רשימת התרופות שלי

כיף לך

לי יש נטייה להתמכרויות בגלל ההפרעת אישיות הגבולית. כמעט כל דבר שאני מנסה נהפך להתמכרות בסופו של דבר.

hemorrhoid

New member
לפי מיטב ידיעתי המדע עוד רחוק מלהסביר איך

הדברים הללו עובדים, ובפרט האם קיימת תרופה שיכולה להעלים את הבעיה לתמיד, ואם לא אז האם ואיך ניתן ליצור תרופה כזאת.

בכל מקרה, להרבה אנשים זו שאלה של איכות חיים ושל איך יראו החיים שלהם היום בלי קשר למה שאולי יהיה בעתיד.

אי אפשר למחוק זכרונות

אבל אפשר בטיפול לשנות את התפיסה המחשבתית של המטופל לגבי אותם זכרונות וכך להפוך זכרונות טראומטיים ליותר נייטרלים מבחינה רגשית. כך למשל מטפלים באנשים שסובלים מפוסט-טראומה.

שמעתי על מחקר מעניין עם מריחואנה לגבי הפרעת פוסט-טראומה. אמנם ניסו את זה על חולדות שגרמו להם לטראומה אבל המחקר טוען שאם מיד לאחר הטראומה, נגיד עד 24 שעות לאחר הטראומה מקסימום הבן אדם לוקח קנאביס זה עוזר לבצע הכחדה של הזיכרון הטראומטי. הזיכרון לא נמחק, אבל הוא לא מקוטלג כטראומטי. ז"א שזיכרון של קרב למשל שווה ערך לזיכרון של מה אכלת אתמול לארוחת צהריים. בלי המטען הרגשי. מאוד מעניין.

אבל לפני שרצים לעשן מריחואנה צריך לזכור שזה רלוונטי אם לוקחים מיד לאחר הטראומה. ניסו 48 שעות אחרי זה וזה כבר לא עזר.

אצל בן-אדם שכבר פיתח זכרון טראומטי

זאת אומרת שהזיכרון כבר התגבש אצלו קנביס לא יעזור וגם תרופות לא תמיד.

אבל כן יש היום הרבה טיפולים פסיכולוגיים ממוקדי טראומה שבעצם עוזרים להתמודד עם הזיכרון הטראומטי וכמו שאמרתי להסתכל עליו באופן יותר נייטרלי מבחינה רגשית או אפילו כאירוע שמסמל סוג של גאולה או העצמה בנרטיב האישי (למשל ההצלחה להתגבר ולהינצל מצב קשה והיכולת ללמוד ולצמוח מזה ).

..

אני התחלתי לקחת תרופות למרות שהיה ברור ממה הדיכאון נובע (מאורעות מהעבר). אבל בזכות התרופות הצלחתי לתפקד באופן יחסי, וללכת לטיפול פסיכולוגי.

hemorrhoid

New member
רעיון טוב לסטארט-אפ זה רעיון שיודעים איך לממש

אז קדימה :)

hemorrhoid

New member
זה לא שחור או לבן

ואי אפשר להבטיח ריפוי מוחלט ולהיות בטוחים שזה לעולם לא יחזור... הרבה תלוי גם בהרגשה האינדיווידואלית שלך... אפשר רק לנסות ולקוות.

את לא חופרת

לנטרל זכרונות לצמיתות איפה יש דבר כזה?!!
הייתי בטיפול פסיכולוגי אינטנסיבי+שילוב תרופתי, עם הזמן והטיפול למדתי לחיות יותר בשלום עם הדיכאון, והחרדות, ועם עצמי.
הפסקתי את הכדורים לפני חצי שנה ואני ממשיכה טיפול פסיכולוגי, אני לא יכולה להגיד שאין לי דיכאון ושאני מאוזנת עכשיו ב100% אבל אני מתפקדת טוב רוב הזמן.
ועוד מעט אני אפסיק את הטיפול הפסיכולוגי, אפיזודות של דיכאון בטח תמיד יהיו, זה בגנים שלי, אני רק מקווה לשמור את זה על אש נמוכה.

תהיה בטוח שיש פרופסורים

שעובדים על זה יומם וליל. תרופה להפרעת דחק פוסט-טראומטית. בינתיים מטפלים בחולים עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, קצת ציפרלקס פה ושם אבל אין תרופה ממש נגד פוסט-טראומה. מי שימציא אותה יזכה בפרס נובל. ודווקא בארץ שלנו עובדים עליה חזק, כי כידוע אנחנו ארץ למודת קרבות וטראומות, יש הרבה חומר אנושי לעשות איתו מחקרים והרבה תמריץ יישומי וכן תקציבים.

תודה

וכן, לגמרי מאוד מבאס. והסטיגמות זה עוד דבר שצריך להתמודד איתו כאילו לא מספיק..

ברוכה הבאה

נראה לי שאנחנו סובלות מאותה בעיה בעיקר בקטע של נדודי שינה. את יכולה אולי להמליץ על כדורים שבאמת שיפרו לך את השינה? כי אני כבר על סף ייאוש.

תרגישי טוב!

ברוכה הבאה!

אני גם על לוסטרל. ממה שהבנתי זה כדור עם הכי פחות תופעות לוואי, ושלא גורם ל"היפוך פאזה" (מה שזה לא אומר).

kash2

New member
בוודאי שמותר

ממ ניסיתי.. וכן התחברתי לאחת הפסיכולוגיות היה לנו אחלה קשר של מטפלת-מטופל ואז היא טסה לאמריקה..
אחרי זה ניסיתי מטפלים אחרים ולא היה לי את הקליק איתם
אז יוצא שלא, היום אני לא ממש בטיפול.. אבל למדתי לאט לאט מה עושה לי טוב, ושם אני מוציא את הכאב והאגרסיות
אבל שוב, לא להמנע מטיפולים פסיכולוגיים כי האנשים האלה עושים עבודה נהדרת.. טיפול יכול לתת כ"כ הרבה.

kash2

New member
ננסה לענות

אני מבין שלא היית בטיפול?
אז כמו כל דבר חדש, כה יש בזה איזשהו פן מלחיץ של וואלה עכשיו צריך להחשף אחרי כל המחסומים האלה שבניתי במשך הזמן
אז את יכולה להרגע, בטיפול את בוחרת מה את מעדיפה לומר ומה את מעדיפה להשאיר למאוחר יותר.. זה תהליך שלוקח זמן, כזה של בניית אמון מאפס
אני חושב שגם עוזר הקטע שזה בנאדם שלא מכירים, אפשר לדבר על הכל בלי לחשוש לפגוע במישהו.. והכל נשאר בחדר
חשוב גם לא לעבור את זה לבד, כלומר לשתף מישהו חבר/ה, משפחה.. מישהו קרוב, לדעת שאת לא לבד

ממ הייתי מאשופז לפני כמה שנים, חצי שנה במחלקה הפתוחה.. עכשיו בשאיפה ללימודי תואר ראשון.. אז את יכולה להיות רגועה בקשר לעתיד שלך, מאמין שדברים לא השתנו מאז
אשפוז זה כל מקרה לגופו, יש אפשרויות נוספות..
באשפוז כפוי הם לוקחים ממך סוג של חופש, אבל הם לעולם לא לוקחים את מי שאת.. אבל אני חושב שלפני שמגיעים לשם, צריך לדעת שמיצינו את כל האופציות האחרות.

בקיצור,חפרתי, אבל ממליץ לך לתת לזה צ'אנס
מה הכי גרוע שיכול לקרות? תמיד אפשר להאשים אותי D:

kash2

New member
ממ

פה הותקלתי..
אלה שאלות טובות, שאלות ששאלתי את עצמי גם.. כאלה שצריך להפנות לגורם מוסמך

מאינטואיציה.. אני חושב שזה תלוי באיזה מצב נמצאים באותו רגע.. אם יציב, אף אחד לא יודע שאותו בנאדם היה כרגע במחלקה סגורה בגלל החיסיון הרפואי..
אני חושב שלא תהיה בעיה לחתום על דירה/לנהל חשבון בנק.. אבל למשל עבודה במקום ביטחוני שדורשת תחקיר כן ידרשו לדעת..
במידה ולא יציב, אני מאמין שיהיה אפטרופוס כלשהו שידרש ממנו אישור..
לגבי המגורים באמת שאין לי מושג..

מצטער שלא עזרתי הרבה, אלה שאלות שכדאי להפנות למטפל ואני לא רוצה סתם להטעות

את ממש קוראת אותי, זה מדהים

אהבתי את זה שאמרת שקשה לשמור על שגרה כשאין מישהו שמכריח אותך לעשות דברים. זה בדיוק העניין אצלי, בגלל שאני אחראית לשעות השינה שלי ואין לי סיבה ללכת לישון מוקדם השעות שלי משובשות לחלוטין ולפני שתיים/שלוש בלילה אני לא נכנסת למיטה ואז הסשן של נסיונות ההירדמות לוקח גם שעה שעתיים במקרה הטוב.

לצערי חלק גדול מהעצות המעולות שלך כאן אני כבר עושה, אני קוראת ספר לפני השינה, שומעת מוזיקה/רואה תכנית רגועה, המיטה מאד נוחה כך גם המצעים, אני לא לובשת פיג'מה כדי שיהיה לי הכי נוח שיש, יש אור נעים בחדר ושקט, אפילו חתולים שלפעמים מצליחים להרגיע אותי.

אני משתדלת לא לקחת כדורים שלא לצורך ולכן אוותר על האדויל, ידיד שלי הביא לי מחו"ל כדורי אדויל שיש בהם גם משהו מרדים ולפעמים כשממש אין לי ברירה אני לוקחת אחד לפני השינה וזה מפיל אותי לכמה שעות.

תודה על הרעיון של הכתיבה, אני שוקלת לאמץ את זה רק חוששת שזה יהיה קשה עליי נפשית אז עוד נראה.

צרת רבים וכאלה...

התבלבלתי בשם, מדובר בטיילנול זה משכח כאבים מוכר בארה"ב, הכדור המדובר הוא לצינון בלילה או משהו כזה לכן הוא יותר חזק מהרגילים. בארץ לא משווקים אותו כנראה בגלל שהוא לא עבר את האישור של משרד הבריאות כאן.

אף פעם לא כתבתי יומן או משהו כזה כך שאני לא יודעת אם זה יעבוד בגילי המתקדם... בכל מקרה אם את אומרת שזה מקל אני אנסה גם את זה.

למעלה