רשימת התרופות שלי

hemorrhoid

New member
אז במקרה שלנו זה כבר מאוחר מדי

אבל אולי כצעד מניעתי לכל ההורים הטריים כדאי להמליץ על מריחואנה לילדים כל יום מגיל 0 :)

רשימת התרופות שלי

אז ככה...
התרופה הראשונה שלקחתי היתה פבוקסיל. לא רשמו לי אותה סתם לקחתי אותה כי היא היתה במגירה של ההורים, היו לי חרדות וקראתי שזה נגד חרדות אז הרבצתי כמה כדורים בבת אחת כל יום.
אחר כך בגיל יותר מאוחר הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי פרפנן שהיה סבבה במינון הנמוך אבל כשהוא העלה לי את המינון בדיוק הייתי בבית של חבר שלי והפנים שלי השתתקו, השרירים בפנים נתפסו לי והייתי חייבת לרוץ למיון. אחר כך ריספרדל שגרם לי לחרדות קשות. ישנתי עם סכין מתחת לכרית. אחר כך האשפוז ואז ניסיתי הכל, ניסוי וטעייה של מה שבא ליד: קלונקס, אסיבל, איטומין, זיפרקסה, טגרטול, ליתיום, דפלפט, למיקטל ועוד כמה שבטח שכחתי. ננעלתי על סרוקוול שהיה הכי טוב לי אבל האיזון הזה הכניס אותי קצת לדיכאון ואז הוסיפו לי רסיטל. ככה החזקתי שלוש שנים עד שהתחלתי עם הריטלין. הריטלין גרם לי לחרדה ואז החלפתי ת'אנטי דיפרסיבי ללוסטרל בהמלצת הפסיכיאטר וגם נתן לי סורבון לקחת כל פעם שאני בחרדה. אותו פסיכי' החליף לי את הסרוקוול ששנים נרדמתי רק איתו לכדור החדש סרוקוול XR שהיה עם פחות תופעות לוואי וגם פחות מרדים ואז התחלתי לקחת כדורי שינה, שעד היום אני מנסה להיגמל מהם. הוא נתן לי לנסות טרזודיל במקום כדורי שינה שעוזר להירדם אבל הוא רק גרם לי לסחרחורת והתעלפות. בינתיים את הריטלין החלפתי ל-LA ואחר כך חזרתי לרגיל, עכשיו אני בשלבי מעבר לקונצרטה.

וזה בלי להזכיר את ההתמכרות שלי לסיגריות וקפה. ולפעמים גם לסיידר תפוחים עם וויסקי.

אז, מה ההיסטוריה התרופתית שלכם?

חחח לא ממש לא!

צריכה מוגזת של מריחואנה גורמת לנזקים קוגנטיביים ובכלל למי שיש נטייה גנטית לבעיות נפשיות עדיף לא להתקרב לזה. לא חסר סיפורים על אנשים שמג'וינט נכנסו להתקף פסיכוטי.

מה שכן עושים עכשיו, ככה שמעתי, זה לצייד את כל בתי החולים בחומר שנקרא THC שזה החומר הפעיל בקנביס כך שאם וכשיגיעו לשם אנשים בטראומה, אם משדה הקרב או פיגוע לא עלינו אז יתנו להם מיידית את החומר.

פשש, אחלה הספק יש לך

הרשימה שלי קצרה יותר, למשך תקופה לקחתי רמוטיב שזו תרופה שמבוססת על תמצית צמחית מה שאמור להיות עם פחות תופעות לוואי אבל גם להשפיע פחות וזה אכן מה שהוא עשה. אחר כך עברתי לצירפלקס בהתחלה 5 מ"ג, אחר כך 10 ועכשיו תקופה די ארוכה 20 מ"ג, אני רוצה להעלות קצת את המינון אבל הפסיכיאטרית שלי לא ממש בעד.

עם כדורי השינה אני יותר בבעיה, רמרון דווקא עזר לי אבל גרם לי לתיאבון מוגבר ובתקופה של שנה עליתי 20 קילו! לכן זנחתי את התרופה וניסיתי כל מיני, כמו נוקטורנו ובונסרין, אף אחד מהם לא עשה את העבודה ועכשיו אני לא לוקחת שום דבר לשינה.

ניסיתי לשבוע לקחת ריספונד וזה גרם לי לסיוטים נוראיים ולתופעות פיזיות קשות כמו הרדמות של האיברים והרגשה כללית מזעזעת אז הפסקתי גם עם זה.

דווקא אצלי רק ההיפנוטיים עוזרים

זודורם שהוא זבל של כדור ואני כבר לא נוגעת בו ונוקטורנו שהוא קצת יותר בסדר.

תנסי דברים טבעיים. אני למשל עכשיו בלי כדורי שינה לוקחת נרבן דרג'ה ולפעמים קצת מדיטציה קולית לפני השינה.

לנרבן הייתי די מכורה לפני כמה שנים

אבל עכשיו נראה לי שהוא לא ממש יזיז לי אחרי כל התותחים הכבדים שכבר ניסיתי.

ניסיתי מדיצדיה דווקא היה נחמד אבל המכשיר שלי כבה אחרי כמה דקות, אני מחפשת לזה פתרון.

ברור. כשאני נותנת למוח שלי נרבן

הוא אומר לי "מה את מסתלבטת עליי?" אבל עדיין מכל הכדורים הטבעיים, רסקיו, טונייט וכל אלה הוא היחיד שמרגישים אותו לפחות.

מצחיק שאת מעלה את זה עכשיו

הרופאה שלי רוצה לעשות לי הערכה תרופתית מחודשת אחרי שאני בחוסר איזון מזעזע כבר המון זמן. היא רוצה להתייעץ עם פסיכו-פרמקולוג, ולצורך העניין ביקשה ממני לגייס כל פיסת מידע וזיכרון על כל תרופה שאי פעם לקחתי. חשבתי שזה יהיה קל, אבל היא רוצה גם מינונים, שילובים, למה לקחתי, למה הפסקתי. השגתי המון מסמכים, כולל תיק מהרוקחות המרכזית 15 שנים אחורה, אבל אני לא מסוגלת לשבת על זה ולהוציא את המידע. קשה לי מאוד נפשית להתארגן על זה ואין לי עזרה. היא בעצמה לא יכולה להקדיש לזה זמן, ואני חייבת עזרה ממישהו שמבין בתרופות, פשוט לא מסוגלת לעשות את זה לבד. וכך הזמן עובר ואני במצב שאי אפשר לשנות לי מיליגרם של משהו, כי ישר אני מתערערת שוב. גם אני לקחתי הרבה מאוד סוגים של תרופות (ועדיין), לא מאוד שונה ממך.

אה, ואני מכורה לאוכל.

וואו חתיכת אתגר

נראה לי טירוף לזכור את כל הכדורים שלקחתי ועוד מינונים ושילובים. כנראה זה החיסרון שעוברים פסיכיאטר

לא עברתי שום פסיכיאטר

אני אצלה יותר משנה, לפי דעתי. אך מטופלת תרופתית משהו כמו עשר שנים.
וזה לא רק העניין של לזכור, הצלחתי להשיג המון חומר רפואי, אבל מישהו צריך לשבת ולעזור לי לסדר אותו כי אני לא יכולה לעשות את זה מבחינה רגשית וגם לא טכנית, כי אני לא זוכרת מה מכל הרשימה זה תרופה פסיכיאטרית ומה הרגשתי שלקחתי אותה... צריך לשבת אתי, לשאול אותי, לסמן יחד אתי. אין שום סיכוי שאני משתלטת על זה לבד.

באמת בעיה

תראי לגבי העניין טכני יש גוגל. את רושמת את שם התרופה וזה נותן את המידע בלי בעיה. לגבי מה הרגשת זה באמת תלוי בך ובזיכרון שלך.

את רק צריכה מישהו שיישב איתך ויעזור לך לארגן את הכל. הייתי יושבת איתך בעצמי כי אני גם מכירה פחות או יותר השפעה של רוב התרופות אבל תלוי בנגישות.

זה לא העניין הטכני לבד

יש לי תיק של יותר מ-50 עמודים על כל תרופה שלקחתי אי פעם בחמש עשרה השנים האחרונות. אני לא יודעת מה מתוך זה פסיכיאטרי ומה לא, ואני לא אתחיל להקליד עכשיו כל תרופה ותרופה... אני לוקחת בערך 20 כדורים ביום! (לא רק פסיכיאטריים). מן הסתם הטיפול בי מתועד גם בתיק שלי במרפאה, אבל היא רוצה לשמוע ממני. וחוץ מזה יש תרופות שלקחתי שמשום מה לא מופיעות בתיק מהרוקחות המחוזית. אולי זה בגלל שקיבלתי אותן בדוגמיות מרופאים או בגלל שהשתתפתי במחקר וקיבלתי מהם קופסאות של התרופה בחינם במשך כמה שנים... לא יודעת.
ותודה על ההצעה

חורף20

New member
ואוו כמה תרופות..

אצלי הרשימה די קצרה חח

רק בצבא באמת התחלתי לטפל בעצמי אז אין לי הרבה היסטוריה של כדורים חח
טופלתי ברסיטל בערך שנה..זה מאוד עזר ומאוד הרים אותי..
גם בקטע של השינה..הייתי ישנה הרבה יותר טוב..וגם רצוף..

ועכשיו אחרי שהשתחררתי התחלתי לילמוד לפסיכומטרי..
והפסיכיאטר אמר לי שהקונצרטה יכול לגרום לעוד יותר חרדות ולחזור לדיכאון..
אז לקחתי חודשיים ציפרלקס בשביל לאזן את הגוף..
ואז רק התחלתי את הקונצרטה..

חורף20

New member
אני חושבת שכן..

כי שהתחלתי עם הקונצרטה היה די סבבה ובלי יותר מידי בעיות..
ואחרי חודש בערך התחילו קצת יותר חרדות..
אבל אני חושבת שאם הייתי ממשיכה עם הציפרלקס זה לא היה ככה..
תנסי ליבדוק עם הפסיכיאטר אם עדיף לך לשלב את שניהם ביחד..
ואז לימנוע את זה ביכלל..
כי לפי מה שהוא הסביר לי הוא אמר שזה יכול להגביר עוד יותר את כול החרדות והדיכאון..אז אם יש דרך לימנוע את זה מראש..עדיף לעשות את זה..

למעלה