שאלה בקשר לסעיד.. ספויילר לסוף הסדרה

AriEitan

New member
שאלה בקשר לסעיד.. ספויילר לסוף הסדרה

מישהו יכול להסביר לי את כל הקטע שקרה לו עם דוגן במקדש? איך הוא התעורר לחיים? לא הצלחתי למצוא לזה תשובה, גם בסוף הסדרה.. תודה

JohnLocke

New member
סעיד נדבק במחלה של סמוקי

המים במקדש בדר"כ היו מרפאים אנשים (כמו בן, לאחר שסעיד ירה בו בשנות השבעים). אבל אחרי המוות של ג'ייקוב, המים נהיו כהים, וככל הנראה מאז הם מדביקים אנשים במחלה של סמוקי. סעיד הספיק למות, אבל חזר לחיים עם המחלה של סמוקי. בפרק 613 הוא אומר "I died...and he brought me back. " על סמוקי. גם קלייר ואנשי המשלחת הצרפתית נדבקו במחלה הזו, שגורמת לשינוי התנהגות, חוסר-אמפתיה לאחרים וגורם לנדבקים להיות נאמנים לסמוקי.

Lady in red2

New member
זה די סותר את הרעיון שהודגש בסדרה

dead is dead... אני מוכנה לסלוח לסדרה על הרבה דברים לא פתורים, אבל ישנם כמה עניינים שמציגים אותם בצורה מעורפלת מדי גם עבור סדרת מסתורין - החוקים של ג'ייקוב (עדיף היה להגיד שג'ייקוב הוא אל ואז היה יחסית כל יכול, ברגע שמאנישים אותו, לא ברור כיצד אפילו כשומר/מגן האי הוא קובע את החוקים), ההסבר של האמא על לב האי וכן המחלה של סמוקי שלא ברור מאיפה היא מגיעה. שוב גם כאן העניין שאם היו מציגים את סמוקי בתור אל/שד, היה אפשר להסביר שהוא זורע רוע או משהו בסגנון. אבל גם אצלו, ברגע שמאנישים אותו, זה נהיה מוזר ולא ברור.

too addictive

New member
אל תשכחי

שאמא שלו חיה בימים מאוד קדומים, בהם הסברים על העולם היו בסגנון "היקום מורכז מ-4 יסודות" וכדומה, כך שההסבר שלה תאם תקופתה. ואני חושבת שגם להגיד "ג'יקוב היה אל" היה פותח המון שאלות (איך? מי הפך אותו לכזה? ומי יצר את ההוא שהפך אותו? ומה הוא יכול? ולמה לא? ואיך?) ובכללי, זה שלא אמרו שהוא אל במפורש, לא סותר את זה שהוא היה כזה.

Lady in red2

New member
נכון, אז היה צריך לתת איזשהו הסבר

רלוונטי יותר, ואמין יותר מהתקופה העכשווית. כמו שכבר ציינתי בהודעה קודמת, מה שהיה יפה בסדרה שלהרבה דברים היה גם הסבר שמבוסס על מדע וגם כזה שמבוסס על אמונה (כמו הקונפליקט בין ג'ק ללוק פעם). במקרה הזה עשו סלט בהיבט המדעי, גם אמרו שזאת קרינה אלקטרומגנטית (דזמונד חסין אליה), וגם לפי עמרם מהפורום, אולי מדובר בחומר אקזוטי שהוזכר בסרטוני דהרמה. לא מיקדו את העניין הזה כמו שצריך. לדעתי אם היו אומרים "ג'ייקוב הוא אל" אין צורך להסביר איך הוא נהיה כזה. הרי ישנם הרבה סיפורים ומיתולוגיות על אלים וזה מקובל לשלב אותם בסיפורים. אבל כשמראים בן אדם שנולד כבן אדם רגיל, ואיכשהו גם מרפא אנשים, גם מזמן אותם, גם מעניק חיי נצח, גם אוסר על סמוקי לצאת מהאי, גם קובע מה שהוא רוצה - "עשיתי כך שלא תפגעו אחד בשני" ציטוט של האמא... כשבעצם בסה"כ התפקיד הוא "מגן האי"... אז לא ברור מה החוקיות של התכונות שבאות עם התפקיד. ובקשר למשפט האחרון - הוא נולד כבן אדם... הסדרה בפירוש מראה שהוא לא אל.

too addictive

New member
הממ...

לפי הכרותי עם צופי אבודים...זה ממש לא היה ניגמר ב"אהה, אוקי. אז הוא אל". ואלים יכולים גם להיוולד כבני אדם ולקבל את היכולות שלהם אחר כך (וזה מהכרותי הקצרה עם אלים
)

Lady in red2

New member
ואגב, שלא תבינו לא נכון, אני כן אהבתי את הסוף

ואני עדיין מאוד אוהבת את הסדרה. פשוט מאוכזבת מכך שבמהלך הסדרה עצמה לא סגרו סיפורים משמעותיים. מצידי שהיו משאירים דברים אחרים כתעלומות, כמחשבות לצופה, כמסתוריות... אבל אי אפשר לא לסיים עלילות שהן המשמעותיות ביותר.

האמת שגם אני התאכזבתי מכך

שלא הסבירו יותר על המחלה ועל עניין "החזרה מהמתים". זה באמת משהו שהיה צריך לפתור..

AriEitan

New member
אתה טוב! עוד שאלה

איך דזמונד הבין במציאות המעבר, את כל מה שהלך באי? אני זוכר שצ'רלי הראה לו, כשהוא הסיט את הרכב למים אבל איך צ'רלי בעצם זכר?.. ועוד שאלה אחת אחרונה, כל הקטע עם פראדיי והזקיף לא ברור לי.. זה גם קשור לדזמונד, כי דזמונד היה הזקיף שלו אבל מה זה זקיף בכלל? והאם גם בפרק האחרון, כשדזמונד מארגן את כולם, יש קשר לזה שהוא זקיף? תודה חבר!

JohnLocke

New member
דזמונד בעולם המעבר

קיבל הארה כשנגע בפני, הבין שהוא מת וזכר את כל החיים האמיתיים שלו. הקטע עם הרכב במים רק נתן לו פלאש קצר, לא את כל הזכרונות. לצ'ארלי כנראה גם היו רק פלאשים חלקיים (כי אם היה לו זכרון מלא, הוא היה מבין שהוא מת), ורצה להזכיר לדזמונד. לגבי זקיף, אני מניח שאתה מדבר על constant, קבוע. זה היה קונספט שבו אדם שמדלג בין זמנים צריך מישהו/משהו שישאיר אותו מפוקס ולא מבולבל. דזמונד מצא את פני כשקפץ, ופראדיי רשם ביומן שדזמונד יהיה "הקבוע" שלו במקרה הצורך. לא היה לזה קשר בעונה 6 - דזמונד אירגן את כולם כי הוא קיבל הארה מלאה על היותו מת, והבין שהמטרה של עולם המעבר היא לרכז את כולם ביחד בסופו של דבר בכנסייה כדי להמשיך הלאה. דזמונד פשוט זירז את העניינים.

עוד שאלה בקשר לסעיד

הרי הסיפור המרכזי של סעיד הייתה האהבה שלו לנדיה מתחילת הסידרה ואפילו ב סקנד לייפ ראינו שהוא מאוהב בה גם שהיא נשואה לאחיו. אז מה פתאום הסגירת מעגל שלו הייתה עם שאנון ולא עם נדיה ושכולם נפגשו בכנסיה איפה נדיה הייתה?

JohnLocke

New member
הפרשנות שלי לעניין

SAYID: For the last twelve years I've been trying to wash my hands of all the horrible things I've done. I can't be with you, because I don't deserve you. DESMOND: So, what will you tell her? SAYID: What do you mean? DESMOND: This woman--when she asks you what you did to be with her again...what will you tell her? כמו כל דמות בעולם המעבר, גם סעיד היה צריך לשחרר/להרפות ממשהו. אצלו זאת הייתה נדיה. הוא הבין שהוא עשה מעשים רעים בשביל נקמה על הרצח שלה (כל הרציחות שהוא ביצע בשביל בן), או כדי לזכות בה בחזרה (ההרג של דוגן ולנון, שנתן פירצה לסמוקי להרוג עשרות אנשים במקדש). הוא הגיע למסקנה שהוא לא ראוי לה, ושלמרות שהיא אהבת חייו הוא צריך לשחרר. שאנון הייתה האהבה שעזרה לו להתגבר, לפחות זמנית, על נדיה גם בעולם האמיתי, אז מתאים שהיא תוכל להיות זו שתלווה אותו אחרי שלמד להשתחרר מנדיה.

השורד

New member
הכותבים רצו לדחוף את כל שחקני העונה הראשונה

וככה הסתדר להם לדחוף את שאנון.

CallMeCavanaugh

New member
כשסעיד מדבר עם האיש בשחור

הוא אומר לו שהאישה שהוא אוהב מתה בזרועותיו. הוא לא אומר שזאת נדיה, וגם שאנון מתה בזרועותיו - אחת השאלות שאנשים שאלו את עצמם היא מי בעצם אהובתו של סעיד, שאנון או נדיה?

AriEitan

New member
אתה באמת מבין הא.. אז אני אמשיך חח

עוד משהו שלא ברור, יש קטע שרואים בחיים האמיתיים מחוץ לאי את אבא של ג'ק (לא בסיידקיקס) איך זה יכול להיות? דבר נוסף, המגדלור באי, שרואים שם הכל - יש הסבר למי בנה אותו? איך רואים שם את כולם? משהו עליו? ועוד דבר אחד, שכנראה הזכירו ואני לא זוכר, איך התבררה היכולת לעמוד בפני קרינה של דזמונד? כאילו איך צ'ראלס ידע מראש לכוון אותו לאי כי הוא מתאים? שבת שלום :]

טוב גם אני עוד שאלה

ג'ק מת באי. ובעצם מה שאומרים כל הזמן שכל החברים של ג'ק חיכו לו אז בעצם הם מתו ביחד איתו לא?

JohnLocke

New member
כריסטיאן: "There is no now here"

עולם המעבר הוא ללא זמן. כריסטיאן אומר בבירור שחלק מהחברים של ג'ק מתו לפניו (סעיד, בון, סאן וג'ין וכו') וחלק הרבה אחריו (הארלי, קייט וכו').

JohnLocke

New member
תשובות

לגבי אבא של ג'ק מחוץ לאי - הייתה הופעה אחת, בבי"ח בלוס אנג'לס. לפני ההופעה הזאת, צ'ארלי (רוח רפאים אמיתית) אמר להארלי להעביר מסר לג'ק ש"מישהו יבוא לבקר גם אותו בקרוב". לכן לדעתי זו הייתה הופעה של הרוח האמיתית של כריסטיאן, בניגוד לשאר ההופעות, שהיו על האי והן בעצם היו רק התחזות של סמוקי/האיש בשחור. לגבי המגדלור - אין המון פרטים, רק ידוע שבעזרתו הוא עקב אחרי המועמדים במשך כל חייהם. לדעתי הוא נותן הצצה גם לעתיד, וכך ג'ייקוב יכל לדעת שלוק עומד להפוך לנכה, למשל, אבל זו רק תיאוריה. לגבי היכולת לעמוד בפני קרינה של דזמונד: ווידמור ככל הנראה ידע מראש שהוא עמיד בפני קרינה, כי היה לו ידע מהעתיד - פראדיי כתב ביומן שלו על דזמונד (ועל כך שהוא סובב את המפתח בתחנת הברבור ובכך הציל את העולם), והיומן נפל לידיהם של אלואיז הוקינג וצ'ארלס ווידמור ב1977. אלואיז וצ'ארלס כיוונו אותו לאי כי הם ידעו שבלי דזמונד, לא יהיה מי שיסובב את המפתח ואז, לפי אלואיז בעונה 3, "כולנו נמות".

למעלה