רציתי לשתף אותכם : היום שללו לי את הבקשה

amirshuval

New member
אם מעסיק קנדי

מעונין בך אז זאת כבר סיטואציה שונה. "האם לדעתכם הקונסול הגיע למסקנה שאין להם כוונה לחזור לארץ בגלל שחוץ מויזת הסטודנטהם כבר פתחו תיק פדראלי להגירה?" למסקנה הוא הגיע כי הפעולות שלהם מצביעות על חוסר מחויבות לחיים בישראל.בקשת ההגירה היא רק נורית אזהרה.מכירת נכסים, סגירת עסקים,התפטרות מעבודה ופעולות נוספות שמצביעות על ניתוק הקשר מהוות את הבסיס להחלטת הסירוב.

leprechaungreen

New member
אני קיבלתי ויזת עבודה כאשר כבר היה לי תיק PR

עמיר אומר דברים נכונים - אם מעסיק קנדי מעוניין בך, לא סביר שתהיה בעיה.

בוביקון

New member
בלי לקרוא תגובות קודמות

אני לא חושבת שזה קשור למה שכן או לא אמרת בראיון. ויזת סטודנט ניתנת למי שהכוונה העיקרית שלו היא לימודים. אם את הולכת לעשות תואר שני או דוקטורט באוניברסיטה גדולה ומוכרת ובמקביל יש לך בקשה לתושבות קבע אף אחד לא יחשוב לראיין אותך. אני חושבת שהבעיה שלהם הייתה שהם חשדו שלימודי האנגלית הם רק כדי להקדים את ההגעה לקנדה ולא עומדים כלימודים בזכות עצמם ולכן סרבו לבקשה. אם לא היתה בקשת PR הם היו מאשרים אבל במקרה הזה הם חשדו שהמטרה של הלימודים היא רק להקדים את ההגעה לקנדה.

ruth1983

New member
ומה רע בזה???

במקרה אני מכירה את מטבוחה ואני יכולה לישפוט בידיוק אז הינה דעתי לימודי אנגלית - היא הסבירה כי לימודי האנגלית הם רק ההתחלה של הלימודים שלה בקנדה שכן, בשביל ללמוד לתואר האנגלית שלה אינה מספיקה וזה השיקול שהיה לה קודם כל אנגלית ואח"כ לימודי תואר. מכירת הדירה - בן הסתם כשאתה נוסע ללמוד בחו"ל הדבר יכול לקחת 4 שנים ומי אמר שמשיקול כלכלי לא עדיף למכור את הדירה? במיוחד שהכסף מהמכירה ישמש ללימודים בקנדה. היתפטרות מעבודה - יש פה מישהו שלומד בחו"ל וממשיך לעבוד בארץ?????? לא ניראה לי ועכשיו לכל השאר, אכן יש לה בקשת PRפתוחה ואכן הלימודים היו מקדמים את נסיעתה אבל מה רע בזה???? בסך הכל היא ומשפחתה הולכים להשקיע בקנדה אם זה בעלה שיעבוד שם וישלם מיסים ואם זו היא שתשלם לאוניברסיטה שלא לדבר על זה שהיא נוסעת לויניפג שכיום מאד רוצה מהגרים כדי לפתח את הפרובינצייה שלה אז האמת הסירוב שלו לא כזה ברור.

dannyk27

New member
העינין הוא

שהיה להם גם תיק הגירה פתוח. אם היו מגעים רק ללימודי אנגלית, (כמו משפחה אחרת הנמצאת כאן וכעט הם במרחק נגיעה מה PR) ולאחר ההגעה פותחים את התיק לא היית נוצרת בעיה לדעתי.

בוביקון

New member
אין בזה שום דבר רע

אבל מהתגובה של מטבוחה עולה שהנסיעה היא לשנה אחת ובדרך כלל לא מוכרים את הבית בשביל שנה. איך לימודים של שנה יכולים לקחת 4 שנים בדיוק? התפטרות מהעבודה היא הכרחית אבל מי שמוחר בית בשביל נסיעה של שנה כנראה מתכוון להשתקע וזה כנראה מה שהפריע למי שראיין אותה. אין בעיה עם תיק פתוח אבל כמו שכתבתי, הלימודים צריכים לעמוד בפני עצמם. ועוד משהו קטן, סימן שאלה אחד זה מספיק בהחלט, לא צריך כל כך הרבה.

ha hobit

New member
מסכימה איתך מאד.

זה שהיא נרשמה ללימודים של שנה, ועוד לימודי שפה כלומר לא מקצוע פרקטי לדעתי הפיל את העיניין. וכמובן מכירת הדירה שמוכיחה על כוונה להשאר. חבל..אבל אני בטוחה שבשקשת ההגירה לא תושפע.

matbucha

New member
מאוד מעניין לראות כל כך הרבה

אנשים חכמים - כי בזמנו לפני כחצי שנה אני שאלתי פה האם יכולה להיווצר בעיה עם ויזת סטודנט לאור העובדה שיש תיק PR פתוח. קיבלתי מעט מאוד תגובות וגברת אחת (שלא אזכיר את שמה אבל אולי היא תבין) שלחה לי מסר ובו כתבה ששגרירות מודעים לענין וזה בסדר ואין צורך להסתיר את עובדת ה-PR ו....) אז אני סמכתי על התגובות ומאותה נקודה גם פעלתי (דירה, עבודה וכד'). אני מצטערת שכרגע אני מגיבה בצורה קצת תוקפנית אבל הפורום הזה הוא מקור המידע העיקרי שלי ושל משפחתי. ועכשיו אני קוראת את כל התגובות שלכם - ואתם כל כך צודקים ולי מאוד עצוב שאז (לפני חצי שנה) לא קיבלתי יחס כזה ותגובות כאלה. ועכשיו, אחרי שהשקענו מאמצים נפשיים וכלכליים (עמלות ורישום לאונ' ומלא שיחות טלפון עם קנדה לקראת המעבר.. ) וההרגשה אותה אנחנו חשים היום (ואנחנו במבוי סתום - לא יודעים איך להתקדם, ללא דירה, ללא עבודה), אני מצטערת שלא פניתי לעו"ד לקבלת יעוץ טרם תחילת התהליך כי אז אולי הייתי מונעת ממשפחתי את ההלם ואת המבוכה. אני מניחה שלא עשיתי את זה כי אתם כל הזמן כותבים שאין צורך בעו"ד (ברור לי שהכוונה לתהליך פידראלי) אבל מכלול הדברים יצרו אצלי הרגשה שלא תהיה בעיה. כרגע זה ספקולציות מה הסיבה לשלילה, הראיון עצמו או אולי סיבות אחרות שממש לא קשורות לראיון, אולי ההחלטה התקבלה בכלל לפני שנכנסתי לראיון - אני לא יודעת - הכל ספקולציות. אבל תבינו שיש אנשים, ואני לא היחידה, שמקבלים החלטות ע"ס תגובות הפורום. אז בבקשה תתייחסו לזה בהתאם ואם באמת יש לכם מה לתרום מהידע שלכם אז תעשו את באופן מלא ולא חלקי. אני מודה לכל המשתתפים בצערי

בוביקון

New member
מטבוחה יקרה

אין לי שום בעיה עם הזכרת השמות ואני לא בטוחה שלהשתתף בצערך זה מה שיעזור לך. לא חושבת שהיית מקבלת תשובה אחרת מעורך דין כי מהנסיון המצטבר בפורום זה באמת המקרה הראשון. ניסיתי להסביר למה לדעתי הוא סרב כי לדעתי המאמץ בערעור יהיה להסביר שהיית מעונינת ללמוד בלי שום קשר לכוונות ההגירה שלך. לקנדים אין בעיה עם כוונה כפולה זה נאמר לנו במפורש כשביררנו בשגרירות ולא הייתה בעיה לכל הסטודנטים שעד היום הגישו בקשות עם PR פתוח. אני חושבת שהסירוב נבע מזה שהוא חשד שזו דרך להקדים את ההגעה ואין ללימודים ערך בפני עצמו. מצטערת שוב אם יצא לי הודעה תוקפנית מדי, ניסיתי לחשוב בכל רם למה הוא סרב.

בוביקון

New member
ועוד תוספת קטנה

זה פורום אינטרנטי ואנשים משתתפים פה בהתנדבות ומנסים לעזור כמיטב יכולתם בזמנם הפנוי. לא חושבת שלמשהו יש פה כוונות זדון במתן תשובות. לא חושבת שזה הוגן להפיל אחריות שכזו על אנשים אחרים.

matbucha

New member
../images/Emo222.gif../images/Emo7.gifאני רק רוצה לוודא שלאנשים פה ברור

שאתר זה הנו מקור מידע מאוד חשוב ועיקרי לרובינו. אני בזמנו לא עשיתי בדיקה מעבר לקבלת תשובות בפורום. בעיקרון רשמתי את הודעתי ע"מ לשתף אתכם בניסיוני המר ועצם זה שהועלו פה סוגיות חשובות למי שמעוניין להגיש בקשות דומות בכך אני תרמתי את חלקי. כמו שאת רשמת בעבר לא נשללו בקשות כאלה. בכל מקרה, יום מקסים לכם ואני אמשיך ללקק את הפצעים שלי. בכל מקרה אנחנו לא מוותרים ונגיע לצד השני של הגלובוס.

בוביקון

New member
אם אפשר לעזור במשהו את יודעת איך למצוא אותי

והכי חשוב, שיהיה המון בהצלחה.

shipy1234

New member
נכון, אבל כמו שציינו מקודם

מרבית האנשים בפורום אינם אנשי מקצוע בתחום ההגירה ועונים מניסיונם האישי או של מכרים וצריך לקחת את זה בהתאם. יש הבדל בין שאלות כלליות במקרים שרבים כאן מכירים וחוו על בשרם (ויזת עבודה, מסלול פרובניציאלי ופדרלי) או להבדיל איפה ניתן להשיג חומוס טוב בטורונטו לבין מקרים פרטניים ומורכבים כמו שלך. אני יכול לספר על עצמי שלפני הגשת בקשת ה- PR נעזרתי רבות בפורום ואף הייתה לי בקשה מוכנה קומפלט להגשה אבל ברגע האחרון החלטתי שאני מעוניין בסיוע מקצועי ולקחתי יועץ (CN) שזה כל עיסוקו. שאלה אם מוכנים ורוצים לשלם עבור שקט נפשי או לא, בפרט במקרים פינתיים.

amirshuval

New member
מטבוחה היקרה

אני מצטער שסירבו את הבקשה שלך.CIC עשו לי באופן אישי הרבה צרות.אני בהחלט מכיר את ההרגשה. אני חייב אבל לומר שהפורום הזה הוא לא תחליף לייעוץ מקצועי כשייעוץ מקצועי נדרש.הפורום הזה, ככל שאני יודע, הוא הטוב מסוגו בעברית.אבל אלה עדין עצות חינם על האינטרנט.מי שרוצה לטפל לבד בבקשה לויזת הגירה או אחרת צריך לקרוא את כל הטקסטים הרשמיים הרלוונטיים באנגלית ולהבין אותם.אם אני לא טועה זה בדיוק מה שהמושבניק כתב בDISCLAIMER שלו.הפורום הזה מאוד יעיל בסתימת חורים קטנים של ידע לגבי איך להגיש בקשות הגירה בתל אביב.אנשים נותנים עצות על פי נסיונם האישי וברב המקרים מדובר במדגם של אחד.הרבה פעמים עניתי פה לשאלות והיה לי ברור שחוסר המושג/ידע/הבנה של השואל הרבה יותר רחבים מנושא השאלה הספציפית,אבל מה אני יכול לעשות?אין לי שום אפשרות לפרוס כל פעם את כל המשנה מחדש.אין לי גם יכולת להתערב בכל שירשור גם אם אני מוצא שם טעויות.מי שמגיש לבד לוקח את האחריות על עצמו והוא צריך לוודא שהוא ליקט את כל המידע והרכיב אותו נכון.

amirshuval

New member
ושיהיה לך ולמשפחתך בהצלחה

זה לא צריך להשפיע על בקשת ההגירה.

למעלה