שֵׁם

prizman

New member
הבעיה כאן היא תפישתית

מאחר ועצם התפישה של משפחה בהוויה הישראלית היא גוף הנתפש כבעל ילדים הרי שבהגדרת משפחה ללא ילדים נאלץ להשתמש בהגדרה הכוללת שלילה או להמציא מושג חדש ולחנך את הציבור להשתמש בו. אחרת אין סיכוי שהביטוי יקלט. דוגמא לאפשרות הראשונה: משפחה אל-הורית. (מקביל לחד-הורית רק מכיוון שונה) דוגמא לאפשרות השניה-בלם. ר"ת בלתי מוליד/ה.

gertrude

New member
אהבתי את משפחה אל-הורית.

אבל יש עוד בעיה - הכינוי תקף אך ורק לאנשים שנמצאים בזוגיות כלשהי, מה עם אותם נשים וגברים שאינם נמצאים בזוגיות ובחרו שלא ללדת? (אלא אם כן נרחיב את מושג המשפחה ונכלול בו גם יחידים... זה יכול להיות מבדח מאד, למשל אם על הדלת יהיה כתוב מש' לוי, נדע שמתגורר כאן אדם בגפו, אך אם יהיה כתוב משפחת לוי, נדע כי מדובר בזוג, ומשפחתון לוי יציין זוג או מבוגר יחיד עם ילדים
).

prizman

New member
משפחתון? על הדלת שלי? ../images/Emo129.gif

אבל להיות מוגדר אל-הורי? בכיף.

הרמינה 1

New member
עדיין קיים כאן אלמנט השלילה

אנחנו שוב מציבות את עצמנו אל מול משהו. צריך לנסות להתרחק עד כמה שניתן מהמיקום הזה. יאללה, להמשיך לחפש.

prizman

New member
כשכתבתי על התפישה המחשבתית

התכוונתי לכך שבזמן שהתעצבה השפה ניתן מקום לחוסר. גידם לחסר יד, קטוע לחסר איבר, עיוור לבילתי רואה, רעב ועוד לחסר אוכל וכו'. היום השפה היא מלאה מבחינתה ואמריקאית בתפישה הכוללת. הומלס הוא חסר בית, קורדלס הוא חסר חוט ועוד לסים רבים אחרים. ביטוי החסר מגדיר את ההוויה. לא שבהכרח אני מצדיק את התפיסה הזו אבל כדי ליצור שינוי תודעתי בציבור יש לבוא מתוך עולם המוכר לו, עדיף עם הקשר קליט- כמו קלטת שאכן קיבל לגיטימציה (הכרה
)

עינת12

New member
הצעה:

אנשים שלא רוצים ילדים נשים שלא רוצות ילדים נשמע מוכר? מה בעצם רע במילה לא? ודרך אגב -CHILDFREE נשמע לי מאולץ, מלוקק ובכלל לא נוגע בנקודה.

עינת12

New member
../images/Emo14.gifועוד אחת../images/Emo14.gif

אנששלאלא"ה ולרצ"ה = אנשים ששוברים לאלונה את הלב וגורמים לה לרצות לצעוק הצילו

שֵׁם - סיכום ביניים

אני פותחת שירשור חדש בשביל שתשימו לב להתפתחות ... [עד כמה שאני יודעת אפשר גם לשרשר לכאן את השירשור שפתח מלח] אז מה היה לנו כאן? ניסיתי לסכם את עיקרי הדברים, ולעשות סדר באותה הזדמנות. אז הנה כל ההצעות שהועלו בנושא, כאשר הצעות המבוססות על רעיון דומה רשומות בשורה אחת ומופרדות בפסיקים. סדר הופעת ההצעות כאן הוא אקראי לחתולין, ואינו מעיד על העדפותי האישיות. ההצעות מחולקות לשתי קטיגוריות - הצעות שֵׁם לתופעה, והצעות שֵׁם לפורום ההצעות שֵׁם לתופעה:
משפחה נטולת ילדים מבחירה, משפחה זוגית בלבד, אנשים/זוגות א-הוריים, משפחה אל-הורית
בחירת החופש מהורות, לא הורים מבחירה, אח"מים - אנשים חופשיים מילדים, חופשי מילדים, חופשי/ה מלידה (בקיצור חושם?)
נטולי ילדים,
גרטרודיסט/גרטרודיסטית/גרטרודיסטים/גרטרודיסטיות, סנגר/סנגרית/סנגרים/סנגריות, בובוארים ובובואריות, סימון וסימונית
ראשי תיבות 1 - מבית היוצר של גרטרוד
פרט קצה - פ"ק, עלים ובחיבה: עלעלים (הוא: עלה היא: עלית הם: עלים הן: עליות התופעה: עליות), הנצר האחרון, קצה השרשרת, העלה בעץ, החוליה האחרונה, פריק=פריט קצה, בל"ם=בלתי מוליד/ה
אי-ריון, אי-מהות
Yeladudless, ילדודלס,
אנשים שלא רוצים ילדים, נשים שלא רוצות ילדים הצעות שֵׁם לפורום:
הורות אינה כורח, הורות אינה כורח המציאות
הבחירה שלנו, הבחירה שלי, בחירה אישית, בחירה לא שגרתית בחברה שמרנית, בחירה לא שגרתית בחברה לחצנית
כאן לא מבקרות חסידות, המקום בו לא מבקרות חסידות
השעון שלא מתקתק, המקום בו לא מתקתקים שעונים, השעון הביולוגי השבור שכחתי משהו?

prizman

New member
עדיין מותר להוסיף?

אב"מ-אדם בלתי מוליד. והמקום בו לא מבקרות החסידות נשמע שם חמוד לפורום.

gertrude

New member
מצביעה

אני הכי אהבתי את פרט-קצה ככינוי (למרות שאני לא חושבת שיש ראשי-תיבות מלהיבים: פ"ק, פר"ק, פק"צ, פרק"צ, פר"ה, פרצ"ה, פרטקצה - צריך להמשיך לחשוב בכיוון הזה). אהבתי גם את "חופשיה מלידה" כתיאור התופעה. לגבי ההצעות לשם הפורום - השם הראשי ישאר "נשים שלא רוצות ילדים", אך אפשר להוסיף לו המשך, מעין הרחבה (נדמה לי, נבדוק את זה בהמשך), למשל "נשים שלא רוצות ילדים - בחירה אישית" או "נשים שלא רוצות ילדים - אנחנו כאן, החסידות שם" או "נשים שלא רוצות ילדים - הורות אינה כורח". הבעיה עם שם ארוך כל-כך (חוץ מזה שכאמור איני יודעת אם הדבר אפשרי) היא שהוא מאד מושך-עין, כלומר שהוא בולט מאד לאנשים שסתם מרפרפים על רשימת הפורומים, ולכן יתכן ששם כזה יגרום לכך שיעוטו עלינו טרולים רבים יותר מבעבר. צריך לקחת את זה בחשבון.

I s t a r

New member
אני אהבתי את

משפחה אל- הורית. בעיקר כי אין בו מילים כו ילדים,ילודה,לידה וכו'. כי זה מוגדר כמשפחה ( בניגוד לתפיסה שמשפחה יכולה להיות רק עם צאצאים). וכי הבחירה משויכת לאנשים מבוגרים שאינם רוצים להיות הורים, כלומר-הם והתפקיד שהם בוחרים לא לקחת,נקודה. זה מתקשר לאי העיסוק בילדים ויישויות שלא קיימות ולא רוצים שתהיינה קיימות.

מאריונת

New member
שאלה לאישתר והצבעה

1. זה נכון שאין מילים כמו ילדים וילודה, אבל יש הורות - יש הבדל מהותי בעיניך? 2. מה עם אנשים שהם לא משפחה - רווקים למשל - הם יכולים להגיד אני אל-הורי? אני אהבתי את פרט קצה.

למעלה