רשמים ראשוניים מעונה 5

MonicaF

New member
נכון, דרך חדשה ומעניינת לחוות אמנות אבל

אני לא בטוחה שהיתה מוצאת חן בעיני ואן גוך.
בדיוק על זה דיברנו בתערוכה, מה הוא היה אומר על זה?
לגבי הספר ההוא, הוא היה בידיי פעם, אבל לא ידעתי מספיק טוב עברית אז (היום אני 30 שנה בארץ!). את צודקת, זה הזמן להשיג אותו ולקרוא אותו.
אגב סיימתי לראות את כל העונה ויש לי לא מעט דברים להגיד, בכל מקרה, מה זה שמחתי לראות שוב את וינסנט, הרי הוא מופיע בתחילת פרק הפנדוריקה, וגם, בתחילת הפרק "הדייר", כל פעם שהמצלמה מתקרבת לאיזו פתקית על המקרר של קרייג, רואים שם מגנטים ופרסומים לתערוכה של ואן גוך

timetraveler900

New member
מזל טוב! :)

מאיפה את במקור?

זה חלק מהיופי של הסדרה הזאת. האזכורים הקטנים האלה שלא בהכרח תורמים לעלילה אבל גורמים לך לחייך :)

MonicaF

New member
תוצרת רומניה

ויש לי חשד שהדוקטור השלישי, הוקרן בילדותי בטלויזיה, למרות שצ'אושסקו די הגביל את חדירת החומרים המערביים לשם.
פשוט השחקן, הדמות, מוכרים לי מדי.

BloodyRose

New member
מזל טוב

קטונתי, אבל לדעתי הוא כן היה אוהב את זה, דווקא בגלל שזו דרך לא קונבנציונאלית לחוות אמנות (וואן גוך היה הרבה דברים, אבל בטח שלא קונבנציונאלי).
מה שממש יפה בדרך התצוגה הזו, זה היכולת להתעמק בפרטים ולהגדיל לזום מטורף - משהו שאתה לא יכול לעשות עם ציור תלוי במוזיאון.
גם אם ואן גוך לא היה אוהב שהציורים שלו היו מוצגים ככה, הוא היה הולך לתערוכות כאלה של אמנים אחרים

בנוגע לספר - יש מיליון ספרים של המכתבים שלו באנגלית (כל המכתבים, מכתבים למשפחה, מכתבים לאמנים אחרים, כל המכתבים לתיאו וכו'). יש לי אסופה של כל המכתבים לתיאו באנגלית, ובינינו - העריכה העברית עושה לו רק טוב. בספר באנגלית יש את כל המכתבים (או רובם לפחות), גם כאלה שבהם הוא מצטט את הדרשות שלו מהתקופה שהוא למד להיות כומר. משעמם, ונטשתי.
בימינו מחפשת בנרות את הגרסא העברית כדי לקרוא שוב (הוצאת שוקן אאל"ט), באמת מומלץ בחום (ותגידי אם את מוצאת לקנות אותו איפשהו, אולי יש להם שני עותקים
)

MonicaF

New member
סיימתי לראות את עונה 5 ואני מתכוננת ל-6

שאלה לגבי המשחק שלכם למעלה, החוליה החלשה.
מעולם לא צפיתי בסדרה הזו בטלויזיה, ואמנם החוקים שרשמת ברורים לי, אבל למה ברשימה שהבאת יש רק 7 פרקים? כי השאר "הועפו"?

MonicaF

New member
רגע, והכתר אומר

שאני לא יכולה להצביע לטובתו או לרעתו של מי שקיבל חסינות?

shaharEB

New member
רורי הוא כמו מיקי בהתחלה, אבל לאט לאט

עם המשך הסדרה רורי "מגדל ביצים" (סליחה על הביטוי
)
ונהיה יותר משמעותי ממה שמיקי היה בתקופה שהיה עם רוז :)

MonicaF

New member
סיימתי עונה 5
כמה תהיות ודעות:

לעונה 5 להלן:
.
.
.
.
.
.
שני הפרקים האחרונים היו מעולים! כל כך נהניתי מהם. הם השאירו בי לא מעט שאלות!

הפרק הדייר: כמעט חשבתי להכתיר אותו כפרק האהוב עלי, אבל היו שם שני דברים שלא מצאו חן בעיני:
1 - האנשים שמתו בקומה מעל, שלא הייתה קיימת למעשה, אף אחד לא התייחס אליהם! כאילו מתו, ומה זה משנה... לא מתאים בכלל לדמות הדוקטור לא לעצור לרגע ולתת להם כבוד אחרון.
2 - הפתרון הזה של ניפוץ המנוע על ידי וידוי האהבה ההדדי של קרייג וסופי, היה פשוט דבילי. קלקל לי את ההנאה מהפרק.

וללא קשר לפרק הדייר:
* רורי באמת היה מרשים והצליח להתחבב עלי.
* ההקדשה של וינסנט לאיימי על אגרטל החמניות - באמת תהיתי מתי יטפלו בחוסר דיוק זה ביחס למציאות שלנו, ואכן טיפלו בזה יפה מאד, עם המפץ הגדול 2 שבנה הכל מההתחלה.
* ואת זה ראיתם? זה מופיע בדיסק האחרון של האריזה, מדליייק!

Lhuna1

New member
לסעיף 2, אבל תתרגלי

"תחשבו על אהבה" זה סוג של פתרון שחוזר על עצמו בעוד כמה פרקים, ואחת הסיבות העיקריות שקוטלים את רמת הכתיבה בעונות האחרונות...

והסרטון של מאט באמת חמוד (הוא חמודי, אין מה לעשות
)

AvivZ41

New member
כלכך

"2 - הפתרון הזה של ניפוץ המנוע על ידי וידוי האהבה ההדדי של קרייג וסופי, היה פשוט דבילי. קלקל לי את ההנאה מהפרק."
הסיבה העיקרית למה התחברתי פחות לעונות מופאט. הפתרונות גורמים לפרק להראות כמו פרק של המומינים.

למעלה