הכל נכון
כל מה שכתבת נכון, העניין הוא שאני רואה את זה בדרך שונה. אני מגדלת ילד שיש לו עוד הורים, והם שלו, ולחזור אליהם זה לחזור הביתה. ברגע שמשתמשים במילים כמו "עלולים לקחת" זה ישר יוצר קונוטציה שלילית, גם מילים כמו "לקחת" לא נראות לי מתאימות למצב, כי גם שם זה הבית שלו. בעיניי לא לוקחים אותו לשום מקום. יש לו שני בתים, ויום אחד יוכל אולי לחזור לביתו הראשון.
ברור, יהיה לי קשה מנשוא אם יום אחד לא אוכל יותר לגדל (פיזית) את הילד שלי. אבל טובתו חשובה לי יותר מהכל, ואם טובתו אומרת לשחרר אותו, אז זה מה שיהיה. כמובן, שתמיד אהיה שם בשבילו לכל אשר יזדקק.
אני יודעת שלהורים אומנים אין זכויות הוריות. כל זה לא חשוב במקרה הספציפי שלנו. זכיתי בילד מדהים, וזכיתי גם בחברים טובים בדמות הוריו הביולוגיים, שרואים את טובתו ואך ורק את טובתו. אנחנו בקשר מעולה, ומתייעצים ומדברים על הכול. אני יודעת שברור להם שלנתק את הילד ממני יגרום לו למשבר נוראי, ולכן הם גם לא יעשו את זה.
יש כל כך הרבה דרכים להיות אמא, להיות הורה. לפעמים זה אומר להלביש, לקלח, להאכיל, לטפל כשחולה. לפעמים זה אומר להיות שם בשבילו, כשהוא עצוב וכואב לו וזקוק לחיבוק. ולפעמים זה אומר פשוט לתת לו את התחושה שתמיד יש לו בית לחזור אליו.
כפי שאני רואה את הדברים, אני מגדלת את הילד הזה ביחד עם הורים נוספים, ואנחנו נגדל אותו כולנו יחד גם אם יחזור אליהם. אהיה אמא בדרך אחרת, יהיו לי תפקידים אחרים בחייו.
ההורים הביולוגים של בני אינם מגדלים אותו פיזית, אבל הם שם בשבילו בכל מובן אחר - הם דואגים לו, הם תומכים בו, הם מעודדים אותו כשהוא עצוב (לפעמים טלפון אליהם בשעות הלילה מעודד אותו יותר מכל המילים התומכות שלי), הם מעורבים בהחלטות השונות הקשורות לחייו. האם זה לא נקרא להיות הורה? בעיניי זה נקרא.
זה בדיוק מה שאני אעשה במידה והוא יחזור להתגורר אצלם.
אז אם יום אחד הם יתפסו את תפקיד ההורה המגדל, ואני אתפוס את תפקיד ההורה הרגשי יותר, אצטרך ללמוד לחיות עם זה.
מה אנחנו עושים כשילדינו גדלים ועוזבים את הקן? בערך את אותו הדבר. החיים קצרים, ואנחנו זוכים לבלות בחברת יקירינו זמן מוגבל.
בעיניי, אם זכינו בחיינו לחיות, לשתף, לאהוב, להתקרב, לתת ולקבל, אז כבר זכינו במיטב של החיים האלה, ואז גם אפשר גם לחיות את "האחר-כך".