רצוי vs מצוי

batmea

New member
רצוי vs מצוי

מזה כתקופה אני עוברת עם עצמי חיבוטים נפשיים קשים. מבחינת בן הזוג, אני מאמינה שאצלו ומבחינתו הכל בסדר. הוא באמת בסדר ואני חושבת שאפילו אוהב אותי אחרי הכמה וכמה שנים שאנחנו יחד. תמיד הייתי נאמנה והיו תקופות שהוא לא היה מובן לי,הביאו אותנו לסחרחורות של הרבה למטה והרבה למעלה והייתי לחוצה והיסטרית. הרגשתי נדחקת לפינה כל פעם וכאילו לא אמרו לי את האמת. בחיבוטי הנפש שלי היום לאחור, אבל ממש בחשבון נפש נוקב, אני מרגישה שהייתי יותר ילדותית מאשר לביאה שלוקחת החלטה להמשיך הלאה לבד.
נראית טוב, מאוד מחוזרת וכאילו הולכת עם שתי רטיות בעיניים ולא רואה אף אחד כי אני נאמנה. מסתכלת סביבי ורואה נשואות/גרושות ורווקות משחקות במשחקי אהבה עם פנויים/לא פנויים וחושבת לעצמי שאולי אני זאת הדפוקה. קראתי את הספר הפוך.
אם אני עושה תחשיב של סך הכל, בעצם אולי רציתי משהו שלא קיים או שהוא לא רואה אותי בכלל בתוך הצינור הזה והפער הזה אולי זה מה שגרם לי להרבה רעידות, חוסר ביטחון ובכלל הרגשות שאולי הוא לא איתי כמו שרציתי ולא כי הוא לא רוצה אלא שזה לא מתאפשר עם כל האהבה הגדולה שלו אלי. הרבה נשמות טובות היו בדרך כלשהי יודעות על מה שקורה בינינו ולא ידעתי איך כל זה קורה. הרגשתי מושא ללעג. כמו בהרגשה שכולם יודעים על מה מדברים ורק אני לא יודעת. אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל משהו שם לא מתאפשר לצאת החוצה.
ניסיתי שיחות והוא מקשיב לי כמו שאף אחד לא מקשיב לי בעולם, באמת בהרגשה כאילו אני היחידה עלי אדמות אבל שוב, הוא מסביר לי שיש לי סרט בראש. ואני מסבירה שזה לא סרט, זאת המציאות שלי. אני באמת מרגישה ככה ואני תמיד מצטערת על אם פגעתי ואם אני לא מבינה ואז כאילו זה מסתדר ואז נשמות טובות ואחראיות נכנסות באמצע וטוחנות לו את הראש מחוסר ביטחון שלהם או מכל סיבה שהיא. ואז זה שוב משתנה. אני מרגישה הכל, שום דבר שקשור לסביבה שלי לא מתחמק לי מהעיניים ואני באמת שלא משתחצנת או מתיימרת להיות כזאת אם לא הייתי כזאת אבל זה מה שזה. אבל זה עדיין כמו חידה גדולה בשבילי. כאילו יש מקום רק לאחת והיא לא אני. היא איפה שהוא וזאת אולי לא אני.
אני לפעמים מרגישה כאילו מתחת לפני השטח רוחשים מים לרגליי ובגלל זה לכמה וכמה חברות או ידידות עולה המעמד שלהן בעיניו או כלפי חוץ על חשבוני. ואז אני עוצרת את עצמי בסחף הזה ושואלת את עצמי שאלות קשות כמו האם אני רוצה משהו שלא קיים? האם מישהו מנסה להשפיע עליו לשבור אותי? להרחיק אותו ממני? לגרום לי להראות דוחה? והאם אני בקשר מצוי והוא רצוי מבחינתו כלפיי? אני יכולה להשבע בכל נימי נשמתי שהוא אוהב אותי ושאני היחידה בלב שלו אבל משהו פה כאילו איבד את הסינוס והגל השתבש.
מישהו הבין מתוך הערפל קרב הזה?

batmea

New member
בשבילך...

האם את יכולה לדעת מתוך הרקע שהבאתי לך, האם אני רוצה משהו שלא קיים ואז סתם אני מתעלקת על גבר מאוד אהוב אבל שאולי לא יכול או מתאפשר לו לתת לי מה שאני צריכה/רוצה?

אני מזכירה לך, יש בינינו אהבה גדולה ולפעמים הבלבול עולה על הרגש הזה ומכניס אותי לשבלונה לא נכונה עבורי.

האם אני קוראת את המפה לא נכון ואני טוחנת מים כשיש בעצם אולי רצוי קיים אחר?

La Milagrosa

New member
לא הצלחתי להבין מה הבעיה... מצטערת

את אוהבת אותו? הוא אוהב ומכבד אותך?
איפה הבעיה?

batmea

New member
קשר מבוסס על אהבה אבל כדי שיתקיים,

חייבים להיות פרמטרים נוספים.
במכלול הפרמטרים שאני מדברת איתך עליהם מתקיימת בעיה במכלול מסויים שיכול להיות קשור ובגללי ונוספים גורמים חיצוניים שנותנים, מסתבר, טון. ואז אולי אני רוצה קשר שלא מצוי עם גבר מאוד רצוי. הוא אדם עם עוצמה פנימית שלא תכירי באף אדם, חוכמה שתמיד משכה אותי בגברים ואני כל כך גאה בו כי בשבילי הוא סוג של דוגמא של איך בן אדם ובן זוג צריך להיות ועדיין, אני חושבת שלפעמים אולי גם לו כואב שאני נכנסת לשבלול שלי ומתבלבלת. וזה לא פייר כלפיו שאני כזאת ואולי הוא ראוי למישהי אחרת ממני שתעמוד מול כל העולם ותתאים למי שכולם רוצים בשבילו או שהוא מייחל לעצמו שיעשה אותו מאושר יותר כי זה יתאים יותר.

La Milagrosa

New member
תקשיבי בובה, עייפת אותי.

לא מבינה מה הקטע שלך.
תעשי מה שאת רוצה.

tal902

New member
מזכירה לי כלב שרודף אחרי הזנב של עצמו ולא מפסיק

נכנס ללופ כזה עם עצמו ועד שמישהו לא מביא לא כאפה או בעיטה, הוא לא מפסיק...
&nbsp
נראה לי הכותבת באותו המצב..... הסתבכה עם עצמה בלופ אנסופי....

batmea

New member
מדהים אותי שעם הגישה שלך עוד לא השעו את השם משתמש שלך.

את ממש מחפשת את הדרך לחבוט באנשים.
ממליצה לך טיפול או לכל הפחות מתבקש ממנהל הפורום להרחיק אותך לאלתר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא ח"כ דוד אמסלם

שמעיף כל מי שלא נראה לו.
היא באמת כתבה לך לא יפה, אבל אם זה לא נראה לך - אל תקראי אותה יותר, ואל תעני לה.
חסימה בפורום היא מוצא אחרון, לא ראשון.

batmea

New member
תסלחו לי מאוד אבל זה לא מקרה אקוטי, זה דפוס כאן. כלפי כולם.

אין לה יוצאים מן הכלל וזה חוזר כאן בכל שרשור במינונים מזעזעים.
האם אדם מגיע לפורום כזה להביע דעה או להשתלח?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אם יש לך טענות על ניהול הפורום, אנא פני אלי באישי, לא כאן

לא רק טרולים מזיקים לפורום.

גם דיונים על טרולים ולמה לא מוחקים אותם ומה צריכה להיות מדיניות הפורום וכולי מזיקים לא פחות. זה מין שיתוף פעולה סמוי ולא מכוון בין הטרול כביכול ל"אנטי טרולים" שחושבים שהם נלחמים זה בזה, כשלמעשה הם מחזקים זה את זה.

לכן אני מבקש מכולם, בכל הכבוד הראוי, לסגור כאן את הדיון על מי מוחקים ומי לא, אז לכתוב אלי לפרטי.

תודה.

La Milagrosa

New member
מה את שחה, בובה!

כמה אנשים כבר אמרו לך שאת כותבת באופן מייגע שאי אפשר להבין ממנו מה את רוצה. בקיצור, כתב חידה מעצבן. זו לא הייתי רק אני.
ואם יש לך ביצים לענות לי ביושר, תקראי את התגובות שלי בשניים-שלושה הדפים האחרונים ואז תבואי לספר לי אם "אני תמיד עונה ככה" לכולם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ביקשתי להפסיק את הדיון הזה. מה לא ברור?

תתכתבו בפרטי אם אתן נורא רוצות.
זה לא פורום "גולש נכנס בגולש" וגם לא פורום "גולש דורש צדק מגולש".
לא אתיר הודעות כאלה ואני מקווה שהמסר ברור.

tal902

New member
גם אני לא הבנתי כלום

מה הבעיה? מה הוא עשה או לא עשה? מה מפריע לך בהתנהלות שלו?
&nbsp
ואם את גם ככה איתו, יעני לא ברורה, והוא עוד נשאר איתםך, הוא צריך לקבל מדליה....
&nbsp
&nbsp
את מוכנה לדבר עברית? מה, יש לו ידידות והוא נותן להן תשומות לב יותר מאשר לך? מה, מה זה כל הנשמות הטבוות שציינת שם? מי הם? חברים שלו? חברות שלך? מה עשו בדיוק?
&nbsp
&nbsp

batmea

New member
לא מאמי.. אין קשר..

ממש לא קטע של ידידות.
אבל צאי לרגע מהפריים ותנסי לקרוא בין השורות.
לא הבנת ולא מתחשק לעזור? גם בסדר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בסוף, בכל הדברים המורכבים מתחבאים רעיונות פשוטים.

אצלך הפשוט מתחבא יותר מדי, עד לרמה שהוא לא נראה כלל.

אפשר לקרוא לזה בהמון שמות [חיוביים ושליליים] - פיוט, הפרעת קשה, עומק ורגישות, או בילבול... השמות לא משנים. בשורה התחתונה, את מביאה לפה חידה.

עם כל הרצון הטוב, אני לא יכול לפתור את החידה שלך. ואני לא בטוח שאני רוצה לפתור חידות בפורום הזה.

אם הייתי צריך לסכם את ההתרשמות שלי במשפט פשוט, יש פה מישהי שמחפשת את עצמה בתוך ים של מחשבות ורגשות ולא מוצאת שם עוגן. הגבר לא נשמע לי כמו הנושא האמיתי, אלא הנושא האמיתי הוא את וחייך והבילבול שבהם.

הייתי אולי ממליץ ללכת לטיפול כדי ללבן את הדברים, אבל התחושה שלי היא שאת לא רוצה ליבון, אלא מאוהבת בבילבול שלך. ואדם שמאוהב בבילבול של עצמו הוא אדם שלא ניתן לעזור לו. עד שלא תשאפי לפשטות ובהירות, העזרה היחידה שאת יכולה לקבל זו הקשבה. בעלך מקשיב לך בחינם, ואין הרבה אנשים בעולם שיעשו את זה בשבילך, אז אולי פה נמצאת התשובה שלך...

batmea

New member
תודה רבה על תגובתך.

לא מדובר כאן בהקשבה שאין לי והיא המשענת למה שקורה בינינו. ציינתי בנוסף לדברים הלא נעימים גם את הרגשות החיוביים בקשר בינינו ובעובדה שהוא לא מרביץ/משתלח בי.
אני חושבת שזה הוגן לומר את זה ולא רק לבוא כמו ילדה בת 5 בטענות. הבעיה שלי היא בפירוש גם שבר זוגי כי זה לא הדבר שהבן זוג חווה אלא אני מולו והוא כן חווה את זה בעוצמות הרבה מאוד פעמים בחודשים האחרונים. איני מאוהבת בבלבול, אבל כשעוברים תהליך נבירה, גם הוא קורה. וזה לפעמים משפיע על שטף דיבור ובאמת במקום הזה של להיות מובן.
אני אומרת את זה די פשוט שקיים מולי גבר שזכותו להיות מי שהוא אבל היום אולי הקשר בינינו הוא משהו שאני לא תופסת אותו נכון כי ישנו פער בין מה שהוא יכול או רוצה להיות עבורי לבין מה שקורה בפועל. והאלמנט הזה גם קשור בסביבת חברים ומשפחה שלנו שאני רואה שיש לה אפקט על הקשר בינינו. לכן הוא שאמרתי - מצוי מול רצוי.
עומדת בפני הרבה מאוד שאלות כמו למשל האם מה שחשבתי עד היום נובע כי הוא לא יכול להיות עבורי א'/ב'/ג' ואולי גם לא רוצה ושהקשר לא בעקבות כך גם לא יקבל מיסוד כמו שאני רוצה ואז קיימת זוגיות כזאת ועלי להשלים איתה ?

gaboon67

New member
באמת מדובר בכתב חידה....

בגלל שהמסרים שלך כתובים באמת בצורת חידה, קשה להבין מה בעיה ומה את מצפה מהפורום.
תתארי את המצב בסגנון "Down to earth" ואני בטוח שאנשים פה יוכלו לענות לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עכשיו זה טיפה יותר ברור, אבל עדיין חידתי למדי

למשל, "הוא לא יכול להיות עבורי א'/ב'/ג' ואולי גם לא רוצה"
&nbsp
התשובה תלויה מאוד במה זה א' ומה זה ב' ומה זה ג'.
כל זמן שאת לא מפרטת, זה דיון שלך עם עצמך בקודים.
&nbsp
כי אם את מצפה שהוא יהיה בשבילך מלאך, מטפל או רופא - אז זה לא ריאלי.
לעומת זאת אם את מצפה שהוא יהיה בשבילך חבר, מאהב ושותף, אז זה מאוד ריאלי.
&nbsp
לכן לכתוב בא', ב' וג' - זה לא מאפשר דיון.
&nbsp
וזאת למרות שבאמת הבהרת את עצמך קצת יותר.
&nbsp
הייתי אומר שירדת מ 30,000 רגל ל 10,000. ירידה טובה, אבל יש עוד מרחק לקרקע.
&nbsp
נסי להיות ספציפית:
- מה הצרכים שלך (קונקרטית, לא באופן מופשט).
- מה הוא נותן
- מה הוא לא נותן
&nbsp
ואז נראה.

אייבורי

New member

הזכרת לי את אותה סינית מומחית לדאטה סיינטיסט
שהיתה מקשקשת באנגלית סינית בלתי ברורה
והיה נשמע כמו "יהייאהאאיי אאאייי דטה הווו צ'ין צ'יןן דטהף אייי צי"
&nbsp
ואז היה המנהל מתרגם
"אז את אומרת שיש לך בעיות עם ה C++ "