שֵׁם

שֵׁם

קראתי על הספר '1984' של ג'ורג' אורוול ועל משמעותו וכוחו של השיח בהקשרים חברתיים. לדעתי התופעה של א\נשים שאינם רוצים ילדים, הינה לגיטימית ואף חיובית והעובדה שאין לנו שם חיובי בעברית - נושא שעלה כאן בפורום פעמים אחדות - משפיעה על עמדותיהם של דוברי העברית ביחס אלינו ואף על הרגשתנו ביחס לעצמנו. ציטוט מ'ויקיפדיה': "...השיח הנהוג בחברה מסויימת לגבי נושא מסוים מכתיב את העמדות שיכולות להינקט על-ידי בני חברה זו בנושא המדובר". כדאי שנמצא לעצמנו שם תואר המסמל דבר לגיטימי וחיובי. זה לא חייב לקרוא הרגע. זה יכול להמשך זמן מה. אך זהו הכיוון הרצוי.

...................................

למרות שהתמונה יש בה בכדי למשוך את תשומת לבכם ממה שכתבתי

I s t a r

New member
* משפחה נטולת ילדים מבחירה.

*משפחה זוגית בלבד. (הכי מוצא חן בעיני). *בחירת החופש מהורות.

הרמינה 1

New member
תרגום ל-childfree couples/people

אני כבר הרבה זמן עסוקה בסוגיה שמעלה כאן מלח השמים, ועוד לא מצאתי מונח הולם שיקביל לרוח המונח באנגלית. מונח נוסף שנעשה בו שימוש בהקשר זה הוא childless couples/people אבל זה מונח ששם דגש על החוסר, האין, ונעדר ממנו אלמנט הבחירה שקיים במונח childfree. מי ירים את הכפפה וימצא מונח ראוי? אולי כדאי למנהלות האתר לפתוח בתחרות שבה יחולקו פרסים לזוכים?...

gertrude

New member
אם כך, ../images/Emo124.gifהתחרות החלה../images/Emo124.gif

אני מכריזה בזאת על תחרות מציאת השם העברי הראוי ל-childefree
.
ההוגה המנצחת תזכה בחפיסת גלולות נגד הריון ל-21 ימים רצופים! על המונח לשאת קונוטציות חיוביות וכן עליו להיות עצמאי מתחושת ההעדר / החסר שמתלווה לכינויים הקיימים. ססמאות (למשל "ילדים זה לא חובה" או "אפשר גם בלי ללדת" או "ביולוגיה אינה גורל") אינן נחשבות לכינויים אלא לסיסמאות, וביום מן הימים נקדיש להן תחרות נפרדת. בהצלחה! למקומות... היכון... צאו
נ.ב בשל חשיבותו של הנושא ורצונננו העז במציאת מונח ראוי, אנו מודיעות מראש שהודעות לגלגניות, פוגעניות או דביליות באופן כללי, יימחקו לאלתר [וחברות יקרות - כאשר מוחקים הודעה, נמחקות באופן אוטומטי גם התגובות אליה, אז אנא השתדלנה לא להגיב להודעות כאלו בדברי טעם או בכלל].

הרמינה 1

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לגרטרוד ובהצלחה!

איזה כיף להשתתף בתחרות שהתוצאות שלה תתרומנה לכולנו!! אני כבר סקרנית לקרוא את הרעיונות שיעלו במוחם/מוחן הקודח של חברינו לפורום. אולי בסוף נצליח לייצר לעצמנו הגדרה שנרגיש שהיא מייצגת אותנו כפי שאנחנו רואים את עצמנו. שנדבר את עצמנו ושלא ידברו אותנו. אז קדימה, לעבודה. לא להתעצל. לחשוב. לכל המשתתפים -

עינת12

New member
הצעות:

הורות אינה כורח/הורות אינה כורח המציאות לא הורים מבחירה הבחירה שלנו/הבחירה שלי כאן לא מבקרות חסידות המקום בו לא מבקרות חסידות בחירה אישית (כל הזכויות שמורות לקווין - השראה מהקומונה שלה: "בחירה נשית") השעון שלא מתקתק המקום בו לא מתקתקים שעונים בחירה לא שגרתית בחברה שמרנית/בחירה לא שגרתית בחברה לחצנית

פורום השעון הביולוגי השבור ?

(עינת, חשבת פעם על קריירה כמוזה? נתת לי השראה...)

עינת12

New member
../images/Emo9.gif עכשיו אני חושבת.....

הממממ.... "החיים כמוזה...."
כשתתפרסם האוטוביוגרפיה, ינתנו לך מלוא הקרדיטים גאטו + עותק עם הקדשה לזו שנתנה לי את המוזה לחיות כמוזה וכו' וכו' וכו'.....
גאטו

../images/Emo6.gif מחכה בקוצר רוח לספר עם החתימה

ולקרדיטים כמובן (סבתא גאטו בשבילך
)

עינת12

New member
ספר זה מוקדש לסבתא גאטו שהעניקה

לי את המוזה לחיות כמוזה.....

עינת12

New member
../images/Emo63.gif הנה. אם תפתחי תראי:

חיי כמוזה (אוטוביוגרפיה) "מוקדש בהוקרה לסבתא גאטו (שכאשר הכרנו היתה עדיין חתול שחור עם קסדה דוהר על אופנוע. מראה נדיר באותם ימים רחוקים) שהעניקה לי את המוזה לחיות את חיי כמוזה ושבעלדיה ספר זה - "חיי כמוזה" המונח בידיכם כעת לעולם לא היה נכתב."

gertrude

New member
הלו, הלו, רגע

חשבתי שאנו מחפשות שם לתופעה, לא לפורום (אני מאד בעד להשאיר את שם הפורום, למרות שהוא אינו בהכרח מתאים לכולן בדיוק, ולו רק בגלל שכל אשה שתחפש בגוגל עמיתות לאי-הרצון בילדים, תכתוב איזשהו צירוף של המלים "נשים" "לא" "ילדים" וכך תגיע אלינו (ופחות סביר שהיא תחפש "שעון" או "חסידה"). בכל מקרה, אני התכוונתי לחיפוש כינוי עבור א/נשים שלא רוצים ילדים - אני אסביר: המודל שלי הוא המלה "רווק". המלה רווק אינה מציינת אך ורק "איש לא נשוי", אלא גם מעוררת אסוציאציות חיובית ושליליות שונות (החל מבדידות וממיטה ריקה וכלה בחירות אקזיסטנציאליסטית וחופש נחשק) וכרוכה בעולם דימויים שלם ("עיצוב של רוווקים", "מיטת רווקים", "דירת רווקים", "משחקי רווקים", "מתנהג כרווק", "חופשי כרווק", "בגדים של רווק" וכו'). כלומר, אנו מחפשות כינוי לתופעה, בדיוק כמו childfree, כינוי שיתאר א/נשים שלא רוצים ילדים, ולא שיחליף בהכרח את שם הפורום.

הרמינה 1

New member
../images/Emo140.gif גרטרוד, את ואני מסונכרנות

שלחנו את ההערה שלנו בדיוק באותה השנייה. ספוקי...

הרמינה 1

New member
הערה/הארה למשתתפי התחרות ../images/Emo62.gif

הכוונה היא למצוא מונח לזוגות/אנשים עצמם ולא לפורום כמקום/אתר/זירה. אולי אחרי זה אפשר יהיה לעשות שימוש במונח שיימצא, אבל המונח אמור לתאר את האנשים ולא את הפורום עצמו.
יאללה, תשלפו מהכובע/מהשרוול את מיטב היצירתיות שבכם... (אני לא מוציאה את עצמי מהתחרות, פשוט עד היום עסקתי בניסיון למצוא ועדיין לא הצלחתי לעשות את זה. מה שמעיד כנראה על היצירתיות שלי...)

הרמינה 1

New member
אנשים/זוגות א-הוריים (לא הצעה טובה)

אמנם כתבתי, אבל מיד אני שוללת בגלל שנראה לי שגם האופציה הזו מקפלת בתוכה התייחסות שלילית משום שהיא מוצבת כל הזמן כנגד האופציה של הורות, כשהיא ממוקמת כנקודת המוצא האידיאלית והנשאפת. אם אתייחס לדוגמא של גרטרוד, אז המילה "רווק" טובה משום שהיא מנותקת ממצב של נשוי. אם לרווק היו קוראים "אדם בלתי-נשוי" או "נטול נישואים", אז הנישואים היו נתפסים כמקום שאליו צריך לשאוף והרווקות כניגוד שנראה שלילי. המילה "רווק" אובייקטיבית ולא טומנת בחובה משמעויות שליליות ולשם גם אנחנו צריכים להתכוונן. וואי, זה קשה.

הרמינה 1

New member
../images/Emo70.gif אח"מים

אמנם אח"מים זה אנשים חשובים מאוד, אבל אפשר גם לראות את זה כ - א - אנשים ח - חופשיים מ - מילדים מה דעתכם?

../images/Emo45.gif נחמד

התחלה טובה. [אני אישית נגד שימוש בר"ת שכבר 'תפוסים' מחמת בילבול, אבל הכיוון נראה לי]

למעלה