שאלה בפנים;

קוביd1

New member
כבד שומני

אין כמעט שמן שאין לו כבד שומני ,אז הסר דאגה מליבך
יכול להיות לפני הניתוח שיבקשו ממך לעשות דיאטה כדי להקטין את ממדי הכבד
אבל עד אז יש זמן.

קובי

אופירA

New member
מנהל
כבד שומני אינו מחלה נלווית

(למרות בפורום של איכילוב הרופא מתעקש לטעון זאת. זה לא עובר את הוועדה).

סכרת גבולית לא שווה שום דבר. אבל לא מזיק לציין את הנתון הזה בבדיקות המעידות על כך.

הפרעות שינה זה דווקא דבר "טוב". כדאי לבדוק במעבדת שינה אם אין דום נשימה בשינה. דום נשימה בשינה שמוכח במעבדת שינה זו מחלה נלווית להשמנה.

אבל עם BMI39.45 אין צורך במחלות נלוות.
ומזכירה לך - מאוד לא כדאי "לנסות להשמין".

ליעד827

New member
אהלן אופירה

אכן ביצעתי בדיקה במעבדת שינה ( לא אכחיש שזה היה פשוט סיוט!!!) ובתוצאות יצא שיש לי נחירות קלות , אבל חוץ מזה הכל תקין. חוץ מהעובדה שאני מתעורר כמעט כל לילה פעם פעמיים... וטוב... אז אין לי מחלה ״להיאחז״ בה בועדה. אצטרך לקוות ולהתפלל. בנוגע לעצה שלך שלא כדאי להשמין. קודם כל איני מנסה להשמין אני לא מנסה לרדת ולא להעלות במשקל. אך מדוע אינך ממליצה להעלות במשקל לbmi 40? שבמקרה שלי מדובר בקילו או שניים...

ליעד827

New member
אהלן אופירה

אכן ביצעתי בדיקה במעבדת שינה ( לא אכחיש שזה היה פשוט סיוט!!!) ובתוצאות יצא שיש לי נחירות קלות , אבל חוץ מזה הכל תקין. חוץ מהעובדה שאני מתעורר כמעט כל לילה פעם פעמיים... וטוב... אז אין לי מחלה ״להיאחז״ בה בועדה. אצטרך לקוות ולהתפלל. בנוגע לעצה שלך שלא כדאי להשמין. קודם כל איני מנסה להשמין אני לא מנסה לרדת ולא להעלות במשקל. אך מדוע אינך ממליצה להעלות במשקל לbmi 40? שבמקרה שלי מדובר בקילו או שניים...

אופירA

New member
מנהל
גם כי אין שום צורך לעלות במשקל

אפשר ללבוש בגדים כבדים ולשתות כמו שהסברנו לך, וה-BMI יהיה לחלוטין מתאים.

וגם מפני שכשם שאיננו יודעים לרדת במשקל, כך איננו יודעים לעלות במשקל.
והראיה - רבים מאיתנו שניסו לעלות 3 קילו במשקל, עלו 15 בזמן קצר. איך? בקלות...
יש לנו אשליה שיש לנו שליטה על המשקל שלנו, אבל האשליה הזו בעוכרינו, ובגללה הגענו לאן שהגענו.
וגם כל עלייה קלה אקראית במשקל, גורמת להאטה נוספת של חילוף החומרים שלנו, ולהחמרת מחלת ההשמנה המורבידית שלנו, שהיא גם כך כבר חמורה מספיק, אין צורך בהחמרות נוספות של המצב. כל החמרה גורמת לכך שיהיה לנו יותר קל להשמין ופחות קל לרזות. זו אופיה של המחלה המטבולית הגורמת להשמנה מורבידית. זו הסיבה שהקופה מממנת ניתוח.

שמן מורבידי (גדול) צריך בתפיסה הבסיסית שלו להבין שהוא לא יכול לאכול ללא חשבון ובלי מודעות לתזונה, בדיוק כמו שחולה סכרת לא יכול לשתות משקאות עם סוכר, ובלי לחשב את כמות הפחמימות שהוא אוכל, וכמו שרגיש לגלוטן לא יכול לאכול מה שבא לו בלי חשבון.
כל החשיבה שלו צריכה להשתנות לכיוון זה, מהיום ועד גיל 120.

ההשמנה אינה נובעת מבעיה פיזיולוגית אלא מבעיית חשיבה והתנהגות. וצריך לטפל בבעיה הזו!!!

זה כמו שמעשן כבד יגיד - אם אני מעשן 2 קופסאות ביום, מה זה משנה אם אעשן עוד סיגריה אחת?
זה משנה! כי כל סיגריה היא אסון. ככל שתוסיף לכמות היומית כך תרע לבריאותך. ככל שתצליח להפחית ואפילו במעט את הצריכה - כך תועיל לבריאותך.
כל הבעיות הבריאותיות שלנו נובעות מכך שאנו לא מבינים שאנו לא מנהלים את העולם, לא את האקולוגיה ולא את הגוף הפרטי שלנו.
אין לנו שליטה על למה אחד מעשן כבד וחי לאורך ימים ושנים בבריאות יחסית, והשני לא מעשן כלום והריאות שלו הרוסות...
אבל כאשר אנו מפנימים תובנה זאת, אנו מצייתים לכללי הבריאות הנלמדים מהרפואה, כי זו אחריותנו, ואז אפשר לקוות שמי שמנהל את הגוף שלנו ירחם עלינו ויעניק לנו בריאות.

ליעד827

New member
אופירה את נורא צודקת!

ממש ממש תודה על התשובה וההשקעה שלך בכללי מאז שהותי בפורום! כפי שציינתי איני מנסה להעלות במשקל , אך גם לא לרדת עד אחרי הועדה. כמובן שאלבש בגדים כבדים ואשתה המון. בנוגע ללנסות להעלות את באמת צודקת דיברת והבאת דוגמאות לעניין. כל קילו במצבי יכול לגרום נזק נוסף.אעשה הכל שיאשרו את הועדה ומקווה שיהיה בסדר. עכשיו יש לי עוד שאחה אלייך. את סוג הניתוח מחליטים בןעדה או בפגישה עם המנתח אחרי ? אני עדיין רוצה זמן לחשוב טוב טוב על הדברים .

אופירA

New member
מנהל
אחרי פגישת הייעוץ עם המנתח

אתה יכול לחשוב על כך גם אחרי הייעוץ, ואז להחליט, להגיד למנתח ושיקבע לך תאריך.

אופירA

New member
מנהל

ליעד827

New member
היי חברים. שאלה

האם יש כאן בפורום מישהו שעבר את הועדה באסותא עם bmi של פחות מ40 ללא מחלות? למשל 39.45 או אפילו 38 וכו...? גם אשמח לעצות בנוגע לועדה. מה חשוב להסביר על מנת אישור הניתוח ומה לא כדאי אצל הפסיכולוג והדיאטנית וכו.. (; הכוונה מה אתם עשיתם עם bmi כזה ללא מחלות שיאשרו לכם. אני בכללית...

ליעד827

New member
המלצות.

יש למישהו המלצה על מנתח/ת טוב/ה שעושה מעקף קיבה?
כמובן שעובד עם קופת חולים כללית, ובבית חולים אסותא.
קראתי כאן שאין הרבה מנוסים בארץ בתחום המעקף ... אשמח לרופא הטוב ביותר :)

למעלה