שאלה בקשר לאלה...

מיכל328

New member
שאלה בקשר לאלה...

יש מישהו אי שם שהקדיש את עצמו לאלה מורגיין? ביום שבת אני עורכת טקס הקדשה עצמי לאלה מורגיין - אני חושבת שהיא פשוט אלה מדהימה ומיוחדת למרות שהיא נחשבת לאלה די "קשה" ושונה.. בקיצור יש מישהו שמייחס אליה חשיבות כמוני? מה עם השאר? יש למישהו אל/אלה מסויימים אליהם הם הקדישו את עצמם? מיכל

gwizard

New member
הממ

אני הקדשתי את עצמי לזאוס (צדק, שופט וחמלה) ואחרי סאוון שהיה גם הקאטה (גבירת הירח האפל, כח מאגי ומוות) מה מייצגת בשבילך מורגיין ?

מיכל328

New member
המוריגיין

המוריגיין היא אלת המלחמה, הכוח (פיזי ונפשי), הנבואות, היא גם אלת המוות שניבאה את מותם של הלוחמים, היא גם פטרוניתן של המכשפות. היא קשורה גם למים ולנהרות ואגמים. היא אלה מאד אפלה אבל מיוחדת. בשבילי היא בעיקר מקור הכוח (הנפשי) שלי. ידוע גם כי היא "דוחפת" את מאמיניה להגיע לטופ של הטופ ולנצל את מירב הפוטנציאל שלהם.. יש אימרה שמאד מתאימה לה שאומרת - No Pain No Gain והיא באמת כזאת. מצאתי בה צדדים שיש גם לי באישיות שלי וזה פשוט הרגיש נכון. היא כמובן מהמיתולוגיה הקלטית - ואני פשוט מאוהבת בכל דבר שקשור לקלטים ולאירלנד בכלל (למרות שאין לי שום קשר משפחתי וכ"ו למקום). מיכל

gwizard

New member
עכשיו נזכרתי

היא זאת אשר לקחה דמות עורב שחור בקרב בין lugh לבאלור וניבאה את נצחון lugh על הפומורים. הממ, אם אני לא טועה, קראתי את זה די מזמן. סחתיין על הבחירה

מיכל328

New member
נכון נכון

כן זאת האחת! העורב הוא אחד הדמויות שהיא בדרך כלל עוטה ומוכרת על ידיו. תודה! :)

Nizzan Cohen

New member
הממממ..... קראתי מאמר טוב פעם עליה.

... יותר ממאמר אחד ... אבל הינה אחד מצויין מהאתר של כרמית

מיכל328

New member
תודה!

קראתי את המאמר שנתת לי! למרות שידעתי את הסיפורים שמובאים שם - אני תמיד נהנית לקרוא אותם שוב ושוב. זה דווקא נחמד לקרוא אותם בעברית לשם שינוי, למרות שאת רוב הכישופים, טקסים וברכות אני עושה באנגלית (כי האנגלית שלי יותר טובה מהעברית שלי וגם גרתי בארה"ב שהתחלתי להתעניין בוויקה בכלל, אז את הכל למדתי באנגלית). תודה שוב! מיכל

מורגיין

New member
גם המכשפה מסיפור המלך ארתור

היא מורגיין... על שמה כינויי
אכן דמות מגניבה ומאתגרת לעבודה מולה כפטרונית... הולך להיות לך מעניין מאוד

מיכל328

New member
כן

קודם כל "ערפילי אבלון" הוא אחד הספרים האהובים עלי! ומורגיין היא בהחלט החביבה עלי בכל הסיפור.. יש הרבה אנשים שטוענים שמורגיין מסיפורי המלך ארתור, היא איזשהו גילגול או הקבלה לאלה מוריגיין... אבל יש גם הרבה שטוענים שאין להן שום קשר אחת לשנייה בכלל.. שתיהן באות מתקופות שונות לגמרי.. יכול להיות שדמותה של מורגיין אחותו של ארתור מבוססת על דמותה של המוריגיין האלה.. כן המון אנשים אמרו לי שהולך להיות לי מעניין מאד עם המוריגיין. אני מאד שמחה על שבחרה אותי :) מיכל

gwizard

New member
רק עכשיו קישרתי

את המתופפת בכחול
(מג'יק) אהבתי את הטקס שעשית בסאוון. איך עבר ?

מיכל328

New member
כן זאת אני!

אני בסוף עושה את הטקס ביום שבת בערב (תאריך הסאווין השנה ע"פ הכוכבים וגם יש ירח מלא וליקוי ירח.. אז זה יהיה ערב מאד מעניין).. כיוון שבשישי שעבר (31 באוקטובר) ההורים שלי ממש רצו שאני אבלה אצלם את הסופ"ש, ואני ממש לא יכולה לבצע טקסים וכ"ו אצלם כי הם די נגד כל העניין.. באותו הערב בנוסף אני אקדיש את עצמי למוריגיין (כי לחג יש קשר ישיר אליה).. בקיצור הולך להיות המון כיף לי בשבת בערב! אני אדווח לך איך הלך :) מיכל

מיכל328

New member
טוב אז...

אין דפוס מסויים שאחריו עוקבים.. בעיקרון טקס הקדשה/השבעה לאל או אלה מסויימים הוא דבר מאד מאד אישי ומיוחד כי זה מבסס את הקשר האישי והאמון ההדדי בינך ובין האל/אלה. בעיקרון את עושה את אותם הדברים (מעגל, זימון של האלמנטים, עיסוק באנרגיה וכ"ו), אבל את לא ממש מבצעת כשף מסויים, אלא בתוך המעגל את מצהירה שאת מקדישה את עצמך אל - האלה או אל (או שניהם) המסויימים.. ואז בדרך כלל עושים משהו מיוחד שמציין את הרצינות שלכם בנושא (משהו שמיוחד לאל/אלה עצמם) ואז האלים בדרך כלל מאששים את בחירתך ואת הטקס (דרך אנרגיות, מדיטציה, נרות וכ"ו).. סליחה אם אולי לא הייתי מי יודע מה ברורה.. אני פשוט רגילה להתעסק עם הנושא והטרמינולוגיה באנגלית... קצת מוזר לי בעברית... מיכל

rigoletto111

New member
אני ממש לא מכיר את התחום...

ככה שלא הבנתי הרבה: איזה "אלמנטים" מזמנים? יש לך דוגמא לפעולה שמציינת את הרצינות בנושא? משהו כמו קעקוע?

מיכל328

New member
אם אתה לא מכיר את התחום...

אז אתה מתחיל מהמקום הלא נכון... כשאתה מקדיש את עצמך לאל או אלה - זה אחרי המון המון זמן (בדרך כלל כמה שנים טובות) אחרי שלמדת וקראת והפנמת מזה וויקה או פגאניזם (תלוי איך אתה מגדיר את עצמך ע"פ האמונות שלך)... אם אתה לא יודע מהם האלמנטים, אבל אתה מעוניין בתחום - אני מציעה שתתחיל לקרוא (והרבה) על וויקה ופגאניזם ואז החתיכות של הפאזל לאט לאט יפלו למקום הנכון... בכל אופן, האלמנטים הם - Earth Air Fire & Water שהם גם מייצגים את מזרח דרום מערב וצפון... בנושא האלמנטים מה שכרגע הסברתי זה הבסיס של הבסיס.... יש עוד המון... בקשר לקעקועים - זה ממש לא הכוונה למרות שיש אנשים שכן מקעקעים את עצמם עם סמלים של וויקה או האלים וכ"ו... אבל זו ממש בחירה אישית, כמו שנוצרי יקעקע צלב על גופו... ובכלל לפני שאתה מחפש דוגמאות, אחרי שקראת ולמדת והפנמת (כמו שכתבתי בשורות למעלה), ואחרי שהגעת למסקנה שאתה מוכן להקדיש את עצמך לאל/אלה הספציפיים שלך (או יותר נכון הם שבחרו בך) אתה צריך לדעת מה הייחוד של האל והאלה שלהם את מקדיש עצמך - ומה הם יראו כמעין מחווה או "הקרבה" אישית שלך (וכשאני אומרת "הקרבה" אני לא מתכוונת לשחוט את החתול השכונתי...). מקווה שעזרתי לך איכשהו... אתה מוזמן לשאול עוד שאלות... מיכל

rigoletto111

New member
טוב, אני לא התכוונתי להקדיש

את עצמי לשום אליל , אז זו לא בעייה. אני סתם מתעניין, ואשמח לשמוע מה עשית בטקס, אם מותר לספר את זה. נ.ב. ליד הבית שלי יש כמה חתולים שאני נורא אשמח אם תקריבי אותם ...

תודה ולהתראות

ההומור שלך לא כאן מקומו. אנא, קח אותו עם כל כוונותיך הטובות למקום אחר.

rigoletto111

New member
אם אני כן אקדיש את עצמי למישו

זה יעזור לך? אתה מקבל אחוזים מההקדשה? אני בסך הכל מתעניין, ומי שלא רוצה לענות לי יכול לא לענות וזהו.

gwizard

New member
זה לא יעזור

כבחור מבוגר, פעיל חברתי של שינוי (התומוכת בחופש דתי) וחוזר בשאלה הייתי מצפה ממך להבין שהומור צריך לבוא בפרופורציות נכוונות. אם אתה סתם בא להסתלבט, אז בבקשה לא כאן. אם אתה "בסך הכל מתעניין" ומצפה לתשובה רצינית (כפי שניתנה לך ע"י מיכל), אז תתנהג בכבוד.

למעלה