שאלה אליכם- שיטות טיפול ואנשי מקצוע

דורון שלום

אם אני מבינה נכון, אתה מדבר על שיטת ABA שאלו"ט מימנו הכשרות בכדי לקדם את העניינים בארץ ולעזור לכל מי שרוצה. השאלה שלי היא מתי אלו"ט תעשה אותו הדבר עם שיטת DIR של גרינשפן שי לו מעט משפחות שמנסות או עובדות על פי שיטה זו. תודה קטרין

dir

אלו"ט לא מימנה קורסים אלא סיבסדה אותם תוך הסכמים עם המשתתפים בדבר העסקתם. התלמידים משלמים שכר לימוד מדורג. את תוכניות הכשרת מתאמי השילוב אמנם מנחה איתן אלדר שבא אמנם מתחום מדעי התנהגות, אך מכאן ועד לומר שההדרכה היא לaba זה פשוט לא מדויק. הייתי מאוד שמח אם היינו מצליחים להקים מסגרת הכשרה לשיטת גרינשפן. גם אני מאוד אוהב את הfloor time ומשלב עקרונות בתוכנית הביתית שלנו, אבל לצערי מרכז בייקר, בזמן פעילותו, תפקד כמרכז טיפולי ולא הדרכתי. אמנם נערכו ימי עיון בהשתתפות גב' וידר וכן השתתפה ד"ר לוינגר בימי הדרכה מרוכזים, אבל לא הייתה תוכנית הכשרת מדריכים והמרכז הטיפולי יכול היה לטפל במספר קטן מאוד של ילדים. היוזמות להכשרות הaba, ואת זה חשוב לזכור, באו מהורים שהגיעו לאלו"ט בצורה מאורגנת. לאחרונה נתקבלה באלו"ט קבומת הורים שפועלת בשיטת טיץ' ואני מניח שאם תהיה התארגנות של הורים שרוצה לעבוד בגרינשפן - אלו"ט תנהג בה בצורה דומה. אני מציע לך להרים את הכפפה, לאגד את קבוצת ההורים עליה דיברת ולהזיז עניינים. אני מבטיח לעזור כמיטב יכולתי. בברכה דורון

תודה

הבעיה שאני מנסה להבין לילמוד את השיטה לעומקה ומצער אותי שאירגון שאמור לטפל בילדים אוטיסטים בעצם מפגר אחרי העולם ורק עכשיו מתחיל ללמוד וזה ביגלל קבוצת הורים זו או אחרת. וכאן חוזרים לנקודם הכסף למי שיש כסף אז אין בעיה הוא נוסע לחו"ל מביא מחו"ל מטפלים ומוכן לשלם עלויות גבוהות מאד בכדי לקדם את ילדו או ילדיו. השאלה הנשאלת היא מה קורה אם אותם ילדים שאין להוריהם משאבים כאלה. האם להם לא מגיע להתקדם בחיים להיות מטופלים בשיטה זו או אחרת. השיטות אשר עובדות כבר כמה שנים טובות, אמורות להיות ידועות לאלו"ט ואלו"ט אמורה לעזור לסבסד , להכשיר ולקדם את השיטות להביא אותם לארץ ללא צורך בלחץ או בשיכנוע מהורים אלו או אחרים אלה כתוכנית של קידום הילד האוטיסט בארץ וחיפוש דרכי עבודה והכי חשוב הפצת השיטות כך שהם יגיעו לכל בית ולכל משפחה ולא רק לאלו שיש כסף או גישה לאינטרנט. קטרין

אני רוצה להוסיף שהרעיון שלך הוא

מבורך ואנו ההורים נשמח מאד למצוא מקום בעברית שבו אפשר לילמוד על שיטות טיפול ודרכים לעבודה עם ילדינו. מה שרציתי לומר הוא בבקשה עשו זאת עם כל השיטות ולא רק עם שיטה אחת, כי יש הרבה הורים והרבה ילדים וכמו שאמרו לפני לכל אחד מתאים משהו אחר. ושוב תודה על העבודה שאתה עושה קטרין

רעיון נפלא

לצערי לא יכולה לתרום הרבה - כל המטפלים שלנו לא מדברים עברית... אבל מוכנה לנסות לראות עם משהו יהיה מוכן לענות ושאני אתרגם. ענת

למעלה