שאלה בנוגע למתן תרופות לילדים אוטסטים

נכון זה חשיבה ספרלית

ורב נרטבית שגוזרת את העתיד והווה ועבר בכל נקדות זמן לכן אתה יכלת לפתור הכל בשבריר שנייה גם אני הייתי ככה בתור ילד חשבתי שטחים במהירות ואני שם לב שככל שהזמן עובר וכופים עלי גישה תחרותית ואלימה אני מושתק ומאבד כל יכולת מבחור שפתר אינפי בעל פה במהירות אני לא יודע לוח כפל כמעת מה דעתך על זה ? אולי בגלל זה אנשטיין פרש מאקדימה ורק אז יצר גם דה וינצי וניטון האם יש קשר לפרישה והתבדדות ליצירה האם הטבע האוטסטי שווה נטייה ליצריתיות וחכמה ? בעיני מאוד ולא באופן שטחי כשוטה עליו אלא כמשרטט הכל בתכו ומחוצה לו מה דעתך ?

arana1

New member
זה בוודאי הכי לא מסתדר עם תחרותיות

בגלל זה גם לא הייתה לי ברירה אלא להפסיק לעבוד,
משהו בגישה, תפיסה, תחושה... הזו משתתק במרחב עימותי.
גם בגלל זה כשאומרים שלאוטיסטים אין הבנה חברתית אני לא יודע אם לצחוק או לבכות,
אין להם הבנה לחברה של בבונים אבל עם בני אדם הם יכולים להסתדר נהדר,
וזה הכי קשור למצבה המעורער של בת אחותך, שכמו הרבה אוטיסטים חיה על קצות העצבים גם בגלל המידה ובצורה שבה האלימות כל כך מובנה במובן מאליו של החברה ושפתה.

arana1

New member
פרישה ממה, התבודדות לשם מה ?

כמו כל דבר אחר כך גם הפרישה וההתבודדות וההסתגרות אינן מהלכים בפני עצמם אלא כאלה שמתקיימים רק על רקע מסויים וכתגובה.
כל מהלך, תנועה, הוא, היא , חלקי יחסי ומותנה, כשמבינים את זה ככה אפשר גם לקשור רקע לחזית אוטיסטית יותר, ולחלץ מכל זה גם משהו קבוע ועמיד יותר ללחצים, שאולי זו אחת הסיבות שאוטיסטים עמידים יותר ללחץ חברתי

אתה לא רואה בהן ערך ?

זה אולי בעיניך רומנטי מידי ? של האדם הרגיש שפורש מהציבור ונהיה גדול בזכות מחשבתו החופשית אבל אולי אפשר לא לרדד את זה בעיני זה תכונה אוטסטית אסים יכולים להיות שקןעים בדבר אחד ללא קשר עם איש ולהתעמק מאוד אתה מעידהע על עצמך ככזה שפרש מחיי נוחות והיה נווד וחסר בית וחיי כל כך האם זה חיובי או לא זה מאפיין אוטסטי זה מה שאני שואל בעצם , בעיני כן

arana1

New member
לא הבנת בכלל

אני עצמו פרוש בטירוף, וכן, המון שנים הייתי נווד וחסר בית וכמו הרבה אוטיסטים מילדות אין לי שום חיבור משמעותי עם הכלל, או עם מה שנחשב לחברה בכלל,
גם היום, אפילו שאני הורה, אני לא יוצר קשרים עם אנשים בכלל, אלא לעיתים מאוד רחוקות ולרוב לזמן מאוד קצר,
אני בהחלט נזיר, פרוש, אדם שחי ללא היבט קהילתי בכלל, תמיד לבד ועם עצמי,
אבל,
דווקא ממקום זה אני מזהה שהפרישות עצמה אינה מהותית,
שגם כאן אני מצטייר ככזה רק בגלל שהנורמה קובעת ומכתיבה שקיום ציבורי,קהילתי וחברתי, זהה לחלוטין רק לתבנית שבה כולם חיים כל הזמן עמוק עמוק בתחת של השני.

אז אני מסתייג מהמונופול שהנ"ט, הנורמה, כופה על הגדרת החברה ולא מאמץ אותו בכלל ולכן לא מזהה את עצמי כנזיר ופרוש ומתבודד כפי שאני מזוהה בעיני הכלל,
בהחלט תיתכן חברה שבה המרחק שאני מקיים נחשב נורמטיבי ולא בולט לרעה או לטובה,
הוא פשוט כזה,
וזו עוד דוגמה לבלבול הכל כך מתיש ומעליב ומקשה שהנורמה עושה בין המציאות האובייקטיבית, שיכולה להיות הכי פתוחה ושקופה ודינמית,
למוסכמה החברתית הסובייקטיבית, החולפת, החלקית והיחסית.
והבלבול הזה הוא גם הבסיס לכחנות המחרידה שבה כולם נוהגים באוטיסטים כמובן מאליו,
ועוד חושבים שהם עושים להם טובה.

אגב,
אחד הדברים הכי נחמדים במרחק מהחברה המזויינת הזאת שהוא פותר אותי מלחשוב בגדול ובקטן,
שאני לא צריך לחשוב כל הזמן איך להיות גדול,
וגם לא במונחים נאיבים של חיים חופשיים מחוץ למטריקס,
מונחים שרק מי ששבוי במטריקס מאמץ לעצמו.

אוקי אני מתחיל להבין

אתה בעצם כופר בנושג המקובל והשגור למה הוא מתבודד הבנתי אתה כופר בכל היש הקיים המקובל ואומר שזה לא האמת האמתית אלא מוסכמה וזה חלוף הבנתי תודה על התשובה , אשמח גם לפירוט על עניין המטריקס והמתבודד כי לא הבנתי מה הקשר

בדיוק

היא ואנחנו יכולים להסתדר עם בני אדם עם אנשים מכילים ונשברים על כל אי צדק נכון מאוד מקווה שהיא תהיה בסדר קשה להיות אוטיסט מאוד קשה ..

arana1

New member
לא מפסיק להיות מופתע מזה

כל פעם מחדש אני מופתע בטירוף מכמה שדי במבט אחד, בנימה אחת, במעט גישה ישירה וישרה ולא נפוחה, בשביל לרפא אותי מייד מכל המתח והבדידות והסבל הקיומי האין סופי,
מבט אחד יכול להוציא אותי מהסיוט האינסופי,
וגם בגלל זה הסקתי די מזמן שאוטיזם זה "בסך הכל" דיספוזיציה מאוד בין אישית, מאוד, כמו שגם עולה מכל תצפית, שכולם כמובן עושים הכל על מנת להכחישה, תלות מוחלטת בבין אישי, בהקשבה ליחודיות הפרט, על כל מה שזה אומר,
וחלק מהסיוט שבדיוק בגלל זה הוא נתפש לנ"ט כעודף בעצמיות, כמישהו שלכוד בעצמו, ודווקא בגלל שהכי להפך, שמדובר בפתיחות לא מותנה לזולת (כל העניין של העדר מסננים לכאורה זה מזה הרי)

נכון ויש לי עוד שאלה אישית

אני רואה ועוקב אחרי כתיבתך לא מעט שנים והיא מאוד הגותית ומאוד מדייקת לי רציתי לדעת האם בשפת היום יום שלך אתה מדבר כך ? חושב ופועל כך ואיך הסביבה מגיבה אני חטפתי הרבה כי הייתי יענו גבוה ונראה מתנשא איך החוויה אצלך בתור ילד ובכלל והאם העניין הזה הוא מאפיין אוטסטי או סך הכל ככל דברך פרשנות צרה של הנורמה ?

ואלה אמרה שאתה מדבר ככה

זה היה מפציע כי אני לא יש לי כל מיני סגננות ויש הבלחות אבל אני מאוד שונה בעל פה מאשר בכתב .

arana1

New member
אני לא מאוד שונה בעל פה ממה שאני בכתב

אני מאוד שונה באחד על אחד, ממש אחר, הפוך

כן שמתי לב

שדברנו מעט בפרטי אתה מאוד חם שם ואבאי אלה אומרת שהיא לא יכולה להוציא אותך מסגרת הדוד זה מעניין כי הייית גם אוהב אני חושב על זה ואתה גם הכי קרוב וגם הכי מרוחק אבל לא מנוכר אלא נביט מלמעלה כמו מרחף וטווה עננים ככה אני מרגיש אתה תמיד נראה לי חם אבל לא דביק כמוני או פשטני זה נפלא .

arana1

New member
זו הבעיה עם נ"ט

שלכן גם מתבטאת כנטיה כפייתית לתפישה היררכית,
שבשבילם זה או אהבה או תשוקה,
אז משעה שאתה אוהב אתה ממוסגר כאדם ללא יצרים ולהפך,
אין דבר יותר מדכא מזה

arana1

New member
אתה נאיבי

כולם מחזירים את הפוזה הזאת אלא שאין ומעולם לא היה אדם שחווה ולו קירבה לחיבור בין תשוקה ואהבה.
יתכן שכדאי לבדוק ולחקור את תצורת החריגה האוטיסטית גם על רקע עובדה זו

למה תוכל להסביר ?

הראי זה לא סותר אולי כי אף אחד לא יודע לאוהב ולא נגע באלוהים ? אם כן אני מבין

למה הילה לא נותנת

לנינה להתבטא כפי שהיא רומה כמו איתך ? הילה היא לא נט היא אוטסטית לא אז למה כך ?

arana1

New member
לא ממש יודע לומר

אבל כן כמו שאלה אמרה אני גם די מדבר ככה, אוטיסטים רבים כל הזמן חוטפים כי הם מדברים בשפה שנחשבת למופשטת ומורכבת מדי למה שנחשב כהולם ונכון לשיגרת היום יום, וגם אספרגר זיהה אותם כ"פרופסורים קטנים" בגלל זה ואנשים לא מבינים למה הם לא עושים "דיבור קטן" כמו כולם,
אלא שגם כאן נחשפת האלימות המשתקת ומשתיקה כל כך בצורה הכל כך הפוכה שבה הנ"ט תופשים אותנו,
כי אוטיסטים מדברים כך בדיוק בגלל שבניגוד לנ"ט הם לא נפוחים ולכן לא כופים על המציאות דיכוטומיה בין גדול וקטן, בין חשוב ללא חשוב, בשבילנו כל רגע הוא גדול לאין סוף (ומכאן גם הנטיה להצפה) וכל דבר ולו הזניח והשולי ביותר לכאורה נתפש כמרגש גם פילוסופית וכשער לסודות היקום והקיום הכי עמוקים,
אז בגלל שבשביל אוטיסט כל דבר הוא עמוק הוא נתפש כשטחי ומתנשא,
קצת חבל,
אבל זה מה יש,
אגב
גם בגלל זה פשוט למדתי לא לדבר וזהו, כי באמת, למה סתם לאכול חרא, החיים גם ככה לא קלים, אז תודה, אני מוותר.

אבל מאותה סיבה אז בדיוק כמוך יוצא לי גם לדבר הכי "נמוך" , משער שאני פשוט לא שם לב למעבר בין גבוה לנמוך, וגם על זה אני חוטף כי "למה אתה לא מדבר יפה" ,
וזה.

אפילו נינה מעירה לי על זה אם כי גם היא מדברת ככה בלי חשבון, היא פשוט למדה להבדיל מתי זה מותר לה, לידי למשל ומתי לא, בגן או ליד אמא שלה.

זה גם די תלוי, ובכל מקרה, שהכל נתפש לך כמורכב מאוד כל הזמן אתה נוטה וצריך להתבטא בשפה מורכבת, אז זהו,
שכנראה הנ"ט מבדילים בין מורכב ופשוט,
וכישורי חברה זה לדעת שעכשיו אנחנו סתם מקשקשים כי אנחנו במוד של להיות ביחד עם אנשים ואת הדיבור הרציני והגבוה לכאורה תוחמים למקומות שבהם החברה מרשה לדבר בו, כמו באקדמיה למשל, או בספרות,
לי נדמה שאוטיסטים פשוט לא עושים את החלוקה הזאת כי בשבילם גם הנוכחות המיידית של כל אדם מעירה ומאירה מייד גם את מה שנחשב לגבוה ועמוק,
אז המעבר משטחי לעמוק ולהפך לא קיים אצלם כל כך.
זה די קשור למה שכתבתי למעלה, אהבה לפרט ולכל פרט.

נכון הכל אצלנו הוא בקו שווה

פחות הררכי לכן אתה יכול לדבר גם בהכי ביתי בצורה הכי הגותית ובהכי חגיגי בשפת רחוב שמתי לב את זה אצלך גם אני כך אך אחרת אני עדיין תוהה על שפצה של אלב מצד אחד היא מאוד מושכת ומוזקאלית אפילו כמו מנגנינה ומצד אחר היא חוזרת על עצמה ולעתים מפספסת גם אני ככה אתה אצלי כמו מהנדס הכל ישר ועקום וזווית לפי רצונך תמיד תנראה לי מתבטא טוב לא קרה לי שחשבתי שאת לא עשיר וזה מיוחד קרה לי גם עם דודה וזוי ממש שהיא ממש מדהימה בשפתה .

אמא881

New member
למגיבים

שלום
אתם פותחים צוהר כל כך חשוב ללימוד מהו אוטיזם
הייתי ממליצה שאתם קחו יוזמה ותפיצו את הנושא מנקודת מבט שלכם
בבתי ספר בכל מיני כנסים אפילו לכתיבת ספר כל אחד איך הוא חווה את העולם הזה וההתמודדות שלכם...
זה מאוד חשוב כי כמו שציינתם גם אנשי מקצוע לא מבינים לעומקם של הדברים
הפורום הזה אומנם חשוף להרבה אנשים אך חשוב גם להביא את הדברים גם למי שאין לו "קשר" כזה או אחר לאוטיזם
יום נפלא

למעלה