רציתי לשתף אותכם : היום שללו לי את הבקשה

matbucha

New member
רציתי לשתף אותכם : היום שללו לי את הבקשה

לויזת סטודנט! הלכנו היום לשגרירות עם כל המסמכים (נקשמתי ללימודי אנגלית למשך שנה באונ'). הקונסול החליט לראיין אותי ושלל לי את הבקשה מאחר ולא השתכנע שאנחנו מתכוונים לחזור ארצה בסיום הלימודים (ואנחנו לא). אמרתי לו את העובדות שמכרנו את הדירה וכמובם שאנחנו נפסיק לעבוד (אנחנו זוג עם 2 ילדים קטנים) בקיצור בקיצור לו הייתי יודעת שצפוי לי ראיון הייתי מתכוננת אליו וכמובן לא הייתי אומרת לו על הדירה ואולי עוד כמה דברים. בקיצור - יש מחיר ליושר, במקרה שלי מחיר שלילי. לא חשבנו שיכולה להיות בעיה עם הוצאת ויזה.. בעבר שאלתי בפורום האם היו מקרים באלה והנה אני המקרה הראשון... כרגע אני בשוק, עדיין לא מעכלת, לא יודעת מה נעשה, האם לחכות עוד שנתיים עד שיהיו אלינו בתהליך פידראלי או אולי ......לא יודעת . כל מי שמתכנן להגיש ויזת סטודנט - תחשבו טוב טוב לפני הראיון.

matbucha

New member
האם לדעתכם, לאור המקרה שלי,

אני יכולה לפנות לעו"ד או יועץ הכירה ולבקש סיוע? האם זה יכול לעזור?

ראי זה עניין של שיקול דעת של הקונסול.

יש אנשים שהגיעו לכאן ללימודים בשעה שהיתה להם בקשת PR פתוחה, וקיבלו ויזה בלי בעיה. אני לא יודע אם אפשר לערער על זה או לא. מותר להגיש בקשות עם "כוונה כפולה". יכול להיות שהקונסול לא התרשם שסיכויי התיק העיקרי שלכם טובים ופחד שתהפכו ללא חוקיים. האם יש לכם 67 נקודות "ברורות"? האם האנגלית שהפגנתם בראיון היתה משובחת? לא כל בקשת ויזת סטודנט של מי שיש לו כוונה כללית להגר נדחית. מכירת הדירה היתה אולי צעד פזיז. כדאי מאד כרגע להפקיד את כספי המכירה באופן שהחיסכון לא ייאכל וייעלם על צריכה שוטפת, כי תצטרכו את הכסף הזה לקניית דיור כשתגיעו. אני מעריך שכדאי לשקול לקנות דולרים כי נראה לי שהשקל אולי בשיא אבל מי נביא ויידע...... בכל מקרה אני משתתף בצערכם.

amirshuval

New member
בכלל לא קשור לתיק ההגירה

אתה לא מבין את משמעות "כוונה כפולה"---יכולות להיות שתי מטרות אבל הכוונה לבקר/ללמוד/לעבוד אמורה להיות על בסיס זמני.CIC לא יוצאים מנקודת הנחה שתושב זמני יעבור על החוק אם בקשת ההגירה תסורב,אבל מה אפשר כבר לעשות אם מישהו מבצע פעולות שמוכיחות שהוא לא בעל כוונות לתושבות זמנית .

amirshuval

New member
בנסיבות הנוכחיות

הייתי מגיש לאחר מספר חודשים בקשה חדשה באמצעות איש מקצוע שיכין SUBMISSONS כמו שצריך.נראה אחרי טעות כזו טפשי לנסות לסמוך על עצמך.

amirshuval

New member
העובדה שזומנו לראיון מוכיחה לי

שקצין ההגירה רצה נתונים נוספים כדי לבסס כהלכה את ההחלטה--בנציגויות עמוסות יותר כבר היו שולחים מכתב סירוב ישר בלי ראיון.

sephy59

New member
השאלה מה הסיבה הקונקרטית לפסילתך. לא כל אחד ע

עובר ראיון, כנראה שהיה משהו חשוד בטפסים שהגשת. אולי את יכולה לנסות שוב אם תתקני את מה שגרם לפסילה...

matbucha

New member
התגובה הקונקרטית לפסילה היתה

בדיוק מה שרשמתי לא שכנעתי אותו מספיק שאנחנו מתכוונים לחזור ארצה בסיום התקופה. לא היה שום דבר חשוד בטספים , אולי עצם זה שאנחנו משפחה עם 2 ילדים ואני נרשמתי ללימודי אנגלית בלבד - אולי בגלל זה הוא החליט שהוא רוצה לראיין אותי - אין לי מושג. היה גם די ריק שם - אולי היה לו משעמם
מבחינת התיק הפידראלי - אנחנו עומדים בקריטירונים מלאים. מושבניק - למה אתה מתכוון שאתה רושם שמכירת דירה היה אולי צעד פיזי - יש לנו מטרה ואנחנו עושים הכל ע"מ להשיג אותה ומכירת הדירה זה המקור הכלכלי היחיד שלנו. בכל מקרה, אנחנו לא מוכנים לוותר. נגיש ערעור בהקדם ואנחנו שוקלים לערער באמצעות ע"ד או יועץ - אולי מישהו יכול להמליץ על כזה.

amirshuval

New member
המלצה

אל תבזבזו כסף על העירעור כי אתם תפסידו.קצין ההגירה פעל כיאות לפי תיאורכם.

amirshuval

New member
את צריכה להוציא

העתק של הבקשה שסורבה ולראות מה כתב קצין ההגירה כסיבה לסירוב.

shipy1234

New member
לא הבנתי משהו לגבי מכירת הדירה

איך זה בכלל עלה כנושא לדיון בראיון?

amirshuval

New member
הסירוב לא קשור לבקשת ההגירה

אתם ביצעתם שתי פעולות שמצביעות על ניתוק הקשר עם מדינת המוצא וכמובן שכל בקשה לתושבות ארעית תפסל בנסיבות האלה.

matbucha

New member
כל מי שנוסע ללמוד בחו"ל מן הסתם מפסיק לעבוד

וקטע של הדירה - יכולנו להיות גם אנשים ללא דירה בבעלותינו. הכל עניין של הציגת הדברים, אני לא הייתי מוכנה לראיון וזהו. בכל מקרה כרגע אני מחפשת מישהו שיעזור לי הקטע של העירעור - עו"ד - בבקשה תמליצו

amirshuval

New member
אין ספק שהצגת הדברים לקתה בחסר

אבל כדי להגיע לערעור תצטרכו לשכנע שופט פדראלי שקצין ההגירה טעה ביישם החוק או על בסיס של הגינות פרוצדורלית--אתם לא תעברו את שלב ה LEAVE ,הסיכוי להגיע לJUDICIAL REVIEW ולנצח את השלב הזה במקרה שלכם קלוש.

amirshuval

New member
מי שכבר בקנדה על ויזת סטודנט

ואז הגיש את הבקשה הוא בעמדה אחרת,אבל בכל אופן גם אתם יכלתם להשיג את הויזה.מה ייתן הערעור?אפילו אם תנצחו הבקשה תוחזר לשגרירות ותבחן מחדש באותם הבטים מינוס הסיבה לנצחון בערעור.

אבל רגע

מה עושה כל כך את ההבדל אם אני אומרת שאני רוצה להמשיך לעבוד שם ולגור אחרי סיום ויזת הסטודנט מאשר לנסוע לשם להיות שנה על ויזת סטודנט ואז לבקש להיות תושב?

amirshuval

New member
מה שעושה את ההבדל

זה מכלול הנסיבות בנקודת הזמן שבה קצין ההגירה בוחן את הבקשה למעמד של תושב זמני.

merywho

New member
נצל"ש

האם לדעתכם הקונסול הגיע למסקנה שאין להם כוונה לחזור לארץ בגלל שחוץ מויזת הסטודנטהם כבר פתחו תיק פדראלי להגירה? אני גם אני פתחתי תיק פדראלי לפני שנה ועכשיו אני רוצה לבקש ויזת עבודה זמנית (לאור הצעת עבודה במקצוע שאינו מועדף) אז האם הם עלולים לסרב לתת לי ויזת עבודה מתוך החשש שלא אעזוב את קנדה במידה וויזת ההעבודה תסתיים ולא יהיה לי עדיין PR ? אין לי בעיה להתחייב לעזוב ובאמת לעזוב את קנדה בתום תקופת העבודה (לא ברור אם זה יהיה שנה או יותר) ולחזור רק כשיהיה PR תודה.

ha hobit

New member
גם לי עשו ראיון כשהגשתי בקשה לויזת סטודנט

גם אני לא התכוננתי מראש ואני מבינה את ההלם. אין לי מה להגיד כי אני לא יודעת מה החוקים שלהם. נשמע מקרה מבאס ביותר. אני מאחלת לכם בהצלחה רבה וממש מקווה שתצליחו לשבור אותם.

למעלה