תשובה לאלון
קודם כל, הבהרה קטנה: בניגוד למה שקראת אצל מר אשד, האודיניזם בגדול אינו ניאו-נאצי. ישנן קבוצות מסויימות ששמעתי כי יש להן קשרים עם קבוצות ניאו-נאציות וישנן קבוצות מסויימות ששמעתי כי הם בעצם מונותאיסטים לחלוטין.. על כל פנים, אתה מוזמן לבדוק בעצמך את האתר של ארגון אודיניסטי (ד"א - תגיד לי אם תמצא תכנים אנטישמיים, אשד טען שהם קיימים באתרים אודיניסטיים). אני לא אוהב את ההנאה של אשד בלערבב את המושגים "אסאטרו" ו-"אודיניזם" ביחד עם "נאציזם". דעתי האישית, הן כאדם שהיו לו קרובים ש"בילו" במחנות ריכוז (אבל לא מתו שם), הן כאדם בעל השורשים המגוונים שמצד אחד מחזיקים במורשת גרמנית (סָכּסית-טרנסילבנית) ומהצד השני מחזיקים במורשת מזרח-אירופאית (צוענית, מולדבית, רוסית\פולנית שכנראה קשורה לצוענית) ובמורשת מזרחית (פרסית, עיראקית וקווקזית) (איך כל זה קרה? סיפור ארוך...) - היא שהנאציזם הוא, במילה אחת פשוטה: איכסה! הדיעה הפוליטית שלי נוטה מדמוקרטיה לסוציאל-דמוקרטיה. לגבי "טוהר הגזע", אנא ממך אל תתבלבל כאשר אסאטרוארים אומרים את המילים "The Folk", הכוונה היא אכן לעמים הגרמאניים וצאצאיהם אבל לא בתור גזע עליון. אני יכול להיתפס לעיתים כשמרן ואפילו כפונדמנטליסט (אז אני אסביר את זה עכשיו - אני, באופן אישי, חושב שרק האמונה שלי נכונה, אבל גם שכל שאר האמונות פשוט לא צריכות להעסיק אותי ואיש איש באמונתו יחיה), אבל העניין של "שמירה על טוהר הגזע" בלה בלה בלה מעולם לא הוכח כדבר שהגרמנים הקדומים עסקו בו או שהיה חלק מאמונתם. ישנם לא מעט מקרים הן מההיסטוריה והן מהפולקלור הגרמאני שמצביעים דווקא על ההפך (למשל, חתונתה של רוונה האנגלו-סכסית עם וורטיגן הבריטוני\רומאי). אם אתה שואל אותי על לאומנות אני יכול לומר לך בכנות שעל נושא זה לא ממש פיתחתי דעה. זה לא בדיוק מה שמעסיק אותי.