שאלה: האם מכונות שיקוף פוגעות בבריאות?

זו הערכה שלי, כמובן,

והיא מבוססת על מה שאני יודע ו/או משער לגבי ההרכב הכימי של תרופות והשפעתן על הגוף. לא עשיתי מחקר מסודר בנושא, אם זו השאלה שלך. כמובן שתרופות יכולות לעבור למצב רעיל. המקרה הפשוט של התהליך הזה נקרא "מינון-יתר" ולא צריך בשבילו אפילו הקרנה, אבל יש גם אחרים. גם הפחמן הדו-חמצני שאנחנו נושפים מהריאות יכול כעיקרון "לעבור למצב" של פחמן חד-חמצני רעיל - אבל למרות זאת אנשים לא נוטים למות מנשימה. אם יש לך נתונים שסותרים את ההערכה הסטטיסטית שלי - כלומר ניסוי כזה או אחר שבו מראים שהקרנת חומרים פעילים פרמקולוגית בקרינה יצרה מינונים מסוכנים של רעל - אני מאד אשמח לקרוא. אם יש לך משהו ספציפי לגבי חומרים נגד צרבת (שזה, כזכור לי, מה שהשואל שאל) - אז בכלל טוב.

deathcaster

New member
זה לא קשור כלל למה שהוא שאל... אז זה מיותר

יהיה מבחינתו לקרוא

deathcaster

New member
תגובה

לא אמור להיגרם נזק מכמות הקרינה וזמן החשיפה של מכשיר שיקוף על תרופות.. לא נראה לי שהתרופות שאתה נוטל הן תרופות ביולוגיות.. אם זה לא מפריע לך, האם אתה יכול לציין את שם/מות התרופה/ות?

DareDater

New member
תרופות

התרופות הן אינן ביולוגיות כגון אומפרדקס לריפלוקס. אבל גם תרופות של כאב ראש וכד'. כשאתה אומר זמן חשיפה אתה רומז שיש סיכוי שקרינה תישאר על עצם אם הוא יוקרן לזמן מאוד ארוך ובעוצמה חזקה. לדוגמא, במכשיר שיקוף מקולקל?

קרינה לא יכולה "להישאר" על עצם.

עשה ניסוי פשוט: 1) חכה לערב 2) הדלק את האור בסלון. 3) עכשיו כבה את האור בסלון 4) הבט סביבך: האם אתה רואה שאריות של אור על עצם כלשהו בסלון? קרינה אלקטרומגנטית (כגון אור, קרני רדיו, קרני רנטגן וכדומה) איננה חומר, ואיננה "נשארת" בשום מקום. כך שמהנקודה הזו אין לך סיבה לחשוש בכלל. ייתכן תיאורטית שקרינה תשנה את ההרכב הכימי של התרופות שלך, אבל אני אהיה מאד מופתע אם זה באמת קורה ברמה שיכולה להשפיע באיזושהי צורה על הבריאות שלך, בפרט כשלא מדובר על חשיפה לאורך שנים (אתה הרי משתמש בתרופות הללו באופן קבוע, ולא נושא עמך את אותו הבקבוק עם אותו החומר בפנים לאורך חודשים ושנים...). אם אתה מודאג מהשפעות קרינה על בריאותך, הייתי ממליץ לך להתרכז יותר בהגנה על העור והעיניים מקרינת השמש, שידועה כמזיקה הרבה יותר. שנהיה בריאים

deathcaster

New member
בהמשך להודעה הממצה של השבלול

הסר כל דאגה מליבך, באמת כדאי לדאוג יותר מנזקי השמש על התרופות שלך מאשר נזקי מכשיר השיקוף.

למעלה