-3 חודשים וברגע שהייתי במשרד של קופ"ח וידאתי שזה יעודכן גם שם. (הם אמנם טוענים שז מתעדכן אוטומטית אך בפועל הם לא ידעו על השינוי כשביררתי ...) המון בריאות !!!

לי יש רופאת משפחה מאוד חמודה...

אני בד"כ לא הולכת הרבה לרופאים, כאשר זקוקה למרשם מתקשרת משאירה הודעה אצל המזכירה וומגיעה ומקבלת את המרשם בחתימת הרופאה. הרופאה שלי נותנת יחמי מחלה חופשי ושולחת לבדיקות שמבקשים. באופן כללי אני מעדיפה ללכת לרופאים עצמאים, שם יש פחות אנשים מבוגרים שמגיעים אליהם משום מה ככה אני חושבת בד"כ המבוגרים (זקנים) פוגשים הרבה בקופ"ח, וחוץ מזה יש אצל הרופאים העצמאיים שעות קבלה יותר נוחות (בערבים).

יעלי2

New member
"אפשר לבוא סתם לקופה" אחת ל

לשלושה חודשים את יכולה להחיליף רופא בלי שום פרוצדורה. את זכאית לראות X רופאים מומחים בשנה ולקבל החזר כספי של רוב הסכום וכנ"ל לגבי קניה של מוצרי בריאות שאת זקוקה להם (נדמה לי שבאישור רופא): מד למדידת סוכר, מידרסים לפלטפוס, חגורת גב ועוד.

rona25

New member
לי יש רופאת נשים מדהימה

שהגעתי אליה במקרה דרך קופת החולים ואח"כ התברר לי שהיא גם מומחית לפיריון וכדומה.. היא מטפלת בי מצויין, ועדינה מאוד, צעירה יחסית (בת 30 ומשהו) וישראלית..... אין לי רופא משפחה קבוע (אני יודעת - זה דפוק) אבל יש לי רופא שיניים קבוע! אנחנו הולכים לעבור בקרוב להרצליה לדירה שקנינו והחלטתי להמשיך להישאר עם הרופאים שלי בגלל שהם כ"כ טובים - ולא איכפת לי לנסוע פעם בכמה זמן מהרצליה לרעננה בשבילם

בקושי הולכת, ואני כבר חמש שנים

בירושלים, והרופאה שלי היא בעקרון בכלל בכתובת הקודמת. לא אוהבת רופאים ואת ההרגשה שהם נותנים לך שאת קצת היפוכונדרית. הייתי שמחה אם היה לי רופא/ה שאני מכירה ומרגישה שאפשר לשתף גם בבעיות הקטנות (למשל ברככיים שמציקות לי כל הזמן).

תוכי

New member
לי יש

רופא משפחה שאני אצלו מאז שנולדתי ... והיום גם חיים הצטרף אליו ויש לי רופא נשים שאני אצלו כבר כמה שנים רופא פשוט מקסים וכמובן שעידכנתי שאני נשואה כבר לפני שנה +

Hadar p

New member
לי יש את הרופאים הקבועים שלי..שאני

כמעט ולא מבקרת....רופא משפחה, רופא נשים וזה בעקרון אם צריך עוד משהו אז לפי מה שקובעים לי במוקד זימון תורים! לגבי שינוי שם המשפחה.....אמרו לי שקופ"ח שהשם משתנה אחרי שמשרד הפנים מעדכן אותם!

גלי ב

New member
גם לי יש רופאים קבועים

רופא משפחה קבוע - לי ולכל בני משפחתי (כולל בעלי) רופא נשים קבוע. רופאים מומחים - תלוי - אם זה המשך טיפול - אז רופא קבוע ואם לא - מה שהמזכירה בזימון תורים מתאמת.. חוץ מזה - לגבי שינוי השם בקופ"ח - אחרי הנישואין. כשמשנים במשרד הפנים - המסוף הארצי מתעדכן - רק צריך לוודא שהתעדכן ולהזמין כרטיס קופ"ח חדש עם השם החדש ורישיון נהיגה חדש במשרד הרישוי. אצלי כבר הכל מעודכן - אםעלו כרטיס האשראי ואני עם שם משפחה חדש..

גלי ב

New member
אחרי החתונה שלנו לא היתה שביתה.

ישר אחרי הירח דבש - קיבלנו את תעודת הנישואין והלכנו ישר למשרד הפנים. שם הפרטים עודכנו וקיבלנו את התעודות החדשות מיד (וגם תיקנתי בדרכון) אחרי שהכל מתעדכן במסוף של משרד הפנים - הכל קל יותר... אז במשרד הרישוי - כמה ימים אחרי - הכל עודכן - ושילמתי רק 18 ש"ח על הפקת רשיון חדש.. קופ"ח לקח חודש עד שהגיע כרטיס חבר קופ"ח עם השם החדש..(אני הודעתי להם במרפאה שהתחתנתי - הם הזמינו כרטיס חלופי והנה...יש כרטיס חדש) אז עכשיו יש לי ארנק מחודש - מלא בפלסטיקים עם שם חדש..איזה כיף

Ronnie*

New member
תגידו משהו, לגבי רופא נשים...

אתן הולכות דרך הקופה, או פרטי? אני הולכת לרופא פרטי ומקבלת החזר על רוב הסכום, אבל אני תוהה אם זה לא בזבוז כסף בכל זאת...

dorlim

New member
דרך הקופה ...

פעם הלכתי פרטי - כל עוד לא היתי צריכה לשלם (דרך אמא שלי), אבל מאז שכל ביקור עולה 400 ש"ח עברתי לקופה ואפילו גיליתי שהרופאים בקופה יכולים להיות לא פחות טובים מרופאים בשר"פ

למעלה