אצטרף כעת לאחר שהשתדלתי לקרוא את כל השרשור
ליעד, אתה מבזבז אנרגיות רגשיות בעוצמות שלא לצורך. אני מניחה שאתה מודע לבעיה זו.
קודם כל בנוגע לטבעת - תשכח מזה. אין שום טבעת, אף אחד לא יגיד לך לעשות טבעת. המון אנרגיה בזבזת על הפחד מטבעת, לחינם לחלוטין. אין שום חשש של ניתוח טבעת עבורך.
שרוול או מעקף קיבה - רק אתה מחליט. אתה כמובן יכול לשאול ולהתייעץ, אבל רק המנותח מחליט איזה ניתוח הוא רוצה. נקודה.
התשובות שלי עלולות להיות קצת שונות מאלו שקיבלת, אז תביא גם אותן בחשבון:
BMI39.15 וגיל 16 זה לא הבטחה מלאה שיאשרו לך ניתוח. זה גם מאוד תלוי בקופת החולים. מאשרים לגיל 16, לא זו הבעיה, אבל הכל תלוי בהרבה דברים שאנו לא יכולים לשער מראש. בכל אופן אל תהיה מודאג - אם לא יאשרו, אל תבכה, אל תיכנס להיסטריה. תגישו ערעור, תנמקו, ויאשרו לך בסוף. תתייעץ פה בכל מקרה, כדי שלא תצטרך להתייאש איפה שאין מקום כלל לייאוש.
BMI39 הוא לא בקריטריונים, לכאורה, אבל כיוון שחסרים רק 3 קילו, אז אין שום סיבה לנסות להעלות אותם ע"י אכילה, אלא להיפך - יש כל הסיבות בעולם לנסות לעשות כל מאמץ לרדת במשקל ולהפחית אכילה, כפי האפשר. תמיד. כל החיים מהיום עד 120.
אם חסרים 3 קילו ואפילו יותר - אז לפני הוועדה תנקוט בכמה אמצעים ויהיה בסדר: 1. תשתה כמו שאמרו לך. 2. תאכל את האוכל שלך סמוך לשעת הוועדה. 3. תבוא עם ג'ינס כבד, בגדים מבדים כבדים, ובכיסים (פנימיים) תחזיק הרבה מטבעות של שקל מפוזרים כדי שזה לא יבלוט בנפח, ואפילו משקלות מתכת קטנים שיש בחנויות ספורט. נעליים מורידים, אז לא משנה איזה נעליים תנעל. 4. כאשר מודדים את הגובה, אל תעמוד זקוף במיוחד, אלא בעמידה רפויה (כמו של מישהו עייף או מבואס).
באופן זה - אין מצב שלא יהיה לך BMI40.
לגבי תור לניתוח - אני לא חושבת שיהיה לך תור אחרי שתעבור את הוועדה, אם לא תקבע תור למנתח כבר עכשיו...
הוועדה לא נותנת שום תור לניתוח. אתה צריך לקבוע תור לייעוץ אצל המנתח, והוא זה שייתן לך תור לניתוח. אז כן תעשה את זה כבר עכשיו, כי אין קשר בכלל לוועדה.
גם לשיחת הייעוץ עם המנתח תצטרך להמתין לא מעט זמן, אז תעשה את זה מחר בבוקר.
קופת החולים שלך בעייתית, אבל הביטוחים שלך טובים.
כמו שאמרתי, נגד הבעייתיות של קופת החולים שלך, פשוט צריך להגיש ערעורים מנומקים, אחרי שתתייעץ פה, במידה והקופה לא תאשר. אבל אם תציג BMI40 באמצעים שתיארתי, ותקבל אישור וועדה, רוב הבעייתיות של הקופה תיפתר מאליה.
אל תשכח שהוועדה באסותא זה לא קופ"ח כללית. אחרי אישור הוועדה, יש לבקש את אישור הקופה, כך שעד שאתה לא רואה טופס 17 ביד, לא ברור שהקופה אישרה! אז אל תשכחו את המהלך הפרוצדורלי הזה.
אתה מציין ש"אמרו לך" כל מיני דברים בנוגע לתור לניתוח מיד אחרי הוועדה, ובנוגע לד"ר סקרן - יש לך וודאות שהכללית מאשרת את ד"ר סקרן באסותא? מי אמר לך לגבי התור לניתוח אחרי הוועדה? הוועדה לא קובעת תור לניתוח. אני לא יודעת מי זה ה"אמרו לך" הללו. כדאי שתתקשר לד"ר סקרן ותדבר עם המזכירה שלו כדי להבין ממנה בדיוק מה ההליך
שדורשת קופ"ח כללית לניתוח שרוול אצלו באסותא, וכן תתקשר לביטוח המשלים שלך בכללית, ותשאל איך אתה מקבל טופס 17 מהקופה.
כל דבר ש"אומרים לך" תברר מי אומר לך, ותוודא שמה שהוא אומר גם גורם מקביל אומר, כי תגלה שהרבה פעמים הגורמים המקצועיים אומרים כל אחד משהו אחר, ובוודאי שאי אפשר לסמוך על מה ש"חברים אמרו" או ש"מנותחים אחרים אמרו".