שֵׁם

חופשי מילדים

אם כבר. 'נטול' נשמע לי קונוטציה שלילית, לא? ואולי זה צריך להיות "חופשיות מילדים"?

XUXA141

New member
לא,זה דווקא טוב

כמו שנטול קפאין זה טוב כי זה נטול משהו מזיק... ונטול שומן וכאלה..

נטול קופאין זה איכס! כנ"ל נטול סוכר

נטול שומן וכל היתר, ושלא יעבדו עליך
עקרונית, המילה 'נטול' כשלעצמה היא בעלת משמעות שלילית. העיקרון של שלילי על שלילי = חיובי לא עובד כאן כי בעיני רוב החברה ילדים זה לא דבר שלילי (אפילו כאן חלק נכבד מהנשים אינן רואות בילדים כשלעצמם דבר שלילי), לכן זה לא ממש בכיוון הנכון (לדעתי).

שוב המילה 'לא'

הכוונה היא למצוא משהו שלא כולל את המילה 'לא' (משהו על דרך החיוב, ולא על דרך השלילה) ובזה כל הקושי ...

עינת12

New member
אני מתכוונת ברצינות:

גרטרודיסט/גרטרודיסטית/גרטרודיסטים/גרטרודיסטיות. כי כאן זה התחיל. כאשר ישתמשו מספיק במונח כבר לא יהיה צורך להסביר אותו. יהיה ברור שגרטרודיסט/ית הוא/היא גבר/אשה שבחרו לא להוליד.

עינת12

New member
אבל התכוונתי ברצינות!

אם גרטרודיסטים נשמע מצחיק, אפשר לקחת שורש כלשהוא, נגיד ט.ל.ר (לא יודעת איך מנקדים, אבל שיישמע כמו רווק ולא כמו פקיד בנק). אם מישהו ימצא שורש עם משמעות - יופי. אם לא - המצאנו משהו חדש לגמרי ואנו הענקנו לו משמעות, ושוב שימוש חוזר יבהיר את הפרוש, עד שיהפוך למונח מקובל (ויופיע במילון!). (צרוף האותיות הוא רק לדוגמא): טלר = גבר שבחר לא להוליד טלרית = אשה שבחרה לא להוליד וכו'

gertrude

New member
../images/Emo6.gif

הנה גרטרוד סטיין, ובאמת הרבה מהלגיטימציה של נשים ארופאיות ואמריקאיות לא ללדת (ולחילופין להיות לסבית-מיליונרית-שמרנית) התחיל אתה.

עינת12

New member
מה עם:

סנגר/סנגרית/סנגרים/סנגריות? (לא יודעת לנקד. נשמע כמו סנדלר בלי ל). המשמעות: ע"ש מרגרט סנגר. ואני ר-צ-י-נ-י-ת

הרמינה 1

New member
אם ככה, אז -

אולי בובוארים (=גברים ללא ילדים) ובובואריות (= נשים ללא ילדים), ע"ש סימון דה-בובואר. או אולי סימון וסימונית? חבר'ה, אנחנו מתדרדרים... אבל עינת, אני חושבת שאת בכיוון הנכון בהקשר לשורש שצריך למצוא שממנו לצאת לשמות תואר (כמו ט.ל.ר, אבל לא...).

gertrude

New member
לא הולך לי עם הראשי-תיבות בכלל

חופשיים מילדים: *חו"מ (חומים, חומות, חומה...) *חמ"י *חומ"י *חופי"ם (דווקא נחמד) חופשי מצאצאים: *חומ"ץ (חומצים, חומצות...) "ח"מ (חמים, חמות...) *חמ"ץ (חמצים, חמצות, חמץ...) ללא ילדים: *ל"י *לל"י *ללי"ם ללא צאצאים: *ללצ"א *לל"ץ *ל"ץ (לצים, לצות...) נטולי ילדים: *נטי"ל *נ"י "נט"י "ני"ל נטולי צאצאים: *נט"ץ *נ"צ *נטצ"א בלי ילדים: *ב"י *בל"י *בלי"ל (בלילים, בלילות, בלילה...) *בי"ל (ביל"ויים) חף מילד: *חפ"י *חמ"י *חל"ד הצלחתן יותר?

שייגעצה

New member
מעניין,

כל האפשרויות שהעליתן כאן הן אפשרויות שלוקחות בחשבון את האופציה שיהיו ילדים. אם זה לא אופציה מבחינתכם, מדוע להכליל את המילה/ המשמעות בתוך השם? אם כך הייתי הולכת על המשמעות הביולוגית של הבחירה שלא להתרבות: פק = פרט קצה, כזה שאין לו/ שלא יהיה לו המשך גנטי. פק מבחירה - אחד שבוחר להיות פרט קצה.

gertrude

New member
לא חושבת

"חופשי מילדים" או "נטול צאצאים" אינו מניח אופציה לילדים בעתיד (וגם אינו פוסל אותה). עם זאת, את צודקת שאנו מתקשות לחשוב על שמות שאינם כרוכים כלל בילדים והעדרן, ולכן נפתח השרשור הזה. אני חייבת לומר שההצעה שלך מוצלחת בעיני מאד, אך מאיזושהי סיבה אינה מתגלגלת היטב על הלשון. יש לך עוד כאלו?

חשבתי קרוב לזה

המאפיין המיחד אותנו הוא המיקום שלנו בעץ המשפחה. בעץ זה יש שורש,ענפים ועלים. כל דור שמוליד צאצאים הוא ענף חדש. אנחנו עלים ובחיבה: עלעלים וההטיות: הוא: עלה היא: עלית הם: עלים הן: עליות התופעה: עליות נהניתי לקרוא את התגובות היצירתיות שלכן.

פרט קצה - רעיון חמוד

היה לי רעיון דומה אבל זה היה רעיון גולמי שהיה לי קשה להגדירו במילים. את הצלחת יותר ממני. הרעיון שלי נבע מאתרי אינטרנט כמו זה. הנה עוד קישורים (לאותו מקום ולאחרים):

הקרדיט הוא לא שלי

הוא שי שייגעצה - ראי 2 שורות למעלה. רק אמרתי שהיה לי כיוון כזה, אבל היא הצליחה לנסח אותו במילים ... עכשיו אני נזכרת בסרט 'דוגמה' שבו כיכבה מישהי שעליה נאמר שהיא 'הנצר האחרון' - מה דעתן על זה בתור כיוון? סיכום:
פרט קצה
הנצר האחרון
קצה השרשרת
העלה בעץ (מי כאן למד תיכנות?)
החוליה האחרונה יאללה, תתחילו להצביע !

שייגעצה

New member
../images/Emo13.gif

חשבתי בהתחלה על פקצה (=פרט קצה) אבל הבת שלי שומרת את ראשי התיבות הללו למשהו אחר.. (פרחה קטנה צועקת הצילו) אז פסלתי אותו מראש..
אבל אפשר גם "פְּרַק" בשביל פרט קצה. תיהנו

למעלה