שאלה בקשר לשיר

חח כנ"ל!! הייתי בונה טירות עם אחי

הוא היה האביר השחור, אני הייתי הלבן... היינו עושים מלחמות בלגאנים. אני זוכר שגם אהבנו לשחק בחיילים... בכל מקרה לגו היה אחד ה-משחקים:) (אחרי פוגים כמובן)

kittycatbone

New member
לגו זה שליטה../images/Emo11.gif

אני כל כך אהבתי לשחק עם אח שלי בלגו באמת^^ למרות שלפעמים הוא היה רכושני שכזה.. נו מה אפשר לצפות מאח גדול
אבל זה עדיין היה כעף^^ ונחזור לקטע של האלכוהוליזם. הבנתי שת'ום אוהב לשתות בירה
אבל האם זה בצורה של התמכרות ממש? כאילו הוא היה או עכשיו נחשב לסוג של אלכוהוליסט? כי אני מניחה שלשתות אלכוהול זה לא כזה ביג דיל פעם בכמה זמן. (תלוי גם איזה סוג של אני מניחה
)

אולי תשימי לב שכמעט כל שיר שני

שעולה פה לדיון בפורום "נכתב כשת'ום היה שיכור לגמרי". נראה לי שזה יותר מפעם ב-...מה גם שבאחד הראיונות שלו לאמ טי וי הוא אשכרה שתה בירה עטופה בקרטון כדי שלא יראו שזה בירה. אני יכול להבין למה ראיון באם טי וי יגרום לך לרצות לדפוק את הראש - אבל זה קצת מוגזם:)

kittycatbone

New member
חח../images/Emo6.gif

וול אינדיד שמתי לב שחצי מהשירים הוא כתב/הקליט כשהוא היה שיכור
אולי זה באמת איזה משהו
אבל פשוט.. הממ.... זה לא כאילו נאמר רשמית כ...אלכוהוליזם
כלומר, הוא אמר רשמית?
הממ.. נו >< קשה לי להסביר מה הכוונה. אבל כן, יש לו איזה קטע עם אלכוהול.. >>

kittycatbone

New member
חח ומדברים על איך

שבאמת אפשר לראות שזה קשור לת'ום, בדיוק קטע שבהודעה אחרת כאן ציטטי מהבלוג של רדיוהד..

ofcourse there ar ethe other distractions, sitting in the garden with your 12bore shotgun, large orchestras doing drum machine noises, getting suits made, puppies, canal boats, beer, modular synthesis, lego, tax investigations, global warming and the end of life as we know it, traffic, deafness, insanity, normality. whatever.​

להתמוטט? הלוואי עלי שכולם היו

מתמוטטים ככה....אולי הייתה לנו מוסיקה טובה יותר היום..

vegetable man

New member
בתור בדיחה, אולי

יש מלא מקרים של אמנים שחוו התמוטטות נפשית שאחריה כלום לא היה כבעבר, אם נשאר מהם משהו. בדיעבד, אם זה היה בידי, היה עדיף שרדיוהד לא יחוו הצלחה שתערער את נפשו של ת'ום. אגב, PJ למשל נורא יוצאת דרך הגישה הזאת, שאמן חייב להיות מיוסר, להתמכר לסמים וללכת על הקו הדק בין שפיות לשגעון. היא מספרת שהיא חיה חיים נורמליים ופשוטים והיא לא צריכה משהו מיוחד כדי ליצור את המוסיקה שהיא יוצרת - ומנפצת בעצם את המיתוס שלכל האמנים הטובים יש סוף רע

חרטושה

New member
ויחד עם זאת המוזיקה שלה מעורערת

לגמרי. כלומר אפשר להגיד שהיא "מזייפת" את התחושה. מה שכן אבל, אפשר פשוט סתם להרגיש נאחס בלי לגמור באברבנל. המוזיקה נורא מעצימה רגשות רגילים שיש לכולם. גם הכתיבה, להוציא את הכל על הדף הופך כל רגש לגיטימי למשהו גדול מהחיים שנראה נורא חריג. אולי כי אנחנו לא ממש מתעמתים עם העוצמה וההשלכות של הרגשות שלנו ביומיום.והמוזיקה באלה לשחרר אותנו, לדבר על איזושהי אמת בלי לייפות אותה.

vegetable man

New member
ואולי בעצם

כולם מזייפים את התחושה, ופי ג'יי היא זאת שאמיתית? אני חייב להודות שקצת התאכזבתי כשהיא שברה לי את המיתוס: היא חיה חיים צנועים מאוד בכפר באנגליה, ואני מאמין לה שהיא אדם מאוד צנוע ומופנם עד שמגיעה האמנות והיא מורחת איפור ורוקדת כמו מטורפת בקליפים איך שאני כ"כ אוהב... אם היא מצליחה ליצור מוסיקה כזאת אמיתית, וקודרת עד אימה לפעמים, זה לא מעלה את השאלה אצלך: מדוע כל האמנים הגדולים שאני אוהבת היו צריכים: 1. להיעלם אחרי אלבום? 2. להתמכר לסמים? 3. למות, או 4. סתם לצאת מדעתם? האם האמנות היא סתם תירוץ במקרים מסויימים להתמכרויות של אנשים שיש להם יכולת לשים יד על הכל, מהרגע שהם עשו כסף?

חרטושה

New member
אה....אבל זה בגלל המשבר הדורהקמיאני

סה ברור יא!
האמת היא שיש כל מיני תיאוריות לגבי למה אנשים מתים בשיא הצלחתם דווקא (למעשה הם מתאבדים טכנית). סתם בשביל הקטע: תחשבו על מישהו שחיי חיים רגילים לגמרי, לפעמים אפילו חיים די פשוטים בתנאים פיזיים לא משהו. יום אחד הכוכב נופל לו על הראש ותוקע לו שפיץ בול בעין. הוא זוכה בבת אחת לפרסום, תהילה ובעיקר הרבה הרבה כסף. כל אורח החיים שלו משתנה. אבל יותר מזה, כל היחסים שלו עם אנשים משתנים. פתאום הוא מתחיל לשאול את עצמו למה האדם הזה רוצה להיות חבר שלי, האם זה בגללי ובגלל האישיות המופלאה שלי, או בגלל שאני מפורסם ויש לי הרבה כסף ומה זה אומר עליי? ויותר מזה, גם אנשים שאתה כבר מכיר וחבר שלהם, פתאום מתחילים להתייחס אלייך אחרת. הרשת החברתית שאליה היית שייך נשברת, אתה כבר לא כל כך בטוח מי אתה ומה אתה ואיפה אתה עומד ביחסים שלך עם העולם ועם אנשים אחרים. אפשר לומר, בדימוי פיזיקלי משהו, שאיבדת את הגרביטציה ואתה מעופף לך עכשיו באטמוספירה בלי רשת ביטחון. חלק מתגברים על זה וחלק לא. לכן לחיות חיים פשוטים זה דבר מאד חכם בהתייחס לתיאורה הספיציפית הזו (של אחד שקוראים לו דורקהיים אגב). זה קושר אותך למציאות ולאנשים אחרים ושומר עלייך שלא "תתעופף". דרך אחרת להסתכל על זה, היא לדבר על אומנים באופן ספציפי.אומנים מטבעם הם אנשים שנמצאים מחוץ לחברה. הם מאד יצירתיים ונמצאים במעגל חיצוני לרוב האנשים בעולם, מה שגם שם אותם בעמדה לבקר הרבה פעמים את החברה או לדבר על רגשות של ניכור, פחד, שנאה, עצב כשהם מתייחסים לחברה שסביבם. כלומר ההצלחה הכלכלית והפרסום לו הם זוכים רק מנתק אותם יותר מהסביבה שממנה הם היו מנותקים גם ככה. איך שלא תסתכל על זה, לקשר הבריא והרגיל עם אנשים רגילים יש חשיבות מכרעת כאן. והפתרון במישור הזה הוא כאילו לשים את ההצלחה במשבצת מסוימת ולתת לה מקום מאד מסוים בחיים ולא להפוך אותה להיות החיים. אני חושבת שפי.ג'יי עושה מאד בשכל.

את כל כך צודקת...

גם רוב המוסיקה בעולם נוצרת ונכתבת מתוך כאב... אדם-יוצר ,מדגיש בד"כ רק את הדברים שלא קל לו להתמודד איתם והוא ממחיש אותם במוסיקה. מרבית האנשים לא יכתבו שיר מתוך שמחה מלאה או כשטוב להם.. כי זה פשוט ככה. לפחות היום.. כתיבה של מילים נועדה לפרוק עול

וכמובן שיש את היוצאים מן הכלל....

לדוגמא ג'מירוקווי, ואן מוריסון, דייר סטרייט (ברוב המקרים) רד הוט צ'ילי פפרס ועוד רבים אחרים. מה שבטוח זה שרדיוהד לא משתייכים לקבוצה הנ"ל.

חרטושה

New member
גם להם

יש את רגעי העצב והביקורת שלהם על החברה לא? אם כבר דבר על בריטני ספירס, שהדבר שהכי מטריד אותה בעולם הוא שאופסי, שהיא עשתה זאת שוב, וב"זאת" אנחנו כמובן מתכוונים לפתרון משוואת הגלים של שרדינגר.

הכל בסדר חרטושה? ../images/Emo6.gif

ויש להם את רגעי העצבות שלהם - בערך באותה תדירות שלרדיוהד יש רגעי שמחה.

חרטושה

New member
אז ככה אתה רוצה את זה?

היתרון היחסי שלך ברור כאן, משום שאף פעם לא התעמקתי מעבר לסביר ביצירות של כל הנ"ל, אבל זה שאין לי מושג על מה אני מדברת, לא ימנע ממני, כמובן, בהיותי בת ישראל הכשרה שהנני, להתווכח איתך על זה. 1. יש לי רק אלבום אחד של נדיירסטרייטס, אבל זה האלבום החשוב הרי. אני זוכרת את השיר בסוף, האחרון, שיר מחאה נגד מלחמה ואחד הסולואים העצובים ביותר שאני מכירה. 2. גם לרד הוט וגו' יש את רגעי הצלילות המחשבתית שלהם, כנראה בהשפעת החומרים הנכונים. אפילו השיר הדבילי קליפורניקישיין על עולם הפלסטיק ששמו הוליווד נושא מסר עמוק לילדות בנות 14 (לא להעלב) ועל עצבות באמת שאין מה לדבר כאן, משום שהלהיט שלהם יעורר נהי אפילו אצל גרגמל וילחלח את זווית העין של ראומה אלדר: Sometimes I feel Like I don't have a partner Sometimes I feel Like my only friend Is the city I live in The city of angels Lonely as I am Together we cry האיש בודד, עצוב לו, רע לו בנשמה ואין לו אח ורע שיקשור את החוסם ורידים. טוב, עכשיו אני סתם רעה, אבל את הנקודה הבנת. 3. ואן מוריסון אמרת? נפלת לידיי כגויבה בשלה.
במקום להביא את רשימת השירים המלאה כדוגמה למנכוליות שלאחר לידה, אולי פשוט צריך לציין אליו שירים באמת מקפיצים את האורחים במסיבה וזהו. חשוב לציין בהקשר הזה שמוזיקה שמחה לא תמיד הולכת עם מילים שמחות ולהפך. 4. ג'מירקוואי. טוב במקרה הזה הייתי נושא שמחה לחלוק עלייך, אבל אף פעם לא הצלחתי להבין מה הם רוצים ועל מה הסולן שר אז נסכים על תיקו?

kittycatbone

New member
חח../images/Emo6.gif

וחרטושה, אני לא מבינה
-כאילו בשיא הרצינות. באת כאילו בעד רד הוט צ'ילי פפרס או נגד?
חחח

למעלה