שאלה בפנים;

ליעד827

New member
צודקת. זה ישמע מוזר. אני מחכה להיות מורדם.

הכל יזוז מהר... אמרו לי שלא יותר מחודש המתנה לאחר הוועדה יהיה ניתוח. חיכיתי 5 שנים להיות רזה. חודש יותר לא ישנה לי כלום. העיקר שאני יודע שאני אשיג את המטרה שלי. אני עושה את זה על הדקה ה90 ויודע שבעוד כמה ימים זה יהיה מאוחר מידי.

almog2020

New member
למה דקה 90?

יש אנשים שעשו את הניתוח בגיל 60 ועולם חדש נפתח בפניהם. המנתח שלי סיפר לי על מנותחת שנותחה בגיל 87. אתה צעיר ויש לך זמן להקדיש לתהליך. וגם אני כמוך חיכיתי מאוד לניתוח, אומנם פחדתי אבל ספרתי את הימים והדקות לרגע שאתעורר בחדר ההתאוששות. אני הייתי שמנה מגיל 3, בכיתה א׳ שקלתי 55 (!!!) אני יודעת מה זה להרגיש ככה וכמה לרצות את השינוי אבל ללא סבלנות כלום לא ילך. מה שכן, בחרת בניתוח שרוול שבו מרזים מהר אז מהבחינה הזו אתה יכטל לשמוח :)

ליעד827

New member
את צודקת .

אני בשלב תקוע בחיים. לא הייתה לי ילדות טובה מהבחינה הזו. אין חברים ואין כלום .. ומי כמוך יודעת כמה זה קשה?
אני סבלני.. התחלתי את התהליך מלפני חצי שנה. זה לא מהיום אם כך אתם חושבים. היום אני כבר לקראת סיום ...
ואני עדיין מתלבט בין מעקף קיבה לשרוול. אני אחכה לוועדה ולהתייעצות עם רופא שמבין בשלושת הניתוחים .. :)
ואני חושב שמי שבגיל שלי זה הכי קשה. אני בתקופה של לפני בגרויות , לפני אלף ואחת דברים. אני בקושי הולך לבית ספר.. שלא נדבר על הנפש שלי שנפגעה במהלך השנים האלו...

almog2020

New member
גם אני בדיוק כמוך

אבל אני לא מתרכזת בעבר, שמה פס על כל מי שניסה לפגוע בי ומתה לעבור ליידם רזה. שלחתי לך מסר, כל דבר שאתה צריך דבר איתי או אפילו בשביל סתם תמיכה. אם תרצה אשאיר לך את הפלא שלי ותעזר בי בכיף. גם אני הייתי שם ועדיין שם וטוב לי לעזור למי שאני רק יכולה.

ליעד827

New member
תודה על הכל ♥ אוכל ליצור איתך קשר בפייסבוק?

איני רואה מסר ממך כאן בפורום

אופירA

New member
מנהל
אצטרף כעת לאחר שהשתדלתי לקרוא את כל השרשור

ליעד, אתה מבזבז אנרגיות רגשיות בעוצמות שלא לצורך. אני מניחה שאתה מודע לבעיה זו.
קודם כל בנוגע לטבעת - תשכח מזה. אין שום טבעת, אף אחד לא יגיד לך לעשות טבעת. המון אנרגיה בזבזת על הפחד מטבעת, לחינם לחלוטין. אין שום חשש של ניתוח טבעת עבורך.
שרוול או מעקף קיבה - רק אתה מחליט. אתה כמובן יכול לשאול ולהתייעץ, אבל רק המנותח מחליט איזה ניתוח הוא רוצה. נקודה.

התשובות שלי עלולות להיות קצת שונות מאלו שקיבלת, אז תביא גם אותן בחשבון:
BMI39.15 וגיל 16 זה לא הבטחה מלאה שיאשרו לך ניתוח. זה גם מאוד תלוי בקופת החולים. מאשרים לגיל 16, לא זו הבעיה, אבל הכל תלוי בהרבה דברים שאנו לא יכולים לשער מראש. בכל אופן אל תהיה מודאג - אם לא יאשרו, אל תבכה, אל תיכנס להיסטריה. תגישו ערעור, תנמקו, ויאשרו לך בסוף. תתייעץ פה בכל מקרה, כדי שלא תצטרך להתייאש איפה שאין מקום כלל לייאוש.

BMI39 הוא לא בקריטריונים, לכאורה, אבל כיוון שחסרים רק 3 קילו, אז אין שום סיבה לנסות להעלות אותם ע"י אכילה, אלא להיפך - יש כל הסיבות בעולם לנסות לעשות כל מאמץ לרדת במשקל ולהפחית אכילה, כפי האפשר. תמיד. כל החיים מהיום עד 120.
אם חסרים 3 קילו ואפילו יותר - אז לפני הוועדה תנקוט בכמה אמצעים ויהיה בסדר: 1. תשתה כמו שאמרו לך. 2. תאכל את האוכל שלך סמוך לשעת הוועדה. 3. תבוא עם ג'ינס כבד, בגדים מבדים כבדים, ובכיסים (פנימיים) תחזיק הרבה מטבעות של שקל מפוזרים כדי שזה לא יבלוט בנפח, ואפילו משקלות מתכת קטנים שיש בחנויות ספורט. נעליים מורידים, אז לא משנה איזה נעליים תנעל. 4. כאשר מודדים את הגובה, אל תעמוד זקוף במיוחד, אלא בעמידה רפויה (כמו של מישהו עייף או מבואס).
באופן זה - אין מצב שלא יהיה לך BMI40.

לגבי תור לניתוח - אני לא חושבת שיהיה לך תור אחרי שתעבור את הוועדה, אם לא תקבע תור למנתח כבר עכשיו...
הוועדה לא נותנת שום תור לניתוח. אתה צריך לקבוע תור לייעוץ אצל המנתח, והוא זה שייתן לך תור לניתוח. אז כן תעשה את זה כבר עכשיו, כי אין קשר בכלל לוועדה.
גם לשיחת הייעוץ עם המנתח תצטרך להמתין לא מעט זמן, אז תעשה את זה מחר בבוקר.

קופת החולים שלך בעייתית, אבל הביטוחים שלך טובים.
כמו שאמרתי, נגד הבעייתיות של קופת החולים שלך, פשוט צריך להגיש ערעורים מנומקים, אחרי שתתייעץ פה, במידה והקופה לא תאשר. אבל אם תציג BMI40 באמצעים שתיארתי, ותקבל אישור וועדה, רוב הבעייתיות של הקופה תיפתר מאליה.
אל תשכח שהוועדה באסותא זה לא קופ"ח כללית. אחרי אישור הוועדה, יש לבקש את אישור הקופה, כך שעד שאתה לא רואה טופס 17 ביד, לא ברור שהקופה אישרה! אז אל תשכחו את המהלך הפרוצדורלי הזה.
אתה מציין ש"אמרו לך" כל מיני דברים בנוגע לתור לניתוח מיד אחרי הוועדה, ובנוגע לד"ר סקרן - יש לך וודאות שהכללית מאשרת את ד"ר סקרן באסותא? מי אמר לך לגבי התור לניתוח אחרי הוועדה? הוועדה לא קובעת תור לניתוח. אני לא יודעת מי זה ה"אמרו לך" הללו. כדאי שתתקשר לד"ר סקרן ותדבר עם המזכירה שלו כדי להבין ממנה בדיוק מה ההליך
שדורשת קופ"ח כללית לניתוח שרוול אצלו באסותא, וכן תתקשר לביטוח המשלים שלך בכללית, ותשאל איך אתה מקבל טופס 17 מהקופה.
כל דבר ש"אומרים לך" תברר מי אומר לך, ותוודא שמה שהוא אומר גם גורם מקביל אומר, כי תגלה שהרבה פעמים הגורמים המקצועיים אומרים כל אחד משהו אחר, ובוודאי שאי אפשר לסמוך על מה ש"חברים אמרו" או ש"מנותחים אחרים אמרו".

ליעד827

New member
אופיר את לא מבינה מה עשית לי...

ירד לי כל הביטחון והאוויר!
הביאוס חזר, אבל זה בסדר. זו האמת וזה מה יש. אני מעדיף לשמוע את האמת מאשר שקר ולהתאכזב כשציפיתי לא להתאכזב.
אני יודע שקופת חולים כללית נורא בעייתית. אבל איך אני מוציא מהם את הטופס 17 ???
ה bmi שלי עוד לא 40 , כשהוא יהיה 40 הם יהיו חייבים לתת לי לא ?
מדוע לא להתאמץ להעלות ל bmi 40 ?
כל מה שהצעת לי כאן בהחלט ניסיתי אך ללא הצלחה בקופת החולים.
לפני 4 חודשים בערך נאמר לי שאני ממש אבל ממש קרוב לסכרת. מאז לא שמרתי , ואני עשיתי בדיקת דם לפני כמה ימים. במידה ויראה שיש סכרת , האם עניין ה bmi כבר לא המרכז פה? והאם ינתחו אותי בלי לחשוב עם יש לי סכרת ?

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת מה בדיוק ההליך הפרוצדורלי שעשיתם

אתה וההורים מול קופ"ח. כך שאינני יודעת איך לענות לך. אינני יודעת באיזה שלב אתה בנוגע לטופס 17 מול הקופה.
מה דעתך להתקשר ולדבר טלפונית, כיוון שפה זה לא צ'ט אלא פורום?
טל' 03-5781855, אופירה

לא הבנתי מה לא הצלחת בקופ"ח. אתה צריך להגיד את הגובה המדויק שלך, המשקל המדויק שלך, ולהסביר איך ניסית להעלות אותו בצורה מלאכותית ולא הצלחת. אי אפשר לא להצליח. אתה צריך להישקל עם בגד קל, ואח"כ לעלות על אותו משקל בדיוק יחד עם בקבוק ליטר וחצי מים, עם בגדים כבדים, עם משקולות - אין מצב שלא תעלה עוד 3-4 קילו באותו הרגע.

יש לך מחלה לכל החיים - השמנת יתר מורבידית. זה אומר שכבר יש לך חבלה רצינית בתחום המטבולי, ואין טעם להחמיר אותה אפילו ברבע אחוז. לעלות במשקל זה להחמיר את הבעיה המטבולית. אין שום הבטחה שתצליח להוריד מה שעלית. כל עלייה במשקל גורמת לכך שהירידה תהיה יותר קשה ואיטית. אינני יודעת באילו כלים התמודדת עד היום עם בעיית אכילת היתר, אבל ברור לי שתצטרך לרכוש הרבה מאוד כלים מסוג זה. ניתוח אינו כלי בלעדי לפתרון בעיה מסוג זה.
אין לך כרגע סכרת. בדיקת דם לא בודקת סכרת, אלא את רמת הגלוקוז בדם, והיא אכן גבוהה מהמקובל אצל בעלי משקל גבוה, לכן מזהירים אותם מפני סכרת גבולית, טרום סכרת ושמות כאלה. אבל גם אם הערכים יהיו בבדיקה זו גבוהים הרבה יותר, אין לך סכרת כרגע וזה לא משנה.

ה-BMI הוא לא הבעיה, פשוט לא ברור איפה אתה עומד מבחינת הליכים. אני מציעה שתתקשר בטלפון.
אי אפשר לנהל מבצע כזה באופן אימפולסיבי, ואינך יכול לקבל עזרה יעילה, ללא מתן נתונים מפורטים.

ליעד827

New member
אופירה , יש אפשרות ליצור עמך קשר דרך פייסבוק?

חלק מהחסרונות שלי הוא לתפקד בדיבור טלפוני עם אנשים. זה משהו שנוגע מתוך חוסר ביטחון שנגרם מההשמנה. אנא הקלי עליי :(

אופירA

New member
מנהל
אין לי פייסבוק. אפשר לנסות דרך המסר הפרטי

אתה יודע לשלוח מסר? ננסה להתכתב כך.
בנוגע לפרוצדורה מול קופ"ח, כדאי אולי שאחד ההורים ידבר איתי בטלפון, כדי שאברר אם אין איזה משהו שדילגתם עליו?

אופירA

New member
מנהל
אני רוצה להגיב בנפרד, לגבי המוכנות לניתוח

אתה מדבר על שאתה רוצה אך ורק את הניתוח בעל סיכויי הירידה הגבוהים ביותר.
אין ניתוח כזה. סיכויי הירידה תלויים בהרבה דברים שלא תלויים בך. אמנם טוב שיש לך מטרה לגבי משקל היעד שלך (השאלה אם היא ריאלית, אינני יודעת מה גובהך), אבל בדרך למטרה צריכים להיות ריאליים ומציאותיים, כי המטרה לא מקדשת את כל האמצעים, ומטרה בהחלט יכולה להיות גמישה בהתאם לנסיבות.
המטרה שלך צריכה להיות בריאות. קודם כל.

כמו שאינך מתכוון להוריד במשקל ע"י שתחתוך מחצית גופך (מבטיח ירידה במשקל מיידית של מחצית המשקל שלך, תשקול מיידית 65 ק"ג!), כך ברור שלא חכם לרצות לשלם כל מחיר בשביל להגיע למשקל היעד שלך.
כי גם אם תחליט שזה הכי חשוב לך, הרי תישאר במשקל הזה בדיוק יומיים. משקל זה לא דבר שיש לנו שליטה מוחלטת עליו. אם תגיע אליו בלי בריאות, ועם ספורט או דיאטה מעבר לכוחות שלך להתמיד כל החיים, הרי בטווח של זמן לא ארוך ייגמרו לך הכוחות, וברגע שלא תתמיד בפעילות הגופנית או בדיאטה שאתה לא יכול לעמוד בהם - המשקל יעלה, כאשר כעת חילוף החומרים שלך יהיה עוד יותר נמוך מאשר היום, ומשמעות הדברים שבפעם הבאה יהיה לך יותר קשה לרזות ולשמור.

ניתוח לא מוריד במשקל ושומר עליו. את העבודה של השמירה על המשקל אתה צריך לעשות עם הרבה פחות עזרה מהניתוח, כי במשך הזמן יכולת האכילה גדלה. תצטרך הרבה הרבה עזרה מהרגלי אכילה ופעילות גופנית נכונים, והשאלה אם יש לך ידע בתזונה ובהרגלים נכונים, ואם יש לך כוחות נפש לעמוד בהם.
כמו כן, צריך להתבונן על הסיבות לעלייה הגדולה במשקל עד גיל 16, ולחשוב האם הסיבות הללו ייגמרו לאחר הניתוח, האם הן טופלו ולא ישפיעו על השמירה על המשקל בשנים שלאחר הניתוח. הרי אינך מחפש פיתרון רק מגיל 16 עד 18, ואח"כ להיות עם בעיה יותר גדולה...

לא קיים ניתוח שממנו אין דרך חזרה. שמכאן זה רק להרזיה נטו. את זה תכניס טוב לראש, כדי שלא תמצא עצמך בגיל 18 עם בעיה גדולה יותר.
יש ניתוח שנותן הזדמנות לרזות, אבל במקביל יש לך מחלה שמחייבת אותך ללמוד איך להתמודד איתה ע"י התנהגות לאורך 100 השנים הקרובות של חייך! ואתה צריך לדעת שהלמידה הזו היא פרויקט חיים, ובהחלט נוגעת גם למצבך הנפשי הגרוע, שבוודאי הוא אחד הגורמים לאכילת היתר שלך.

דבר אחרון - אני לא מבינה למה אתה מתכוון שאתה עושה בדקה ה-90, ו"עוד כמה ימים יהיה מאוחר מידי".

ליעד827

New member
תשובה לי אלייך. את

את בהחלט צודקת.
אולי לא הבהרתי את זה כמו שצריך. אבל הכל אני יודע. כל מה שמשרשרים לי פה , אני יודע ומוכן נפשית לכל!
אני יודע שחייבת להיות אחרי הניתוח פעילות גופנית גבוה , לא לאכול דברים משמינים , ולשמור על היגיון בכל התהליך הזה!
הגובה שלי הוא 1.83 שזו הבעיה המרכזית. ה bmi שלי מתנדנד בגלל הגובה.
אני כל יום לומד ולומד יותר ויותר על הניתוח ועל ההשלכות.
בנוגע למאוחר מידי.
המון שנים אני מנסה לטפל בשומן, ניסיתי הכל! אין משהו שלא ניסיתי! היום רגשים שהתפללתי לה' שרק יקח אותי. (אני אומר את זה בשיא הכנות)
אני תמיד אבל תמיד הייתי חזק ולא נשברתי. תמיד הצלחתי לשמור על אורח חיים נורמטיבי ולא להשתגע. פיספסתי את הילדות שלי.
חשוב לי לרזות מהר כי אני לא מצליח להתרכז בלימודים (יש לי משברים בלימודים חמורים מאד וזה עקב המצב הנפשי שלי בגלל ההשמנה)
יש לי בגרויות , שנה הבאה יש את הבדיקות לצבא. אני לא אקבל שלילת התגייסות לצה"ל.
אני חייב להתגייס. אני חייב להתחיל לחיות! שנה שלמה מלבד בית ספר לא יצאתי מהבית! ואני יודע שככל שהימים עוברים ועוברים ואני ממשיך להשמין אני בבעיה. גופנית ונפשית.
ברור לי שהניתוח זה לא שרביט קסמים שהופ אני פתאום רזה. וברור לי שאין ניתוח לכל החיים שמבטיח לי להישאר רזה לתמיד.
אבל במיוחד בתקופה הזאת , חשוב לי לרזות. המון ומהר. כמעט בכל מחיר. זו התקופה החשובה בחיי שאותה לא אהיה מוכן להפסיד עקב השומן הערור שמשתלט על חיי יום יום!
הכוונה לדקה ה90 היא , סתם דוגמה.. במידה ואעשה את הניתוח בגיל 18. מה יהיה אז? לא אתגייס לצבא? אצא בלי בגרויות וחיים דפוקים? לא מתאים לי!
אני חייב את זה. אני שנה שלמה לא אני.
מתכוונים להצמיד לי אחרי הניתוח מאמן כושר פרטי , ותזונאית פרטית שתלווה אותי יום יום ...
השינוי הזה הוא רציני.
אני חייב אותו! מקווה שהצלחת להבין אותי אופיר היקרה..
מבחינתי זה חתום. במידה ואני עושה ניתוח זה ניתוח מעקף. ולא כי אני חושב שהוא שרביט קסמים , אלא כי אני יודע שהוא יכול להוביל אותי למטרות. כמובן שזו מלחמה לכל החיים (ההשמנה) אבל זו מלחמה שאני מאמין שאני יכול לעמוד בה ולנצח!
בנוגע למה שרשמתי על הסכרת , יש סיכוי שבמידה ויתגלה מחר (כשאני לוקח את התוצאות) שיש לי סכרת , הועדה והקופת חולים יאשרו את הניתוח בלי חשש מצידי להגיע ל bmi 40 ?
כי אני יודע שלמי שיש מחלות נלוות חס וחלילה , צריך bmi של 35 לפחות

אופירA

New member
מנהל
יש לך בסה"כ 3 קילו חסרים. זו לא הבעיה

וכמו שאמרתי - אין לך סכרת, ברוך ה'
.

אני מעדיפה להמשיך כרגע במסרים הפרטיים, כי זה לברר המון פרטים.

ליעד827

New member
אחרי מעקף קיבה (שאלה בפנים) .

שלום חברי הפורום היקרים.
לאחר המון חשיבה בחרתי שברצוני לעשות מעקף קיבה.
השאלה שלי היא לא התלבטות היא אלה אחרי הניתוח.
אני תלמד בתיכון , ואני רוצה לדעת פחות או יותר , כמה זמן שוהים אחרי ניתוח שכזה בבית ?
ואחרי כמה ימים אוכל בכלל לתפקד?

ליעד827

New member
שאלה בפנים;

היי לכולם. קראתי קצת שאלות בפורום וישנה שאלה שלא הבנתי את תשובתה. האם כבד שומני נחשב כדבר שאפשר לעבור איתו את הועדה עם bmi של 35 ומעלה? כבר כמה שנים שיש לי כבד שומני מאד, לא ציינתי את זה כל כך כאן וחשוב לי לדעת עם בקרוב בועדה שלי יאשרו לי ניתוח ללא חשש. Bmi שלי כרגע הוא 39.45 עם כבד שומני והפרעות שינה ועל הקצה של סכרת. אשמח את תשובתכם המהירה ותודה לכולם !

כבד שומני

זו הסיבה שעושים ניתוח,כדי לרזות ושהכבד יהיה פחות שומני או לא שומני ,בדיוק כמו כל האיברים שלנו בגוף.אני מאמינה שכל מי שמגיע לבי אם איי בסדר גודל של ניתוח יש לו כבד שומני.
הבי אם איי שלך הוא עומד בקריטריונים של אישור לניתוח(מספיק שתישקלי עם בגדים ואחרי האוכל כדי להגיע לבי אם איי 40)
בבי אם איי 40 יש זכאות לניתוח.
כבד שומני ,סכרת גבולית,הפרעות שינה לא מעכבים אישור לניתוח.ההיפך,לקופ"ח שלך יש אינטרס יותר גדול שתנותחי תהיי יותר בריאה ופחות תזדקקי להם.

למעלה