רשימת הוצאות מיותרות במשק בית חרדי

PaDF00t

New member
ז אתה אומר שחרדי מחוייב לחבוש שטריימל

אמיתי? מספיק - כמו בכל מקום - יש מותגים, יש איכותיות ויש מחירים. כמו שג'ינס של דיזל עולה 400 שקל מינימום וג'נס שנראה אותו דבר בשוק עולה 20 שקל ככה יש גם כובעי שטריימל - מי שיש ל ומרשה לעצמו לקנות אמיתי לבריאות. כאילו אין משפחות חילוניות שלכל ילד יש TV בחדר, אייפון ו7 ג'ינס דיזל אבל רעבים לאוכל. אז מספיק מה שיש אצל חרדים יש אצל חילונים - לטוב או לרע. והגיש הזאת שכל דבר שקשור בדת מסתכם בכפייה היא גישה מטופשת שרק מראה עד כמה אתה חסר הבנה בעינייני היהדות. ביהדות יש המון זרמים, המון פרשנויות, המון אפשרויות - וכמו שיש מקובל ולא מקובל בעולם החילוני ככה יש גם שם. הגיע הזמן שתמצא חבר דתי לדבר איתו - ככה אולי תכיר את העולם שלהם מבפנים כדי להבין דברים שנבצר ממך להבין כי מהצד - הכול תמיד נראה גרוע יותר

אין שום מחויבות לבלות, או להתלבש לפי האופנה.

וכמובן שלא כל חילוני נסחף אחר הוצאות מיותרות. יש המנהלים משק בית בהוצאות מחושבות, מתוך מה שיש. וגם לא פוגעים בסביבה ,ולא משמידים בעלי חיים בכדי לחבוש את עורם על הראש.

PaDF00t

New member
גברת טבוענית

טענתך בקשר להרג חיות יש בהמן האמת, כמובן - אך תודי שלא רק החרדים אשמים בזה - לכן לטענות על רצח בעלי חיים אין כל קשר לדיון - כי זה לא ייחודי למגזר החרדי. ב. אתם מוציאים את החילונים צדיקים, כאילו אין משפחות שלמות שצועקות שהן מתחת לקו העוני אבל כן מסתובות עם טלפון דור 3 שעולה 50 שקל בחודש, או שהאיש קונה תכשיטים ועושה פדיקר מניקור-ושיער עם בשבוע - כי זה מה שהסביבה מכתיבה לה - אז אל תגידו שרק הדת כופה אורח חיים - זה קורה בכל מקום - יש מה שנקרא לחץ חברתי, נורמה, מה שמקובל וכו' - וכמו אצל החילונים - גם דתיים יכולים לבחור אם הם הולכים על פי הנורמה או לא. כמובן שהרב הולכים בעקבות הנורמה (כמו אצל החילונים) ואלו שהולכים נגד הזרם נתפס לפעמים כרע ולפעמים כטוב. אל תחשבו שבגלל שלכם יש את האשרות לבחור כין מחשוף וי לחצאית מיני - אז אתם יותר חופשיים - גם אצלהם יש אפשרות לבחור בין חולצה כחולה לחולצה כתומה - או בין להסכים עם הפרשן הזה או עם הפרשן הזה. אז מספיק כבר. יהודים ששונאים יהודי. אלוהים ישמור יך אנחנו מצפים לחיות בשלום עם שכנינו הערבים והמוסלמים - כשבנינו לבין עצמנו אנו מתכתשים על שטויות??

freenully

New member
רצח בעלי חיים זה לא שטויות../images/Emo110.gif

זה לקיחת חיים של מישהו ואפשר למנוע את זה. כמו שכתוב, "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו", כך מי שרוצח בעל חיים הורס עולם ומלואו. אני לא אומרת שכול החילונים צדיקים, אבל זה לא תירוץ בשביל החרדים להיות רשעים. וכן, אני שונאת יהודים ולא מתביישת בזה. אני שונאת את נחמן אנשין, את האחים סודמי, אסף גולדרינג, אלי פימשטיין, יגאל עמיר, ועוד המון יהודים מסכנים שאני לא זוכרת בכלל את שמם. לאן נגיע עם שנאה שכזו?

זה סתם דיבורי סרק!

לחילונים עולה פי 2 החיים מאשר לחרדי! מה עם בגדים שכל שני וחמישי קונים כי האופנה משתנה? ומה עם מחשב לכל ילד? פלייסטישן? רכב? רישיון נהיגה? לימודים אקדמיאיים? מסיבות ובילויים שעולים הון? מספרה פעם בשבוע לעידכון צבע.. פדיקור מניקור? ומה לא?? ושלא נדבר על הגניבות שיש אצלם. על כל אישה חרדית שגונבת אצל החילונים זה 10! מי מדבר על החינוך אצלהם שמזמן יצא מכלל שליטה. האלימות החוגגת. האונס הטרדות ושאר דברים? יש אצל החילונים הרבה יותר צדדים רעים מאיפה שלא תסתכלו! אז בבקשה תורתו אמונתו, תפסיק לבלבל במח! ואל תקנה שטריימל ואל תלך למקווה. וגם אל תלכלך על שטויות בלי בסיס!

שפן1

New member
אלימות יש אצל כל בני אדם

אבל אלו שהם לא אלימים , לא אומר שהם צודקים בטענותיהם המעוותות, כדי להכשיר שרץ- באלף סיבות והסברים.

1morning

New member
שניה אחת

אני מסתכלת לימיני ולשמאלי ורואה - אבוי לבושה, מחשב בן 4 שנים, שנקנה רק כי קודמו הפסיק לתפקד בגיל 4 שנים וגם הקודם נקנה רק בעקבות קריסת המחשב הישן וכן הלאה. האופנה לא משתנה כל שני וחמישי - לדעתי לא יוצא לי להוציא יותר מ-500 ש"ח על בגדים בשנה, וגם זה בהגזמה ורק בגלל שמאוד מתחשק מדי פעם וכי אני יכולה להרשות לעצמי... בעיקרון אם קונים בגדים קלאסיים ואיכותיים ושומרים עליהם היטב - הם יכולים להחזיק שנים. אצל הספר לא הייתי כבר חצי שנה אם לא יותר, פדיקור מניקור בחיים לא עשיתי ואני לא מכירה אפילו אחת שעושה. אפשר להסתדר נהדר גם בלי זה. רישיון נהיגה זה יקר אבל זו הוצאה חד פעמית ורק פעם בכמה שנים צריך לשלם סכום של בערך 200 ש"ח כדי לחדש אותו - ובמחיר הפעוט הזה קונים עצמאות. להחזיק רכב זה אכן יקר ומי שלא מוכרח רכב כדי להגיע לעבודה יכול לחסוך בהוצאות ולא להחזיק רכב או להשתמש בו מעט ולחסוך בהוצאות דלק וטיפולים. בשבתות, מה לעשות, רובנו מוכרחים רכב. פשוט אין תחבורה ציבורית ביום החופשי במדינת ישראל המתקדמת... לימודים אקדמאיים עולים הון, אבל מאפשרים עבודה במקצועות רווחיים עם אופק קידום - בסופו של דבר זה משתלם, וגם את זה ממש לא חייבים אם לא רוצים, אף אחד לא מכריח אותך. על מסיבות ובילויים לא חייבים להוציא הון - זו בחירה. אפשר להוציא הון ואפשר להסתפק ביציאה למקומות זולים יותר או חינמיים. לגבי האלימות - מסכימה. החברה החילונית לא ממושטרת כמו החרדית ולכן קל יותר להגיע למצב שתופעות כאלו מתפרצות. מצד שני, חוסר המישטור הזה מאפשר לאנשים להחליט מה הם באמת רוצים (כמו רישיון נהיגה לנשים, חס ושלום, או חיים משותפים ללא כתובה במגירה) בלי שיעשו להם את המוות. אונס - אני ממש לא בטוחה שאת צודקת, אצלכם יש יותר נטייה להשתיק את המקרים האלו ואין לא לך ולא לי מושג כמה נשים חרדיות נאנסות על ידי בעליהן ובטוחות שכך צריך להיות. ספק רב אם יש יותר מקרי אונס בחברה החילונית לעומת החברה החרדית. הטרדות - גם אצלכם יש. יש איזה צעיר חרדי אחד שהייתי מתה להחטיף לו מכות נמרצות, שהעז להרים קול על סבתא שלי הקשישה כי לא מצא חן בעיניו שהיא ישבה בחלק הקדמי של האוטובוס - ממש והדרת פני זקן (בעצם, היא זקנה ולא זקן אז לא צריך לכבד אותה כנראה)... זו לא הטרדה? ולאיים על מי שלא הולך או הולכת בתלם זו לא הטרדה? לא אלימות? גניבות - כנ"ל. מאיפה את מביאה את הסטטיסטיקה הזו? לגבי שטריימל - זה צער בעלי חיים ברור. תראי את הסרטון הבא... לא צריך להיות דתי כדי להבין שאין שום סיכוי בעולם שהקב"ה דורש ממאמיניו לשלם בעבור פשיטת עורם של ברואיו הפרוותיים בעודם חיים, והכנת כובעים יקרים להחריד מתוצרי הזוועה הזו. אין סיכוי. זה לא רק אכזרי זה גם מנוגד באופן מוחלט לרוח התורה וזה צער בעלי חיים גמור. זה אפילו לא נעשה בשביל מזון, סתם בשביל "מסורת". בשביל מסורת להתעלל בצורה כל כך אכזרית ביצורים חיים? זה הגיוני??

גנדרן

New member
שכחת משהוא ברשימה

אולי יותר ממשהוא. להחליף רכב כל שנתיים(רצוי שיהיה מודל מעודכן). ומשקאות חריפים ובשמים, שכל מי שמכבד עצמו. משקיע בדיוטי פרי בחזרה מהנסיעה בחו"ל(צריך הרי לבזבז את מה שנשאר לא?) איזה בושם שניים לגברת, איזה שיוויס בלנדד מעודכן. אהה וכן שכחתי להחליף סלון כל שלוש שנים...

שפן1

New member
בכותרת הראשית הדיון נמצא-

לדעתי אין להביט בעין של כסף על הדברים, אכן נשאל אותה שאלה, כמה חילונים מוכנים לשלם לדוגמא על מבחר ערוצים חודשיים בטלויזיה ולשםל הון תועפות על מכשירים סוללארים וטלויזיות פלאזמה, וחוץ מזה על מכוניות,דרך אגב שטריימל אמיתי עולה יקר אבל גם יש הרבה סינטטים שזה פרוטות, וחוץ מזה מקווה לא עולה כ"כ הרבה כסף,כי זה מתוקצב בשירותי דת, וחוץ מזה במקום ללעוג ולחשוב קצת תתבוננן אחרת.הכי קל לזרוק רפש. במקום ללכלך וללעוג על התורה אתה אומר חרדים,אבל קיום מצוות זה לא שייך רק לחרדים,היום בשוק ארבעת המינים אתה יכול למצוא סטים של עשרות שקלים בודדים במקום זר פרחים שהזול ביותר עולה 100 שקל קיום מצוות זה שייך לכל יהודי, זה שהחרדים עושים זאת בצורה כזאת לא אומר שיש בעיה בממצווה אלא במקיימיה,זה לא הופך את זה לשלהם תסלח לי אבל אתה זורק רפש בעיקר על התבונה שלך שבקושי מגרדת רמה של ילד עם פיגור שכלי

שפן1

New member
חוץ מזה הגברים לא כולם הולכים למקווה ושטריימל

לא כל חרדי לובש מקסימום כובע שעולה בהנחה200 ש"ח וגם נשים הולכים פעם . הפיאות אכן יקרות אבל גם זה לא מקובל על כל היהודים החרדים,יש הרבה שלא הולכות עם פיאה זנותית להיות יהודי זה לא יקר זה שאלה כמה אדם מוכן לעבוד את האלוקים,יש כאלה שהכל מסתכם אצלם בעין צרה ושנאה עצמית. לפני כן שיטפלו בעצמם אצל מומחה.

freenully

New member
והמחיר הכי כבד

הוא שעל כל כובע כזה, 30 בעלי חיים בממוצע משלמים בחייהם. והחרדים ממשיכים לחיות בסרט שהדת שלהם היא "מוסרית ונאורה", ומתעלמים מהעובדה שצער בעלי חיים היא חלק ממנה. (ולפני שאתם מתנפלים עליי שאני צבועה, כמו שכבר קרה בשרשור הזה, אציין שאני טבעונית ולא אוכלת בעלי חיים בכלל)

PaDF00t

New member
התורה בוודאי דוגלת בצמחונות

אבל - הפרשנויות אומרות - שקודם - דם אחד לא ירצח אדם שני ורק אז הוא יוכל להגיע לאצילות נפש גבוהה שתאפשר לו גם לחוס על בעלי חיים. קפיש?!

freenully

New member
זו סתם דרך נוחה להתחמק

כל הצמחונים\טבעונים שאני מכירה לא רוצחים אף אחד (לא בני אדם ולא בעלי חיים), וגם הסטטיסטיקה מוכיחה שמי שאלים כלפי בעלי חיים, לרוב אלים גם כלפי בני אדם, ולהפך. מי שאכפת לו מבעלי חיים, מפסיק לאכול אותם, ולא מחכה עד שכל בני האדם יפסיקו לרצוח בני אדם אחרים, כי זה כניראה לא יקרה בקרוב.

PaDF00t

New member
מיותר זה תיאור שגוי

אולי מבחינתך זה מיותר - אבל אם תשאל אותם הם יגידו, שאייפוד, טלפון נייד, מחשב בכל חדר, וטלוויזיית LCD בסלון ובחדר שינה הן דבר מיותר לחלוטין. בערך באותה מידה שכובע שועל מיותר בעיניך. בארון של כל חרדי סביר להניח שיש שלוש חולצות מכופתרות, שתי חליפות וזוג נעליים אחד מה שיוצא הרבה יותר זול מ5 ג'ינסים של דיזל, שמלה של קסטרו, 8 סוגי נעליים (אולסטאר, עקבים וכו'). הם לא משלמים על כבלים וגם לא אגרה על הערוץ הראשון, חשבון הטלפון שלהם סביר להניח נמוך, אם בכלל - ובטח שהם לא משלמים 40 שקל בחודש על מכשיר + 30 שקל חבילת גלישה + הורדת. הם לא מנויים לערוץ 20 של האח הגדול תמורת 10 או 20 שקלים בחודש. רכב, אם יש - בדרך כלל לא מודל 2010 עם ביטוח בשמיים. אז אם דיברת על הוצאות מיותרות - הנה רשימה של ההוצאות המיותרות של אדם חילוני לחלוטין :)

PaDF00t

New member
כן, וגם יש חרדים שתופרים בעצמם את החליפות

אם הוא הל על קיצון - גם אני הולכת על קיצון. ואני יודעת טוב מאוד - שילדים חרדים מקבלים חינוך טוב - אני רואה את זה אצל דודים שלי - הם חיים בכבוד - כל אחד עם כובע וחליפה, חיים בכבוד - מקבלים ערכים והערכים לא באים לצד עושר המשפחה. זהו. כמובן שיש קיצונים שקונים כובע ע"ח אוכל לילדים אבל אסור לשפוט קיצוניות

J u n k y

New member
היי, הגעתי מהראשי

וכן - גם זה וגם זה מיותר. אם יש לך כסף - תקנה טלויזיית LCD לכל חדר ותטוס פעמיים בחודש לחו"ל - שיהיה לך בכיף. הבעיה מתחילה כשזה בא על חשבון חינוך הילדים ועל חשבון המינוס בבנק. במקרה כזה הוצאה של מאות שקלים על שטריימל מהודר היא מיותרת בדיוק כמו הוצאה על מכשיר סלולארי חדש. זה רק עניין של סדרי עדיפויות, זה הכל. כובע מהודר לא יעשה אותך יותר דתי או יותר מאמין, בדיוק כמו שסלולרי חדש לא יעשה אותך יותר (חילוני? עדכני? מגניב?). זו טעות שעושים גם חילונים וגם חרדים.

PaDF00t

New member
זה ממש לא בא על חשבון החינוך

הלוואי והרבה חילונים היו מקבלים את החינוך שמקבלים ילדים חרדים וילדים של חובשי הכיפות הסרוגות - אז העולם היה מקום טוב יותר. כמובן שאני ל מדברת על הקיצוניים.

למעלה