רפואה שלמה........

הילית*

New member
שהם הרבה פעמים נותנים תרופות

פחות איכותיות רק כדי לחסוך. אמנם אלו תרופות עם אותו פטנט אבל הן פחות טובות.

dorlim

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif בכלל לא ידעתי שיש הבדל בין

תרופות (חשבתי לתומי שאם הפטנט זהה אז התכולה שלהן זהה וההבדל הוא רק בשם החברה שייצרה.... היינו במי הצליח לפצח ראשון את הפטנט ....) בכל מקרה טוב לדעת.

רחלילי

New member
לא חושבת שאי פעם אשוב לכללית

אחרי שקרובת משפחה שלי נפטרה בגלל רשלנות של רופא משפחה ושל אחות שראו פצע בגב שלה ואמרו לה מה את רוצה? זה כולה פצע, ואחרי כמה ימים התברר שזה היה פצע לחץ, והיא מתה מזה ביסורים רבים לאט לאט החיידקים מהפצע אכלו לה את החיים והרגו אותה, אחרי זה ואחרי שפנינו פניה רשמית לקופת חולים הכללית כל מה שהם עשו זה לעשות שיחה עם האחות ולהעיבר אותה(Dם לא בטוח) לסניף אחר אחרי זה אני בחיים שלי לא חוזרת לכללית. הם יותר מידי פקידים כאלה ויותר מידי עסוקים בכסת"ח אני עברתי לבדי למאוחדת מייד לאחר השירות הצבאי ומאד מאד מרוצהמהם. הדבר היחיד שמפריע לי שם זה שהמזכירות של הסניפים בחלקן ממש מגעילות וחושבות שהתפקיד שלנו זה לשרת אותן ולא להפך (ראיתי אחת כזו במודיעין ואחת כזו ברמת אביב ולעומתן יש באותן סניפים גם מזכירות מקסימות!). הרופאים של המאוחדת מקצועיים מאד ואדיבים ברובם וזה מה שחשוב.

גלי ב

New member
כשעשיתי בדיקות דרך הכללית

עשיתי בדיוקות גנטיות והמזכירה דיברה עם מישהי שעלות הבדיקה שלה היתה - 340 ש"ח לבדיקה כי היא במכבי. אני שיללמתי 114 ש"ח לבדיקה - כי יש לי כללית מושלם סיצן שבמקרה הזה - שווה יותר להיות בכללית.

Hadar p

New member
אולי בגלל שכ"כ שווה להיות בכללית...

כולם שם....ולכן קשה להשיג תורים! אני לא ידעתי על הסל של כללית לעומת אחרים.....טוב לדעת!

רחלילי

New member
הריון לכללית מושלם

מי שמתכוונת לעבור לכללית ומתכננת הריון כדאי שתדע (בדקתי כמה קופות אחרי שנישאנו) שאם את נכנסת להריון פחות מחצי שנה לאחר שעברת לקופה ולאחר שהצטרפת למשלים את לא זכאית להטבות של המשלים לפחות לא לכולן. הם לא אומרים לך את זה בכלל אפשר למצא את זה כתוב מתחת לכוכביות הקטנות באותיות הזעירות.

אתי@

New member
זה נכון רק בתנאי שלא היה לך ביטוח

משלים לפני המעבר. אם היה לך, את זכאית לכל התנאים.

רחלילי

New member
דווקא יש לי

ובררתי ואמרו לי שביטוח בקופה אחת לא תופס לגבי השניה ככה שאין צבירת זכויות עם המעבר. סתם לידע כללי. אני במסע שכנועים לשנע את בעלי לעבור לקופה שלי. הוא טפו טפו לא חולה בדרך כלל כך שזה לא ממש משנה לו.

אתי@

New member
זה מוזר כי זה לא מה שהם אמרו לי

מפורשות יותר מפעם אחת

rona25

New member
זה נכון../images/Emo70.gif

לי יש כללית מושלם המון שנים אבל גם אני ראיתי רק לאחרונה שקיים סייג של תקופת אכשרה של חצי שנה בכל מקרה יש המון הטבות והנחות לכל הבדיקות לנשים עם כללית מושלם בהיריון ואני מקפידה לנצל אותם עד תום! בעבר ניצלתי את ההנחה לטיפולי שיניים מסיביים ושיננית (היה לי 25% הנחה שזה המון!)

דפי26

New member
גבירותי,תקופת אכשרה יש בכל הקופות

ובכללית הבדיקות הגנטיות הכי זולות(יענו השתתפות החבר הכי נמוכה)

אביבית1

New member
לי ולאביחי יש את אותה

רופאת משפחה, שהיא ממש מקסימה וגם במקרה היא ובעלה חברים של אחי ואישתו

סיגל2

New member
אני בכללית ועדיין נמצאת בסניף הקודם

בחולון, כי שם יש את רופאת המשפחה שכבר שנים מטפלת בי ויודעת את כל ההסטוריה הרפואית שלי. קשה לי להפרד ממנה כי היא באמת טובה וגם הוריי אצלה אז אם אני צריכה מרשמים או תרופות הם יכולים לקחת עבורי. בכל זאת אנו שוקלים לעבור לסניף קרוב יותר לבית שלנו בקרית אונו. לדעתי, זה טוב ללכת לרופא אחד מאשר לרופאים שונים, כי הוא מכיר את ההסטוריה ולפעמים אפשר להתייעץ איתו טלפונית ולא צריכים כל פעם בשביל מיחוש קטן להגיע אליו באופן אישי.

מאי26

New member
אבא שלי רוקח, ולכן אני בקושי

מכירה רופאים, יש לו ידע מאוד גדול ומאז שאני קטנה הוא מטפל במה שאני צריכה. בכל מה שנוגע לקופת חולים, שנינו בלאומית, לא מבחירה, אלא בגלל שלאומית זכתה במכרז של הצבא (עדיין זה עדיף ממה שהיה קודם - תורים איומים במרפאה בקריה עם כל הנהגים שבאים להוציא גימלים). בזמן האחרון באמת התחיל להלחיץ אותי נושא ההריון, כי בשביל זה באמת צריך למצוא רופא אחד ולהצמד אליו (ולי אין אפילו רופא נשים קבוע...).

למעלה