שאלה בקשר לאלה...

rigoletto111

New member
כתבתי ברצינות אבל בסגנון קליל

ומי לעזאזל אמר לך שאני בעד "שינוי"? אני מתעב את המפלגה הזו

gwizard

New member
קליל ?

הסתכלתי בהודעות אחרונות בכרטיס שלך, אתה משתתף בפורום מפלגת שינוי. אבל אין לזה שום קשר.

L e s t a t

New member
וזה אומר שהוא פעיל חברתי של שינוי?

באמת אלון, תצמצם קצת את המסקנות שלך..

מיכל328

New member
אוי לא... עכשיו גם פוליטיקה?

טוב ואני מצביעה מרצ! אז מה? אנחנו בפורום פגאניזם - שלשמחתי היא אחת הדתות הכי פחות מושחטות ולא מעורבות בפוליטיקה של מדינה מסויימת - אז אנא מכם - ימין, שמאל, שחור, לבן - אבל די... מיכל

יכול להיות שפגעת לא במודע.

למשל, ע"י השימוש במילה "אליל" (אנשים מאמינים באל, אלה, שניהם, אף אחד מהם ו/או באלים (ו/או אלות) מרובים/ות. בכל מקרה - לא באלילים).

rigoletto111

New member
יקירי - אם פגעתי באיזה

אל, אלה, אליל, אלוהים או אלוהימית - שיתנקמו בי בעצמם. אנא לא באמצעות שליחיהם עוטי המגבות והקפוטות...

מיכל328

New member
עד כאן

עכשיו אני מתחילה להתעצבן.. חיה ותן לחיות.. אתה כאן ללמוד או מתוך סקרנות - אפילו אם לא נראת לך האמונה - אל תלגלג או תעליב. והאלים שאנחנו מאמינים בהם - לא צריכים להוכיח לך שום דבר.. וגם לא אני ולא מאמין אחר כאן צריכים להוכיח משהו בקשר לאמונתם - בוודאי ובוודאי שלא לך. מיכל

rigoletto111

New member
אני לא מנסה להעליב אף אחד

רק שרובין ניסה לתבוע ממני את עלבונו של אחד האלים, ולא את עלבונם של גולשי הפורום, וזה נראה לי קצת מגוחך. לך לא? ובודאי שלא ביקשתי להוכיח לי כלום. רק רציתי ללמוד במה אתם מאמינים.

הבנת אותי לא נכון.

לא טענתי שהעלבת אל כלשהו, אלא שבשימוש "אליל" עשית הפחתה של האל, ובכך פגעת במאמיניו שרואים בו אל לכל דבר ולא "אליל". ואני אחזור על זה שוב כדי שלא תהינה אי הבנות : פגעת במאמינים ו*לא* באלים.

rigoletto111

New member
זה דווקא הבנתי

אבל לא הבנתי למה המאמינים צריכים להיעלב בשם האל. לדעתי אם אתה מאמין בו תן לו לנקום בעצמו. ראה שופטים ו' : כח וישכימו אנשי העיר, בבקר, והנה נתץ מזבח הבעל, והאשרה אשר-עליו כרתה; ואת, הפר השני, העלה, על-המזבח הבנוי. כט ויאמרו איש אל-רעהו, מי עשה הדבר הזה; וידרשו, ויבקשו--ויאמרו, גדעון בן-יואש עשה הדבר הזה. ל ויאמרו אנשי העיר, אל-יואש, הוצא את-בנך, וימת: כי נתץ את-מזבח הבעל, וכי כרת האשרה אשר-עליו. לא ויאמר יואש לכל אשר-עמדו עליו האתם תריבון לבעל, אם-אתם תושיעון אותו, אשר יריב לו יומת, עד-הבקר; אם-אלהים הוא ירב לו, כי נתץ את-מזבחו. לב ויקרא-לו ביום-ההוא, ירבעל לאמר: ירב בו הבעל, כי נתץ את-מזבחו.

אף אחד כאן לא צריך לנקום.

ולא מדובר כאן באמונה זו או אחרת, אלא בהתנהגות בסיסית בין בני-אדם (בתרבות שלנו לפחות). אם אתה יודע שמשהו פוגע באדם אחר, אתה תמנע מלעשותו, ואם לא ידעת - אז עכשיו אתה יודע שזה פוגע (לא בי, אבל באחרים). ובכל מקרה - האלוהות שלי לא נוקמת, וגם לא מענישה. וגם אני משתדל שלא לנקוט בצעדים כאלו.

gwizard

New member
משעשע

שבפורום פאגאני, בדיון על אלים פאגאניים אתה מצטט מן התנ"ך כדי להביא עמדה
אני חושב שלא ידעת שהמונח "אליל" הוא מונח שהמציאו היהודים בתקופת המקרא כדי להשפיל את האלים הפאגאניים. בכל אופן, כמו שאתה לא הולך לבית כנסת בחולצה קרועה ומכנסיים קצרים, כך גם בבקשה אל תשתמש במונח "אליל" בפורום פאגאני.

gwizard

New member
איפה הטענה ומהי ?

אני לא שמתי לב שטענת משהו כלל חוץ מציטוט משופטים שזה לא טענה.

rigoletto111

New member
אז אסביר לך בעברית קלה ופשוטה:

אם האל/ האלה/ האלוהים/ האלוהימית/ (טוב, לא אכתוב אליל) הוא בעל כוח אדיר, הוא צריך להיות מסוגל לפגוע בעצמו במי שפוגע בכבודו. ולכן אין צורך להיעלב במקומו או לנקום את נקמתו.

gwizard

New member
אה, זה

טוב, אולי אל ביהדות הוא אל הצבאות הנוקם וכ"ו. בחלק גדול מהדתות הפאגאניות זה לא ככה, ולאלים ממש לא אכפת מה אתה או אני או מישהו אחר יגידו עליהם. והמונח בו השתמשת, כמו שאמר רובין, לא מעליב את האל/ה, אלא אותנו - המאמינים באל/ה. ותאמין לי שאף אחד לא ינקום בך על זה
בקרוב יפורסם כאן משהו היבהיר את כל העניין הזה. אני מאמין שאני אסיים את התרגום היום או מחר.

מיכל328

New member
היי

הבנתי... אישית, אני מעדיפה שלא להכנס לפרטים על טקס ההקדשה האישי שלי לאלה מוריגיין. בשבילי זה משהו מאד אישי.. אבל זה שונה לגבי אנשים אחרים. אם יש מישהו אחר שמוכן לספר על הטקסים שלו - אני בטוחה שזה יהיה מאד מעניין לכולם בפורום. שנית, אני לא אתייחס לנושא החתולים כמו שאלון והשאר התייחסו, אבל רק לידיעתך - במשך מאות ואלפי שנים פאגאנים (וכיום גם וויקאנים) נלחמו להסביר לעולם שכל הרעיון של הקרבת חיות ואפילו בני אדם - היא בדיוק ההפך ממה שאנחנו מאמינים בו. שהרי הדת שלנו היא חלק מה- Earth Religions כלומר אני מאמינים שהאלים שלנו הם חלק בלתי נפרד מהטבע והעולם בו אנו חיים וגם בנו עצמינו - כך שהקרבה של חיות וכ"ו נוגדת לגמרי את השקפת עולמינו... זה בדיוק אותו הדבר כמו ההאשמות של הנוצרים שהאשימו את היהודים בחטיפת תינוקות נוצרים בחג הפסח והכנת המצות מהדם של התינוקות האלה... ושוב פעם - גם אם אין לך כוונות להקדיש את עצמך לאל/אלה, או להפוך לוויקאני או פאגאני - לקרוא וחקור לא הרג אף אחד... להפך - אתה תשכיל יותר ותלמד מידע חדש ונחמד שגם כחומר ללימוד ולסקרנות יכול להיות מעניין. אתה אפילו לא צריץ ספרים - יש המון המון חומר באינטרנט... מיכל

Vendetta

New member
לגבי הקרבת חיות ובני-אדם

מה שאמרת נכון לגבי הניאו-פאגאניות, אבל בעולם העתיק בהחלט התרחשו הקרבות של בעלי-חיים (גם ביהדות, אגב) ובני-אדם.

למעלה