רשימת הוצאות מיותרות במשק בית חרדי

רשימת הוצאות מיותרות במשק בית חרדי

פעם יצא לי להיכנס לחנות חרדית ולראות שם פירות שאפילו הומלסים לא היו לוקחים בחינם - נמכרים במחיר מופקע יותר מאשר הסחורה הכי טובה - זאת כמובן היתה שנת שמיטה במשך השנים, יצא לי לראות כמה פעמים נשים חרדיות, שנתפסו גונבות מרשתות מזון [ השיטות: להגיע לקופה, לשלם על מוצר זול, ולדחוף לתיק אישי אין ספור מוצרים יקרים בפעם אחרת: להוריד מוצר יקר שאין אפשרות לשלם עליו - ואז כשאוספים את הדברים לקחת גם אותו ] לעומת כל המתלהמים אני דווקא ריחמתי, הבעל לא עובד, משפחה גדולה, מה היא יכלה לעשות מול הרעב של הילדים שלה ? אני מסתכל על הדת כמסחרה אחת גדולה, ולא מבין איך גדולי האדמורים לא מבינים שאי אפשר לגדל משפחות ענק כאשר כובעי שועל ועוד דברים מיותרים עולים הון בכלל, אם תעשו חשבון, תפילין רש"י, רבינו ת"ם, כובע, חליפה, פאה, לולב, מזוזות, ציצית מקווה ועוד הוצאות לגמרי מיותרות מגיעות לסכומי עתק ! מישהו פעם עשה את החשבון כמה עולה להיות חרדי ?

מתבי6

New member
קודם כל אני מוחה, בוא לא ניסחף

כתבת על שיטה אצל חרדים איך לגנוב, אני בטוח שהאחוזים לא שונים מכל מגזר. ולעניין. אני זוכר שלפני חתונתי שוחחתי עם בחור מישיבת מרכז הרב על הוצאות החתונה והגענו לעשרת אלפים שקל שחתן ממוצא מוציא יותר מאשר הוא יוציא. ותאמינו לי, זה לא הופך את האיש לטוב יותר, חיובי יותר, ואפילו לא יהודי יותר. אז בשביל מה צריך להיקרע במיוחד שמראש הרוב מגיעים ממצב כלכלי נמוך. אולי כמו שעושים תקנות את מי להזמין ואיפה לקנות דירה ועוד תקנות למיניהם בחלק מהקהילות. שיורידו מההוצאות המיותרות האלה. במקום להקים קופת העיר או ערבים או שאר דברים שיתנו את הדעת על זה. אבל כבר אמרנו, עולם הפוך, סדרי עדיפויות מעוותים. ואני דוקא מחכה שיקום מישהו כאן, ותאמינו לי יש כאלה, ויסביר את זה. שלא יסתתר, שיהיה גבר!

אני בעיקר נגד כובעי השועלים

גם הוצאה מטורפת, גם צער בעליי חיים, ללבוש את זה לדעתי זאת עבירה כואב לראות איך ילדות חרדיות מגיעות ביום שישי לבקש סוג של נדבה במאפיות ובמחלקת ירקות, ואז לראות אותן בשבת הולכות עם אבא שיש לו כובע חדש ונוצץ של שועל מת על הראש שלא נראה שהוא קיבל אותו בגמ"ח לא זכור לי שאברהם אבינו הלך עם שועל מת על הראש ולא זכור לי גם שהוא שלח את אשתו לעבוד בזמן שהוא למד תורה אגב "מאה שערים" נקראת לא על 100 דפי גמרא אלא על תבואה יצחק חפר בארות, הנינים שלו בעיקר מגרבצים

עץ שתול

New member
ומה עם "לא תלכו בחוקות הגוים"?

"ובחוקותיהם לא תלכו! הזנבות של השטריימלאך באים משם. האויזן זאקן באים משם! ועוד כהנה וכהנה, ואיך לא זה הפך לחוק מחייב...עלאק!

מתבי6

New member
גם אני הולך עם אחד כזה על הראש

אמנם לא יותר מדי, אבל הולך. הילדות שלי לא מבקשות נדבה כי לא בזה הכל נמדד, אני גם אדם עובד. טוב, אני לא ראיה. אני עובד עם חלונים ובנות. אפילו יש בחורה חסידית שעובדת אתי קרוב

Riki991

New member
יש חסידויות עשירות. האדמו``ר מחלק...

לעניין הנדבות, לא יצא לי לראות בנות חרדיות מקבצות נדבות. מה שכן, יצא לי כמה וכמה פעמים לראות נשים חילוניות, לפעמים עם ילד קטן כבן 10 לידן והן מחפשות אוכל בין פחי הזבל. ז`בוטינסקי מול מכון מור. צא והווכח בכך במו עיניך. ולא, לא היתה לה פאה יוקרתית על הראש, ולבעלה, אם יש לה כזה, בטח אין כובע מזנב שועלים ובכ``ז היא חיפשה אוכל בין הפחים. כיצד לדעתך החרדים אשמים במצב שלה? אני בטוחה שתמצא כבר משהו.

מתבי6

New member
זכורה לי שיחה לפני שנים

עם 2 בחורים ד``ל ממכון מאיר בירושלים (אתם יכולים להתחיל לנחש איפה למדתי) והם היו בטוחים שלאדמור יש הרבה כסף והוא מחלק לחסידים.

ברור שיש כאן לשון הרע - מי עומד מאחורי הפורום

אם לא אנשי עמותת חופש או דומיהם..? מדובר כאן בבורות בהטעייה בלשון הרע ובהמשך ההסתה והתעמולה האנטישמית.. שאני קורא לה "מולטי מדייה אנטישמית" מאחר וכל עולם המדייה המדומיין נלחם בכל הכח כדי להפוך את הציבור החרדי בארץ לקהילת ה"איימיש" בארה"ב - מובדדים ונטע זר בחברה אע"פ שבתחילה כל האמריקאים שהגיעו לאמריקה היו כאלה.. ועם הזמן על ידי התרבות המתירנית שהם עשו לעצמם שם אנשי הדת שלהם "האיימיש" נהיו אחוז או 2 בארה"ב.. וכמו שאצלנו עד לפני 200 שנה 99 אחוז מעם ישראל היה חיי כאדם חרדי = ירא ה' ששומא תורה ומצוות והתרבות המערבית המתירנית חילחלה הנה והרסה כל חלקה טובה.. והנה כאן מדברים על כאילו איזה חישוב מטופש ולא מציאותי של הוצאות של חרדי ובין השורות מסיתים לקוראים את המח במסרים אנטישמים שמועברים באופן שיטתי ומתוחכם שלא היה מבייש את המפגלה ההיא.. של גרמניה של שנות ה- 30.. במאה שעבה.. ככה זה ש 99 אחוז מאנשי פורטל תפוז באים מהזרם הזה של יהודים שנעקרו משורשם ועוד הם מנסים לעקור אחרים.. כל צמח שנעקר משורשיו מתייבש ומת.. זה מה שקרה לעם ישראל בסביבות ה- 200 שנה האחרונות.. אבל בע"ה יגיע צמח משיח צדקנו בקרוב ומי שנשאר מחובר לשורש למרות כל הסופות של המבזים והזדים - ישוב לפרוח בצורה המושלמת! ( :

יראי ה' שנפגעים מהבזיון של הזדים נגדדם כנסו

לפני 100 שנים אמר ר' אלימלך מליז'נעסק, בעל "הנועם אלימלך", זצוק"ל וזכותו תגן עלינו, נבואה מדהימה ברוח קודשו - על הדור שלנו: בדור שלפני המשיח תהיה בורות נוראה ובלבול בין טוב לרע, והבירור יהיה באופן הדומה לניפוי הקמח בנפה וכברה, כי כאשר שמים את הקמח בנפה - מטלטלין אותה הנה והנה, וכל חלקי הקמח, הן הנקי והן הפסולת, כולם נחבטים בדפנות הנפה, ואחר כך כל הקמח הנקי העובר בנקבי הנפה, נופל לכלי שתחתיה ונחבט שוב בנפילתו, ואילו למעלה נשארת כל הפסולת. והפסולת, כשרואה שהקמח הנקי - הוא הסולת - נפל למטה ונחבט פעם נוספת, היא מתגאה עליו לאמור: ראה גודל שפלותך שאתה נפלת למטה ונוספה לך על ידי זה עוד חבטה, ואילו אני - הפסולת - גם נשארתי למעלה וגם לא קיבלתי עוד חבטה. אך באותה השעה אין הפסולת יודעת שנשארה היא למעלה רק לרגע קטן, כי בעבור רגע יהפכו את הנפה וישליכו את כל הפסולת לאשפה. כן באופן הזה יהיה הברור בין טוב לרע בדורו של משיח. שבתחילה יטלטלו ויחבטו כולם, טובים ורעים כאחד כדרך הניפוי, ואז יפלו יראי ה', ויאמרו להם: ראו שנפלתם כלכך למטה ונחבטתם, ואילו אנו עומדים מעליכם ורומסים ודורסים עליכם, וזה סימן שאנו טובים מכם. אך אוי ואבוי לאותם רשעים שאינם יודעים שכל היותם למעלה הוא כדרך הפסולת הנשארת בנפה, שהוא ביד המנפה, וכשם שהמנפה בגמרו לנפות, משליך את כל הפסולת כי אין לו חפץ בה, כך לאחר הברור של ימות המשיח יטול ה' יתברך את כל הרשעים שעלו למעלה ורמסו את החרדים על דברו וישליכם מעל פניו כהשליך את הפסולת שבנפה. או אז יתברר להם, שהיותם שולטים על החרדים לדבר ה' לא היה לטובתם ולמעלתם, אלא אדרבא - נהפך להם לרע." אז לכל מי שצובט לו הלב על כך שבתור חרדי מכפישים גם את שמו בכותרת כמו של הכתבה הזו שיזכור טוב את הסיפור שהבאתי כאן ויתנחם כי לא נשאר הרבה זמן עד להשלכת הפסולת לשאול תחתית.

rachel437

New member
ר' אלימלך מליז'נעסק

שכח כנראה שאת הקמח שנפל מכניסים לתנור, עדיף לחיות בזבל מאשר להכנס לתנור.

The Fading

New member
הוא דיבר על חרדים אז מה הקשר למרכז הרב ?

במרכז אין גנבים וסוטים כמו אצל החרדים. כסף על כובעים וחליפות יש. אבל כסף על חינוך יהודי אין.

mister xy

New member
זה מפתח את הכלכלה החרדית

גם בנושא הכלכלי הציבור החרדי נפרד מהעולם החיצוני ויש להם טריטוריה בפני עצמה. לרבנים אין שום בעיה עם כל ההוצאות שציינת כי כל הכסף נשאר בתוך המגזר וכלום לא יוצא החוצה אלא רק עובר מיד ליד. לדוגמא: יענק'ל מחתן את ביתו וכמנהג בעלי בתים חשובים הוא חייב לקנות שטריימל לחתן דנן, אז הוא לוקח 2000 דאלער ומשלם לגעצ'ל השטריימלמאכער. געצ'ל דנן הולך ל'פלייש גישעפט' וקונה כמות גדולה של בשר בהכשר מהודר תמורת 80 ש"ח לק"ג. רוב הסכום ששולם הולך לוועד הכשרות (לכיסוי הוצאות כמובן) ולמשגיח ששמו בישראל.. איך לא ? יענק"ל. בקיצור יענק'ל הזה לא הפסיד כלום מזה שהוא שילם. (חבל שלא שרטטתי תרשים זרימה) ותאר לעצמך שיום אחד כל הרבנים והאדמורים מחליטים לחסל את ההוצאות המיותרות האלו, הרי מאות שטריימלמאכרים, סופרים, סוחרי סת"ם, שוחטים, משגיחים ועוד יהפכו למובטלים..

גנדרן

New member
זו לא הבעיה חביבי

הבעיה היא לא בשטריימל או בספודיק או הפאה היוקרתיים... הבעיה אחרת לגמרי. קוראים לה "שוק העבודה", כדי להיות רלוונטי בשוק העבודה את צריך להיות או בעל מקצוע מסויים(לשם כך צריך הכשרה מקצועית) או בעל השכלה... את שניהם לא תמצא ברחוב החרדי, בהיקף נרחב. יתר על כן גם בנות ונשים שלומדות ומשיגות מקצוע מכובד מתקשות למצוא עבודה... כי או שהסביבה מסתכלת עליהם בעין עקומה, או שכיוון שאין לה רשיון נהיגה היא לא יכולה להגיע לעבודה ולחזור בזמן לקחת הילדים וכ"ו. נוסיף על כך שאם אתה תנסה למצוא עבודה מכניסה נגיד בהייטק, לא בטוח שירצו אותך כחרדי(המעביד עושה חשבון כזה, שבת הוא בוודאי לא יכול לעבוד , חג גם לא, אוכל כשר לא תמיד יש בסביבה,וכל הבנות כמעט בקיץ הולכות במיני ומחשוף ללא גבולות מה אני יעשה אתו...) אז גם אין להם מקצוע, גם אין להם השכלה , ואת אלה שיש להם לא רוצים כי (אנחנו לא רוצים בעיות עם הדוס הזה..... או הדוסית...) זו הבעיה. תוסיףף לכך שיש היום משפחות גדולות מאוד (בלי עין הרע כמו שאומרים) שבשביל לתת להם מה שהם צריכים שני ההורים צריכים לעבוד במשרה מלאה ולהרוויח טוב( מעל 8000 ש"ח לכל אחד מבני הזוג) ואל תשכח שיש הוצאות חתונה.... ואם בורכת בהרבה בנות למשל תצטרך לעבוד בשתי משרות כדי לדאוג להן לשידוך הגון( תנו קצת כבוד לאלה שכן עומדים במשימות ובנטל...) ההוצאות שציינת הם פינטס' ליד זה..

MadManIII

New member
חשבת פעם כמה עולה להיות לא חרדי

טלוויזיה דקה וענקית, אופנה מתחלפת כל עונה, מחשב לכל ילד... אז אם להם יש הוצאות שאין בעדה.

mister xy

New member
ההבדל הקטן הוא -

שהחרדים חייבים להוציא את כל ההוצאות דלעיל ואילו הדתיים והחילונים יכולים להחליט בעצמם מה וכמה להוציא. אני מכיר משפחות דתיות וחילוניות שחיים אצלם בפשטות והילדים שלהם לובשים בגדים בעשרים שקל. וכמה הוצאות אחרות שיש להם זה לא מגיע לארבע מאות שקל שצריך לשלם לחיידר מידי חודש עבור כל ילד. וכשזוג מחליט להתחתן ההוצאות לא נופלות על ההורים אלא על הזוג וגם הם מחליטים בעצמם כמה להוציא ויש זוגות שמתחתנים ברבנות.

לכל אחד מהבנים של השכן החרדי שלנו יש נטבוק

ויש לו 4 בנים,,, וגם לבת הגדולה יש,,, חבל רק שהם לא שמעו על אנטי וירוס, שחייבים כאשר נכנסים לאתרים מסויימים שדוחפים רוגלות וחדירה לפרטיות עוד משהו שהם שכחו זה שלמחוק קבצים בעייתיים לא עוזר,,, ואפשר לשחזר בקלות,,, ולראות שעל המחשב יש מעט מאוד תורה הביאו לי מחשב לתיקון והחלטתי לשתף את האבא בתוצאות, נער חילוני בגיל שלהם לא גולש לזבל כזה של אתרים בכל משפחה חרדית יש היום מחשב, יש את זה בישיבות, מסתירים את זה - אבל זה קיים, במאה שערים אפילו יש פשקווילים נגד זה וזה סימן שגם שם הגיעו מים עד נפש טלוויזיה דקה וענקית עולה 2500 ש"ח ב10 תשלומים

moshe010

New member
לא מבין למה שיתפת את האבא?

מה הם אשמים שאבא שלהם לא מרשה להם? ומה אם חדירה לפרטיות, האם אתה רוצה שהמתקן מחשב שלך ידע איפה אתה גולש?

עץ שתול

New member
וכמה עולה להיות בחור ישיבה???

כרך גמרא של בני הישיבות אחרי כמה שנים של טלמן לשנה הבאה את של וגשל ולשנה שאחריה את של עוז והדר ולשנה הבאה של שוטנשטיין... והירושה מהאחים הבוגרים לפח...אופס סליחה אממ..לגניזה. חשבת פעם כמה זה עולה??? אופנה מתחלפת כל עונה

למעלה