שאלה בקשר לסעיד.. ספויילר לסוף הסדרה

JohnLocke

New member
לגבי וולט

בעונה 2 ההופעות שלו לשאנון הן חלק מהיכולות המיוחדות שלו. בי קלו, אחת מהאחרים, שאלה את מייקל "האם וולט אי פעם הופיע במקומות שהוא לא אמור להופיע בהם?".

במסגרת פינתנו 'הכה את המומחה' ../images/Emo8.gif

גם לי יש שני דברים שאני לא סגורה עליהם: 1. למה בעצם ג'יקוב זימן את האוניה של הצרפתים לאי? הרי אף אחד מהם לא היה מועמד? ואל תגידו לי שדניאל היתה מועמדת כי זה לא יכול להיות אם סמוקי ניסה להרוג אותה בעזרת המחלה של בעלה וחוץ מזה שהיא היתה אמא. ואלכס עוד לא נולדה אז גם היא היתה מתה אם הוא היה מצליח להרוג את דניאל. 2. איך סמוקי הצליח להתחזות לאשתו של ריצ'ארד אם היא לא מתה על האי? ואם הוא יכול להתחזות לכל איש מת כלשהו אז בשביל מה היו צריכים להביא לאי את הגופה של לוק?

JohnLocke

New member
תשובות

1. בעלה המודבק לא תלוי בחוקים של סמוקי. למשל, סעיד היה יכול להרוג מועמדים, אם סמוקי היה אומר לו. ראינו כבר שאפשר לעקוף את החוקים דרך אנשים אחרים, הרי בן הרג את ג'ייקוב כי סמוקי שיכנע אותו לעשות את זה. לכן אני כן חושב שהמשלחת הצרפתית היו מועמדים. 2. ברגע שסמוקי סורק את הזכרון של אנשים, הוא יכול לחקות אנשים מהזכרון הזה גם אם הגופה לא נמצאת על האי. כך הוא עשה לריצ'רד בבלק רוק, ואז השתמש בזכרון כדי להופיע כאיזבלה. לגבי למה היו צריכים את הגופה של לוק - סמוקי השתמש בעובדה שלוק נחשב מיוחד, וכך אנשים האמינו שהוא יכול לחזור לחיים ברגע שהוא מגיע לאי, כמו שהוא הפסיק להיות נכה כשהגיע בפעם הראשונה לאי. אם בן היה הורג אותו על האי ויומיים אחרי זה מישהו בדמות לוק היה מופיע, היה יותר חשד ומישהו היה ניגש לראות אם הוא עדיין קבור. ברגע שהוא הופיע ישירות לאחר הטיסה, אף אחד לא חשב לבדוק "רגע, איפה ארון הקבורה שעלה על המטוס, אולי זה לא באמת לוק". עכשיו, כשאנחנו חושבים על זה אפשר להגיד שאנשים היו צריכים להיות יותר חושדים, אבל זה עבד על 95% מהצופים באותו הזמן שגם חשבו שלוק חזר לחיים, אז אני יכול להבין איך זה עבד גם על הדמויות.

GILO JERUSALEM

New member
אז יש פה בעייתיות

כביכול סמוקי מופיע כלוק למרות שגופתו של לוק מוצגת לאחר המווות של ג''יקוב מחוץ לפסל. אז הופעתו של סמוקי בתור לוק לא נחשבת להופעות הרגילות בתור אנשים רגילים אשר קיימים בזכרונות הלוסטיס? (זה מסביר את הופעתו בפני אנשים שלא הכירו כלל את ג'ון לוק עד "חזרתו לחיים").

JohnLocke

New member
רוב ההופעות של סמוקי

היו דומות להופעה שלו כלוק: כריסטיאן שפרד היה גופה על האי, ימי (אח של אקו) היה גופה על האי, אלכס רוסו הייתה גופה על האי. בכל ההופעות האלו, כולם ראו את סמוקי, גם אם הם לא הכירו את כריסטיאן שפרד. ההופעה בתור איזבלה היא יוצאת הדופן, והיא מצטרפת להופעה שלו כאנשים אחרים מעברו של אקו (גנגסטרים שהוא הרג, נער מזבח מפלאשבק שלו) - זו הייתה הופעה של אנשים שלא היו מעולם על האי, אבל בזכות הסריקה שעשה לריצ'רד ולאקו הוא יכל להופיע בתור האנשים האלו. הפרטים על סוג ההופעה הזו הם לא מלאים, כי מעולם לא ראינו אם יותר מאדם אחד (אותו אדם שממנו הזכרונות הגיעו) רואה את ההופעה. למשל, לא ברור אם מישהו אחר היה רואה את איזבלה בבלק רוק חוץ מריצ'רד, או האם מישהו היה רואה את הגנגסטר שאקו ראה.

GILO JERUSALEM

New member
הארלי רואה מתים בלי שום קשר..

למיקום מותם. כמו שראה את צ'ארלי בבית המשוגעים ושיחק שח-מט עם מיסטר אקו :)

JohnLocke

New member
הוא לא הדביק אותם ישר אחרי שהגיעו

הוא עשה זאת ברגע שהם ירדו מתחת למקדש, לאזור שבו סמוקי היה, כי מונטנד קרא להם "בואו לעזור לי" (כשמונטנד כמובן היה בעצם סמוקי שחיקה אותו). דניאל רוסו הייתה היחידה שלא ירדה למטה, כי ג'ין הזהיר אותה, ולכן היא היחידה שלא הודבקה.

למעלה