ועל כך, רק בשדה החלונות
בלי גלישה למערכות אחרות, אני אחלוק. הסיבה שקל כל כך להפיץ וירוסים במערכת נובעת ממערך הרשאות מערכתיות (לא למשתמשים, אלא פנים מערכתיות) לקוי, קלות הרצה של פקודות (שנה לקובץ הרצה את הסיומת לדברים מעט שונים והוא ירוץ כקובץ הרצה - לעיתים). הפגיעות ל vbscripts, לקודים עויינים של html (להזכירכם - וירוס ה kak), ולמה לא. הפיירוול של חלונות XP לא מספיק חכם כדי להגן עליך מפני תעבורה מסויימת יוצאת, לא מבחין בתוכן, ולא אמין בפני עצמו. DoS קל לבצע למערכת XP, קל מאוד. ההתקנה, אגב, איטית מאוד. אם כבר אתה מחפש מערכת מיקרוסופטית אמינה, יציבה (בהתחשב), בהנחה ואתה לא מחפש דווקא משחקים, אלא עבודה שוטפת, לך על 2000. יציב יותר, אמין יותר, ולמעט משחקים, עובד יותר טוב. לא דיברתי על לינוקס, נכון? אגב, להתקין לינוקס לא צריך להיות מומחה, ואני לא יודע אם הסתובבת ברשת בתקופות ה 95. אז היו "ניוקים". אם הסתובבת ב IRC, בטח פגשת כאלו שעשו / ספגו. היה מעיף לך את המחשב. הבטיחו לי כל כך הרבה התקפות, ואני עדיין מחכה. הנתב לינוקס שלי לא עפעף אפילו (מסך כחול? מה זה?). השותף שלי לדירה אויים לא מזמן, ומישהו אפילו ספר לו לאחור לפני ביצוע ההתקפה. השותף שלי המשיך את הספירה אל מתחת ל 0, מתוך ציפייה למשהו. לא היה ולא נברא. פשוט לא עבר את הנתב. לו זה היה חלונות, ובכן... (הנתב הוא מכונת לינוקס פעוטה). אגב, נושא פעוט נוסף. כמה עולה לך מחשב שמריץ XP? למעלה מ 4000 או 5000? מחשב שיתן ביצועים זהים תחת לינוקס יכול להיות בן 4 או 5, ולהיות, למעשה, המחשב הישן שלך. אולי זה דורש קצת זמן, וקצת תיחכום, אבל המערכת תתפקד חלק *אחרי* שתרים ותגדיר אותה, ותחסוך לך מספר אלפי שקלים, שבטח, בעיקר במצב הכלכלי של היום, יש לכולנו חופשי בכיס. לאחר שתשולב תמיכה עברית מלאה ב KDE, ותמיכה ב OpenOffice (עם נטסקייפ 6.2 שתומך בעברית - קריאה וכתיבה), איפה בדיוק תהיה הבעיה? אמא שלך לא תוכל להריץ קבצים לא מזוהים שבאים בדוא"ל? האנטי וירוס לא יעודכן? כל זה לא ישנה כהוא זה. Ez