שאלה בנוגע לפערים

yaelh8

New member
שאלה בנוגע לפערים

איך נושא פערי הזמן עובד? 9:35 זה פער שארמנסטרונג יכול לגשר עליו? זה נראה לי המון זמן! איך זה עובד? בהרים ניתן לצמצם כאלה פערים גדולים? תודה יעל.

IlanShacham

New member
זה כנראה ניתן לצמצום ../images/Emo8.gif

אחרת לא היו נותנים לו לברוח כל כך רחוק. אם היה מדובר באולריך, מאיו, הראס או אחד המטפסים האחרים הרציניים, זו היתה בעיה גדולה. בהרים נפתחים פערים מאוד גדולים, והבדלי הרמות באים לידי ביטוי באופן מוקצן. החולצה הצהובה אולי תיתן לווקלר מספיק אנרגיה כדי להחזיק מעמד בצהובה אחרי היום הראשון בהרים, אבל לא יותר מזה.

Sybh

New member
ניתן!

בהרים הפלוטון נקרע לגזרים. אין יותר תמונה של פלוטון עם כ-180 רוכבים וקבוצת בריחה של מס' רוכבים. הרוכבים שיכולת הטיפוס אינה המאפיין הדומיננטי שלהם יגיעו בהפרשים גדולים מאוד אחרי מנצח הקטע. ארמסטרונג יכול בהחלט לסגור את הפער. בנוסף להיותו מטפס די פנומנלי, יש לו פועלים בקבוצה, כמו בלטרן, הינקפי, לנדיס ועוד, שהנם מטפסים חזקים מאוד בזכות עצמם ויעזרו לו לצמצם פערים, אם וככל שיהיו.

לפני שנתיים-שלוש, כאשר קבוצת

הרוכבים ברחה 35 דקות מהפלוטון, ארמסטרונג הצליח לסגור את הפער הזה בהרים. פרנסואה סימון הצרפתי שנהנה מפור של 25 דקות על ארמסטרונג הצליח אמנם להחזיק בימים הראשונים בהרים בצהוב, אך לאחר מכן התרסק לחלוטין

yaelh8

New member
אז יש מקום לאיפטמיות

ואני כבר התחלתי לדאוג שמה ארמסטרונג יצא מהתחרות תודה יעל.

יעל... אני יכול לנסות ולהרגיע אותך?

רוצה לדעת כמה מסכנים אותו הרוכבים שלפני ארמסטרונג בדירוג הכללי? הנה תומאס ווקלר - אלוף צרפת והצרפתים מדברים עליו כתופעה חולפת. נכון, לא יפה אבל הוא זינק השנה לטור בפעם השנייה בחיים שלו. בפעם הקודמת הוא סיים במקום 119 בדירוג הסופי (לפני שנה) ארמסטרונג לא הצליח לפתוח עליו אפילו שלוש וחצי שעות
סאנדי קאזאר..... רוכב באמת טוב. בשנת 2002 הוא סיים את הטור חמשה מקומות ויותר משש דקות לפני תותח באסקי אחד שעונה לשם איבאן מאיו וגם זה עם הוא לא על אופניים בדרך לפסגת האלפ' דואז/...במקרה כזה הוא יענה בערך כמו גבעת חלפון. טור 2002 קאזר כמעט שעתיים ורבע אחרי ארמסטרונג וזה הספיק לו למקום 83. אגב,כנראה לא כמנצח, אבל קאזאר לא ייעלם. אומנם שנה שעברה הוא סיים במקום ה- 111 וארמסטרונג עוד פתח עליו פער גדול ביותר משעה מההפרש בניהם ב- 2002 אבל הוא ייתן פייט אדיר ואם ייקח את הצהובה מווקלר אולי אולי על הדרייב של הצהובה הוא ישרוד למקום שבין ה- 20 הראשונים בסיום הטור. אם אוגרייד, בקסטדט או ג'קוב המדורגים כרגע לפני ארמסטרונג מדאיגים אותך תגידי להם ששלחתי אותך....אני אבצע בהם את אותו ניתוח שעשיתי לקאזאר או ווקלר... עכשיו רק חסר שווקלר או קאזאר ינצחו בטור ואני אצטרך לקבוע את כל הארוחות עד לטור הבא בחנות הכובעים הסמוכה למקום מגוריי... מי מכיר חנות כובעים שווה?

Eyal Hershtik

New member
ומה עם מימד הזמן ?

יאיר, אתה מביא דוגמאות ותוצאות מהטור לפני שנתיים ומאז נראה לי שלאנס קצת הזדקן ואולי ההם השתפרו/קיבלו נסיון . לא כך ?

ואולי?

נכון אין אף שם גדול בפסגת הדירוג ו 10 דקות זה מעט זמן, אבל ב- 96 בטור של רייס הגיע למקום השני רוכב צעיר בשם יאן אולריך. מי הכיר אותו? שנה אחר כך הוא זכה. אולי הסוס השחור מחכה ללאנס? ואם מדברים על אולריך- 9:35 מהפסגה זה מעט ללאנס, 55 שניות מלאנס זה המון לאולריך. מתי יעשה צעד משמעותי? מקום שני זה קצת מאכזב בעיקר כשקשה להזכר כמה פעמים הגעת לשם. ודבר אחרון- תמיד תתכן תאונה, החלקה או תקלה. נעים לדעת שיש לך איזו כרית בטחון. בעיקר כשכל הקטעים הקשים בסוף הטור ויהיה קשה לתקן טעויות (שלאנס לרוב, חייבים להודות, לא עושה. האופטימי

aFish

New member
יש זמן....

עוד הרבה זמן. עד ההרים אולריך לא צריך להרים גבה ובודאי שהוא עדין לא מיצמץ ולא הראה שום רגש או מאמץ יחודי. כל זה רק מראה לדעתי כי אולריך מוכן ומזומן. עם כל האצבעות שאני מחזיק לארמסטרונג....לדעתי אולריך עוד הולך לתת כאן fight רציני שעוד לא ראינו. וגם זה טוב....May The Best Man Win! יום שישי - זה מתחיל.

yaelh8

New member
אריה

may the best man win בתנאי שזה יהיה ארמסטרונג...
ככל שאני מתקדמת בקריאת הספרים של לאנס אני מבינה יותר ויותר ממה הבן אדם הזה עשוי ונראה לי שאף אחד לא יכול לקחת ממנו משהו אם הוא באמת רוצה בו.

aFish

New member
אל תטעי...

אני שבוי גם כן אחרי ארמסטרונג - הוא מאד תקשורתי וכמעט כולנו כישראלים יוצרים עמדה טבעית ברורה כשיש יריב גרמני בתמונה. למרות זאת, לא צריך להיות תמימים (לא זה כל כך רע) והספר הוא מאד סובייקטיבי ומציג אותו בצורה הכי חיובית שאפשר (עוד לא קראתי את השני) כצפוי. כנגד אפשר למשל היה לראות את הסרט ביורוספורט על ביאנקי ולקבל קצת חיבה לאולריך. כשרואים את האדם מאחורי המכונה אם זה בסםר או בסרט קל יותר ליצור אמפתיה. אצל אמסטרונג יש פשוט יותר אמצעים לעשות את זה...וגם...הוא מדבר אנגלית

yaelh8

New member
צודק...

אני לא ממש מכירה הרבה רוכבים אני רואה את הטור שנה שניה בסך הכל. נראה לי שמי שלא ממש מבין ברכיבה (כמוני) ושומע (או קורא) את סיפור חייו של ארמסטרונג לא יכול שלא להיות בעדו. עם זאת אני בטוחה שלכל רוכב אופניים בטור יש יכולות מדהימות כמו לארמסטרונג ובמיוחד לרוכבים ותיקים ומרובי הישגים כמו אולריך, מאיו, המילטון ועוד. כמובן שזה שארמנסטרונג אמריקאי זה עוד סיבה מצויינת לעודד אותו. אני חייבת לציין שבזמן שאני כותבת את השורות האלו אני תוהה האם הוא אי פעם יגיע לאיזה ביקורון בארץ הקודש... מה אתם אומרים?

זה לא רק הסיפור חיים...

אני לא יודע אם את קוראת כרגע את הספר הראשון או השני. אבל ברגע שתגיעי לתאור של טור 2001, לקטע של האלפ דו'אז, את תביני. קשה לתאר את ההתרגשות מאותו קטע. אני לא חושב שיש בן אדם, שראה את השידור של אותו, וישכח את התמונה הזו. לצערי התאור בספר, לא מעביר במדוייק את ההרגשה. אבל ברגע שארמסטרונג הסתובב ונתן לאולריך את "המבט", אני נפלתי מהרגליים. בדיוק בקטע הזה ארמסטרונג הפך להיות מספר אחד מבחינתי (למרות שמבחינת תוצאות הוא בחיים לא יתקרב למרקס). זה הרגע שאני ומיליונים בעולם הפכנו להיות גרופיים של הרוכב הטקסאני הזה, וזה בכלל לא קשור לסרטן ולהתאוששות המדהימה של האדם הענק הזה. ולסיום, אם את מחפשת סיפורים מרגשים על רוכבים ענקיים שחזרו לחיים, תריצי חיפוש בגוגל על גרג למונד. אולי סיפור הקמבק הגדול ביותר שהיה באיזה ענף ספורט אי פעם.

ומאחורי אולריך, קיבילב המנוח, שהיה

אחת התקוות הגדולות של רכיבת האופניים...

yaelh8

New member
אחרי סיפור של ארמסטרונג

אני כבר לא מחפשת עוד סיפורי חיים מרגשים. אני לא ממש יודעת איך להסביר אבל אם שומעים עוד סיפורים כאלה זה הופך את זה לפחות מיוחד. אני קוראת כרגע את הספר השני, אני ממש בהתחלה. אני מבינה שיש למה לצפות (לא שהיה לי ספק). למה אתה אומר שמרקס הוא הגדול מכולם? ארמנסטרונג אולי ישבור את השיא שלו.

מרקס מול ארמסטרונג

לא ניכנס לדיון על זה, זה ויכוח של שנים שאף פעם לא ייגמר. אבל תשווי בין ההישגים של שניהם, ותגידי לי מה המסקנה שלך. צריך תמיד לזכור שאופניים זה לא רק טור דה פראנס, ובמשך העונה יש עוד המון מרוצים יוקרתיים ונחשבים. אני אישית פתרתי את הויכוח הזה כך, מרקס הוא הרוכב הגדול בכל הזמנים, לאנס ארמסטרונג מבחינתי הוא האתלט הגדול בכל הזמנים.

yaelh8

New member
בועז

אני כולה רואה את הטור בפעם השניה. אני לא בקיאה בעוד תחרויות ולא מכירה יותר מידי רוכבים. במבחינתי לאנס הוא הגדול מכולם כי אותו ראיתי רוכב. לא חשבתי לשניה להתווכח איתך מי יותר גדול, הוא או מרקס, קטונתי. מבחינתי אתה (ועוד כמה חברי פורום) המומחים.

יעל אין לי בעיה עם זה אבל...

בגלל שזו רק הפעם השנייה שאת רואה את הטור, חשוב שתביני שאופניים זה לא רק טור דה פראנס. הטור הוא הכי יוקרתי, אבל הוא לא האירוע היחידי.

למעלה