רצח הד"ר לכימיה ע"י נערות לווי

מנדין

New member
רצח הד"ר לכימיה ע"י נערות לווי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4169533,00.html מה אתן חושבות? ברור שרצח זה איום ונורא. אבל גם אונס זה איום ונורא. אני מוצאת את המעשה אירוני במידה מסוימת. האדם הנבזה רצה לאנוס שתי נערות לווי ומצא את עצמו נרצח. אני בטוחה שאף אחד לא יעיר שום הערה על שימוש בנערות לווי ולא נשמע ביקורת על כך, אלא רק על הרצח.

Cafe Latte

New member
האמת, שממש

התלבטתי אם לעלות את זה לפה או לא. גם אני חשבתי על זה שציינו כל הזמן בכתבה שהוא ד"ר לכימיה (דהינו, אישיות מכובדת), אבל לא ראיתי שציינו לרעה את זה שהוא הזמין "נערות ליווי" (איזו מכבסת מילים. שיכתבו זונות, למען השם). כמובן שגם הקפידו לציין שמדובר בגבר ערירי (רחמים...), וגם שהוא עבד במכון וייצמן, וגם שראש עיריית חיפה, מר יונה יהב שספד לו, ציין איזה אדם מדהים הוא היה ... אף לא שמץ של ביקורתיות כלפיי המעשה שהוביל לרצח ... (כנ"ל בטוקבקים של הכתבה ... שבד"כ קורעים לגזרים כתבו דומות על אונס, למשל...). ידיעה עצובה מאוד, אני חייבת לציין. (מקווה שציינת לא לראשי!)

מנדין

New member
איך מציינים לא לראשי?? לא עשיתי את זה

ואיך אפשר לתקן את הטעות האיומה הזו?!

Cafe Latte

New member
תנסי לשרשר מתחת להודעה הראשית

לא לראשי... בגדול אבל, לפעם הבאה, יש מתחת להודעה תיבת של "לא לראשי" - מסמנים בה וי.

Cafe Latte

New member
נמחק פה תת-שרשור.

חברות יקרות - גם אם זה כיף מדי פעם לשחק ולהתשעשע עם טרולי המחמד של הפורום
, אנא, השתדלו שלא. או כמו שאולדי מטיבה לומר

destiny23

New member
אני לא רוצה להשמע אכזרית אבל כך אני מרגישה:

לא יודעת למה יש לי הרגשה שזאת לא הפעם הראשונה שהוא מזמין זונות אליו הביתה (הכל זאת...אגם ערירי), והאמת שאני מרגישה שיש צדק בעולם הזה אבל הוא בא במנות קטנות וזאת אחת מהן....אם מישהי פה הבינה אותי...

HouseAtreides

New member
אני אגיד לך למה יש לך הרגשה כזו...

כי זה היה כתוב בעיתון! די בין השורות, אבל היה כתוב.... מצאו אצלו בטלפון הנייד 20 טלפונים של זונות לכל הפחות, וככל הנראה יותר. 20 היו אלו שהספיקו להיחקר במשטרה עד שהחקירה נעצרה כי הגיעו לרוצחות. נכון, היה גם מס' טלפון אחד על פתק, אבל לא כתוב שזה היה מס' הטלפון של מי שרצחו אותו. אם יתברר שזו היתה הגנה עצמית ולא רצח קשישים מתוכנן לשם שוד קשישים מתוכנן, אז אני רק מקווה שהמקרה הזה יהיה דוגמא אישית עבור עוד ועוד זונות.... ואם כל כך מקובל לחשוב על קשיש ערירי כעל מי שצורך זונות להנאתו כאילו מדובר בפיצה, אז אמנם אני לא מצדיק רצח, רחוק מזה, אבל מאד מקווה שמשהו טוב בכל זאת יצא מזה. למשל, שקשישים עריריים אחרים יחשבו פעמיים לפני שיתקשרו לזונה..

destiny23

New member
דווקא לא ידעתי את כל זה.

אבל את יודעת מה הכי צימרר אותי? הכותרת במאקו הייתה "הוא ילד גדול שלא צריך לתת הסברים" כאילו אם הוא ילד גדול יש לו זכות לאנוס

אני גם חשבתי

שיש סיכוי טוב שלחצו עליהן לעשות את זה, אבל יש לי הרגשה שהסרסורים שלהן יצאו ללא רבב

לא.

חציתן את הגבול! דבר ראשון הוא לא אנס אותן ולא התכוון לאנוס אותן. דבר שני, אין הצדקה לרצח! אני פשוט מזועזעת ממה שקורה בשרשור הזה. א-י-ן הצדקה לרצח! אז נכון, העובדה שהוא ד"ר לכימיה לא רלוונטית ונכון, יש כאן התעלמות מוחלטת ממעשיו הפסולים- אך אני מקווה שזה לא חדש לאף אחת כאן שהתקשורת היא הראשונה לדכא נשים. מלבקר את מעשיו ואת דרך הצגתן בתקשורת ועד לומר "מגיע לאיש להירצח" יש דרך ארוכה. ממש יש לי צמרמורות מרוב זעזוע מכן.

אלב85

New member
הביעה שבחברה שלנו אין הצדק לרצח

אבל יש הצדקה לאונס, במיוחד אם זה אונס שמשלמים עליו. כשיהיה איזון בחברה בנושא הזה, את לא תראי כאלו תגובות.

אלב85

New member
הנה למשל צורה אחת של הצדקת אונס

"הוא לא אנס אותן ולא התכוון לאנוס אותן". אם אישה לא רוצה לעשות סקס אבל צריכה את הכסף, אז לשכב איתה זה לא אונס

destiny23

New member
הוא לא אנס אותן?

אז כל הבחורות הצעירות האלה פשוט נמשכו אליו בטירוף?

kmiki

New member
לא, הן נמשכו בטירוף לכסף ולטלוויזיה שלו

נכון, אני לא מהפורום הזה ביום יום, אבל זה פשוט כי הדעות שלי לא מספיק "קיצוניות" עבורכן, אז אני נמנעת מלהגיב, אבל מפה ועד להאשים את האיש באונס, שמים וארץ. הנשים האלו הן סוחרות, סוחרות בגופן, הן מכרו לו סקס, והוא שילם בתמורה, הן היו גרידיות, ולא הסתפקו בכסף ששילם להן עבור הסקס, לקחו ממנו עוד כסף וטלוויזיה, ועל הדרך רצחו אותו. הרי לא היה שם אונס, והן היו 2 אל מול אחד, ואם כפי שאתן טוענות, היו להן סרסורים אשר הכריחו אותן למכור את גופן עבור כסף, אז אותם גברים היו מואשמים ברצח, ולא הנשים, ואם היה אונס הגברים היו באים לעזרתן, ולא הן עצמן. אני חוששת שאתן לוקות פה בתסמונת הפורום המתלהם, איפה שיש כותרת שמתאימה לכן לאג'נדה, אתן תסלפנה אותה עד זוב דם, וכל מי שינסה לאמר אחר או להאיר את עיניכן יקבל שטיפה.

Old Girl

New member
הי קמיקי,

אני חושבת שעדיף היה לנהל את הדיון שמתמקד בתפיסת צריכת "שירותי" מין כאונס, בהזדמנות אחרת (ואנחנו אכן עושות את זה בהזדמנויות אחרות). הייתי רוצה להפריד את הדיון החשוב הזה מהתייחסות למישהו שזה עתה נרצח כי עלול להיווצר רושם מוטעה שמישהו מצדיק רצח, וזה לא כך. אבל אם כבר בחרת לכעוס דווקא כאן, ואני מעריכה אותך באופן אישי, אנסה בכל זאת להסביר מדוע אני ועוד כמה אנשים חושבים שלשלם על יחסי מין זה שווה ערך לאונס של בן אדם. 1) יחסי מין שנקנו בכסף הם שווי ערך לאונס, כי כשמקיימים יחסי מין עם מישהו שלא נמשכים אליו (לרוב נגעלים ממנו - זאת המציאות של הזונות), לא מעוניינים בשום מגע אתו וכד' - החוויה היא בדיוק כמו להיאנס. זה מה שהגוף מרגיש - סלידה. הכסף שקונה את ההסכמה למעשה, לא הופך אותו פחות טראומטי. רק מוסיף בלבול ומקשה עד אינסוף להבין מדוע זה מרגיש כל כך רע. צאי החוצה, תסתכלי על הגבר הראשון שאת פוגשת, דמייני את עצמך שוכבת אתו תוך יצירת מצג שווא של הנאה. אם תקבלי בסוף 200 ש"ח, תרגישי פחות זוועה? מ.ש.ל. 2) איך מתמודדים עם הטיעון "אבל הזונה מסכימה לזה" - נורא פשוט. אנשים שונים מסכימים לעשות דברים שונים ומשונים. יש כאלה שמסכימים למכור כליה (במדינות שזה חוקי בהן), יש כאלה שמוכרים את עצמם לעבדות, יש אנשים שמסכימים לעבוד משרה מלאה ב - 1000 ש"ח בחודש. לכל אחד שיקולים משלו. אין זה מתפקידנו לשפוט בחירות כאלה, אנחנו פשוט צריכים לשרטט קו אדום במקום שבו אין זה מוסרי לראות בהסכמה הזדמנות. כל מדינה מקדמת את הקו האדום הזה בקצב שלה. בהודו עדיין מותר למכור כליה, בשבדיה כבר אסור לקנות שירותי מין. אבל גם אם זה חוקי בינתיים בישראל - תפקידו של אדם מוסרי לא לקחת חלק בסחר בגופות של אנשים. כל אחד, אם קצת יתאמץ, יכול לדמיין קיום יחסי מין עם פרטר שלא נמשכים אליו, ולהבין עד כמה זה מעורר גועל. אז כל מה שדרוש עכשיו כדי לעשות את הבחירה המוסרית, הוא להבין שזונה היא אדם בדיוק כמו כל השאר. 3) האם התייחסות לקניית "שירותי" מין כאונס היא התלהמות מטורפת, ותפקידך הוא להאיר את עיניי? תראי, נכון להיום רוב האנשים מסביבנו מחזיקים בדעה כשלך. אבל זה לא כי עיניכם רואות צלול יותר, אלא כי תפיסת האונס שלי נמצאת שני סטופים לפניך באבולוציה של תפיסת עבירות מין. אני נזכרת בעצמי לפני כשני עשורים, כפועלת ייצור במפעל שבו התעורר ויכוח סוער על אונס שמרת. אני זוכרת בדיוק כאלה תגובות. עוד לפני פסה"ד חשין נפל לי האסימון ואמרתי - אבל היא לא רצתה, אז הם אנסו אותה. ומה ענו לי? "היא צעקה, היא התנגדה?", "אבל היא הלכה אתם" וכד'. אמרתי - "הם איימו עליה שיפיצו עליה שמועות". וענו לי: "נו, אז את אומרת בעצמך שהיא בחרה להזדיין אתם. הייתה יכולה להגיד - תפיצו שמועות, ולסרב". בשורה התחתונה, תפיסת האונס נמצאת כל הזמן בתהליך התפתחות. ההתפתחות היא במקביל לתפיסת זכויות האישה: בעבר, עיקר המאמץ היה להצדיק את זכותו של גבר לקבל מין; כיום, יש קצת ניסיון להתמקד באישה ולשאול מה היא חווה. כבר לא שואלים "האם היא הוכיחה מעל ומעבר שהמין הזה יהיה עבורה גרוע ממוות", שואלים "האם היא הביעה הסכמה אמיתית ומלאה, שלא לומר רצון בכך". אז פעם הנאנסת הייתה מוגדרת ככזו רק אם היא בעטה וצרחה, ואחר כך הבנו שיש עוד כל מיני צורות של כפייה - באיומים, בלחץ נפשי, כשהאדם במצב מצוקה ולא יכול לתת הסכמה וכו' וכו'. כרגע אנחנו בפתחה של תובנה חדשה, התובנה שכסף הוא אמצעי כוח וכפייה לכל דבר ועניין. בשבדיה כבר הבינו את זה, נורבגיה בדרך, בקרוב אצלנו. מקווה שבעוד 20 שנים, אני ארגיש מוזר שהותקפתי והתגוננתי, כמו לפני 20 שנה בדיון על אונס שמרת.

יעלה 999

New member
אני רוצה להגיד לך

שכל תגובה שלך היא פשוט פנינה. אני מרבה לקרוא כאן בפורום ולא מרבה לכתוב ומאוד אוהבת לקרוא אותך. אני חושבת שאת צריכה לכתוב ספר.

למעלה