רשמים ראשוניים מעונה 5

MonicaF

New member
חחחח תודה על האזהרה

meilla

New member
מה זה משנה במה הן עבדו

או איך היו חיי הזוגיות שלהן?
הדמויות עצמן, האישיות שלהן, כוח התמודדות במצוקה, הגבורה שלהן, הסקרנות שלהן, זה מה משנה.

אני חושבת שהסידרה הזאת מראה שכול אחד הוא מיוחד גם אם את עובדת זוטרה או גם אם המשפחה שלך זה טלנובלה אחת גדולה, זה לא באמת מה שמשנה.
אם נוסעים עם הדוקטור אז הופכים לגיבורים.

May2112

New member
קומפניונס

אם מדברים על תקופת טננט אז כמובן שדונה שהייתה הכי מלכה, אחר כך רוז ובסוף רק מרת'ה..
אבל לווא דווקא בגלל הקטע של ההתאהבות בדוקטור (כי זה הגיוני תכלס), אלא יותר בגלל השחקנית. העלילה בעונה 3 הייתה מעולה ברובה עם הרבה פרקים ממש טובים (אני זוכרת הרבה יותר פרקים ממנה מאשר מהעונות של רוז נניח), אבל הדינמיקה בין דייויד לפרימה הייתה מוזרה על המסך (לא יודעת אם אולי הייתה ככה גם במציאות חח).
קיצור, מה שניסיתי להגיד שהחוסר אהדה כלפי מרתה נובע מעוד דברים חוץ מהברור מאליו שהיא סתם באה לנו כריבאונד (בכל זאת הייתה לנו עונה שלמה להתגבר על זה).

אה, ובעונות של מאט אני חושבת שהקומפניון האהוב עליי הוא דווקא רורי. אני יודעת שהוא לא קומפניון רשמי כזה כי הוא המלווה של איימי ולא של הדוקטור, אבל אני חושבת שבלעדיו איימי הייתה בלתי נסבלת לחלוטין (מבחינתי, כן?).

blue raphsody

New member
משחקי הכס +עוד סדרות

כמו שאת חושבת על משחקי הכס אז גם אני פתאום רואה בסדרה החץ את ג'ון ברוואמן (סליחה אם אייתי לא נכון) אבל משום מה הכי התלהבתי שראיתי את ד"ר מון מפרקי הספריה ככה אני עדיין מכנה אותו למרות שבסדרה קוראים לו וולטר.

AvivZ41

New member
גם ריבר שם

ואני תמיד מתלהב כשאני מזהה שחקנים כמו דוקטור מון, שהוא היה בפרק אחד בדוקטור הו ועדיין כשהוא הופיע בארוו זיהיתי אותו.

blue raphsody

New member
אבל עדיין לא ראינו אותה

גם אני מתלהבת מלזהות שחקנים מסדרות חדשות כמו שיו בונוויל (לורד גרנתם מדאוטון אייבי) היה גם בדוקטור הו, ממשחקי הכס יש עוד שחקן אבל מכיוון שהחלטתם שזה ספוילר אני לא ארשום זאת

BloodyRose

New member
יש המון ממשחקי הכס

במחשבה ראשונה עולים לי לראש ארבעה, אני בטוחה שיש עוד הרבה... (אה, וקלרה היא חברה של רוב סטארק. זה גם נחשב?). (חוצמזה שלדעתי שון בין -נד סטארק- היה צריך להיות רורי. אבל לא נספיילר לMonicaF עם הסיבה
) (סוגריים אחרונים: ראיתי רק את שתי העונות הראשונות של משחקי הכס, מסתבר בשלישית יש עוד הרבה)

חוצמזה - אני עכשיו רואה 'מרלין' לראשונה. כל שחקן שני שם בערך היה בדוקטור. אי אפשר שלא לאהוב את המיחזור של הבריטים.

Aranel Nenharma

Well-known member
מעניין אותי לדעת

למה לדעתך שון בין מתאים לרורי?
לדעתי ארתור הוא הבחירה המושלמת לרורי

ואיזה עוד שחקנים ששיחקו במשחקי הכס שיחקו גם בדוקטור הו ?

BloodyRose

New member
ספויילרים לעונות 5-6-7 (רורי)

שון בין ידוע כאחד שמת בכל תפקיד שהוא אי פעם שיחק (יש מגוון סרטונים ביוטיוב שמאגדים את זה). התפקיד של רורי בהחלט תפור עליו
(ומאתגר. מילא למות ולצאת מהקאסט, אבל למות שוב ושוב ושוב ועדיין לשחק?
)

שחקנים משותפים למשחקי הכס-דוקטור הו (לא זוכרת את שמות הדמויות ממשחקי הכס, אז נאלץ לאלתר)
- דוקטור הו עונה 2 - עם המלכה ויקטוריה והזאב. הנזיר הקירח הלוחמני ש"שולט" על הזאב שיחק במשחקי הכס.
עונה 3 - הפרק הכפול של משפחת הדמים (כשהדוקטור הוא בן אדם) - גם הנער המעצבן (!!!) שבסוף הופך להיות son of mine (אח של קאליסי בעונה הראשונה. גם שם הוא מעצבן לא פחות). הילד שמציל את היום (שהוזכר בעוד הודעה פה בשרשור) משחק בעונה השלישית של משחקי הכס.
עונה 5 - פרקי המלאכים. האב אוקטביאן (הנזיר/מפקד שאחראי על ריבר) משחק את השומר של קאליסי במשחקי הכס.

זה מה שישר עולה לי לראש. בטוח יש עוד הרבה (וראיתי רק את שני העונות הראשונות. הוזכר שגם דוקטור מון מפרקי הספריה וריבר מבקרים בעונה השלישית)

AvivZ41

New member
באמת?הוא היה בדוקטור הו? :O

בתור מה?מי?מתי?
וריבר כן ראינו אותה, אלא אם כן לא ראית את כל העונה.

MonicaF

New member
הילד שרואה בחלומות

ממשחקי הכס, זה שהתחבר לשני האחים הנמלטים, שיחק לצד טננט, עונה 3,

.
.
.
.
.
.
.
כשהדוקטור עבר שינוי לאדם על מנת שלא יזהו אותו, והוא בעצמו לא ידע מי הוא.
הכוונה לבחורצ'יק הזה: Thomas Brodie-Sangster

BloodyRose

New member
גם הבחור השני מאותו פרק

שיחק בעונה הראשונה של משחקי הכס (את האח הסופר מעצבן של קאליסי)

MonicaF

New member
נכון מאד!

תודה שהזכרת לי מהיכן מוכר. אם לשפוט לפי שני תפקידים אלה, אז יש אחידות בדמויות שהוא מגלם

MonicaF

New member
בתולת הים, עונה 6

אי אפשר לפספס את זאתי:
Lily Cole
מאז שראיתי אותה בסרט בו שיחק היט' לדג'ר את תפקידו האחרון, (ד"ר פרנסוס) היא לא יוצאת לי מהראש.
יש חושבים שהיא מכוערת עד מאד, ויש שחושבים שהיא יפה, כמו רורי

MonicaF

New member
Vincent and the Doctor

טרם סיימתי עונה חמש
רק רציתי להגיד שמאד אהבתי את ואן גוך עם הדוקטור ועם איימי. שחקן טוב שגילם את טינסנט ואן גוך. רעיון יפה עם הראיה המיוחדת שלו את הטבע והצבעים. כל מה שידעתי עליו על המוזרויות שלו הסתדרו היטב עם העלילה. קראתי על התסריטאי ריצ`רד קרטיס נדמה לי, מסתבר שכתב את התסריט של 3 חתונות ולוויה אחת.
כשאסיים את העונה הזו, יש סיכוי שאחליט על הפרק עם וינסנט, כמנצח.

BloodyRose

New member
ושוב
(אוהבת את הטעם שלך
)

אני נורא חששתי מהפרק הזה בתור חובבת ואן גוך מושבעת. חששתי ש"יוזילו" את הדמות שלו, אבל בנו אותה בצורה כ"כ רגישה ועדינה. ולא פחות מזה, זה ממש גרם לי לרצות להאמין שביום מן הימים מישהו שנוסע בזמן באמת יגיע אליו ויתן לו לשמוע מישהו כמו בילי ניי אומר עליו את כל הדברים היפים הללו. מגיע לו.

MonicaF

New member
היית בתערוכה הדינמית הזו של ואן גוך?

לא יודעת אם דינמית זו המילה הנכונה. היתה בגני התערוכה בתל אביב. הקרינו על הקירות ועל הרצפה ציורים שלו בענק, הקרינו גם טקסטים נבחרים שלו, עם תרגום לעברית, בליווי מוסיקה.
לא יודעת אם הייתי ממליצה על התערוכה הזו, היו כמה דברים שהרגישו לי לחץ כזה של "גם אנחנו היינו פה" - אנשים נדחפים מצטלמים קונים ביוקר מוצרים ממישהו שמרוויח על גבו של וינסנט. ייתכן שלולא היו כל כך הרבה אנשים, ולא היתה תחושת מסחריות שהוציאה את כל הטוב, הייתי נהנית.
בקיצור, אני שמחה שהלכתי כי זה הזכיר לי דברים ששכחתי, ואפילו יצא לי לקרוא כמה מדבריו שלא הכרתי.
השיגעון הזה שלו שהתבטא היטב בכתבים שלו, אשר הוקרנו בגדול, קיבל את הטיפול הנכון בסדרת הדוקטור הו.

BloodyRose

New member
הייתי

וכשאני הייתי לא היו הרבה אנשים (או יותר נכון, ברגע שהתמלא, התקפלתי והלכתי), מה שבוודאות תרם להנאה.
אני חושבת שככה בדיוק הוא היה רוצה שיציגו את האמנות שלו - לא תלויה וממוסגרת על קיר, אלא דינמית, שאפשר להגדיל ולחקור ולהתמקד גם בדברים ה"שוליים" בציור. השילוב בין המכתבים לציורים היה נהדר (תחפשי את הספר "מכתבים לתיאו", מומלץ בחום!).

לא היה "וואו", ואני לא הייתי ממליצה לכל אחד ללכת ולראות, אבל זו בהחלט דרך חדשה ומעניינת לחוות אמנות.

למעלה