שאלה: האם מכונות שיקוף פוגעות בבריאות?

DareDater

New member
שאלה: האם מכונות שיקוף פוגעות בבריאות?

כל יום פעמיים ביום אני צריך להעביר את התיק במכונת שיקוף ברכבת. התרופות הקבועות שלי נמצאות בתיק. השאלות: 1) היא האם נשארת קרינה שיכולה לפגועה בגוף על הגלולות? 2) האם איכות התרופות נפגמת עקב המעברים הרבים? מה אתם חושבים?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
למיטב ידיעתי לא.

מכונות שיקוף מתבססות על קרני רנטגן (X). רנטגן, למיטב ידיעתי, לא נספג בתוך חומר בשונה מקרינה רדיואקטיבית.

Cahill

New member
רקמת הגוף וחומר אורגני של תרופות זה לא דומה?

כן...ולא.

חומר אורגני של תרופות איננו כולל DNA, ואיננו מתרבה. הבעיה בסרטן היא שבגלל הנזק ל(חלק ספציפי מאד של)-DNA, התא "מאבד את הבלמים" ומתחיל להתרבות ללא שליטה. בתרופה אין מצב של התרבות, ולכן לא ייתכן מצב של התרבות לא-מבוקרת. זו כנראה הסיבה שבגללה שאל deathcaster אם מדובר בתרופות ביולוגיות (כלומר, חומ רחי כלשהו, שיכול גם להתרבות). כשמקרינים רקמה חיה, יש כל מיני תגובות אפשריות. כשמקרינים חומר אורגני שאיננו חי, מנעד התגובות קטן הרבה יותר.

פולספגן

New member
מה שכתבת לא מדוייק בכלל - שמכינים חומר אורגני

הוא יכול להפוך לרדיקל מסוכן תחת קרינה מייננת במיוחד אם הוא מאוד ארומטי. Cahill דווקא שאלה שאלה יפה בצורת עמחה (בשביל deathcaster אכתוב עמך
)

uzi2

Active member
הנקודה היא אחרת

מספר המוטציות שקרינה כזאת (מהסוג של שיקוף) יוצרת הינו נמוך. הסיכון העיקרי הוא בכך שמוטציות יהפכו לסרטניות.

Gidi Shemer

New member
ושוב, כמו שרוקד כבר כתב

אין בתרופה דנ"א ולכן אין מוטציות בתרופה. בשביל שהשיקוף ישפיע על תאי הגוף צריך שהשיקוף יגרום לכך שהחומר האורגני שבתרופות יהפוך להיות מוטגן (קרי- לגרום למוטציות) ורק אז תוכל להיות השפעה עקיפה של השיקוף על תאי הגוף.

uzi2

Active member
אני מסכים לחלוטין

פשוט, התייחסתי להערה של פולספגן. עקרונית קרינה מייננת יכולה לשנות תכונה כימית של חומר, אבל הסיכון שזה יצור כמות שאינה זניחה של חומר רעיל אינו ריאלי. לפחות לא במתקני השיקוף.

התייחסתי לנושא בהודעתי למטה,

כשכתבתי שחומר יכול לעבור שינויים ע"י קרינה. בהודעה הנוכחית שלי כתבתי "חומר אורגני של תרופות איננו כולל DNA", וזה נכון, כתבתי גם "כשמקרינים רקמה חיה, יש כל מיני תגובות אפשריות. כשמקרינים חומר אורגני שאיננו חי, מנעד התגובות קטן הרבה יותר." גם זה נכון. ייתכן שאנחנו נכנסים לאיזור של אי-הבנה לגבי המושג "חומר אורגני". אני מתכוון כאן לכל חומר ששייך לתחום הכימיה האורגנית, או לרקמה שהיתה חיה בעבר וכעת היא לא. לפי השימוש הזה, גלוקוז הוא חומר אורגני, וגם עוף קפוא. חיידק או כלב מורכבים מרקמה חיה. אם תגידי שזה לא השימוש המקובל במילה "חומר אורגני" - אסכים איתך.

פולספגן

New member
עכשיו נראה לי שאתה זה שמגדיר הגדרות פרטיות

משלך, אז בוא ותסביר אותם לכולם.

deathcaster

New member
לא, הוא לא מגדיר הגדרות פרטיות

עוף קפוא, חלב, דנ"א, נגיף, כלב, וכן חלבונים שבהן ח. אמינו ארומטיות (ומה שכתבת למעלה אכן נכון).... הם חומרים אורגניים

deathcaster

New member
תגובה

שוב בעיית ההכללה שלך
מילת המפתח היא "בד"כ"- מה זה בד"כ וע"י מי? תרכובת אורגנית = תרכובת המכילה אטומי פחמן ומימן הקשורים זה לזה. חומר אורגני, = חומר שמקורו באורגניזם. פלסטיק הוא תרכובת אורגנית, כך גם גז בישול, ע"פ ההגדרה הנ"ל הם לא חומרים אורגניים. בפועל הרבה טועים ומכלילים תחת חומר אורגני גם תרכובות אורגניות סינתטיות.

Gidi Shemer

New member
בקשה אישית מרוקד, פולספגן וזוהר

בוא ננסה כולם לא להיכנס לשרשורפלצת נוסף מלא עלבונות. נראה לי שרוקד הגדיר למטה בצורה ברורה למה הוא התכוון ונראה לי שכולנו (ואני מוסיף את עוזי) מסכימים על העניין המהותי שבתרופות אין דנ"א, בתרופות יכולות להיות תרכובות אורגניות (כימיות) ושבתרופות לא יכולות להתרחש מוטציות, אלא רק ברקמה חיה (למשל- הגוף שלנו).

פולספגן

New member
חומר אורגני זה חומר שעשוי מפחמימנים ואינו

חייב להיות מאורגניזם. לך למילון אבן שושן.

deathcaster

New member
וכפי שהובהר

זה גם תלוי תחום אבן שושן אינו כימאי ואינו ביולוג

למעלה