שאלה בקשר למחשבים ולרובוטים...

IamRa

New member
תודעה?

לפי דעתי, אחת מן המהויות אם לא "ה"מהות של התודעה היא עצמאות מחשבתית. מכיוון שהמחשב יכול לעשות רק מה שמתכנתים אותו לעשות, תודעתו מוטלת בספק. הם אינם יודעים מה קורה סביבם מפני שאין להם אופציה כזאת בפעולותיהם.

עוד אחת

New member
מאיפה לך שיש עצמאות מחשבתית?

אולי המוח שלנו נע בגלים ובצורות מסוימות שנקבעו מראש או על-ידי הגרלת קוונטים בלתי ניתנת לשליטתנו שגורמים לנו לחשוב דברים מסויימים, בהנחה שבני-אדם הם רובוטים? מאיפה לך שיש לנו זכות בחירה בנוגע למחשבותנו? מה שמפתיע זה איך בני-האדם בכלל מודעים למשהו. יכול להיות שאתה וכל האנשים מלבדי הם בכלל רובוטים שלא יודעים כלום ומה שאתה כותב עכשיו בפורום וכל הדיבורים והמעשים שלך נעשים מתוך מה שהמוח שלך, לוח הבקרה שלך, אומר לך לעשות ללא ידיעתך בכלל, כי אין לך תודעה. אולי ילדים לומדים לדבר בשפה שהם שומעים בלי לדעת שום שפה בכלל, רק המוח שלהם קולט כל מיני מילים וצלילים ומפעיל מנגנון שעושה מהם שפה? אולי אתם לא יודעים ולא מרגישים כלום והחלק במוח שלכם שמפקח על הרגשות גורם לכם בלי ידיעתכם להתנהג אחרת? כל מה שאני יודעת, זה ש ל י יש תודעה. אני לא יכולה לדעת אם לך או לכל מישהו אחר יש. ובהנחה שיש לך, מבחינתך אתה לא יכול לדעת אם להאמין לי כשאני כותבת שיש לי תודעה. בשבילך יכול להיות שאני סתם רובוטית שברגע זה היד שלה מדפיסה את מה שהמוח שלה שולח לה להדפיס ולא יודעת בכלל שהיא מדפיסה. לא יודעת כלום ולא ידעה כלום. אני לא יכולה להוכיח לך שאני קיימת תודעית, ואתה לא יכול להוכיח לי שאתה קיים תודעתית.

עוד אחת

New member
ובכלל,

אולי אף אחד מלבדי לא קיים? אולי הכל חלום שלי? זה נראה לי הכי הגיוני כרגע. ואם אתה, זה שקורא את ההודעה הזאת עכשיו, או את, מי שלא תהיי, קיימ/ת, אז אולי אני וכל השאר הם חלק מחלום שלך, אולי קיימת רק הנשמה שלך שמפנטזת הכל, כולל את ההודעה הזאת? פשוט אני לא יכולה להוכיח לך שאני קיימת, כמו שאת/ה לא יכול/ה להוכיח לי.

Henryf

New member
אולי אף אחד מלבדי לא קיים?

עוד אחת, >>אף אחד מלבדי לא קיים? אולי הכל חלום שלי?<< זה בטוח! ברצינות, זו היתה השאלה הגדולה של דקארט, הוא ניסה מנקודה זו להוכיח את קיום האלוהים, הוכחה שלא עומדת במבחן ההגיוני. גם אחרים ניסו זאת אחריו, נדמה לי שהיום הדעה הפילוסופית אומרת שאכן אין הוכחה לכך, אך מי שבאמת מאמין בזה מקומו בביח חולים לחולי רוח. כמו במתמטיקה ובתורת ההגיון אנו תמיד חייבים להשען על אכסיומות לא מוכחות, כך גם בפילוסופיה שהיא אמורה להיות שזורה בתורת ההגיון. כמובן שלכל אכסיומה לא מוכחת אפשר להניח גם שהיא לא נכונה, ועל הנחה זו לבנות מבנה מתמטי, הגיוני, פילוסופי שלם ואחר. הנרי

IamRa

New member
דקארט היה אוהב אותך...

אבל דקארט טעה אפילו בטענה שרק התודעה והקיום שלו הם בטוחים וכל השאר מבחינתו יכולים להיות אשליה. אם את מטילה ספק בהכל, אז אין לך שום יתד להתבסס עליו בקביעת טענותייך. אין מה לעשות, כל דבר מתבסס על על הנחה שלא ניתן להוכיח אותה באופן מוחלט או לחילופין במערכת אמונות קוהרנטית. מעבר לזה, כל הנקודות שאת מעלה על עצמאות מחשבתית הן נקודות טובות. אך אם נסתכל פה מעבר לדיון על דטרמיניזם, אני מאמין שעצמאות מחשבתית ורצון חופשי הוא המפתח למודעות. אם מישהו או משהו אחר היה קובע את הלך המחשבות שלי, אני לא חושב שהייתה יותר: 1) סיבתיות רציונלית 2) רגש

no control

New member
YOU ARE ALL STUPID

YOU DONT HAVE A CONTIOUSNESS, YOU JUST THINK YOU HAVE ONE. THE WHOLE BLINDNESS OF HUMANITY IS BECAUSE OF THAT. EVERYTHING IS HAPPANING BY ITSELF, YOU HAVE NO CONTROL BECAUSE THERE IS NO "YOU", THER ARE MANY "YOU" AND THEY ARE ALL BLIND TO THE FACT THAT THEY ARE DIFFRENT. YOU DONT REMEMBER YOURSELF ALL THE TIME, OR EVEN A PART OF IT, TRY TO REMEMBER YOURSELF ALL TIME AND SEE IT FOR YOURSELF! YOU DONT HAVE CONTIOSNESS- YOU DONT REMEMBER YOURSELF, YOUR MEMORY COMES BY ITSELF BY RANDOM ASSOSIATIONS, THAT IS N O CONTIOUSNESS, THATS A BLIND RANDOM MEMORY. COMPUTERS AND ROBOTS THAN HUMAN BUILD ARE AT LEAST WORKING PROPERLY AND DO THE WORK THEY CAN DO BUT WE HUMANS DO NOT REACH OUR HIGHEST POTENTIAL BECAUSE OF THE HYPNOTISED STATE WE ARE IN WHICH IS MAINLY BECAUSE WE THINK WE ARE CONTIOUS WAKE UP FOOLS!

galitay

New member
אתה רואה יותר מדי סרטים

ראיתי סרט שמתאר מצב מאד דומה למה שאתה מנסה להגיד, רק חבל שאתה כל כך יהיר, ונראה לי שאם לא תגיב פה כמו שצריך פעם אחת יחסמו אותך

lucidity

New member
ממש חמוד

נחמד לחשוב ככה,אבל אם אנחנו לא מנצלים את מלוא היכולת שלנו עקב מחסומים פסיכולוגים כלשהם, זה כנראה שכך העדיפה האבולוציה וה´יכולת הפוטנציאלית´ שלנו היא כמו היכולת שלנו לעוף במקרה שהאבולוציה היתה מצמיחה לנו כנפיים. פזיז ומטופש

erezsh

New member
לדעתי נק´ המפתח פה, היא ההרכב.

אז נכון, כולנו בנויים מאטומים (נשאיר את זה לוויכוח אחר
) אבל ברמה הגבוהה יותר, לדעתי יש להבדיל בין יצורים ביולוגיים לבין עצמים דוממים. האם לבורג יש תודעה? לגלגלים יש תודעה? שאלות רטוריות. לעומת המוח המורכב ממיליוני תאים (ומורכב זו גם מילת מפתח) שהם בעצמם יצורים חיים, שיש בו תהליכים כימיים ופיזיקליים מאוד מסובכים, ואולי אפילו נשמה.. הידיעה מה קורה סביבנו היא תלויה לגמרי בחושים. אלמלא הם היינו סתם תודעה שאינה מודעת מה היא, איפה היא, וכד´. אך הייתה תודעה. התודעה עצמה היא משהו שאי-אפשר להסביר. המושג עצמו די מעורפל. ההגדרה הכי טובה לתודעה היא ´הכרה´. משמע ההכרה בקיום. כלומר אם אתה יודע שאתה קיים, יש לך תודעה. כמובן שעבור זה אתה צריך ´לדעת´. ושוב, זה משהו שרובוט לא מסוגל לעשות. אגב, לפי הגדרה זו לבע"ח יש תודעה (ואני מסכים עם זה).

עוד אחת

New member
לדעתי יש נשמה.

וזאת לא אמונה עיוורת. זה מבוסס על חשיבה רציונלית. נימקתי את הלוגיקה הזאת במהלך כל סדרת ההודעות הזאת. דבר לא מודע לא יוצר דבר מודע. אבל אמרו חכמים: אין הפרדה בין תודעה לחומר. ומכאן אני מסיקה שהכל חלום שלי.

Henryf

New member
לבע"ח יש תודעה

ארץ, הינך כותב: >>אגב, לפי הגדרה זו לבע"ח יש תודעה (ואני מסכים עם זה).<< האם לדעתך לאמבה יש תודעה? אם תענה בשלילה אתחיל לבדוק בעלי חיים שונים לפי גודלם, יהיה לך קשה מאד לשים גבול מהו גודל המוח הגבולי שיש בו מספיק תאים בכדי שתתפתח בו תודעה. יש פילוסופים שטוענים שהגבול הינו שפה מפותחת, רק בעל חיים בעל שפה מפותחת יכול ליצור תודעה, כי כל התודעה מבוססת על דיבור (לא הדיבור החיצוני, אלא אותו דיבור פנימי שאתה כל הזמן מנהל עם עצמך - "שטף האסוציאציות" שלך}. הנרי

עוד אחת

New member
אתה לא יכול לדעת אם לבע"ח יש תודעה.

אתה יכול לדעת רק אם לך עצמך בלבד יש תודעה.אתה אפילו לא יכול לדעת אם לבני-האדם שגרים סביבך בעולם יש תודעה. יכול להיות שהם סתם רובוטים שעושים מה שהמוח שלהם אומר להם לעשות ולמדו לדבר באמצעות קליטת צלילים של מוחם בליווי מראות והשארתם בזיכרון, אבל הם עצמם לא מודעים לכך. יכול להיות שכולם מלבדך הם חסרי-אני. מבחינה מדעית, אין שום הבדל לוגי בין אדם לרובוט, למעט יכולת הרביה. דיבור לא מצריך תודעה. תבינו, תודעה זה ה"אני" שלנו. למחשב ולרובוט אין את היכולת לדעת שהם קיימים. אין להם תודעה. ולכן אני חושבת שיש נשמה. מערכת פיזיקלית, משוכללת ככל שתהיה, לא יכולה ליצור "אני". בעצם אין לי שום דרך לדעת אם לכם יש אני. אני יודעת רק שלי יש.

פגעסוס

Well-known member
אענה לך בסיפור...

שני אנשים הלכו ליד נחל, הביט אחד מהם בדגים ואמר "איזה כיף לדגים, הם תמיד חופשיים וללא דאגות בחיים". אמר לו חברו "אינך דג, אינך יכול לדעת האם הדגים מרגישים חופשיים או שמא יש להם דאגות מעבר למה שאתה מתאר..." השיב הראשון "ואתה אינך אני, אינך יכול לדעת מה אני יודע ומה אינני יודע..." שכל אחד יבין מה שהוא רוצה...
GYXOIO

russell

New member
אני מסכים עם המסר של הסיפור

אבל בכל זאת ספקנות מוחלטת לא תוביל אותנו לשום מקום.בשביל כל דיון או תאוריה או רעיון או מה שלא יהיה צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שרירותית אשר מוסכמת על כל הצדדים.

erezsh

New member
די כבר!

נכון אני אפשר לדעת אם לבני-אדם אחרים יש תודעה. אבל אם גם להם יש עצמות, בשר, עור, שרירים, מוח וכד´, ומתנהגים בערך כמוני, וחושבים ברמה גבוהה פחות או יותר כמוני, ניתן להניח, משום מה, שגם להם יש תודעה, פחות או יותר כמוני. אז די כבר עם הזיבולים האלה. ואם את חושבת שהכל בדימיון שלך ושאת המצאת את כולנו, את נותנת לעצמך יותר מדי קרדיט!! ולהנרי, בקשר לתודעה של בע"ח, איני יודע אם לאמבה יש תודעה. אני הגדרתי תודעה כהכרה בקיום. אם אמבה מכירה בקיומה, אז יש לה תודעה מבחינתי. ואני בטוח שכלבים וחתולים מודעים מאוד לקיומם. אבל כמו הסיפור שכתב פגעסוס, לך תדע..

עוד אחת

New member
הבהרה לכולם!

אני התחלתי מללכתחילה את כל "הזיבולים האלה" כדי לנסות להוכיח שקיימת נשמה, בגלל שעד עכשיו אמרתם שקיום הנשמה הוא דבר שאי-אפשר להוכיח. ואני עד עכשיו מאמינה בנכונות ההגיון שלי. יש לי תודעה, ואם הייתי רק חומר אז כמו לאבן, למכונית ולמחשב, לא היה לי "אני". אני יכולה לדעת רק ש ל י יש אני. אני לא יכולה לדעת אם לכם יש, כל עוד אי-אפשר לקרוא מחשבות (ואני לא מתכוונת לתנודות של אנרגיה במוח, אלא למה שאתם י ו ד ע י ם, כי תנודות במוח לא חייבות לגרום לכם ל ד ע ת משהו. אני מתכוונת לידיעת ה-א-נ-י שלכם).

IamRa

New member
שאלה לי אליך

למה את חושבת שלך יש איזושהי תודעה? כל התודעה שלך היא אשליה של ישות אחרת שחולמת אותך, אז חלאס!

IamRa

New member
ההוכחה שלך מעגלית

ואינה מתבססת על כלום. בשביל להיות מודעת לקיומך את צריכה תודעה, אבל בשביל תודעה את צריכה להיות מודעת לקיומך... מעגלי ולא משכנע.

למעלה