רשימת התרופות שלי

Lady Stark

New member
פחחחח

מצטערת, מותק. חתיכת סיפור היה לך עם התרופות.
לי גם. לא אפרט כמוך את תופעות הלוואי, כי פשוט קצרה היריעה מלהכיל אותן. אבל זו רשימת התרופות שניסיתי ולא עבדו.
סרוקסט
ויפאקס
ציפרלקס על סוגיו השונים
פבוקסיל
לוסטרל
רסיטל
בונסרין
מירו
פרוזאק על סוגיו השונים
וולבוטרין
סימבלטה
מודאל
אדרונקס

עוד לא נמצא כדור מתאים.

מלבד זה אני לוקחת אלפרליד כשבאמת צריך.

אלוהים ישמור את כולנו.

רציתי לשאול אותך באמת

חשבתי להחליף את הלוסטרל שאני לוקחת לכדור ממשפחת ה-SNRI, הפסיכיאטר שלי אומר שזה עלול לגרום למאניה (למרות שאני ברמיסיה ואין לי מאניות כבר המון זמן*לצערי*)

איך ההשפעה של ה-SNRI לעומת ה-SSRI מבחינת תחושה?

Lady Stark

New member
תשמעי

זה הרי ממש אינדיווידואלי אז יכול להיות שכל הניסיון שלי לא רלוונטי לגביך.
אני אישית הצלחתי להגיע להקלה נפשית מבחינת הדיכאון והאו.סי.די בעקבות snri שלא הגעתי אליה עם ssri. אבל... כל הכדורים מקבוצת snri עשו לי תופעות לוואי שכללו הזעות וגלי חום, דופק מהיר ועצירות (סליחה על עודף המידע...
).
אבל אני מכירה אנשים שויפאקס ודומיו עובדים עליהם יופי.
כנראה שרק פסיכיאטר טוב וניסוי וטעיה יכולים להביא לתוצאות.

כן זה נכון. רק ניסוי וטעייה.

לפעמים אני אפילו חושבת שאם המצב נסבל בינתיים עדיף לא לגעת בו כי להתחיל תרופה אחרת יכול לגרור אותי ללופ של תופעות לוואי שישפיע גם על התגובה לתרופות אחרות שאני לוקחת ואז צריך תרופה לתופעות לוואי ואז תרופה לתופעות לוואי של התרופות לתופעות לוואי וזה לופ שלא נגמר.

Lady Stark

New member
so true

יצא לי לקחת תרופה לתופעות הלוואי פעם אחת, שעשתה עוד תופעת לוואי.
החלטתי עם עצמי אחרי הניסיון הזה שאם יש תופעת לוואי שדורשת ממני לקחת עוד תרופה או לשנות את התזונה במיוחד, זה לא שווה את זה ואני עוברת הלאה.
לגבי מתי להתחיל לקחת, אני אישית גם מעדיפה בתקופות יחסית מאוזנות לא להפר את האיזון.
חבל על כל יום יחסית טוב שילך לאיבוד...

לגמרי ככה...

כן יש את התרופות האלה מעכבי MAO שצריך לעשות דיאטה שלמה, גם עם הסורבון אמרו לי שאסור לאכול אשכוליות.

Lady Stark

New member
MAO והסתייגות

עם MAO אסור לגעת באלכוהול בתכלית האיסור. וזה מבאס.
אני רוצה להסתייג ממשהו שאמרתי קודם לגבי תקופה טובה להתחלת טיפול חדש.
אמרתי שאני מעדיפה לא להתחיל טיפול חדש בתקופות מאוזנות כדי לא להיכנס למערבולת כשלא חייבים.
עם זאת, יצא שפעם אחת התחלתי כדור בתקה מאוזנת ומה שיצא היה שתחילת הטיפול הקשה היתה הרבה פחות קשה מתחילת טיפול בתקופה לא טובה. FYI

כן כבר לא משתמשים בהן נראה לי

יש כל כך הרבה דקויות וניואנסים עד שאתה כבר מתחיל לפתח מודעות לאיך שהגוף שלך מגיב לתרופות, במובן הזה אני מרגישה כמעט כמו פסיכיאטרית של עצמי. כמעט.

האמת שגם אצלי זה די קצר

(סיידר תפוחים עם וויסקי נשמע נחמד. את מדברת על סיידר חם או קר?)

בכל אופן, התחלתי די מוקדם.
בגיל 14 הייתי מטופלת במשך חצי שנה באדרונקס וריספרדל, עד שהחלטתי שאני לא רוצה יותר. זה עזר, אבל הפחיד אותי להישאר על כדורים.
בגיל 17 חוויתי עוד אפיזודה רצינית שחייבה אותי לחזור לפסיכיאטרית. טופלתי במשך חצי שנה בפריזמה (תרופה גנרית לפרוזק) וחוויתי תופעת לוואי לא כיפית בכלל של מחשבות אובדניות. זה היה מפחיד ברמה שאי אפשר לתאר. אני מרגישה טוב, הכל כיף לי וכשאני לבד אני פשוט חושבת על למות, בלי קשר לשום דבר. כאילו מישהו שתל לי את המחשבה בראש.
הפסיכיאטרית סירבה להחליף לי תרופה וטענה שמדובר במחשבה אובססיבית.
החלפתי פסיכיאטרית והגעתי למישהי אחרת, מתוקה אמיתית, שרשמה לי ציפרלקס (התרופות הגנריות שלה הן אסטו ואסיטלופראם) ועד עכשיו אני על זה, במינונים שונים בהתאם למצב.
וכמובן, קלונקס במידת הצורך.

סיידר חם

אני לוקחת אותו בחורף וזה מחמם תרתי משמע. וגם עוזר להירדם.

ליפול על פסיכיאטר טוב זה כזה הבדל של שמיים וארץ. אני זוכרת את הפסיכיאטרים באשפוז והחיבה לשהם לפוצץ בכדורים. אני:"אבל אני לוקחת עשרה סוגי כדורים" היא:"אבל אם זה עובד בשבילך זה בסדר".

הפסיכי' הנוכחי שלי גם נראה לי אחד שאוהב לסמם, אבל אני מרגיעה אותו תמיד. אני שמה לו גבולות.

hemorrhoid

New member
סיידר חם עם יין ומקל קינמון, אבל לא מתוק מדי

ממש נחמד כשקר

רק לוסטרל

לקחתי בגיל 21 למשך שנה+ אני חושבת שאם הייתי לוקחת לפני, אולי בגיל ההתבגרות הייתי עכשיו במצב אחר, טוב יותר.

אבל זהו הפסקתי לקחת לוסטרל, עד הפעם הבאה.

לוסטרל תרופה טובה נגד דיכאון

אבל היא לא מספיק עובדת אצלי בקטע של החרדה. הרופא שלי אמר להוסיף סורבון אבל אני שונאת את הקטע של להוסיף מיליון תרופות לכל דבר. רוצה תרופה אחת שתעבוד גם על דיכאון וגם על חרדה.

אצלי רק איקסל הצליחה לאזן אותי

נגד חרדה ודיכאון. יש לי עוד הרבה חוץ ממנה, אבל היא הצילה לי את החיים במשך תקופה ארוכה, גם לחרדה וגם לדיכאון. אני מקבלת גם מייצבים ומרגיעים ועוד, אבל זו התרופה שהייתה לי הכי טובה.

אני נמצאת במצב בעייתי

כי היו לי בעבר שני התקפים מאניים. הפסיכיאטר שלי אומר שכל תרופה אחרת מלבד לוסטרל יכולה לגרום למאניה והוא מתעקש על זה. אולי באמת אלך לקבל חוות דעת נוספת.

kash2

New member
אחלה זכרון

אני כ"כ לא זוכר את הסדר ואת השמות של הכדורים שלקחתי.. איך זוכרים את זה ככה?

אז התחלתי מציפרלקס שלא באמת עזר, עברתי לפריזמה/פרוזק כבר לא זוכר מה השם הגנרי ומה לא.. אני זוכר שגם לקחתי פרפנן ופשוט ישנתי וישנתי בלי סוף איתו
המשכתי עוד עם משפחת SSRI שלא הועילה ועברתי גם לSNRI אני זוכר חזק את האפקסור שעשה לי רעידות בידיים ושם הפסקתי אותו..
הכדורים האחרונים שנתנו לי זה לוסטרל ונורטיפטלין..
אחרי כישלון מצידם החלטתי שאני מוותר על כדורים, אני יודע שזה מעורר מחלוקת כי יש לי דכאון מג'ורי .. אבל אחרי הרשימה הזאת הבנתי שדי.. ומאז אני מסתמך על עצמי, אז אני לא מאושר, אבל אני אופטימי..
אבל! לא לכולם זה מתאים, יש אנשים שכדורים זה הנק' אור היחידה שלהם.. מאוד אינדבדואלי

למעלה