רשמים ראשוניים מעונה 5

MonicaF

New member
רשמים ראשוניים מעונה 5

התוכן להלן מכיל
לעונה 5.

ראיתי אמש רק שני פרקים ראשונים: The Eleventh Hour ,The Beast Below. אז ככה:

רושם ראשוני – זה "חמוד" מדי? זה קליל, אבל חביב. עד כה לא התאכזבתי.
הרעיונות – הרעיונות די שמרו על איכות ממוצעת ומעלה, בהשוואה למה שהורגלתי עד כה בעונות המודרניות. לא רע.
ההומור – אוף, זה נהרס. באמת. בקושי היה הומור בריטי. רק בסוף הפרק השני, צ'רצ'יל, קצת עשה לי משהו. הקטע בו איימי מספרת לו שהייתה אצל 4 פסיכיאטרים (או פסיכולוגיים?) מאז שהלך, אמור להיות מצחיק, אבל זכור לי היטב קטע ישן יותר משנת 1995, מהסרט ג'ומנג'י, כאשר שרה מספרת לאנדי מה עבר עליה מאז נעלם. ראו כאן בעיקר מדקה 1:30 והלאה.
בנוסף, הקטע הזה של בוי-פרנד שהוא מעין זנב מתוסכל מקנא בדוקטור, הרגיש לי כמו חזרה על רוז ומיקי. שימציאו משהו אחר, לא? אבל בסדר, אזרום עם זה.
מאט סמית' עצמו – אני אוהבת אותו. המעבר מטננט לסמית' פחות קשה לי מהמעבר מאקלסטון לטננט.
תוכן הדיסק – בין פרק ראשון לשני יש מעין פרק קצר של כמה דקות אשר מסביר לאיימי על הטרדיס. מה שאני אוהבת בפרק קצר זה יחד עם שני הפרקים הראשונים הוא שזה מקנה לצופים חדשים שלא מכירים את הדוקטור, מספיק ידע כדי לצלול לעונות החדשות וליהנות מהן.
המפץ הגדול – אתם בטח מכירים את הסדרה הנהדרת "המפץ הגדול". בסדרה הזו מוזכרים כל הספרים והסרטים, גם הסדרות, העיקריים, של המד"ב. איך זה שהם אף פעם לא הזכירו את הדוקטור? או שכן הזכירו ופספסתי?

MonicaF

New member
לגבי רורי - מיקי

מה שכן אהבתי ב"דמיון" הזה בין העלילה+דמויות הוא שכולם הכירו את הדוקטור במקרה של איימי, וזה רק מהסיפורים שלה. רעיון יפה

ואני שואלת את עצמי האם אוהב את איימי כמו שאהבתי את מרתה (הרי אהובה עלי) רוז ודונה.

symptoms

New member
רורי הוא ממש לא מיקי,

למרות שבהתחלה אפשר להתבלבל.

רעות

MonicaF

New member
איזה קטע עם הבי בנג

לא זכרתי את הקטעים האלה ודווקא חלק מהפרקים חדשים!
מדליק, אני אראה שוב בבית, אי אפשר במשרד...

hatch97

New member
עונה 6

אני ממליץ לך לראות את כל העונה החמישית ואז יגיע הדובדבן שבקצפת העונה ה6 הכי טובה לדעתי מתחילה ומסתיימת ממש טוב

MonicaF

New member
התחלתי לצפות בשישית

ראיתי פרק וחצי, ואז חזרתי להתחלה וראיתי שוב עד פרק ארבע.
זה טס! בהחלט נראה טוב בינתיים.

MonicaF

New member
קצת מאכזב ההמך - עונה 5 עד פרק 6

התוכן להלן מכיל
לעונה 5:
.
.
.
.
.
.
ראיתי את הפרקים הבאים:
Victory of the Daleks – אוי, לא משהו. די מאכזב. הדאלקים הומצאו על ידי מדען אנגלי וצורפו כחיילים בצבא אנגליה נגד גרמניה במחלמת העולם השניה. רק הקטע עם העוגייה היה טוב, זו שבאמצעותה מאיים הדוקטור על הדאלקים, וגם הקטע של ממציא הדאלקים, אשר גילה שבעצם הוא ההמצאה שלהם. היה טוב, גם אם מעט צפוי. צ'רצ'יל כאן היה נורא, כך גם איימי.

The Time of Angels + Flesh and Stone
הנה ריבר האהובה חוזרת! ומסקרנת: את היא באמת הרגה ולמה היא אסירה? מרגיש כאילו היא הרגה את הדוקטור - בררררר. גם המלאכים הבוכים חוזרים. שמחתי לראות פה את השחקן ממשחקי הכס, הסדרה הזו, משחקי הכס, דבקה בו חזק וכל פעם שאני רואה אותו אני חושבת על משחקי הכס ועל חאליסיי.
ובכן, שני דברים לא ברורים לי. למה איימי הייתה אמורה לזכור את הדאלקים? האם בגלל שבחללית הבריטית (לוויתן חלל), הקרינו לה את ההיסטוריה של האנושות? הרי היא אמורה כן לשכוח הכל, היא לחצה על כפתור "שכח". האם היא אמורה לזכור אותם כי הדוקטור אמר לה שהיא עכשיו טיים-טרבלר, אז הזכרון שלה פועל אחרת? לא ברור לי. דבר שני לא ברור הוא מקור המלאכים הבוכים. נאמר לי בפורום אחר שכאשר הם חוזרים (אחרי אותו פרק מדהים מתקופת טננט) כל פעם מציגים את המקור שלהם אחרת. האמת היא שלא הלכתי לצפות באותו פרק עם טננט, כך שאני לא יודעת מה לא עקבי כאן בהצגת המקור שלהם, אם מישהו יכול לענות על זה ב-שלוף, אשמח.

The Vampires of Venice
נרדמתי באמצע פרק זה. אני מגיעה מאוחר הביתה, ואני קמה מוקדם בבוקר, זה כנראה היה יותר מדי בשבילי. אמשיך הערב. מה שכן יש לי להגיד: אצל האנגלים יש הרבה פחות גזענות מאשר אצל האמריקאים, בכל הקשור לאנשים שחורים. אני מאד אוהבת את זה!

הקצרים:
יש בין פרק ראשון לשני בדיסקים 1+2 של עונה 5, מעין קצרים כאלה. על הראשון דיברתי כבר, השני לא מי יודע מה... השאלה שלי היא: איך הם שודרו בטלוויזיה? האם שודרו בכלל?

יעלי1232

New member
תשובה לגבי הזיכרון של איימי - (3x05)

כל הסיפור של השתלטות הדאלקים בסוף עונה 4, זה לא היה הרבה לפני שהדוקטור פוגש את איימי. וכולם זוכרים את הדאלקים ומה שהם עשו .

ואיימי- לא זוכרת.

זה מה שמפתיע את הדוקטור.
זו הייתה מלחמה זו לא היתה איזו פלישה של חייזר אחד.

ורגע....
לא ראית את עונות 3,4 והתחלת מעונה 5?

MonicaF

New member
לא, לא, רגע

ראיתי כל העונות עם אקלסטון וטננט. אפילו עונות מלפני שנת 2000.

לא **חזרתי** לבדוק את בלינק, כדי לוודא את מוצא המלאכים, אבל כן ראיתי פרק זה, הכי טוב של הסדרה הזו אולי.

ואת צודקת, אני שוכחת שבעצם איימי חייתה את תקופת מתקפת הדאלקים. לא יודעת למה נשמט פרט זה מזכרוני! משהו מוזר בסדרה הזו והשפעתה עלינו.

היום ומחר אנחנו מסיימים לראות עונה 5 ובשבת אעשה מרתון של עונה 6.
היא מחכה לי מוקלטת בממיר.

יעלי1232

New member
מרתון עונה 6. זה הולך להיות מדהים

אני אמנם לא אהבתי למרתן את הדוקטור. הרגשתי שאני צריכה לעכל כל פרק. ולכן לקחתי את זה (טיפה) יותר לאט.
אבל עונה 6 מדהימה ממש. לדעתי הטובה ביותר. יחד עם 4.

MonicaF

New member
צודקת לגבי מרתונים

אולי נעשה הפסקות בין לבין ונדבר על הפרקים.
או מה שיותר הגיוני - שאזחור לצפות בזה מתישהו, כמו שקרה לי עם פרקים אהובים אחרים.

אם את כבר פה
מי הכי אהובה עליך מהקומפניונס עד כה? נכון שרוז היתה מיוחדת במינה, אבל מרתה, היא המועדפת עלי מכולן.

יעלי1232

New member
בתקופת טננט:
דונה נובל
רוז

לפי הסדר הזה.
בתקופת מאט:
קלרה

את מרת'ה לא אהבתי במיוחד.

MonicaF

New member
קלרההההה...

אני עדיין לא יודעת מי זו, הממ. אדווח תוך כדי צפיה.
מעניין שדווקא את מרתה אהבתי. מעניין מה אחרים אהבו.
יש כאן שרשור בנושא קומפניונס של הדוקטור?

Outplay

New member
גם אני אהבתי את מרתה

ולא צריך שרשור מיוחד להגיד לך שאנחנו בעמדת מיעוט פה

מעניין אותי מה תחשבי על קלרה, כי גם בעניין הזה אני במיעוט בפורום

AvivZ41

New member
אני חושב שבצפייה ראשונה

כל מי שאהב את רוז שנא את מרתה, כי היא הייתה כלכך מעצבנת עם הקראש שלה על הדוקטור וכי היא הרגישה באמת כמו ריבאונד. אבל בצפייה שנייה (ואפילו לא צפייה שנייה, בחזרה שלה בעונה 4 ובחזרה שלה בטורצ'ווד) היא הייתה מעולה וחזקה וחבל לי שהיא לא חזרה בעונה 7 כשהחזירו את UNIT למשחק.

וקלרה אמנם הסיפור שלה לא מתח אותי כלכך אבל אני אוהב את האישיות שלה ישלה פוטנציאל.

MonicaF

New member
מרתה היתה לדעתי

הכי אמיתית מכולן ועל הדמות שלה חשבו לא מעט.
חשבו היטב "מה היה קורה אילו" ויישמו את זה דמות שלה.

יעלי1232

New member
לא שנאתי את מרתה, אבל

היא פשוט לא השאירה עליי רושם עמוק, או חותם , או משהו מיוחד.
הדוקטור ורוז זה סיפור אהבה עצוב, מקסים והכל ביחד. היא שנתה אותו (בפרק עם הדאלק) הוא התחדש בשבילה (בבאד וולף ) והפרידה שלהם היתה מאוד עצובה.

מרת'ה הגיעה בשלב שהוא באמת התאבל על רוז עדיין. והיא לא עזרה לזה.
היא התעצבנה כשהוא הזכיר את רוז (בפרק של שייקספיר למשל, או בפרק של אוטופיה. ולא רק) וגלגלה עיניים וכל הזמן ניסתה להכנס למקום שלה.
ועדיין, לא שנאתי אותה כי הבנתי אותה, מי לא היה מגיב ככה לדוקטור?
אהבתי אותה בפרקי סיום העונה, ובכפול של המשפחה שם היא הייתה ממש מעולה ויצאה מהמקום המתבכיין של הדוקטור לא אוהב אותי (למרות שזה כן היה לה שם בשלב מסוים. אבל אני מתעלמת)
היא פשוט גרמה לדוקטור להרגיש רע עם עצמו על זה שהוא השלה אותה (גם אם הוא לא ממש) וזה לא הזיז לה. היא היתה די מרוכזת בעצמה.

ואז הגיעה דונה.
ודונה היתה בדיוק מה שהדוקטור צריך.
היא ידעה להעמיד אותו על מקומו, ולהכנס בו כשצריך, ולהיות כתף תומכת וחברה ממש טובה . אבל ממש. וזה היה מקסים. והיא התייחסה אל הדוקטור בגובה העיניים. כשווים. וזה מה שעשה את הקשר שלהם לכל כך מיוחד. (וגם כל כך שובר כשהדוקטור היה צריך לוותר על זה
)

MonicaF

New member
בספיישל עם דונה

כלה במנוסה

הם על הגג, קר לה, היא בשמלת הכלולות שלה, הוא נותן לה את המעיל שלו, והיא אומרת לו: מה זה? גם עכברוש לא היה נכנס לבגד הזה

AvivZ41

New member
בכללי היא הייתה אחלה

היא שחקנית מעולה וגם לדעתי היא הקומפניונית היחידה שמימשה את עצמה גם בלי הדוקטור (היא למדה מה שהיא רצתה - לימודי רפואה, בניגוד לרוז שהחיים שלה היו צ'יפס ועבודה בחנות, דונה שהייתה מזכירה זמנית ורווקה בת 40) שזה עוד פלוס לדמות שלה. אבל הרגעים האלה עם האהבה הנכזבת שלה עם הדוקטור וכל זה, זה יצר אצלי אנטי נגדה.
מה שלא תעשו, אל תעקבו אחרי פרימה אגימן (השחקנית ששיחקה את מרתה) בטוויטר! אם עד עכשיו אהבתם אותה הטוויטר שלה יגרום לכם לשנוא אותה

היא כולה כזאת u shud c me here lol tnx luv yall xoxo.

למעלה