שאלה בנוגע למתן תרופות לילדים אוטסטים

שאלה בנוגע למתן תרופות לילדים אוטסטים

יש לי אחיינת בת חמש היא אוטסטית וטוענים שהיא צריכה לקבל תרופות הרגעה , כי היא לא רגועה ויש לה פגעיה עצמית והיא מתנתקת כלשונם , האם היא אוטסטית בעצמה והיא מתנגדת בכל תוקף לכדורים פסכיטרים או טיפול מסרס אוטיזם אך המערכת לוחצת וטוענת שהיא אם מזניחה אנחנו חוששים מהרווחה ויודעים שהם יכולים לעשות המון צרות ואחותי ממש מפחדת היא אמא נפלאה ומכילה וממש לא מתעללת ,

אני לא מבין למה הרווחה יושבת עליה מה דעתכם ? האם אפשר לכפות טיפול כזה או אחר ? האם מפחדת שיקחו לה את הילדה ולא יודעת מה לעשות אשמח לדעות .

arana1

New member
הרווחה מסוכנים מאוד

רוב אם לא כל העו"ס לא מסוגלים לחשוב בעצמם, וגם לא להרגיש, בדיוק כמו כל הפסיכולוגים כל מה שהם רואים זה רק את המוסכם,
ובגלל זה הם יקחו את הילד מההורים הכי מסורים רק בגלל שהם לא מתנהגים כמו כולם ( כי ממתי נ"ט מבינים בכלל מה זה מסירות והתמסרות) בזמן שהם ילקקו להורים הכי מזניחים רק בגלל שהם קרייריסטים מתוקתקים שלכן גם עושים בדיוק את הרושם הנכון של השופטים,
כי הם "משלנו", "כמונו", וזה כל מה שהנ"ט רואים.

החברה האחרונה שלי אמרה לרווחה שהיא יודעת שהם לא מוציאים את הילדים מרשותה מסיבה אחת ויחידה, שהיא לא מזרחית, וזו האמת.
אין לי ספק שאם הייתי מזרחי ולא יוצא קיבוץ הכי גרמני ששירת בקרבי ועבד בהייטק המוזרויות שלי היו שמות אותי במצב הרבה יותר מסוכן.

מישהי פעם ממש נחרדה מזה שאני לא יוצר קשר עם הגננת ויתר ההורים,
אמרה שלמרות שגם לה לא בא על זה בכלל היא יודעת שמייד ידווחו עליה כעל לא נורמלית וזה הסוף שלה.
הפשיזם הנורמטיבי חוגג על חשבוננו ובגדול, ובכל מצב.

יש בפייס את עינבל, תשאל אותה, היא ממש מתמחה בקטע הזה

אבל למה לסמם בכדורים ?

זה פשע הילדה מפחדת מרעש וזרים או מתנועה לא פנמית ואז יש פגעיה עצמית , או היסתגרות אמרו לי שנפנה לעורך דין אני לא מכיר את הענבל הזה מה שמה המלא ואיפה ניתן למצוא אותה ? , אני ממש עצבני וכועז היא ילדה מדהימה למה להכריח לקחת כדורים ... ועוד לילדה כה צעירה סמים מסכונים זה נבלות אלו .
בנוגע למזרחי כן יש בזה מהשהוא אבל גם אני מזרחי ואתה יודע מה עברתי ואף אחד לא לקח אותי נתנו לי להררב בגהנום שלי כלומר ביתי ולעבור הכל כל התעללות אפשרית אז יש הזנחה גם בקרב מזרחים .

arana1

New member
מאותה סיבה שנרקומנים עושים את זה

למה נרקומנים מתמכרים לסמים ? בדיוק מאותה סיבה, לחסוך התמודדות עם המורכבות הקשה והעמוקה של הקיום האנושי.
ברגע שאתה מסמם ילד אתה לא צריך להתמודד עם הסיבות להתנהלותו השונה.

ולא אמרתי שאין הזנחה בקרב המזרחיים אלא שככל שזה נוגע לרווחה מוצא ההורה הוא משמעותי מאוד,
הרווחה הכי גזענים.

תמצא את ענבל בפייס, אני חסום שם אז לא יכול לעזור לך, אולי אלה יכולה

אוקי אני אשאל את אלה

כי ככה אני לא לא אמצא כן יש גזענות אני מסכים , למזלי אני באה משפחה אמנם מזרחית אבל עשירה ומכובדת מאוד אז יש לנו כוח השאלה האם מול הרווחה ? הגוף הזה מלחיץ כל כך ונורא .

להיזהר מהרווחה ואם זה אפשרי להכניס פסיכולוג חיצוני

בהחלט יש כאן מצב שדורש התערבות בעיקר בגלל הפגיעה העצמית. יש מקרים שהמכות בראש כל כך חזקות, שמביאות לפגיעה בראיה עד לעיוורון.

כן צריך להזהר מהם

באמת הפגעיה העצמית מלחיצה גם את האם גם היא הייתה ככה וגם אני רק שלנו לא היה תמיכה מהורים ממש להפך .
&nbsp
בנוגע לפסכלוג לא הבנתי איך הוא יכול לסייע ..

arana1

New member
אמור לסייע אם...

בודק באיזה תנאים היא פוגעת בעצמה, מה הסיבה, ואיפה הקושי עם רעש ותנועה שלא נכונה לה

הוא יכול לזה ?

למה לדעתך היא פוגעת בעצמה ? אחותי אומרת שזה קורה בשניה היא פתאום מתחילה לפגוע בעצמה וממש לפעמים יש פציעות וזה נורא מלחיץ היא לא בתפקוד מאוד גבוה אבל חכמה מאוד זה מזכיר לי אותי גם היא הייתה ככה למשל אם היא הולכת ברחוב ויש רעש מן המכניות או אנשים היא בוכה וסוגרת אוזנים ומכה את עצמה מה לעשות במקרה כזה ? איך נינה מסתדרת במקרים של לחץ ? היא בסדר ?

arana1

New member
גם הייתה עושה את זה בעבר, גם אח שלה

לא יודע בדיוק אבל אולי זה נסיון להפסיק את העינוי החושי,
מבחינתה מה שמענה אותה זה הגוף שלה אז היא מרביצה לו,
כמו אדם שחותך לעצמו את האוזן או מוציא לעצמו את העין כי הסנסציה החושית קורעת אותו לגזרים אז הוא מנסה לכבות אותה בדרך הכי מהירה וקצרה שאפשר.

לדעתי אפשר לברר למה ואיך אדם מגיע למצב שבו כל תנועה או צליל חותכים אותו לגזרים,
גם אני חווה את זה לא מעט,
זה מאוד מורכב

arana1

New member
בכל מקרה

זה רק מבט, גישה, צליל וטון אנושי ומבין שיכול להוציא אותה מקיום על הקצה

הלוואי שהיא תזכה לזה

ולא תסבול כמונו היא ילדה מדהימה מכל בחינה דומה קצת לנינה .. לפחות בעיני שניהים יפיפיות .

כן גם אני

לכן אני לא יוצא מהבית כי כל מגע עם הבחוץ מכניס אותי להלם טוטאלי אבל זה כל כך כואב שילדה כה קטנה צריכה לסבול כך ואין מי ששומע זה נורא אכן מורכב מאוד .

arana1

New member
מכיר והכרתי נשים בנות שישים שעדיין נקרעות על זה

זו לא שאלה או בעייה פשוטה, אולי אפילו המורכבת ביותר, גם אני בהלם טוטאלי כמעט כל הזמן , וזה בוודאי קשור לזה שאוטיסטים חווים מרכזים ולכן כיוונים רבים בו זמנית, אז נקרעים לגזרים, אני קורא לזה "רב מיידיות", שמתרחשת גם בגלל שבניגוד לנ"ט אנחנו חשים קול וצליל ומבט כאילו היה מוחשי וגופני לגמרי.

אלא שזו בדיוק הנקודה שמה שכופה עלינו קיום כגוש בשר מפגר וחסר הכרה מבטא בעצם גם את הבסיס והסיכוי לתפישת מציאות שחבל על הזמן,
וגם בגלל זה אני בעד לברר למה ואיפה ומתי כל מה שמובן מאליו לנ"ט כתשתית קהילתית ותקשורתית הכרחית עלול להתברר כהכי רצחני בשבילנו .

זה לא שאין מסננים, דווקא יש מאוד מורכבים ומתוחכמים, אלא שזכותנו לתנועה שתממש אותם הלכה למעשה נשללת מראש בגלל שאנחנו אחרים

יש לך רעיון או תאוריה

שיכולה לסייע לאוטסטים בנוגע למה שמכונה בטעות קושי בווסת רגשות או חושי וכו ? לו היה לנו האוטסטים דרך חלופית להציע אולי זה היה פתרון לבעיה ? מה דעתך ? או שהנורמה תחסום הכל אם כן מה הטעם אני כל בוקר שואל מה הטעם בחיים עם סבל כזה ואין ישועה ? אין דרך ?

arana1

New member
רעיון או תאוריה לא יעזרו כאן

זה אחד ההבדלים הכי משמעותיים בין הדרך האוטיסטית לנורמטיבית שגם בגללו אוטיסטים נוטים ללמוד בצורה שונה מהממוצע,
כי זה לא שאפשר לבסס ארגון או קבוצה לפי קווי תיאוריה שמורה לכולם מה לעשות מתי ואיך אלא שבגלל הקירבה אם לא ממש הזהות בין המופשט למוחשי (שזו גם הסיבה לטוטאליות של הרגישות החושית) הכל לגמרי תלוי בחוויה,
ואני לא יכול לספק חווייה,
וגם לא צריך,
מה שאני יכול לעשות זה להפנות את תשומת הלב לאפשרות הזאת,
של קיום וזהות שבה אין הפרדה נורמטיבית בין המימד החווייתי למימד האינטלקטואלי,
שכשלעצמו זה דבר נהדר, אפילו מופלא, רק שלא מתאים לציפיות הסביבה כרגע.

הקושי בוויסות חושי נובע מזה שהא"ס נדרש להפריד בין מה שמחובר אצלו כי זו התבנית המוסכמת,
זו הציפיה,
אז אם היא הייתה חווה נוכחות, שצריכה להיות גם מאוד גופנית כמובן, שלא מקרינה את הציפיה הזאת, ואוטיסטים בגלל זהות התחושה לתפישה מאוד רגישים לציפיה, היא הייתה פחות קרועה.

ענת בזמנו הייתה עושה את זה, פשוט מגיעה לאנשים ומשקפת להם נוכחות כזו, ונדמה לי שלחלק מהאוטיסטים וההורים זה עבד, לי יש גם הסתייגויות מסויימות מהגישה הזאת כי לתחושתי אינה מספיק אינטגרלית,

כלומר אין דרך אחידה

או מובנת שיכולה לפתור את הבעיה ? כי זה עניין חושני כן זה מה שהסברתי היום לאם אחת יחסית פתוחה שאלה אותי על טיפולים ועל איך זה משפיע על אוטיסט אז אמרתי שלא כדאי והדרך היא לטוות דרך דנאמית ומשתנה מעין פינג פונג זה נראה לי דומה לא ? מה דעתך באופן כללי אני מסכים אבח בא לי שהיה לנו שיטה כי בעיני גם לאוטיסט יש דרכים אחידים ומנונקים רק שהם פותחים כל הזמן לשנוי וביקורת וכנראה הגישה הנט למידע ולתאוריות לא נכון לאס אבל האם אי אפשר לפתח שיטה אוטסטית מה דעתך ?

arana1

New member
יש, בוודאי

רק שכל מה שיפה באוטיזם זה שהמובנה זהה לספונטני, האינלטקטואלי לרגשי, ובגלל זה דווקא יחודיות הדרכים מאפשרת שילוב פרט חברה הרבה יותר פתוח, רגיש, ואינטגרטיבי.

אין דרך אחידה שזמינה להנחתה מלמעלה, מבחוץ, האחידות נמצאת בהנחה שרק דרך דיאלוג יחודי לכל אדם ניתן לשלבו בקהילה.

יש שיטה, שיטה שהולכת ונחשפת ככללים וכלים המבוססים על הקשבה לשונות וליחודיות הפרט,
אלא שאחדות המבוססת על יחודיות עדיין לא התמסדה כמוסכמה או הסכמה חברתית,
הנורמה היא עדיין לגמרי פשיסטית,
אם כי אפשר לראות התפתחות .

דברים הם תמיד גם דינמיים ומשתנים, השאלה היא היחס בין הקבוע למשתנה, ובמקרה של אוטיסטים לשאלה הזאת יש קשר הדוק במיוחד לשאלת הקשר בין היחודי לכללי, שאלה שהתשובה עליה היא הכללה מהסוג שעדיין לא מוכר בחברה

אפשר לפתח שיטה והכללה ותיאוריה אוטיסטית, אבל לא בדרך הנורמטיבית, כסמכות שלה ורק לה ניתן הרשיון למחקר וישום,
לא במקרה אוטיסטים לא מסתדרים עם סמכות,
השיטה והתיאוריה האוטיסטית מתפתחת מבפנים, מלמטה, דרך שותפות ומעורבות של האוטיסטים,
ואנחנו בחרא כי בדיוק בגלל זה דווקא האוטיסטים הכי מודרים מהשיחה על זהותם.

הרי מראש הוחלט שאין לנו תקשורת ואמירה חברתית בכלל,
אלה המקומות שבהם אנחנו לקויים,
ולמה,
גם בגלל מה שאני אומר

כן הבנתי אותך

זה כמו שאני אומר צריך דרך אחרת לא נטית נכון מאוד בעיני דרכך היא חלק מזה וגם של ענת יש תקווה שמחת אותי .

arana1

New member
תראה לדוגמה את טמפל גרנדין

מה שאני זוכר מהסרט וזוכר טוב גם בגלל שככה הדברים גם עבדו בשבילי,
שבדיוק כמו שכתבתי כאן אצלה המובנה הוא ספונטני,
היא מסתכלת על שער המכלאה ומייד רואה שרטוט שפותר בעייה מאוד קונקרטית, ומוסרית,
אז כמו שאמרתי, לאוטיסט התאורטי הוא גם הכי חושי ומיידי,
התבנית היא גם הכי ספונטנית,
בדיוק בגלל זה אנחנו מואשמים בתבניתית וחזרתיות,
ובדיוק בגלל זה כל אוטיסט הוא הכללה בפני עצמה,
כל סובייקט הוא אובייקט.
שזו תפישה שעדיין לא זמינה למדעי החברה ולמדע בכלל,
למרות שאפשר לראות שלשם זה הולך.

כשעבדתי בפיתוח תוכנה האנשים שהיו עובדים איתי היו מעבירים ימים ושבועות בישיבות סביב הדרך לתרגם מאפיינים למערכות,
ומערכות לקוד,
בעוד שבשבילי כל דרישה הייתה מתרגמת מיידית לשורות קוד, למערכת שלמה.
זה סוג אחר של תפישה ומחשבה

למעלה