רשימת אמונות שגויות בסיסיות!

Wolverchenus

New member
אבל אין בזה בשביל להפריך אבולוציה

כמו שחושבים בריאתנים רבים. זה כמו להגיד "רוב האנשים רעים" ולפיכך להגיד שלא תתכן שושלת של אנשים טובים.

Caligola

New member
כידוע לך תהליך האבולוציה הוא תהליך

בו קיימים שתי שלבים:
(1) Variation - שונות בתוך האוכלוסיה (2) Selection - ברירה של הפרטים המוצלחים​
הטעון שרוב המוטציות הם שליליות הוא טעון שבד"ב מתבצע בהתיחסו לגרסת קש של תאורית האבולוציה, כשאר גרסת הקש מתעלמת מהשלב השני (סלקצית המוצלחים בטבע) והנה למשל דוגמה לטעון הזה מתוך אתר בריאתני.. שנית, רוב המוטציות הם נטרליות ולא שליליות..

Agent Saimon

New member
עדיין לא הבנתי

כן הבנתי שאולי זה משמש מישהו כטיעון נגד האבולוציה (למרות שלי זה נראה טפשי),ועל זה אני לא מתווכח. אבל את מהות לא הבנתי. קראתי פעם שמוטציה אקראית היא בד"כ (לא יודע כמה בדיוק אולי 90% אולי 95%) אינה טובה. ולכן, בד"כ לאותו האינדיבידואל, לאותו פרט בעל המוטציה יש פחות סיכויים לשרוד. מוטציה מקרית היא בד"כ "רעה" אם המוטציה "טובה", או "שימושית", ייתכן שהיא אפילו תעזור לפרט לשרוד, ואלי אף בהמשך תתפתח להיות תכונה דומיננטית. אם אני אקח חומר רדיואקטיבי, או קרינת UV ויקרין חלק של דנא, ותהיה איזה שהיא מוטציה בדנא- לרוב היא צריכה להיות לא טובה. לרוב. או שאני טועה איפשהוא

Wolverchenus

New member
אני אסביר,

הציור מראה כביכול אוסף של מוטציות גרועות ביצור חי שורד. ההבדל הוא שזה לא נתמך על ידי תורת האבולוציה כי חסר את אחד מהשלבים החשובים. זה לא מספיק שיהיו מוטציות, זה מצריך שתהיה ברירה ביניהם כך שמי שיש לו מוטציות רעות לא ישרוד איתן בשביל לצבור עוד ובוודאי לא בשביל להעבירן הלאה.

alond

New member
אני חושב שסיימון התכוון שסעיף 15

בניסוחו העכשווי נכון, כלומר איך שהוא מנוסח במקור זה נכון. רוב המוטציות הן רעות אבל להסיק מכך מסקנות שלכן לא יכולים לקרות דברים אלו או אחרים הוא שגוי.

Wolverchenus

New member
אחד עדכני

אדם שמאמין ברוחניות הוא יישות אור מנצנצת במימד השביעי ואילו אנחנו שמאמינים באבולוציה קופים במהותנו. כיוון מחשבה יפה של wishful thinking או לחילופין, "I am what I think I am"

ישנם ויכוחים מיותרים

אני צופה בכם מתווכחים על כל מיני אמונות שונות, חלק מהויכוחים מוצדקים אך אחרים, עקרים, למשל,ויכוחים הגולשים לשאלת קיומה של יישות רוחנית , האבולוציה לא מוכיחה או שוללת קיום של יישות שכזו,היא כלל לא עוסקת בכך. אין לה את הכלים להתמודד עם השאלה הזו, בניגוד לפיסיקה.

Wolverchenus

New member
למעשה,

המאמינים ביישות רוחנית לא מאמינים שאפשר למדוד אותה גם באמצעים פיזיקליים.. הם מאמינים שהיא בלתי מדידה ובלתי ניתנת לצפייה וחיזוי. הדיונים פה לדעתי גולשים בגלל שבדרך כלל ההתארגנות משני צידים המתרס (בריאתנות/אבולוציה) תואמת בדר"כ דעות "Less than scientific" כמו נשמות, יישויות..

תגובה

בהחלט,אבל המשתמשים בכלים פיסיקלים מאמינים כי אפשר להוכיח את קיומה או אי קיומה של יישות רוחנית בעזרת הפיסיקה התיאורטית,או לפחות חלקם. וזאת מכיוון שבשלב מתקדם של הפיסיקה, הגבולות בינה לבין הפילוסופיה מטשטשים למחשבה האנושית גבולות רחבים בהרבה מלמדע. וכמו שציינתי, ההתארגנת בנוגע לנושא הספציפי הנ"ל אינה מוצדקת. זה כמו שאמצא בחדר, והחדר סגור, ומעבר לדלת אטען שישנו אדם ואנסה להוכיח את טענתי בעזרת הטלפון שנמצא בחדרי מבלי לדעת אם לאדם שכביכול נמצא מחוץ לחדר יש טלפון. בכותבי יישות רוחנית אני לא מתכוון לזו המוכרת מהתורה והדת.

תוספת

כדי להוכיח או לשלול את הקיום של יישות שכזו, אין צורך במדידה צפיה או חיזוי. כמו שאין צורך בהאטת האור ומדידת מהירותו כדי לגלות שמהירותו בקירוב היא 300000 ק"מ לשניה.

Wolverchenus

New member
לאור יש נוכחות, הוא מדיד והוא משפיע

הוא פוטונים, הוא חלקיק. לכאורה, רוב המאמינים בישויות רוחניות אומרים כי לא ניתן למדוד או לחזות בנשמה. (חוץ מאלה עם ה0.28 גרם, ואלה עם הקריסטלים, אבל אם היתה עדות כה מוצקה היא היתה מחזיקה מול מוסד מדעי) אנשי מדע אומרים "כל מה שנמצא מדיד או בר חישוב" אנשי רוח אומרים "אבל מה שאנחנו מדברים עליו לא מדיד או בר חישוב" שבמקרה זה גם ההגדרה של משהו שאינו קיים. עכשיו איך פיסיקאי אמור להוכיח לבחור כמו דניאל מה שזה בדיוק "לא קיים" ולא רק מתאים להגדרה?

עובדה שאפשא למדוד את ההילה של

בני האדם. וזה מוכח מדעית!!! כן כן זה לא כמו הוכחת רוחות רפאים, יש פה ממש עניין מדעי בבדיקת ההילה. ועכשיו אם נסכים שיש הילה, אתה תגיד לי שגם היא התפתחה מעצמה ובלי מטרה? והכל פשוט, צירוף מקרים? ועפ"י האבולוצייה אין בכלל צדק בעולם! דהיינו אני יכול לרצוח כמה אנשים שאני רוצה ולגנוב ולאנוס(מבלי שאף אחד ידע שזה אני כמובן) ואני פשוט יוצא מזה נקי ובלי משפט ובלי כלא. וככה אני יכול להיות הבן אדם הכי מאושר בעולם!!!

Wolverchenus

New member
ורק אם אתה יכול להתגבר

על אמפתיה כלפי הקורבנות שלך. אגב, הקטע עם הקריסטלים מעולם לא אומת, מעולם לא הועמד לבחינת ממסד מדעי ואין לך שום דרך להשיג אותם. Simply put, זה לא קיים..

22ק ו ס ם

New member
מוכח מדעית?

תן לי בבקשה את המאמר או המאמרים שהוכיחו את זה מדעית וכתבי עת מדעיים.

לא מדוייק

לאור אין נוכחות, או לפחות נוכחות הניתנת לצפייה ע"י אדם, הוא כשלעצמו אינו מדיד, אך בהחלט משפיע.השפעותיו מדידות . מה זה הרי אור? המהירות שבה מתקדמת קרינה אלקטרומגנטית בריק ללא תלות או כיוון במערכת יחוס.אי אפשר להאט את מהירות האור ולמדוד בעזרת סטופר וחישובי התאמה את מהירותו. אפשר לעשות זאת ע"י ציוני מיקום, וחישוב הזמן שלוקח לאור לעבור ממקום אחד למשנהו. אנשי הרוח יכולים לטעון באופן דומה כי השפעותייה של יישות רוחנית מדידות, הטבע, בני אדם, שאר בעלי החיים, הם כולם תוצר ישיר של אותה יישות רוחנית. "אנשי מדע אומרים "כל מה שנמצא מדיד או בר חישוב" נכון,אך אנשי מדע גם סבורים שלא כל מה שאינו מדיד או בר חישוב אינו קיים, ראה ערך תאוריית הקוונטים.

למעלה