רשימת הוצאות מיותרות במשק בית חרדי

girl number six

New member
אצל החילונים זה לא פחות גרוע

רק שאצל החרדים זה יותר יקר [לא חבל על השועלים? זה בניגוד לרוח היהדות לרצוח יציר האל בשביל אופנה - אפילו כפרות על תרנגולות כבר לא עושים] לחילונים יש מסכי פלזמה, טלפונים סלולרים משוכללים, מחשבים מתקדמים, טיסות לחול [ולאו דווקא לקברי צדיקים אלא לצריכה והנאה - תיירות] וכדומה

yellow feather

New member
אני חילונית

ואין לי אפילו פריט 1 מהרשימה שלך, מלבד מחשב, כמובן, אבל מחשב נייח לא משוכלל בן כמה שנים טובות... לגבי טיסות לחו"ל ושאר פעילויות נהנתניות שאתם רואים בדימיונכם - מעולם לא טסנו לחו"ל ואין לנו שום רצון לעשות את זה, כנ"ל לגבי נופש בבית מלון בארץ, בילוי במסעדות יוקרה, ואפילו לא גלישה באתרי פורנו..

girl number six

New member
נראה לך שדתיה תעשה את מה שאני עושה?

אבל דתיים משקיעים יותר בספרים, גם אם מדוברבספרי תורה, קודש ויהדות - יש בהם ערכים ומלמד ללמוד בחברה החילונית יש אופנה צרכנית - קונים את מה שלאצריכים. זוכרת בשכונה, אבות נרקומנים, היו לילדים אופניים ומחשבים אישיים [למי היה מחשב לפני יותר מ-20 שנה?] לפני שהיה להם אוכל בבית

yellow feather

New member
סטיגמות, סטיגמות

על כל חילוני שקונה "מה שלא צריך" יש חרדי/דתי שקונה "מה שלא צריך" (גם ספרים שלא פותחים אותם נופלים לקטגוריה הזו, ובטח ובטח פאות באלפי דולר וכובעים מזנבות שועל) ועל כל חרדי שמשקיע בספרים, יש חילוני שמשקיע בספרים ובתרבות מזן תיאטרון, קונצרטים ומוזיאונים. מותר החרדי על החילוני - איין.

גולי ה

New member
ואוו, איך שאתה צודק. ושכחת להזכיר:

את כל הצדקה והתרומות שהחרדים נותנים לאירגוני חסד כמו יד שרה, עזר מציון וכו` וגם כל הגמחים שהם משקיעים כספים עצומים כדי לעזור לאחרים. ואפילו זמן יקר הם משקיעים- מתנדבים לזק`א, וכו` .. אח, איזה בזבוז!! רק שאלה קטנה:`` יצא לי לראות נשים חרדיות גונבות`` ?? כאילו באף מגזר אחר אין גניבות??

yellow feather

New member
ההבדל הוא

שבמיגזרים אחרים איש אינו מגלגל עיניים לשמיים ומעמיד פנים שהוא שומר על קלה כחמורה בעוד הוא עובר על אחת מעשרת הדיברות...

dsd2003

New member
חרדים באמת תורמים הרבה

כשהייתי מתרים פעם לא קיבלתי בחיים אבל בחיים יותר מחצי שקל מדתי וזה עוד היה הרבה יחסית למה שתמיד נתנו

mister xy

New member
אבל למי הם תורמים ?

כל אחד תורם רק למי שמשתייך לחוג שלו. חסידים לא תורמים לליטאים, ליטאים לא תורמים לספרדים וכו'. מאד מרגיז אותי לראות את עלוני הצדקה החרדיים מחולקים אצלנו בשכונה. (תושבים דתיים וחילונים) כי אם הם ממשיכים לחלק אז כנראה שתורמים להם ומה יקרה אם יום אחד אחד משכני יזדקק חלילה לעזרה הרי הם לא יתנו לו שקל כי הוא לא חרדי.

יש פה לשון הרע

אני לא חושב שנגע הגנבה פושה יותר בקרב המגזר החרדי מאשר בציבור הכללי. על מנת לעמוד בדרישות ההלכה יש לשלם מחירים (גם מחירים פיננסים..),כל עוד זה נעשה מבחירה חופשית רצונו של אדם כבודו ואין זה תפקידך להיכנס לצלחתו של איש. שבת שלום.

מה זה מעניין אותך/tapuzforum/images/Emo66.gif

הגעתי לדברים בעקבות פירסום הודעתך בדף הראשי. התרחק ממחננו ורכוש לך פלזמה ועוד הוצ

Lialbenben

New member
כואב הלב,

שרצח חייה תמימה למען כובע, מייצג מסורת מכובדת בעיניכם. העיקר "ערכים".

שפן1

New member
אל תקשקש אתה אוכל בשר כל יום טול קורה מבין עי

ואם אתה מדבר על רצח של חיות, תחשוב קודם כל, על רצח של בני אדם שנרצחים כאן כמו זובובים, ולפני כן תהיה נאור ואציל. אני לא מסכים עם הדקת סטיגמות וכד' על קהלים,זה בדיוק הבעיה גם אצל חרדים וגם אצל חילונים ואצל כולם תצאו מזה! חמורים!

Lialbenben

New member
טעות.

אני כמעט ולא אוכל בשר, וכשאני אוכל זה רק תרנגולות. רצח התרנגולת שונה לחלוטין מרצח אותן חיות מסכנות למען פרווה. (תלישת העור בעודן חיות- עינוי קטסטרופאלי) לא אותו הדבר בכלל.

שפן1

New member
ראשית כל אסור בארץ ובהרבה מקומות לצוד פרוות

איסור צייד פרוות אסור בארץ, ודרך אגב את הנוצות של התרנגול ממלאים בו כריות. כן כן \ותולשים ממנו בעודו חי! כך שאתה לא תבוא ותלכלך ש"החרדים" עושים זאת. לשנאות את האמת האלוקית בגלל שיש נורמות שגויות באנשים מסויימים ,זה עיוורון עמוק! המנהג ללבוש שטריימל נפוץ רק בעדות גליציה ופולין ולא בכל ישראל.

freenully

New member
פשע אחד מצדיק פשע אחר?

אני מסכימה איתך שלאכול בשר זה נוראי (מי שאוכל בשר רוצח 4000 בעלי חיים בממוצע במהלך חייו!), אבל להגיד שלמי שאוכל בשר אסור להתנגד לרצח של בעלי חיים, זה כמו להגיד, לדוגמה, שלמי שקונה בגדים שמיוצרים בסין אסור להתנגד לרצח של בני אדם, כי הוא תורם לניצול ילדים בסין. ואני לא מבינה למה אי אפשר להתנגד גם לרצח של בני אדם וגם לרצח של בעלי חיים. זה לא בא אחד על חשבון השני, אלא להפך, קשור אחד לשני קשר הדוק. כמו שאמר פיתגורס, "כל עוד בני אדם אוכלים חיות, הם ימשיכו להרוג אחד את השני. מי שזרע את זרע הרצח והכאב, לא יכול לקצור שמחה ואהבה".

ראובן 222

New member
כמה עולה להיות חלוני?

בילויים מסיבות אופנה הופעות סרטים ועוד מיליון דברים..... ובמציאות החילונים מרויחים הרבה יותר מהחרדים ומבזבזים כפול וגם אצלהם יש גניבות בסופרים....

Lialbenben

New member
שוב, טעות.

כאשר אתה חילוני, קיימת בחירה. ואתה יכול לחיות חיי צנעה. חוץ מזה, שחילונים מרוויחים כסף (שאותו ניתן לבזבז) לעומת החרידים.

למעלה