שאלה בקשר לאלה...

rigoletto111

New member
תודה רבה לשתיכן

זה בהחלט מעניין. אני מקווה שאף אחת לא נפגעה מהסגנון הקליל שלי או מזה שאני רק מתעניין בלי שום כוונה להצטרף. הפולחן בדתות מונותיאיסטיות ופוליתיאיסטיות מלווה לעיתים קרובות בקרבנות, אז זה לא כל כך מוזר. ומישהו בכל זאת צריך לטפל בחתולים האלה...

מיכל328

New member
נכון

התכוונתי יותר במובן ה"רע" של המושג... כלומר כמו העלאת קורבן לשטן וכל האמונות המוטעות האלה.. מיכל

L e s t a t

New member
טעות פאטאלית

"במשך מאות ואלפי שנים פאגאנים (וכיום גם וויקאנים) נלחמו להסביר לעולם שכל הרעיון של הקרבת חיות ואפילו בני אדם - היא בדיוק ההפך ממה שאנחנו מאמינים בו." המשפט הזה הוא שגוי מן היסוד, סותר חלק מהותי מכמעט כל דת פרה-נוצרית שהתקיימה על פני האדמה הזו. הקרבת קורבנות (גם בעלי חיים) לאלים ולרוחות היא חלק מהותי לפחות מהדת שלי. כך היה תמיד, כך גם לפי המיתולוגיה שלנו וכמעט כל דת (פגנית) אחרת. לפעמים גם בני אדם היו קורבנות, לפעמים לא - הנקודה היא, קורבן הוא חלק מהדתות שלנו.

מיכל328

New member
אוקיי

אז לא הסברתי את עצמי נכון... התכוונתי שכן - בעבר הרחוק כן היו הקרבות למינהן... אבל שוב פעם - אני מתכוונת להקרבות שאנשים מיד חושבים עליהם כשהם שומעים "מכשפים" או שטניזם או פגאניזם... אני אישית לא מכירה כיום ולא שמעתי על מישהו שמעלה קורבן לאלים (לפחות בוויקה).. אני לא ממש יודעת מה היא הדת שלך - ואם היום הקרבת קורבנות היא חלק בלתי נפרד מהדת שלך - אז אוקיי.... אני לא חייבת להסכים... מיכל

מיכל328

New member
היי

לא חשבתי שאתה וויקאני, פשוט לא ידעתי איזו דת אתה... מה הם שורשיה של דת זו? אני לא חושבת שקראתי עליה איפשהו... מיכל

L e s t a t

New member
האסאטרו

היא הדת המחדשת את האמונה הצפון-אירופאית הגרמאנית העתיקה. אני מצרף קישור לאתר מצויין שמסביר על זה.

Vendetta

New member
חשבתי שזה האודיניזם

או שמא האסאטרו והאודיניזם הם היינו הך?

L e s t a t

New member
ובכן

בתכל'ס, האסאטרו, הואנאטרו, תיאודיזם, ההיית'ני והאודיניזם הם אותה הדת, אם כי "אסאטרו" הוא מונח כולל נפוץ ויש לנו לא מעט זרמים וקבוצות שונות. כולנו מאמינים באותם האלים.

gwizard

New member
שאלה ללסטט

אם אתה אומר שתכלס האודיניזם ואסאטרו היא דת אחת, אז מה ההשקפה שלך על ניא-נאציזם וטוהר הגזע בכלליות ?

L e s t a t

New member
תשובה לאלון

קודם כל, הבהרה קטנה: בניגוד למה שקראת אצל מר אשד, האודיניזם בגדול אינו ניאו-נאצי. ישנן קבוצות מסויימות ששמעתי כי יש להן קשרים עם קבוצות ניאו-נאציות וישנן קבוצות מסויימות ששמעתי כי הם בעצם מונותאיסטים לחלוטין.. על כל פנים, אתה מוזמן לבדוק בעצמך את האתר של ארגון אודיניסטי (ד"א - תגיד לי אם תמצא תכנים אנטישמיים, אשד טען שהם קיימים באתרים אודיניסטיים). אני לא אוהב את ההנאה של אשד בלערבב את המושגים "אסאטרו" ו-"אודיניזם" ביחד עם "נאציזם". דעתי האישית, הן כאדם שהיו לו קרובים ש"בילו" במחנות ריכוז (אבל לא מתו שם), הן כאדם בעל השורשים המגוונים שמצד אחד מחזיקים במורשת גרמנית (סָכּסית-טרנסילבנית) ומהצד השני מחזיקים במורשת מזרח-אירופאית (צוענית, מולדבית, רוסית\פולנית שכנראה קשורה לצוענית) ובמורשת מזרחית (פרסית, עיראקית וקווקזית) (איך כל זה קרה? סיפור ארוך...) - היא שהנאציזם הוא, במילה אחת פשוטה: איכסה! הדיעה הפוליטית שלי נוטה מדמוקרטיה לסוציאל-דמוקרטיה. לגבי "טוהר הגזע", אנא ממך אל תתבלבל כאשר אסאטרוארים אומרים את המילים "The Folk", הכוונה היא אכן לעמים הגרמאניים וצאצאיהם אבל לא בתור גזע עליון. אני יכול להיתפס לעיתים כשמרן ואפילו כפונדמנטליסט (אז אני אסביר את זה עכשיו - אני, באופן אישי, חושב שרק האמונה שלי נכונה, אבל גם שכל שאר האמונות פשוט לא צריכות להעסיק אותי ואיש איש באמונתו יחיה), אבל העניין של "שמירה על טוהר הגזע" בלה בלה בלה מעולם לא הוכח כדבר שהגרמנים הקדומים עסקו בו או שהיה חלק מאמונתם. ישנם לא מעט מקרים הן מההיסטוריה והן מהפולקלור הגרמאני שמצביעים דווקא על ההפך (למשל, חתונתה של רוונה האנגלו-סכסית עם וורטיגן הבריטוני\רומאי). אם אתה שואל אותי על לאומנות אני יכול לומר לך בכנות שעל נושא זה לא ממש פיתחתי דעה. זה לא בדיוק מה שמעסיק אותי.

L e s t a t

New member
נ.ב - הערה קטנה

בקשר למורשת, הערה קטנה היא שאני גם יהודי והמשך הערה בקשר לצד הקווקזי, שייכתי אותו למורשת המזרחית כי לא ממש ידעתי איפה לשייך אותו.

Vendetta

New member
גם יהודי?! זה כבר באמת מוזר ../images/Emo13.gif

אגב, האסאטרו יכולה להתאים למציאות הפוליטית שלנו ולחברה הצבאית בארץ. אחרי הכל, אנחנו נלחמים לא פחות משהשבטים הגרמנים העתיקים והויקינגים נלחמו, וגם לנו מגיע לנוח קצת בואלהלה.

אריק ל

New member
ואל תשכח שעד לפני 60 שנה, 11 מיליון

יהודים חיו נשמו דיברו כתבו וחלמו תרבות גרמאנית - הרי היא היידיש. ככה שאם אתה מקטלג את העמים הגרמאניים לפי שפות, הרי שרוב היהודים הם עם גרמאני.

L e s t a t

New member
אכן, אכן

אגב, סבא שלי - דווקא זה מהמוצא המזרחי - פעם (למעלה משלושים שנה) דיבר יידיש שוטפת, אשכנזים היו נכנסים לשוק כשהם שמעו אותו מדבר. אז כדבריך - סבי הוא גרמאני ממולח
אגב, אפשר גם להסתכל על ההשפעות המערביות-אנגליות שהנחילו אלו האנגלים בעיראק (זאת אומרת, לפני שהמאפיונר עם השפם שקוראים לו סאדם בא והרס את עיראק והפך אותה למדינת עולם שלישי).

gwizard

New member
שאלונת קטנה

"שהמאפיונר עם השפם" ......למה סדאם ? אתה בטח מתכוון לעמיר פרץ, לא ?

יש בעיות עם פרץ?!

כלומר, כן. יש לא מעט בעיות איתו, אבל הוא מגן הסוציאליזם בארץ, שהולך ומתפורר בידי מאפיונרים אחרים, בלי שפם אבל עם ארץ נהדרת.

gwizard

New member
יש בעיות עם הרבה אנשים

אני כבר יותר מחודש מחכה שהמע"מ יפתח וה***ת שובתים !!! בגלל זה אני שונא גם את פרץ וגם את ביבי ביחד.

למעלה