שאלה גדולה, אני יודעת

שאלה גדולה, אני יודעת

קוראת אותכם ותמהה (לא מתוך ביקורת, מתוך רצון אמיתי להבין ואולי יכולה גם להיות), איך זה שהצלחתם להביא את עצמכם שוב לקשר זוגי שמתקבע במוסד שהפך להיות כל כך שנוי במחלוקת בליבי אחרי מאורעות תרפ"ט (פרק א'). הרי הכל (רק על עצמי לספר ידעתי) התחיל נפלא ומדהים גם אי שם בתחילת הנישואין הראשונים שלנו.נולדו ילדים, נרקמו חלומות, נוצרה חברות,ועוד כל הכרוך במושג הזה שנקרא נישואין, ואז פוף, בום גדול (עד מאד אפילו) והכל מתרסק (נכון, אני יודעת, הפוף הזה לא קורה ביום, אבל הוא בכל זאת ניתן להתחמה ולהגדרה של פרק זמן), ונכון גם, שהיום בדיעבד אני יודעת לספר על המון רע שהיה שם בפרק א' רק שהיינו עיוורים, אבל הכל רק בדיעבד. השריטה הזו באמת כבר הגלידה אצלי,היא דיממה תקופה , עברתי רבות, ונכון להיום היא כבר חלק אינטגרלי ממוזג במרקם חיי כמו כל חויה אחרת, אבל הצלקת שנשארה שם עומדת לי באמצע הדרך של פרק ב' שלי. כמו שכבר סיפרתי, אני עם אהבה מקסימה, כיפית וגדולה, שהתחילה כבר לפני כמעט שנתיים, ואנחנו במתכונת של שני בתים, עם המון המון ביחד. מדי פעם עולים בי ההרהורים על מיזוג ורצון לאחד אבל בד בבד נכנסות גם תחושות של סכנה, תחושות של "הצלחת להגיע בכוחות עצמך למקום חזק טוב ויציב, אז למה לערבל אותו עכשיו, למה לקחת סיכונים במקומות שאת כבר לא יכולה להיות בטוחה ב"לעולם ועד" שלהם כי החיים לימדו אותך שאין שם שום יכולת ניבוי, במיוחד כשמעורבים כאן גם שני ילדים". אשמח לשמוע תחושות ומחשבות.

rolan

New member
כבד, כבד.... ענבר....

מאיפה צצה לך השאלה הזאת
רגע... תני לחשובבבבבבב

ענבר../images/Emo132.gif

אם כך את מרגישה בקשר שלך, אז למה את חושבת ומהרהרת באפשרות אחרת? סימן שטוב לך כך, אז אל תיקחי עדיין שום סיכונים במקומות שאת לא בטוחה ב"לעולם ועד" שלהם, כדברייך. ופירוט למה שכתבתי לעיל: פרק ב' בחיינו, הוא פרק שכל אחד מאיתנו זורם איתו בהתאם לניסיון החיים שלו, לתחושות שלו ולרגשות שלו כלפי בן הזוג או בת הזוג. אף אחד לא מכריח אף אחד להתחתן, ברבנות, בקפריסין, בחוזה, או בכל קונסטלציה אחרת ולכן, כשאת אומרת שאת תמהה איך אנחנו מקבלים אומץ לפרק ב' לאחר מה שעברנו בפרק א' ובעיקר כשיש ילדים, אין על כך תשובה אחת ובעיקר, זו לא שאלה של אומץ בכלל אלא של זרימה עם קשר ובחינה של הדברים תוך כדי הזרימה. יש אנשים שמרגישים מבפנים שזה עובד. והולכים לאט עם הדברים . ולאט לאט מכירים לילדים את בני הזוג החדשים וחשים את הדופק של הדברים כל הזמן וכל אחד מן הנפשות הפועלות מגיב למצב החדש. יש אנשים שמרגשים שזה עובד רק בקונסטלציה כמו שלך ואכן ממשיכים לחיות כך שנים וזה טוב לכולם. בהחלט. אין כל רע בכך. ויש אנשים שאכן לא מממשים את הזוגיות הבאה שלהם או בגלל ילדים או בגלל טראומות-עבר, או בגלל שהם פשוט לא מוצאים את האדם המתאים להם. משום כך, השאלה היא באמת לא עניין של אומץ, אלא תחושות פנימיות ואינטואיציות. או כמו שאמא שלי הפולנייה אומרת: "צריך הרבה יותר מזל משכל בחיים". מה לעשות, לפעמים הפולנים האלה צודקים...
כך שקחי את הזמן שלך ותרגישי שמחה בחלקך על רסיסי האושר שנופלים לידייך כל יום ותודי על כך לאל, משום שזה האושר האמיתי בחיים. בהצלחה.

rolan

New member
רסיסי אושר -

שחר, אהבתי ואימצתי אל
וכל יום אשמור לי כל רסיס ורסיס...

לי יש כבר אוסף, רולנית, אוסף רסיסים

שמצטברים יחד לאושר גדול. וזה הסוד של האושר. שהוא מורכב מרסיסים שמלקטים מדי יום ביומו.

rolan

New member
כן שחר, אני מכירה

רק שאף פעם לא הגדרתי זאת כך... אהבתי את המושג ואת מה שהוא מסמל... תודה

שחר

אז זהו, תחושת הבטן שלי מרגישה לי מאד מאד תקועה לא על ה"כאן ועכשיו" אלא על ה"שם ואז". קשר נפלא יש לי, שכולל בתוכו גם את הילדים,וכן טוב לי ככה, אבל אני לא יכולה להתכחש לתחושות שעולות לעיתים בכיוון של רצון למיזוג אמיתי (לאו דוקא ברבנות). ובתחושות האלה עולה וצפה שוב הידיעה שעידן התום תם לגמרי, ושאין שום דבר כולל תחושות הבטן הבד"כ באמת טובות שלי, שיכל להביא אותי להניח שוב את ראשי בשלווה על כרי דשא של לתמיד. לא בטוחה שאני מצליחה להבהיר, רק מקווה.

ענבר, אני מבינה שאת מרוצה מהקשר

העכשווי, והתחושות שלך הן טבעיות, כי בכל זאת עברת משהו שכנראה היה לך קשה מאוד לעבור והשאיר עלייך חותם. קודם כל, ענבר, תורידי לחץ מעצמך, קחי עוד זמן, עוד חצי שנה, עוד שנה, שום דבר לא בוער, אלא אם כן השעון הביולוגי שלך מטריף אותך ואת רוצה ילד נוסף, אבל גם זו לא עילה לעשות החלטות חפוזות. קודם כל, צאי מנקודת הנחה שמותר לך להרגיש את מה שאת מרגישה ושזה טבעי. את לא היחידה בעולם שמרגישה דברים עאלה אחרי וחחייה של פירוק מסגרת והתחלה של מסגרת חדשה. ולגבי האמונה בעתיד, תראי ענבר, גם ביום שיבוא ותעשי החלטה של מיסוד חזק יותר של הקשר, תצטרכי להטיל את כל יהבך על האופטימיות של העניין ולא לחפש ולפחוד על כל צעד ושעל כי זה מה שנקרא, נבואות שמגשימות את עצמן. הניחי לזה, אם הכול טוב, עם הילדים ואיתו, אז תזרמי עם זה ותהני מזה. החיים הם גלגל ויש בהן תהפוכות מתהפוכות שונות לטוב ולרע, אף אחד לא מבטיח לאף אחד גן של שושנים ויכול להיות בהחלט שגם אחרי המיסוד, הדברים לא יהיו תמיד קלים, אבל גל זמן שתהיי בטוחה באיכות של הפרטנר שלצידך ובתמיכה שלו, תעברו כל דבר, תאמיני לי, מניסיון. ושוב, את כותבת: "אין שום דבר שיכול להביא אותי להניח שוב את ראשך בשלווה על כרי דשא לתמיד..." אבל ענברי.... אין אדם בעולם שיוכל להבטיח לך שתניחי שוב את ראשך הדואג בשלווה על כרי דשא לתמיד." אין. אין. אין. אלה החיים שלנו וזה האתגר שלנו ואנחנו מתמודדים איתו יום יום. זה גם כל הקסם.
של החיים. המון בהצלחה, ענבר. ותניחי קצת לדאגות. נראה לי שהחיים די מאירים לך את פניהם עתה, תהני מכל רגע.

שחר

קוראת את המילים בשקיקה, יודעת לומר לך כמה את צודקת, ורוצה נורא להצליח להרגיש אותן עד הסוף. החיים באמת מאירים לי פנים, לא הייתי יכולה לנבא אפילו לא קצה קצהה של מציאותי הנוכחית כשהייתי בבור תחתיות אפל, ואני לא מרשה לעצמי לשכוח לרגע איזה מזל נפל בחלקי (ויודעת גם לתת לעצמי מדי פעם איזה טפיחונת קטנה על השכם), ובכל זאת, הילדה הקטנה הזו שכנראה עוד נמצאת אצלי אי שם עמוק רוצה כלכך להיות יכולה לשים את חייה על תעודת ביטוח :), צריכה ללמוד איך לבטוח באין בטחון, וזה קשה לי. תודה.

rolan

New member
מארגנת מחשבות

ומנסה לעשות קצת סדר בבלאגן שלי... ראשית, גם לאחר גירושיי, לא חשבתי שאחיה לעולם ועד לבד. תמיד רציתי לחיות בזוג, תמיד חשבתי שהחיים יחד, טובים המה. נכון שבתקופה הראשונה, דווקא לאחר פירוק מערכת היחסים השניה שלי, נשבר בי האמון בבני אדם וחשבתי שאין דבר כזה - זוגיות, חיי שיתוף עם גבר, תא משפחתי וכו'... לאחר בניית עצמי מחדש, שב אלי הרצון בזוגיות, רק שאז נקלעתי לקהילת הפנויים פנויות או בלשון המקובלת - שוק הבשר... כשנה לאחר שהכנסתי את עצמי לקהילה הנ"ל, הבנתי את העניין ונמאס לי לשחק בתפקיד סטייק אנטריקוט או קציצת קבב... וברחתי כל עוד נפשי בי... עם הזמן בניתי לי "מערכת שווה", חיים מלאים של פתיחות ושמחה עם בנותיי, עבודה מהנה ומספקת ובית מטופח ונאה... השלמתי עם החיים הללו והייתי מסופקת מהם... ואז הוא הגיע... מיד, אבל ממש מיד, הבנתי שחזרתי לנקודת ההתחלה, שאני רוצה להשלים את החסר, למלא את משאלתי הראשונה ולבנות זוגיות שניה, אף על פי ולמרות הכל. כבר בפגישותינו הראשונות ראיתי/למדתי/התחוור לי מי העומד מולי. גם הקשיים שלי ביצירת קשר, לא הכשילו את בניית הקשר הטוב הזה, וסבלנותו הרבה, היא שהסירה כל מכשול. ואחרי כל זה... מה רוצה אני לומר לך ענבר יקירתי... תני לחושייך להוביל אותך, תני לשכל הישר להדריך אותך. רק את מכירה את האיש שהיה איתך ורק את יכולה להבדיל בין הטוב לרע שלך. אם את מרגישה שזה זה! לכי על זה, תני לעצמך את המתנה שבזוגיות ואל תוותרי משום שאולי יגמר.... גם החיים (לצערנו) נגמרים יחד עם עוד הרבה, אז למה לא להינות ממה שיש כשיש?... את איתי עדיין?...

רולן

בטח איתך, לגמרי לגמרי. מכירה את מה שאת מספרת, גם אני עברתי את השלב של אי אמון מוחלט ולאחריו הבנה עמוקה שאני משתייכת לזן של תיבת נוח. אהוב לבבי מרגיש לי באמת ממש שזה זה, ובכל זאת, לא מצליחה לנתק את עצמי מתחושת ה-"אז מה אם את מרגישה" גם פעם הרגשתי והלכתי שם הרבה שנים עד שהובהר שלא עוד.וזה היה קשה. יודעת שאסור להמנע למען ההמנעות, יודעת שאולי דברים עלולים להתפספס וחבל לי, אבל לא מצליח לי להביא את עצמי שנית למקום של לתת לעצמי לפנות לגמרי את כל מה שבעל כורכי כבר למדתי. זה מזכיר לי את התרגילים בתנועה שהיינו עושים פעם- מתחלקים בזוגות, האחד עוצם את העיניים ונופל לאחור ונותן לעצמו לסמוך לגמרי על השני שהוא לא יתן לו ליפול. אין לי את זה יותר.ולא, הכוונה כאן לא להכנס לקשר זוגי של תלות, זו היתה רק המחשה של התחושה.

היי ענבר

אני מסכימה עם קודמי ורוצה להוסיף עוד משהו קטן. אני רואה בחשש דרך מצויינת למודעות,זה המקום לעשות סדר במערכת הקודמת להבין וללמוד ולשנות דפוסי התנהגות בכדי לא למצוא עצמנו עם דפוסים דומים במערכת שניה. אני רואה בפחד או החשש אות אזהרה כדי לא להרדם בשמירה,הזוגיות לרוב מתחילה באהבה גדולה ובכל זאת קורה שם משהו..... היא הופכת מובן מאליה. אם היית מתארת ביטחון מלא אולי זה היה קצת יותר מדאיג אך פחד וחשש בהחלט הם מנוף מצויין לעבודה קשה והמשך טוב עם יד על הדופק. בהצלחה

1נתי 1

New member
הזוגיות מתחילה בהתאהבות

הקליק, הפרפרים בבטן הכל כל כך ורוד, כל כך כיף
אט אט מפנה ההתאהבות את מקומה לטובת האהבה יש קשיים, יש פערים שצריך לגשר מעליהם יש מחלוקות, לפעמים מותרים, מתפשרים ולעיתים מעלימים עין הכל בשם ולמען האהבה אולם עם השנים השגרה מתחילה לחלחל האהבה מפנה את מקומה לטובת ההרגל דברים מתחילים להיות מובנים מאליהם ושוב צצים הקשיים רק שעכשיו כבר הסרנו את המשקפיים הורודים כבר לא כל כך רוצים להתפשר כבר לא כל כך מותרים מתחילות התהיות אז מה הלאה? עוד סיבוב? עוד פרק? האם להתפשר? ????????????????????????????????

*יערית

New member
עיניין של עבודה משותפת....

כשיש קשיים ולא רוצים לוותר על הדבר שהכי קרוב להיות טוב עבורינו אך עם השנים חילחל ההרגל והשיגרה...זה לעבוד על הקשר מחדש, עבודה משותפת ושותפת ששום דבר אינו מובן מאליו, להמשיך לרצות את בני הזוג למרות הכל כמו ביום הראשון שהכרנו....{אפשרי?}זה הרצון שלי

1נתי 1

New member
יש רצון ויש מציאות

הכל נהדר בתיאוריה אבל במציאות היום יומית הדברים נראים אחרת השיגרה מחלחלת אט אט אבל על בטוח ההתמודדויות היומיומיות בעבודה, עם הילדים וכו' - שוחקות קשה לעבוד באופן שוטף על הקשר (ולפעמים גם קצת נישבר להתאמץ) מאחלת לך שהרצון שלך יתגשם לנצח למרות שרק באגדות שמעתי שהם חיו באושר ועושר עד היום הזה

נתי

לא בטוחה שהתפשרות היא המילה שמעסיקה אותי כאן, אבל בגדול יש לי רק מילה אחת לומר לך - בדיוק :).

יונה

נכון, מודעות היא באמת קלף רציני בחיי, אני חושבת שמאז ומעולם ,ובטח ובטח עכשיו.למדתי המון. אני מרגישה איך בעיקר גדלתי. וכולי תקוה להצליח לעשות גם את הצעד האחרון שיהווה מבחינתי חותמת שעווה על תקופה . באומרי "צעד אחרון" איני מתכוונת דוקא למיסוד הקשר, אלא לתחושה של שלמות עם המקום החדש בו בחרתי, וכמו שאמרתי אני עוד עם תהיות.

למעלה