שאלה בקשר לסעיד.. ספויילר לסוף הסדרה

AriEitan

New member
עוד כמה:

איך תאכלס יכול להיות שסמוקי לא ידע איפה מכבים את האור של האי? איך הוא לא הגיע למערה הזו אחרי כלכך הרבה שנים? ועוד שאלה, די ישנה, אבל עלתה לי עכשיו נכון הייתה את התחנה של הדארמה, עם הקלטות? שצפו באנשים לוחצים על הכפתור (אקו ולוק הגיעו לשם מתישהו) בשביל מה בנו אותה? תודה חבר :]

JohnLocke

New member
רק השומרים של האי יכולים למצוא את המערה

תחנת הדארמה עם ציוד המעקב היא הפנינה. סיפרו לאנשים שם שהם עוקבים אחרי תחנה שמטרתה ניסוי פסיכולוגי, אבל הם בעצם היו הניסוי הפסיכולוגי - רצו לראות אם הם כותבים מחברות עם כל מה שהאנשים בתחנה השנייה עושים. LOCKE: The Pearl is a psychological station full of TV monitors. And two men sat in viewing chairs and filled notebooks with observations on what happens in here. And then they put the notebooks in pneumatic tubes and send them back to their headquarters so they could evaluate us—as an experiment. What? DESMOND: What if you've got it backwards? LOCKE: Backwards? DESMOND: What if the experiment wasn't on the two men in here, but on the two men in there?

AriEitan

New member
מעולה! אז אני אמשיך חח מקווה שלא אכפת לך

לא זכור לי מי בנה את הפסל הגדול, שנשאר רק הכף רגל שלו בעונה ה-5.. זה א' וב' מה התשובה למה שוכב בצילו של הפסל?

JohnLocke

New member
לא אמרו בפירוש מי בנה את הפסל

אבל ההנחה היא שמדובר במצרים, שהגיעו לאי ובנו עוד כמה מבנים (המקדש, המגדלור, המנהרות), בשל העובדה שהפסל הוא של אלה מצרית בשם טאוורט. מה שוכב בצילו של הפסל? Ille qui nos omnes servabit, שזה בלטינית "האחד שיציל אותנו". מילת קוד בין נאמניו של ג'ייקוב, שמתייחסת לג'ייקוב, המושיע שגר בצל הפסל.

AriEitan

New member
הייתי בטוח שאת הפסל בנו החבר'ה של דוגן

כלומר אלה שהיו שם הרבה לפניו, והוא הממשיך שלהם.. עוד דבר לגביי הזזת האי והגלגל, למה בעת הזזת האי הגלגל היה קפוא וכאלה? למה השינויי מזג אויר האלה? ואיך בן תאכלס הגיע למדבר? כלומר נניח שהאי זז, למה שבן יירד ממנו?

JohnLocke

New member
דוגן היה איש עסקים ביפן

שגוייס ע"י ג'ייקוב והיה חלק מהאחרים, שלא היו קיימים בכלל לפני 1867. לגבי הזזת הגלגל - סמוקי אמר שהמערכת שהאנשים בנו כדי להשתמש בגלגל ליציאה מהאי משתמש בתיעול מים. ככל הנראה במים קפאו באיזשהו שלב מאז בניית המערכת, ולכן הגלגל היה קפוא. כל אחד שמסובב את הגלגל מוקפץ ישירות לטוניסיה, נקודת היציאה. כנראה שזה מתקשר לחורי תולעת והסברים מד"בים אחרים, אבל זה מה שנחוץ לדעת, זה גם מה שקרה ללוק אחרי שסובב את הגלגל.

GeJuFan

New member
וזו אולי הדרך שבה דזמונד

עזב את האי אחרי סוף התוכנית, ע"י סיבוב הגלגל.

יפעת777

New member
אלו הסברים מאוד שטחיים. זה היה ברור בפרק

שהחיו את סעיד וזה הסבר מאוד פשטני

השורד

New member
אין לזה תשובה אמיתית

הכל חרטוטים. אז מה אם רוסו ודוגן קראו לזה "מחלה". שמעת פעם על מחלה שמחייה את המתים?

השורד

New member
כן

בעכו, לפני שבוע
היה רשום בעיתון אפילו "ענן שחור ומפחיד חסם את אור השמש". מצ"ב קישור (זה היה ביום של הפרק האחרון!) http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?a=6666 לענייננו, גם מפלצת עשן יש להסביר. לפחות בצורה מינימלית, בהסבר שהוא פסאודו-מדעי או רוחני או קשור לאיזה מיתולוגיה ידועה. לראות את זה יוצא מהמערה לא פותר כלום. והרי לא קשה לבוא עם הסבר: היו יכולים להגיד שמתחת לפקק שוכן הגהינום, וכשאח של ג'ייקוב נפל פנימה, נוצר זעזוע קטן שגרם לשד מהגהינום לחמוק לפני השטח, ואותו השד התלבש על הנשמה של האח והצליח לצאת. זה לדוגמא הסבר שהיה מספק אותי. אבל היוצרים בכוונה החליטו להשאיר את זה פתוח כדי לצאת "מאגניבים", ולעזאזל הצופים שכן אכפת להם מתשובות. ולא, אני לא רוצה להפעיל את הדמיון ולהמציא תשובות, אני רוצה תשובה חד משמעית. אני מבין שזו בחירה של הכותבים, אבל הם שינו את דעתם בשנה האחרונה. לפני כן הם כן הבטיחו תשובות. באותה מידה, לא הסבירו את נושא תחיית המתים. אז הצרפתיה המשוגעת ודוגן קראו לזה מחלה - זה לא מסביר כלום. הרי אמרו ש-dead is dead. סתירה פנימית בעולם הסידרה. אני מחפש הסבר מינימלי שהוא קצת מעבר לקסם.

יפעת777

New member
צודק. אם הייתי רוצה להפעיל את הדמיון הייתי

כותבת ספר ולא צופה בסדרת טלוויזיה. ואם היו מסבירים כמו שנתת דוגמא זה היה הרבה יותר טוב מלהשאיר את זה פתוח

אתה מה זה מצחיק ..

אתה מדבר על סדרה שבפרק הרביעי שלה בן אדם נכה מתחיל ללכת פתאום, מפלצת עשן מסתורית עושה לאנשים סריקת מוח, יש מחשב שאם לא תכניס לתוכו קוד כל 108 דקות העולם יתפוצץ, דובי קוטב, מסע בזמן, אנשים שלא מזדקנים, אנשים שמדברים עם מתים, ביקתה שזזה ממקום למקום, וכמובן - אי שזז על ידי סיבוב גלגל. וכל זה קרה הרבה לפני עונה 6. אז אני באמת לא מבין אנשים כמוך. באמת חשבת שיהיה לזה הסבר קוהרנטי ?

השורד

New member
תקרא מה שרשמתי לג'ון לוק למעלה

ואז אני מבטיח להיכנס לבלוג שאתה מפרסם בכל חור. NOT

טוב אז קראתי

הקטע על העשן בעכו גרם לי לחייך בפעם השניה. אבל באמת שאני רוצה להתייחס לדעתך ברצינות. קראתי היום פוסט בלוסטפדיה שממש אהבתי. אני אנסה להעביר כאן את רוח הדברים. אני קם בבוקר עם המון שאלות. מה עלי לעשות היום? יש אלוהים ? למה מצב הרוח של החברה שלי משתנה כמו מזג האוויר ? למה הראש מנוע ברכב שלי התפגר באמצע נסיעה ב2 בלילה בשבוע שעבר? (אמיתי לחלוטין, אגב). זה לא אומר שהמטרה היחידה בחיי היא תשובות לשאלות האלה ולאחרות שיש לי. לא. השאלות האלה גורמות לי לנוע קדימה, לחפש אחר ידע ומשמעות. וקצת כמו פרק של אבודים, כל יום מביא איתו כמה תשובות, אבל תמיד תמיד כמה שאלות נוספות. מתברר שהראש מנוע שלי הלך כי פשוט הזנחתי את הרכב שלי בצורה פושעת; מתברר שהלחישות על האי הן מאנשים מתים, כאלה שלא יכולים להמשיך לעולם הבא. חלק מהתשובות האלה אני אוהב וחלק לא. אני נהנה לחיות את חיי, גם בלי לקבל את התשובות לכל השאלות האלה. אני מקבל גם את העובדה שאת התשובות לשאלות שהכי מעסיקות אותי כנראה לא אגלה לעולם. וזה לא מונע ממני להנות לאהוב ולהעריך את חיי. אדם ביקורתי כמוך, יטען וודאי שאבודים היא תוכנית טלוויזיה. כשכזו היא צריכה לבדר אותי. לתת לי תשובות וסיפוק הרבה יותר מהחיים עצמם שיכולים עבור חלק מאיתנו להיות לא קלים ומייאשים אפילו. לאותו אדם אענה, שאף שאני מבין את כוונתו, הוא צריך לזכור את הרגעים שבהם אבודים הייתה בשיא אונה. הרגעים שגרמו לרובנו להתאהב בה: - גילוי נכותו של לוק כשהוא נעמד על החוף. - הפגישה של ג'ק וקייט בפלאשפורוורד - שיחתם של דזמונד ופני מעבר לזמן ולמרחק - חטיפתו של וולט מהרפסודה - דזמונד מתעורר בהאצ' - פגישת מועדון הספר הטוב של ג'ולייט .. ועוד רבות כאלה. לרגעים האלה שותפים שני דברים עיקריים: 1) הם העניקו לנו מידע מדהים ומספק בנוגע לדמויות שלנו או לאי. 2) הם יצרו למעשה הרבה יותר שאלות חדשות מתשובות. אולי המחלוקת בין שני המחנות בנוגע לדרך שבה הסדרה הסתיימה, היא מחלוקת פילוסופית יותר. יכול להיות שאנשים שלא אהבו את הסוף הם מהסוג שזקוק לכל התשובות בחייהם עצמם. הסוג השני, אולי חווה את הסדרה יותר כמסע שיש לעבור ולהנות ממנו, בלי להסתכל רק על נקודת הסיום, ולהבין בו כל פרט ולקבל כל תשובה לכל שאלה.

LOVEtheMcMAHONS

New member
אם כבר זורקים פה שאלות

עם כל מה שאנחנו יודעים היום ועם כל התאוריות שכולם זורקים, איך בפרק הראשון של העונה ה-2 שאנון רואה את וולט שזמן קצר קודם לכן נחטף מהרפסודה על-ידי האחרים ? הרי זה בבירור לא וולט, וזה לא סמוקי כי וולט לא מת. הדבר אבל שהכי משגע אותי זה התספורת של ג'ק בפלאשבקים שלו שהוא הכיר את אשתו בבית החולים אחרי שהארוס שלה מת. אני בטוח שלאף אחד פה אין הסבר - זה מעבר לאנרגיה אלקטרומגנטית ומאבק בין טוב לרע, זה פשוט מטריד.

למעלה