רציתי לשתף אתכם בחוויה בלתי נשכחת

matam haifa

New member
רציתי לשתף אתכם בחוויה בלתי נשכחת

קיבלתי CD חדש של win xp חוקי לגמרי. ריסקתי את המנדריק 8.1 שהיה, התקנתי את ה-XP ואפשר להשוות את זה: מעבר מפורד אסקורט --> לפג´ו 607 !! שחרור מכלא צבאי (למרות שעדיין לא הייתי) וגם דברים גסים שלא לפורום הזה.... נסו ותהנו...

ezaton

New member
כן, אצלי תוך 3 חודשים כבר התקנה

רביעית. מסתבר שהמערכת הזאת סופר רגישה להפסקות חשמל, ושיש לה קטע מוזר עם חלונות כחולים ואיבוד ענף ה software ב Registry. לא רק אצלי, אלא אצל כמה שמהם קיבלתי טלפונים בהולים בעניין (אין הרבה פיתרונות, חברה. זה מה יש). המערכת כבדה באופן מוגזם, יפה מאוד, ויציבותה מאוד מוטלת בספק אצלי. 4 התקנות, רבותי, 4, לא פחות ולא יותר. Ez

אריק ח.

New member
התקנתי למעלה מ -15 מחשבים

ובאף אחד מהם לא הייתה בעיה. אני רוצה לתת קצת "קונטרה": לעומת זאת התקנתי פעם אחת לינוקס. המודם לא זוהה היטב ( למרות שזהו מודם חומרה תקני ), ה - LILO נעלם כאילו לה היה. XP ממשיכה את ה"חזון" של MICROSOFT - מערכות הפעלה ידידותיות למשתמש, בעלות ממשק גראפי יפה. כמובן שיש חסרונות - חלונות כחולים, "כבדות" המערכת וכ"ו למשתמש ה"פשוט" WINDOWS נוחה יותר על כל מגרעותיה

לא יודע על איזה משתמש אתה מדבר ..

.. אבל .. גם מייקרוסופט הגיע למסקנה שמשתמש, כל משתמש, פשוט ככל שיהיה צריך מערכת מאובטחת . מייקרוסופט לא נותנת לו את זה. נקודה. גם מנהל תחום האבטחה של מייקרוסופט העולמית אמר: "משתמש מפעיל את המחשב ומצפה שהוא יעבוד.. וזה מה שצריך לתת לו." ואת זה מייקרוסופט לא נותנת.נקודה.

ezaton

New member
אולי

אבל מרבית אלו שאני מכיר ועובדים עם XP לאורך זמן, לא מרוצים. Ez

ובצדק הם לא מרוצים ..

אני לא הייתי שש לעבוד איתה בסביבה עסקית .. היא כל כך לא מוגנת שזה פשוט מחדל ..

ezaton

New member
גם בבייתית בעייתית

4 התקנות, אישי הטוב, ואני שייך למייצבים - פעם אחת אתה מייצב מחשב, ואח"כ בלי התקנות / הסרות תכופות. בסביבה עסקית היא גם כן בעייתית, ויש בעיות תקינה מול גרסאות ישנות של חלונות. לא חסר. העיקר, היא נראית טוב. Ez

אריק ח.

New member
בסביבה עיסקית

קונים פיירוול רציני ולא מסתמכים על ההגנה של מייקרוסופט שאינה מייצרת ( עדיין ) מוצרים בתחום האבטחה. ד"א שלא תחשוב שעל כל דבר שתגיד יהיה לי משהו לומר בחזרה. אני פשוט לא חושב שהזלזול המוחלט מצד אנשי UNIX כלפי מייקרוסופט מוצדק וזאת למרות שגם אני חושב שמייקרוסופט רחוקה מלהיות מעולה.

מי אמר שהיא לא מייצרת ?

ככל הידוע לי היא דווקא מוכרת מוצר הקרוי ISA אשר פותח בארץ . ומשמש כ firewall ..

ezaton

New member
אריק, פיירוול

לא מגן עליך מפני וירוסים - זה יתחיל לרוץ מבפנים. תראה לי מערכת אירגונית אחת, מוגנת טוב ככל שתרצה, שאין בה אזעקות וירוסים מדי פעם, בד"כ מתגלים בזמן, אבל לא תמיד. מערך מחשבים של חברה גדולה שהקמתי תוך שבועיים (הכל מכל וכל), והתקנת האנטי וירוס התעכבה לכדי שלושה ימים אחרי שהם חוברו לאינטרנט (ועדיין בלי דואר) גילתה *רק* שני מופעים של וירוסים קטנים מסוגים שונים. ארגון שבו אני עובד הכולל מאות בודדות של מחשבים, נמנע מוירוסים (יחסית) בעיקר כי הוא לא עובד עם Outlook, אלא עם Eudora (פיתרון לא רע, למטרות e-mail, אגב). פיירוול מגן עליך מנסיונות חדירה מבחוץ. Content Filtering מגן עליך מתכנים בעייתיים (כגון קודי HTML בעייתיים, ועוד) ומחירו היסטרי. אנטי וירוס מגן עליך (בד"כ) מפני וירוסים שחודרים למערכת דרך אלו, ועל ידי "עקיפה" - כונני דיסקטים, ועוד. כלום לא מגן עליך מפני זדון או טעות אנושיים מבפנים. כלום לא מגן עליך מפני אותם וירוסים ממזריים שדופקים את האנטי וירוס (ויש כמה). כלום לא מגן עליך מפני מצב בו האנטי וירוסים לא תמיד הכי מעודכנים. כפי שנאמר פעם (והרשו לי לצטט) במשחק מחשב: The price of freedom is eternal vigilance לכן אתה, באירגונך, צריך מישהו שתפקידו (בין השאר) יהיה להשגיח שהמערכת במצב מיטבי תמיד. ככל שמערכת ההפעלה "בטוחה" יותר, כך תזדקק פחות לאותו אדם (או לאותו תפקיד), ומערכות ההגנה שלך יוכלו להצטמצם (ולרדת במחיר), ולחזור למצב בו הסיכון שלך בא מבחוץ (ולכן יש חומת אש), ולא מבפנים. כמה כסף זה יחסוך? (CPFW1 עולה כ 17K$ עבור שרת בודד. מחיר NAV CE הוא כ 40$ פר לקוח, ולשרת יותר. סינון תוכן יקר מאוד, ותלוי בגודל האירגון, והעומס הצפוי). ים כסף, רק בגלל שהמוצרים של מיקרוסופט "לא כל כך מאובטחים". Ez

אריק ח.

New member
אתם חייבים להפסיק להתנסח

כאילו אני ילד בן 16 שלא מבין כלום. אני מודע לעובדה שאני מתנסח כמו עילג אבל אתם חייבים להאמין שאני מבין את העקרונות של מערכות הפעלה ורשתות. אין לי ויכוח איתכם - לינוקס טובה. יוניקס עוד יותר טובה. הוויכוח הוא שכיום החסרונות של יוניקס גדולים מהחסרונות של מייקרוסופט בכל הקשור לשוק הביתי והעסקי הקטן. עובדה שעדיין רוב השוק ( הביתי והעיסקי הקטן ) מוכנים לשלם אלפי דולרים על מוצרים של צ´קפוינט, מייקרוסופט וכ"ו

ezaton

New member
ולאו דווקא בצדק.

ואני ממש לא תמנסח כאילו אתה בן 16, אלא כאילו אני מסביר משהו. אני אישית, כשאני מציג נקודה, משתדל להציג אותה באופן ברור, כאילו העומד מולי לא מבין את העניין. ככה אני, ועמך הסליחה אם זה נראה לך לא במקום. Ez

אריק ח.

New member
להפך

בגלל שהידע שלי בכל מה שקשור למערכות הפעלה ששונות מ - WINDOWS קטן אני שמח ללמוד דברים חדשים. אני דווקא חושב שההזדמנות שיש פה ללימוד דברים חדשים היא בלתי מוגבלת. וסתם בשביל הרקורד אני עובד בתור איש סיסטם זוטר וכ - HELPDESK ( שניים שהם בעצם אחד ) ואני בכלל לומד תוכנה ( למרות שאני לא מוצא את זה כמעניין במיוחד ).

beitar

New member
דעתי:

מי אמר שיוניקס עוד יותר טובה מלינוקס ? מה המדד שקובע מי טוב ומי לא טוב ? צריך קודם לקבוע מדד למהו טוב ולמה בדיוק... ואני לא בטוח שאפשר להגיד על אחד טוב ואחד לא טוב. מיקרוסופט למשל עושים מערכת שיחסית קל לתפעל אותה, זה טוב לא ? יוניקס נתן לעולם מכונות חזקות שעובדות כמו סוס בצורה אמינה ביותר, טוב לא ? לינוקס נותנת שילוב של ביצועים / יציבות וביחד עם עלות נמוכה יחסית, טוב לא ? עכשיו, איך אפשר לאמר מי הכי טוב ? צריך לעניות דעתי להתאים את המערכת לצרכים המקומיים. למשל יש מקומות שיהיו חייבים בהם שרת אקצ´יינג מסיבות כאלה ואחרות, ולכן שם אולי ידרש חלונות 2000. יש מקומות שירצו להרים מסדי נתונים עצומים שמכונות רגילות ייתקשו לעמוד בהם, לפחות לא כל עוד לא עושים תכנון יסודי, ושם יוניקס יכול להיות הדבר המושלם. במקום אחר, יידרשו דברים שיתאימו יותר ללינוקס. הקיצר, אין הכי טוב והכי פחות טוב, יש הכי טוב למטרה מסויימת, ופחות טוב לאותה מטרה. ככה אני מאמין.

ezaton

New member
טוב ורע מוחלטים

יש רק באלוהים. כנ"ל, אגב, עם אמת ושקר, אבל זה צריך להשמר לפורום הפילוסופיה
טוב וטוב יותר, רע וגרוע, זה מה שיש, והכל נמדד (או צריך להמדד) לפי צרכים, ומצבים משתנים. לו הייתי צריך לבחור מכונה עבור מתכנני רכיבים, זאת היתה Sun, כי לה יש את מגוון התוכנות הגדול ביותר למטרות אלו (אף יותר מלחלונות). לו הייתי צריך מחשב לגראפיקה - איורים, ציורים, וכדו´, הייתי הולך על מק (מערכת 9, לא יותר). לו הייתי צריך מחשב הביתה, לאמא שלי, שמול וורד מתייאשת (ואבא שלי שעוד עובד על קיוטקסט), זה היה מחשב דסקטופ בינוני עם חלונות 98 או 2000. לו זה היה משמש את אחי למשחקים, אז XP. לו הייתי צריך שרת זול (יחסית), חזק, וש"עושה את העבודה" באופן אמין, הייתי הולך על לינוקס, במידת האפשר. לו הייתי צריך לחסוך כל שקל, ולהשתמש במחשבים ישנים, הייתי הולך על לינוקס בלי שמץ של ספק. איפה עוד יש שרת דואר על פנטיום 200? שרת HTTP על פנטיום 266, וכדו´? בטח לא בחלונות, ויוניקסים אינם בדיוק מחשבים זולים... חומר למחשבה. Ez

אריק ח.

New member
תפסת אותי במילה

אני צריך להיזהר בדברי יותר. ברור לי ש- UNIX ולינוקס לא רבות על אותה משבצת !!! ד"א סתם שאלה: ה - DB בחברה שלי יושב על SUN SOLARIS. האם לינוקס על הפצותיה יכולה להחליף את היוניקס במקרה הזה ???

beitar

New member
אם תשאל את בעל הבית עצמו, אוראקל

כנראה שכן. אוראקל עכשיו מסיבים את השרתים שלהם עצמם ללינוקס, עד הקיץ הם יהיו רק על לינוקס. מצד שני, תצטרך כמה וכמה מכונות מתוכננות להפליא בטרם העסק יעבוד כמו שצריך סביר להניח... (תלוי בגורמים שונים ובמערכת שרצה בחברה אצלכם). אבל התשובה בגדול, היא שכן. זה אפשרי, וזה יכול לחסוך עלויות !

ezaton

New member
בהחלט

ואגב, אם אתם מחלקים סאנים ככה, כי הם יוצאים מהמחזור, אנא רשום לפניך קונה / מקבל פוטנציאלי נלהב.
Ez

אריק ח.

New member
רק בחודש האחרון קנו עוד סאן

ב - 124,000 ש"ח !!! למה זה כל כך יקר ??? הקטע הטוב הוא ש"מתניעים" אותו כמו רכב - עם מפתח.

למעלה