שאלה בנוגע לאימוץ חו"ל

anesthesi

New member

אענה לך כמשפחת אומנה

אנחנו מגדלים ילד שלנו (הוא לא כאילו שלנו. אלא שלנו לגמרי! למרות שלא אנחנו ילדנו אותו)
לילדנו הביולגים יש (עוד) אח.
הרווחה לא באים יום אחד ולוקחים. הילד אינו חפץ שמישהו לוקח ומעביר ממקום למקום. צריכים להתקיים מספר לא מועט של תנאים כדי שהילד יחזור אל משפחתו הביולוגית. באותם מקרים שהדבר אכן קורה, צפוי משבר גדול לילד ולמשפחת האומנה. (וגם למשפחה הבילוגית זה לא פשוט למרות השמחה). זה חלק מהעניין. אך באותם מקרים בהם נשאר הילד במשפחתו האומנת הוא זוכה לחיים אחרים שלא היה זוכה להם במשפחתו הביולוגית. באותם מקרים בהם נשמר קשר עם המשפחה הביולוגית הוא גדל אל תוך מציאות חייו המורכבת מתוך הכרות והתפתחות ההבנה. (ויש גם מקרים בהם הוא זוכה לשתי משפחות שאוהבות אותו ורוצות בטובתו. כל אחת בדרכה)
את החוויות שתרצי או לא לגרום לבנך, לעצמך, למשפחתך אני משאירה להחלטתך. רק אנא, אל תזלזלי במי שבחר שונה ממך.

בהצלחה!
בהצלחה!

anesthesi

New member
חלילה לא זלזלתי

להפך אני מעריך ומעריץ את מי שמוכן לקחת על עצמו את המורכבות (והסיכון) האלה.
&nbsp

tatarata

New member
לא לכולם זה מתאים

וזה נכון שלילד יכול להיות טוב במשפחה אומנת, אבל אני חושבת גם על עצמי ובהחלט היו מקרים שאחרי תקופה הילד הוחזר להוריו או הוחלט על העברתו למשפחה אחרת או על אימוץ. לי אישית התמודדות הזאת לא מתאימה, לכן בשבילי אומנה היא לא אופציה.

נכון. אין משהו שמתאים לכולם

לא לכולם מתאים להיות הורים
לא לכולם מתאים ללדת
לא לכולם מתאים לאמץ/פונדקאות וכו
וכמובן שלא לכולם מתאים להיות משפחת אמנה

מעריכה את הכנות האישית להגיד "לי זה לא מתאים" (בנוגע לכל אחת מהאפשרויות). זה חוסך כאבים מכל הסביבה בהמשך.
בהצלחה עם מה שכן מתאים!

למעלה